X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale numer. Filip ma druga czkawke:) wszyscy zdazyli go zmacac :)

mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77, Misiabella, Lolka30 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    laski która z Was nie kupuje monitora oddechu? na SR mówili, ze warto jedynie w przypadku wcześniaków... a ja się cały czas zastanawiam co zrobić...
    Ja nie kupuje.

b2ujp2.png

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi,niedługo przestanie to być urocze :D

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    laski która z Was nie kupuje monitora oddechu? na SR mówili, ze warto jedynie w przypadku wcześniaków... a ja się cały czas zastanawiam co zrobić...
    Ja nie kupuję, jeśli byłaby wcześniak lub takie byłoby zalecenie lekarzy to kupię. Jakoś nie uważam żeby to był niezbędny sprzęt przy dziecku. W moim otoczeniu nie spotkałam się żeby ktoś tego używał.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Daffi,niedługo przestanie to być urocze :D
    Hahahha no to fakt.. W życiu poza brzuchem czkawki irytuja. Moja Jula np znosila je dzielnie ale miala ich mnostwo za to jak ziewala to plakala.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja też się na razie wstrzymam z kupnem detektora :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiadomości dziś! Super:) gratuluje udanych wizyt i dobrych cukrów po paczkach. Ja nie jadłam... ale we wtorek zjem bo u córki będzie karnawał w przedszkolu.

Ja zeszłam do połowy dawki magnezu bo wywolywal u mnie biegunkę... macie tak? Wypisane na skutkach ubocznych... no wiec mam częste twardnienia -wizyta dopiero za tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 21:58

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kupuję ani monitpra oddechu, ani szumisia. Dopiero na poważnie rozważam elektroniczną nianię, bo mieszkamy w domu z podwórkiem, ale to w lato gdy może się uda grilla wieczorem rozpalić, a Malutka może już będzie spała w dmou.

Dziś moja ostatnia szkoła rodzenia. Zaczęło się nieciekawi, ale z każdym kolejnym spotkaniem było lepiej i ostaecznie jestem bardzo zadowolona!

Dziś nasunęło mi się pytanie - jak chcecie rozwiązać sprawę wieczornej kąpieli, chodzi mi o miejsce kąpania: bo jeśli w łazience to czy macie osobny przewijak, żeby na niego położyć mokre dziecko i szybko otulić ręcznikiem? Raczej odpada przenoszenie mokrego dziecka z lazienki do sypialni/pokoju gdzie ubierzecie. Jak to chcecie rozwiązać??

Fasolka77 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fasolka wiedziałam że wszystko będzie super, masz co świętować! Smacznego :).

Ja znów leżę na podłodze i kwicze. Kręgosłup mi zaraz pęknie. Czekam na meza żeby mi przygotował kąpiel. Nienawidzę prasowac.
    Lolka dlaczego na podłodze? To Ci pomaga czy się podnieść nie mogłaś?

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Nie kupuję ani monitpra oddechu, ani szumisia. Dopiero na poważnie rozważam elektroniczną nianię, bo mieszkamy w domu z podwórkiem, ale to w lato gdy może się uda grilla wieczorem rozpalić, a Malutka może już będzie spała w dmou.

Dziś moja ostatnia szkoła rodzenia. Zaczęło się nieciekawi, ale z każdym kolejnym spotkaniem było lepiej i ostaecznie jestem bardzo zadowolona!

Dziś nasunęło mi się pytanie - jak chcecie rozwiązać sprawę wieczornej kąpieli, chodzi mi o miejsce kąpania: bo jeśli w łazience to czy macie osobny przewijak, żeby na niego położyć mokre dziecko i szybko otulić ręcznikiem? Raczej odpada przenoszenie mokrego dziecka z lazienki do sypialni/pokoju gdzie ubierzecie. Jak to chcecie rozwiązać??
    ja bede kapac w lazience malucha w brodziku.. zawsze ktos obok bedzie chocby Julka ktora poda reczniczek.. a do tego mam pralke na ktorej zawsze na te pare sekund moge go polozyc zeby szybko otulic i przeniesc do pokoiku.

Sansivieria lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    jak mnie kregoslup boli tez sie klade na twarda podloge. daje to duza ulge.

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj znowu rozmawiałam z lekarzem na temat zakończenia mojej ciąży i tak- on pacjentek z cc nie kładzie wcześniej do szpitala, w dniu terminu gdyby się samo nie zaczęło tak bo ciąży z cc nie należy przenosić. Pytałam co w przypadku gdyby młody nie zechciał się obrócić- widzimy się teraz w 36 i 38 tc w razie co w 38 wystawi mi skierowanie na cesarkę ale w szpitalu też raczej mam się pojawić w dniu terminu (kwestia dogadania ze szpitalem ale tam gdzie będę rodzic on mówi że tak z reguły właśnie jest). A gdyby się zaczęło coś wcześniej niż dostanę skierowanie to z takim ułożeniem nawet bez skierowania nie karzą mi rodzic SN

Misiabella lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jeśli lubicie zespół Queen to polecam Wam film "Bohemian Rhapsody". Świetnie zrobiony. Gra głównego aktora aż niewiarygodna. Nawet mimikę Freddiego odtworzył. Oglądaliśmy z mężem przedwczoraj. Mnie bardzo film poruszył :-)
    Też mi się podobał.
    Narodziny gwiazdy bardzo fajne.
    Zonę ostatnio oglądałam i fakt, trochę się dluzy, część scen wg mnie niepotrzebna. Ale ogólnie historia fajna :)

f1d9680377.png

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja dostałam. Gdyby nie to, to nie kupowałabym. Też nam na SR mówili że to jest zbedne

f1d9680377.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie kupuję tych gadżetów,za dużo innych wydatków. Później na spokojnie sprawdzę czy jest mi to potrzebne i najwyżej coś dokupię.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:

My będziemy kąpać i otulać ręcznikiem w łazience, reszta w pokoju gdzie stoi przewijak. Jak chcesz otulić dziecko ręcznikiem sama to możesz zarzucić sobie wcześniej ręcznik na ramieniu i bez odkładania dziecka przytulić do siebie i okryć :) u nas taki sposób pokazywała położna na sr i wydaje mi się, że jest to wygodne jak nie ma przewijaka w łazience

Sansivieria, Eliza1986 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    jak mnie kregoslup boli tez sie klade na twarda podloge. daje to duza ulge.
    Wiem, też tak czasami robiłam. Tylko się wystraszylam że Lolka padła i została. Na moje plecy już teraz nic nie pomaga. Karmelka odliczala do tłustego czwartku a ja zaczynam odliczać do 23 marca. Ciąża donoszona i muszę coś wymyślę żeby akcja się zaczęła. Jestem w takim stanie psychicznym że jedyne na co mam ochotę to krzyczeć.

Lolka30 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magiczna trójka z przodu i się zaczęło , mała dziś tak daje czadu że aż jej nie poznaje ;-):0 do tego brzuch twardnieje co chwilę , nic tylko brać nospe i magnez i do spania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 22:27

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedziec ze nie wszedzie maja takie zalozenia co do ciezarnych z cc. Bo ja bym nie chciala wczesniej rodzic niz w 38-39 tc. Chyba ze beda wiedzieli ze jest zle i zareaguja. Ten szpital w ktorym jestem to troche taki psychoszpital, ale maja fantastyczne polozne do porodu sn i potrafia ratowac maluchy ktorym grozi niebezpieczenstwo podczas porodu. Ale beznadziejne sa inne rzeczy ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Hihi jak się dłużej polezy to troche pomaga;). Najlepiej z nogami opartymi u góry. Czasem potem robię jeszcze pozycję dziecka z jogi, i znów wracam na plecy. Kombinuje jak mogę:).

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 2027 2028 2029 2030 2031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ