X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do tych ktorych ogarniaja ciazowe smuteczki....piszcie bedzie Wam lzej a my Was rozsmieszymy :)

Karola przyszla juz paczka od taty?

estrella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cukier 89 no widać że paczki powinnam jeść na drugie śniadanie nie na podwieczorek ;)
    Ale to nic :p

martusiawp lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry , witam w marcu , w końcu miesiąc w którym urodzę ;) od wczoraj łykam wiesiołka , z liśćmi malin poczekam jeszcze tydzień :) dobrze ze już po tłustym czwartku bo z moja gastrofaze to nic dobrego ;)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Chyba zostanę u was na dobre bo na majówki wróciła kochana koleżanka, tym razem pod swoim nickiem:D

Idę dziś do prowadzącego omawiać wyniki usg.
    Właśnie sobie poczytalam jak sprytnie wrocila:p
    Rozgosc sie wygodnie tylko pamiętaj ze kwietniowki to straszne żarłoki :)

ago91, KarmeLoVe, Fasolka77, Syska2202, Lolka30, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam dziewczyny w pierwszym dniu marca.. A to oznacza ze za jedyne 5 dni robie sie starszą lampucera o rok!!!
    Nie wiem jak ja to przeżyję :p
    Fifol mial wczoraj baaardzo aktywny dzien zakończony uroczą czkawka nawet udalo sie nagrac:p
    Trzymajcie kciuki pojde odebrac badania które juz sa.. Ciekawe jak moja hemoglobina i mocz.

B_002, Fasolka77, malutka_mycha, mysla.nieskalana, estrella, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzec <3

U mnie po wczorajszych pączusiach 92 :D

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    do tych ktorych ogarniaja ciazowe smuteczki....piszcie bedzie Wam lzej a my Was rozsmieszymy :)

Karola przyszla juz paczka od taty?

Kochana, jeszcze nie. Pewnie w przyszłym tygodniu, może to mi poprawi nastrój.

stresant lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 12 kg na plusie. Przeraża mnie to !

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mnie codziennie zwłaszcza wieczorem też dopadają jakieś smuteczki ostatnio. Po prostu chyba już jest tak blisko że nam się wszystko kotłuje w tych głowach... a taka paczka z USA to mi też by poprawiła humor :D więc mam nadzieje że powstawiania trochę fotek :D

Karollinax26 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Karmelka 12 kg to naprawdę nie jest dużo, z samym porodem zejdzie Ci z 8 kg :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka najchetniej chcialabym zeby wypisali mnie sami. Zeby w razie co moc wrocic, gdybym jednak zdecydowala sie na porod sn to chce miec ta furtke, ale jesli mnie nie wypisza do wyorku to sama sie wypisze. Jestem ostro przeziebiona, boje sie sprzedac synkowi jakiegos szpitalnego wirusa. A rozlaka z synkiem to nadal cos co rozdziera mi serce. On sobie dobrze radzi. Ale jest to tez dla niego wyzwanie.

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W DDT zaraz temat" jak ważne są warunki, w szpitalu w którym na świat przychodzi nasze dziecko"

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Obudziłam się i pomyślałam że was nadrobię po nocy a tu kompletna cisza. Wszystkie tak smacznie dziś spały? Może codziennie trzeba zjeść tyle pączków żeby noc była spokojna :P
    Wczorajszego dnia naskrobałyśmy tu jakieś 25 stron, ja się nie dziwię że nie da się często tego nadrobić jak się nie czyta na bieżąco :)

Zaczynamy marzec, miesiąc w którym część z nas się rozpakuje :) Cieszycie się? To już tak blisko!
    Ja dziś wchodzę w 9 miesiąc :) Pewnie będzie mi się dłużył, ale na koniec powiem że szybko zleciało, jak zwykle.
    Jestem w trakcie nadrabiania z wczorajszego popołudnia i wieczora, ale jak już nawiązałaś do Marca, to co dziewczyny robimy zakłady która się pierwsza rozpakuje ? :D Ah co to będą za emocje;-0
    Co do monitora oddechu to my dostaniemy od mojego M z pracy, bo wszyscy się składają na prezent z okazji narodzin i akurat tylko tego nam brakuje, więc stwierdziliśmy, że chyba to będą najlepiej ulokowane pieniądze, tym bardziej, że chcemy aby sprawili nam monitor od razu z nianią ;-)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 1 marca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina kochana, ja też łapię dołki, najgorzej minął mi styczeń, luty jakoś tak przeleciał, że nawet go nie zauważyłam, ale obawiam się, że z marcem znowu nie będzie wesoło...

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Obudziłam się i pomyślałam że was nadrobię po nocy a tu kompletna cisza. Wszystkie tak smacznie dziś spały? Może codziennie trzeba zjeść tyle pączków żeby noc była spokojna :P
    Wczorajszego dnia naskrobałyśmy tu jakieś 25 stron, ja się nie dziwię że nie da się często tego nadrobić jak się nie czyta na bieżąco :)

Zaczynamy marzec, miesiąc w którym część z nas się rozpakuje :) Cieszycie się? To już tak blisko!
    Ja dziś wchodzę w 9 miesiąc :) Pewnie będzie mi się dłużył, ale na koniec powiem że szybko zleciało, jak zwykle.
    Ja się strasznie jaram z wiosny astrologicznej!! Udało się!!!przetrwałyśmy!! :D
    Basia życzę Ci żeby Ci szybko zleciało jak chcesz.. Ja tam chce żeby mi się dluzylo i nie spieszy mi się.. Ostatni taki miesiąc luzu.. Potem już minimum 20 lat nerwów i roboty hehe...
    Każdy dzień niech się dluzy..bede celebrować.. Odpoczywać i narzekać na te wszystkiw bóle..
    Jak to jedna babeczka fajnie napisała na fb "mój lekarz mówi że lepiej już nie będzie" hihi
    Damy radę :D

Natalia-tosia, B_002, Fasolka77, Lolka30, malutka_mycha, mysla.nieskalana, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karmelka ja w pierwszej ciazy przytyłam 12kg i po chyba 2 Msc nie miałam śladu.. Nawet nic nie robiłam.
    Dobra były nerwy to co innego, ale to naprawdę nie dużo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 08:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozdalam do szkoły i pracy wszystkie paczki które zostały żeby mnie nie kusily... Ale raz ze zostały mi faworki.. To będę bezy dziś pięć bo mam 7 białek... Więc nie specjalnie zminimalizuje cukier ;p

Które dziś maja wizyty???

Lolka trzymam kciuki żeby się udało dziś kupić wózek!

Lolka30 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Przez ostatnie 2-3 tygodnie ciąży zwykle się chudnie ;-) Nie ma co się załamywać :*

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakladalam pobyt do nastepnego piatku wiec wtorek tez jakos przezyje. Nawet nie wiecie, choc pewnie wiecie jak to jest jak juz myslicie ze jest fatalnie a nie jest najgorzej, ze jest w porzadku. Euforia :)

Fasolka77, malutka_mycha, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 1 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka najchetniej chcialabym zeby wypisali mnie sami. Zeby w razie co moc wrocic, gdybym jednak zdecydowala sie na porod sn to chce miec ta furtke, ale jesli mnie nie wypisza do wyorku to sama sie wypisze. Jestem ostro przeziebiona, boje sie sprzedac synkowi jakiegos szpitalnego wirusa. A rozlaka z synkiem to nadal cos co rozdziera mi serce. On sobie dobrze radzi. Ale jest to tez dla niego wyzwanie.
    Kochana, jak będziesz miała akcję porodową to nie mogą Cię odesłać, bez względu na to czy wypisałaś się na własne żądanie :) Współczuje infekcji!

Misiabella lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 2029 2030 2031 2032 2033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ