X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja właśnie siedzę w przychodni na badaniach. Krew i mocz oddane, glukoza wypita, na razie nie jest źle... Zobaczymy za jakiś czas. Obym tego nie zwymiotowala. W pierwszej ciazy po jakimś czasie zrobilo mi się słabo ale byłam z mężem a dziś samiutenka więc tym większy stres...

Weekend u mnie nerwowy, mąż i córka przeziębieni... Ciekawe kiedy ja się zaraze... Na razie jem czosnek i miód oraz sok z cytryny pije... Żeby mnie za szybko nie rozłożyło.

Dzis zaczynamy 10 tydzień :) coraz bliżej końca 1 trymestru :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach. Trzymam kciuki za pozytywne informacje :)

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka trzymam kciuki i czekam na wiesci :)
    I dzien dobry Wam :) Oby ten dzien byl pelen energii i jak najmniej mdly dla nas :)

Szonka lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 13 tc

Natalia-tosia, siamyrka, Szonka, india, estrella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka kciuki zaciśnięte, powodzenia.

Szonka lubi tę wiadomość

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Cześć dziewczyny, ja właśnie siedzę w przychodni na badaniach. Krew i mocz oddane, glukoza wypita, na razie nie jest źle... Zobaczymy za jakiś czas. Obym tego nie zwymiotowala. W pierwszej ciazy po jakimś czasie zrobilo mi się słabo ale byłam z mężem a dziś samiutenka więc tym większy stres...

Weekend u mnie nerwowy, mąż i córka przeziębieni... Ciekawe kiedy ja się zaraze... Na razie jem czosnek i miód oraz sok z cytryny pije... Żeby mnie za szybko nie rozłożyło.

Dzis zaczynamy 10 tydzień :) coraz bliżej końca 1 trymestru :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach. Trzymam kciuki za pozytywne informacje :)
    O to współczuję .Krzywa cukrowa to moje najgorsze badanie ever.Chyba już wolę na fotelu ginekologicznym siedzieć.Ja mam przed sobą cały dzień czekania na wizytę .Muszę iść do jakieś koleznaki na kawę bo czas będzie się mega dłuzyć.A potem depilacja i pielęgnacja bo jakby mnie lekarz w tym stanie zobaczył to by na weterynarię wyslał.Takze dziewczyny,ktore maja wizytę życzę samych dobrych wieści i miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 08:20

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.empik.com/kinderkraft-unimo-lezaczek-5w1-light-blue-kinderkraft,p1200579895,dziecko-p?gclid=Cj0KCQjw_vfcBRDJARIsAJafEnHg35fWgfdGjD1dGyqmD2YKsGZ4LSn6JUiDNRglAb-O5nXYS3ok-MsaAqHDEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Dziewczyny co o tym myślicie? Strasznie mi się spodobało, ale zastanawiam się czy to będzie faktycznie takie proste w obsłudze jak wygląda na filmikach. Może już któraś z Was korzystała?

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    https://www.empik.com/kinderkraft-unimo-lezaczek-5w1-light-blue-kinderkraft,p1200579895,dziecko-p?gclid=Cj0KCQjw_vfcBRDJARIsAJafEnHg35fWgfdGjD1dGyqmD2YKsGZ4LSn6JUiDNRglAb-O5nXYS3ok-MsaAqHDEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Dziewczyny co o tym myślicie? Strasznie mi się spodobało, ale zastanawiam się czy to będzie faktycznie takie proste w obsłudze jak wygląda na filmikach. Może już któraś z Was korzystała?

Myślę o czyms podobnym ale z firmy Tiny love, troche droższy ale można wyprać pokrowiec a w tym ponoć się nie da bo jest dykta, której nie można zamoczyc. Poza tym tamten chyba łatwiej się rozkłada. Przy córce miałam zwykły bujaczek ale tu zachęcają mnie dodatkowe funkcje bo może służyć też jako łóżeczko na wyjazd czy w innym pokoju. To może być bardzo pomocne np jak będę chciała mieć maleństwo blisko i ugotować obiad :)

Drugie pobranie krwi za mną, jeszcze trochę i będzie z głowy. Czuję się bardzo dobrze i to mnie dziwi... Aż się boję czy z malenstwem wszystko ok i ciąża dalej się rozwija :(

Kasionek krzywa cukrowa faktycznie jest ochydna, ledwo wypiłam te glukoze... Ale na szczęście teraz wszystko jest dobrze. Oby wyniki też były ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 09:06

Wysłany: 17 września 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten tinylove faktycznie wydaje się być porządniej wykonany.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

U mnie jakby odrobinę więcej energi. Ale mdłości nie opuszczają :/
    Weekend z moimi chłopakami. Teraz będę czas odliczać do października, jak polecimy do Norwegii. Jutro A wyjeżdża :(

Co do leżaczkow, to ja na 100% chce ten Tiny Love. Właśnie dziś widziałam, ktoś wystawił używany ale praktycznie nowy (nieudany prezent), za 50 zł :O i chciałam kupować, ale to zdecydowanie za wcześnie. Będę polować później.

Na 12 do pracy i tak cały tydzień :/ za tydzień wizyta <3

Życzę Wam udanych wizyt i słonecznego, pełnego energii dnia :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek mi o tydzień zwolnił hehe.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy spadkowy po siostrze bujaczek z Fisher Price, ten z lwem, i nasza fizjoterapeutka powiedziała ze to jeden z lepszych bujaczkow, bo jest dobrze wyprofilowany. Ale mimo to mówiła, ze z wkładaniem malucha najlepiej zaczekać do ok 4 miesiąca (oczywiście wkładaliśmy już od 3). Korzystaliśmy jakoś do 6 mca, potem mała już siadała i nie chciała w nim leżeć. Ale np moja siostra w nim bardzo długo usypiała dzieci. Każde dziecko jest inne :D my za to zainwestowaliśmy w chicco next 2 me i szczerze mówiąc, na drugi raz bym tego nie zrobiła. Łóżeczko starcza na pierwsze 5-6 miesięcy, plusem jest kołyska, ale generalnie cena bardzo wygórowana. Na drugi raz kupiłabym zwykle drewniane łóżeczko z funkcja dostawki. Ja jutro jade na badania do prenatalnych i na toxo.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takich sprzetach odrzuca mnie to, ze sa bardzo drogie biorac pod uwage, ze beda uzywane naprawde chwilke. Jeszcze sie nie rozgladam za lezaczkami, w zasadzie to za niczym jeszcze sie nie rozgladam ;)
    Caly weekend bez wymiotow a dzisiaj wrocily :/ Jestem slaba i rozdrazniona, nie umiem sobie znalezc miejsca.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 17 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    W takich sprzetach odrzuca mnie to, ze sa bardzo drogie biorac pod uwage, ze beda uzywane naprawde chwilke. Jeszcze sie nie rozgladam za lezaczkami, w zasadzie to za niczym jeszcze sie nie rozgladam ;)
    Caly weekend bez wymiotow a dzisiaj wrocily :/ Jestem slaba i rozdrazniona, nie umiem sobie znalezc miejsca.
    Dlatego mi zawsze zależy na tym aby tego typu sprzęty miały wiele zastosowań. W tym przypadku w jednej cenie, mam łóżeczko turystyczne, leżaczek, krzesełko do karmienia. Gdybym miała kupić te wszystkie rzeczy osobno, wydałabym więcej a i miejsca w domu dużo zajmują a jednak dużo podróżujemy, plus drzemki na ogrodzie... nie chciałabym żeby dziecko ciągle spało w wózku.

Tylko zastanawiam się nad jakością i łatwością użytkowania takich gadżetów ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 12:27

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • india Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz myślałam, że mdłości i wymioty mam z głowy. Do dziś! :/

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dlatego mi zawsze zależy na tym aby tego typu sprzęty miały wiele zastosowań. W tym przypadku w jednej cenie, mam łóżeczko turystyczne, leżaczek, krzesełko do karmienia. Gdybym miała kupić te wszystkie rzeczy osobno, wydałabym więcej a i miejsca w domu dużo zajmują a jednak dużo podróżujemy, plus drzemki na ogrodzie... nie chciałabym żeby dziecko ciągle spało w wózku.

Tylko zastanawiam się nad jakością i łatwością użytkowania takich gadżetów ;-)
    Próbowałam znaleźć jakieś fotki jak to jest z tym krzesełkiem. Czy dziecko samo może jeść? Bo ja nigdy swoich nie karmiłam.

gannyx8dgwh2yzmc.png

Wysłany: 17 września 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    Próbowałam znaleźć jakieś fotki jak to jest z tym krzesełkiem. Czy dziecko samo może jeść? Bo ja nigdy swoich nie karmiłam.
    Wydaje mi się, że ten z kinder kraft nie sprawdzi się przy samodzielnym jedzeniu, bo wygląda na niski, a nie widać żadnego stelaża. Chodzi mi o takie pierwsze karmienie, pierwsze zupki itd :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    Bardziej o przyszłości myślę, dziewczyny jako nastolatki to ciężka sprawa haha.

Mam dwie nastolatki w domu :) I nie jest źle, moje dziewczynki sa bezproblemowe :) a widzę po zebraniach w szkole jakie problemy są z chłopcami w obu klasach córek. Syna mam 4 latka więc nie mam porównania jeszcze w wieku nastoletnim w domu :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Monia* Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Wydaje mi się, że ten z kinder kraft nie sprawdzi się przy samodzielnym jedzeniu, bo wygląda na niski, a nie widać żadnego stelaża. Chodzi mi o takie pierwsze karmienie, pierwsze zupki itd :-)
    Ale moje od razu zjadły same. Rączkami. Mam takie duże krzesełko, niewygodne i zajmuje za dużo miejsca, kompletny niewypał. Chcę sprzedać i coś lepszego kupić.

gannyx8dgwh2yzmc.png

Wysłany: 17 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy ccoś tego typu przy córce, ale to jak już miała tak z 8 miesięcy kupiliśmy. Super się ssprawdziło, bo mogła z nami jeść przy stole ;-) a miejsca zajmuje tyle co poduszka https://www.smyk.com/summer-infant-sit-n-style-krzeselko-podrozne.html

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki glukozy:
    Na czczo - 95
    Po 1h - 155
    Po 2 h - 125

Po 1 h i po 2 jest ok tylko zastanawia mnie wynik na czczo...

Poza tym tsh 2,32 orientujecie się ile powinno być w 1 trymestrze? Chyba do 2,5 jest ok?

Co do tych bujaczkow to na bank nie są to aż tak uniwersalne rzeczy żeby mogły robić za krzesełka do samodzielnego jedzenia. Ja mojej córce na początku sama dawałam zupki czy warzywa i owoce więc taki leżaczek się do tego przydał. Poza tym jeśli się ma dziecko jak moja młoda czyli śpiące od urodzenia kilka razy dziennie po pół h i to blisko mamy to warto coś takiego kupić jeśli nie chce się żeby dziecko cały czas było w wozku :)

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ