Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, ja właśnie siedzę w przychodni na badaniach. Krew i mocz oddane, glukoza wypita, na razie nie jest źle... Zobaczymy za jakiś czas. Obym tego nie zwymiotowala. W pierwszej ciazy po jakimś czasie zrobilo mi się słabo ale byłam z mężem a dziś samiutenka więc tym większy stres...
Weekend u mnie nerwowy, mąż i córka przeziębieni... Ciekawe kiedy ja się zaraze... Na razie jem czosnek i miód oraz sok z cytryny pije... Żeby mnie za szybko nie rozłożyło.
Dzis zaczynamy 10 tydzień coraz bliżej końca 1 trymestru
Powodzenia na dzisiejszych wizytach. Trzymam kciuki za pozytywne informacje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
estrella wrote:Cześć dziewczyny, ja właśnie siedzę w przychodni na badaniach. Krew i mocz oddane, glukoza wypita, na razie nie jest źle... Zobaczymy za jakiś czas. Obym tego nie zwymiotowala. W pierwszej ciazy po jakimś czasie zrobilo mi się słabo ale byłam z mężem a dziś samiutenka więc tym większy stres...
Weekend u mnie nerwowy, mąż i córka przeziębieni... Ciekawe kiedy ja się zaraze... Na razie jem czosnek i miód oraz sok z cytryny pije... Żeby mnie za szybko nie rozłożyło.
Dzis zaczynamy 10 tydzień coraz bliżej końca 1 trymestru
Powodzenia na dzisiejszych wizytach. Trzymam kciuki za pozytywne informacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 08:20
-
https://www.empik.com/kinderkraft-unimo-lezaczek-5w1-light-blue-kinderkraft,p1200579895,dziecko-p?gclid=Cj0KCQjw_vfcBRDJARIsAJafEnHg35fWgfdGjD1dGyqmD2YKsGZ4LSn6JUiDNRglAb-O5nXYS3ok-MsaAqHDEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Dziewczyny co o tym myślicie? Strasznie mi się spodobało, ale zastanawiam się czy to będzie faktycznie takie proste w obsłudze jak wygląda na filmikach. Może już któraś z Was korzystała?
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:https://www.empik.com/kinderkraft-unimo-lezaczek-5w1-light-blue-kinderkraft,p1200579895,dziecko-p?gclid=Cj0KCQjw_vfcBRDJARIsAJafEnHg35fWgfdGjD1dGyqmD2YKsGZ4LSn6JUiDNRglAb-O5nXYS3ok-MsaAqHDEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Dziewczyny co o tym myślicie? Strasznie mi się spodobało, ale zastanawiam się czy to będzie faktycznie takie proste w obsłudze jak wygląda na filmikach. Może już któraś z Was korzystała?
Myślę o czyms podobnym ale z firmy Tiny love, troche droższy ale można wyprać pokrowiec a w tym ponoć się nie da bo jest dykta, której nie można zamoczyc. Poza tym tamten chyba łatwiej się rozkłada. Przy córce miałam zwykły bujaczek ale tu zachęcają mnie dodatkowe funkcje bo może służyć też jako łóżeczko na wyjazd czy w innym pokoju. To może być bardzo pomocne np jak będę chciała mieć maleństwo blisko i ugotować obiad
Drugie pobranie krwi za mną, jeszcze trochę i będzie z głowy. Czuję się bardzo dobrze i to mnie dziwi... Aż się boję czy z malenstwem wszystko ok i ciąża dalej się rozwija
Kasionek krzywa cukrowa faktycznie jest ochydna, ledwo wypiłam te glukoze... Ale na szczęście teraz wszystko jest dobrze. Oby wyniki też były ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 09:06
-
Dzień dobry.
U mnie jakby odrobinę więcej energi. Ale mdłości nie opuszczają
Weekend z moimi chłopakami. Teraz będę czas odliczać do października, jak polecimy do Norwegii. Jutro A wyjeżdża
Co do leżaczkow, to ja na 100% chce ten Tiny Love. Właśnie dziś widziałam, ktoś wystawił używany ale praktycznie nowy (nieudany prezent), za 50 zł i chciałam kupować, ale to zdecydowanie za wcześnie. Będę polować później.
Na 12 do pracy i tak cały tydzień za tydzień wizyta
Życzę Wam udanych wizyt i słonecznego, pełnego energii dnia -
My mieliśmy spadkowy po siostrze bujaczek z Fisher Price, ten z lwem, i nasza fizjoterapeutka powiedziała ze to jeden z lepszych bujaczkow, bo jest dobrze wyprofilowany. Ale mimo to mówiła, ze z wkładaniem malucha najlepiej zaczekać do ok 4 miesiąca (oczywiście wkładaliśmy już od 3). Korzystaliśmy jakoś do 6 mca, potem mała już siadała i nie chciała w nim leżeć. Ale np moja siostra w nim bardzo długo usypiała dzieci. Każde dziecko jest inne my za to zainwestowaliśmy w chicco next 2 me i szczerze mówiąc, na drugi raz bym tego nie zrobiła. Łóżeczko starcza na pierwsze 5-6 miesięcy, plusem jest kołyska, ale generalnie cena bardzo wygórowana. Na drugi raz kupiłabym zwykle drewniane łóżeczko z funkcja dostawki. Ja jutro jade na badania do prenatalnych i na toxo.
-
W takich sprzetach odrzuca mnie to, ze sa bardzo drogie biorac pod uwage, ze beda uzywane naprawde chwilke. Jeszcze sie nie rozgladam za lezaczkami, w zasadzie to za niczym jeszcze sie nie rozgladam
Caly weekend bez wymiotow a dzisiaj wrocily Jestem slaba i rozdrazniona, nie umiem sobie znalezc miejsca. -
Kiwona wrote:W takich sprzetach odrzuca mnie to, ze sa bardzo drogie biorac pod uwage, ze beda uzywane naprawde chwilke. Jeszcze sie nie rozgladam za lezaczkami, w zasadzie to za niczym jeszcze sie nie rozgladam
Caly weekend bez wymiotow a dzisiaj wrocily Jestem slaba i rozdrazniona, nie umiem sobie znalezc miejsca.
Tylko zastanawiam się nad jakością i łatwością użytkowania takich gadżetówWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 12:27
-
Natalia-tosia wrote:Dlatego mi zawsze zależy na tym aby tego typu sprzęty miały wiele zastosowań. W tym przypadku w jednej cenie, mam łóżeczko turystyczne, leżaczek, krzesełko do karmienia. Gdybym miała kupić te wszystkie rzeczy osobno, wydałabym więcej a i miejsca w domu dużo zajmują a jednak dużo podróżujemy, plus drzemki na ogrodzie... nie chciałabym żeby dziecko ciągle spało w wózku.
Tylko zastanawiam się nad jakością i łatwością użytkowania takich gadżetów
-
Monia* wrote:Próbowałam znaleźć jakieś fotki jak to jest z tym krzesełkiem. Czy dziecko samo może jeść? Bo ja nigdy swoich nie karmiłam.
-
Monia* wrote:Bardziej o przyszłości myślę, dziewczyny jako nastolatki to ciężka sprawa haha.
Mam dwie nastolatki w domu I nie jest źle, moje dziewczynki sa bezproblemowe a widzę po zebraniach w szkole jakie problemy są z chłopcami w obu klasach córek. Syna mam 4 latka więc nie mam porównania jeszcze w wieku nastoletnim w domu -
Natalia-tosia wrote:Wydaje mi się, że ten z kinder kraft nie sprawdzi się przy samodzielnym jedzeniu, bo wygląda na niski, a nie widać żadnego stelaża. Chodzi mi o takie pierwsze karmienie, pierwsze zupki itd
-
My mieliśmy ccoś tego typu przy córce, ale to jak już miała tak z 8 miesięcy kupiliśmy. Super się ssprawdziło, bo mogła z nami jeść przy stole a miejsca zajmuje tyle co poduszka https://www.smyk.com/summer-infant-sit-n-style-krzeselko-podrozne.html
-
nick nieaktualnyMam wyniki glukozy:
Na czczo - 95
Po 1h - 155
Po 2 h - 125
Po 1 h i po 2 jest ok tylko zastanawia mnie wynik na czczo...
Poza tym tsh 2,32 orientujecie się ile powinno być w 1 trymestrze? Chyba do 2,5 jest ok?
Co do tych bujaczkow to na bank nie są to aż tak uniwersalne rzeczy żeby mogły robić za krzesełka do samodzielnego jedzenia. Ja mojej córce na początku sama dawałam zupki czy warzywa i owoce więc taki leżaczek się do tego przydał. Poza tym jeśli się ma dziecko jak moja młoda czyli śpiące od urodzenia kilka razy dziennie po pół h i to blisko mamy to warto coś takiego kupić jeśli nie chce się żeby dziecko cały czas było w wozku