X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale numer. Filip ma druga czkawke:) wszyscy zdazyli go zmacac :)

mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77, Misiabella, Lolka30 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    laski która z Was nie kupuje monitora oddechu? na SR mówili, ze warto jedynie w przypadku wcześniaków... a ja się cały czas zastanawiam co zrobić...
    Ja nie kupuje.

b2ujp2.png

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi,niedługo przestanie to być urocze :D

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    laski która z Was nie kupuje monitora oddechu? na SR mówili, ze warto jedynie w przypadku wcześniaków... a ja się cały czas zastanawiam co zrobić...
    Ja nie kupuję, jeśli byłaby wcześniak lub takie byłoby zalecenie lekarzy to kupię. Jakoś nie uważam żeby to był niezbędny sprzęt przy dziecku. W moim otoczeniu nie spotkałam się żeby ktoś tego używał.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Daffi,niedługo przestanie to być urocze :D
    Hahahha no to fakt.. W życiu poza brzuchem czkawki irytuja. Moja Jula np znosila je dzielnie ale miala ich mnostwo za to jak ziewala to plakala.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja też się na razie wstrzymam z kupnem detektora :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiadomości dziś! Super:) gratuluje udanych wizyt i dobrych cukrów po paczkach. Ja nie jadłam... ale we wtorek zjem bo u córki będzie karnawał w przedszkolu.

Ja zeszłam do połowy dawki magnezu bo wywolywal u mnie biegunkę... macie tak? Wypisane na skutkach ubocznych... no wiec mam częste twardnienia -wizyta dopiero za tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 21:58

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kupuję ani monitpra oddechu, ani szumisia. Dopiero na poważnie rozważam elektroniczną nianię, bo mieszkamy w domu z podwórkiem, ale to w lato gdy może się uda grilla wieczorem rozpalić, a Malutka może już będzie spała w dmou.

Dziś moja ostatnia szkoła rodzenia. Zaczęło się nieciekawi, ale z każdym kolejnym spotkaniem było lepiej i ostaecznie jestem bardzo zadowolona!

Dziś nasunęło mi się pytanie - jak chcecie rozwiązać sprawę wieczornej kąpieli, chodzi mi o miejsce kąpania: bo jeśli w łazience to czy macie osobny przewijak, żeby na niego położyć mokre dziecko i szybko otulić ręcznikiem? Raczej odpada przenoszenie mokrego dziecka z lazienki do sypialni/pokoju gdzie ubierzecie. Jak to chcecie rozwiązać??

Fasolka77 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fasolka wiedziałam że wszystko będzie super, masz co świętować! Smacznego :).

Ja znów leżę na podłodze i kwicze. Kręgosłup mi zaraz pęknie. Czekam na meza żeby mi przygotował kąpiel. Nienawidzę prasowac.
    Lolka dlaczego na podłodze? To Ci pomaga czy się podnieść nie mogłaś?

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Nie kupuję ani monitpra oddechu, ani szumisia. Dopiero na poważnie rozważam elektroniczną nianię, bo mieszkamy w domu z podwórkiem, ale to w lato gdy może się uda grilla wieczorem rozpalić, a Malutka może już będzie spała w dmou.

Dziś moja ostatnia szkoła rodzenia. Zaczęło się nieciekawi, ale z każdym kolejnym spotkaniem było lepiej i ostaecznie jestem bardzo zadowolona!

Dziś nasunęło mi się pytanie - jak chcecie rozwiązać sprawę wieczornej kąpieli, chodzi mi o miejsce kąpania: bo jeśli w łazience to czy macie osobny przewijak, żeby na niego położyć mokre dziecko i szybko otulić ręcznikiem? Raczej odpada przenoszenie mokrego dziecka z lazienki do sypialni/pokoju gdzie ubierzecie. Jak to chcecie rozwiązać??
    ja bede kapac w lazience malucha w brodziku.. zawsze ktos obok bedzie chocby Julka ktora poda reczniczek.. a do tego mam pralke na ktorej zawsze na te pare sekund moge go polozyc zeby szybko otulic i przeniesc do pokoiku.

Sansivieria lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    jak mnie kregoslup boli tez sie klade na twarda podloge. daje to duza ulge.

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj znowu rozmawiałam z lekarzem na temat zakończenia mojej ciąży i tak- on pacjentek z cc nie kładzie wcześniej do szpitala, w dniu terminu gdyby się samo nie zaczęło tak bo ciąży z cc nie należy przenosić. Pytałam co w przypadku gdyby młody nie zechciał się obrócić- widzimy się teraz w 36 i 38 tc w razie co w 38 wystawi mi skierowanie na cesarkę ale w szpitalu też raczej mam się pojawić w dniu terminu (kwestia dogadania ze szpitalem ale tam gdzie będę rodzic on mówi że tak z reguły właśnie jest). A gdyby się zaczęło coś wcześniej niż dostanę skierowanie to z takim ułożeniem nawet bez skierowania nie karzą mi rodzic SN

Misiabella lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jeśli lubicie zespół Queen to polecam Wam film "Bohemian Rhapsody". Świetnie zrobiony. Gra głównego aktora aż niewiarygodna. Nawet mimikę Freddiego odtworzył. Oglądaliśmy z mężem przedwczoraj. Mnie bardzo film poruszył :-)
    Też mi się podobał.
    Narodziny gwiazdy bardzo fajne.
    Zonę ostatnio oglądałam i fakt, trochę się dluzy, część scen wg mnie niepotrzebna. Ale ogólnie historia fajna :)

f1d9680377.png

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja dostałam. Gdyby nie to, to nie kupowałabym. Też nam na SR mówili że to jest zbedne

f1d9680377.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie kupuję tych gadżetów,za dużo innych wydatków. Później na spokojnie sprawdzę czy jest mi to potrzebne i najwyżej coś dokupię.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:

My będziemy kąpać i otulać ręcznikiem w łazience, reszta w pokoju gdzie stoi przewijak. Jak chcesz otulić dziecko ręcznikiem sama to możesz zarzucić sobie wcześniej ręcznik na ramieniu i bez odkładania dziecka przytulić do siebie i okryć :) u nas taki sposób pokazywała położna na sr i wydaje mi się, że jest to wygodne jak nie ma przewijaka w łazience

Sansivieria, Eliza1986 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    jak mnie kregoslup boli tez sie klade na twarda podloge. daje to duza ulge.
    Wiem, też tak czasami robiłam. Tylko się wystraszylam że Lolka padła i została. Na moje plecy już teraz nic nie pomaga. Karmelka odliczala do tłustego czwartku a ja zaczynam odliczać do 23 marca. Ciąża donoszona i muszę coś wymyślę żeby akcja się zaczęła. Jestem w takim stanie psychicznym że jedyne na co mam ochotę to krzyczeć.

Lolka30 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magiczna trójka z przodu i się zaczęło , mała dziś tak daje czadu że aż jej nie poznaje ;-):0 do tego brzuch twardnieje co chwilę , nic tylko brać nospe i magnez i do spania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 22:27

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedziec ze nie wszedzie maja takie zalozenia co do ciezarnych z cc. Bo ja bym nie chciala wczesniej rodzic niz w 38-39 tc. Chyba ze beda wiedzieli ze jest zle i zareaguja. Ten szpital w ktorym jestem to troche taki psychoszpital, ale maja fantastyczne polozne do porodu sn i potrafia ratowac maluchy ktorym grozi niebezpieczenstwo podczas porodu. Ale beznadziejne sa inne rzeczy ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Hihi jak się dłużej polezy to troche pomaga;). Najlepiej z nogami opartymi u góry. Czasem potem robię jeszcze pozycję dziecka z jogi, i znów wracam na plecy. Kombinuje jak mogę:).

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 2027 2028 2029 2030 2031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ