Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale 13 tc czyli do 12+6 czy do 13+6? Przepraszam wiem, że może głupie pytanie ale naprawdę tego nie ogarniam xd👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
O matko to super, ja już jestem 10+1 to bliżej niż dalej do końca trymestru👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyU mnie też większość objawów zelżała.
U mnie leżenie i polegiwanie ze względu na poronienie w kwietniu plus cukrzyca (spacery przy wyższym cukrze), tyłozgięcie macicy (leżenie na brzuchu). Plus już od dwóch tygodni jestem na zwolnieniu lekarskim bo mimo że praca biurowa to bardzo odpowiedzialna i obciążona ogromnym stresem. Pierwszy tydzień L4 nadal się martwiłam praca. Teraz już jest ok.
Ja nigdy nie kupiłam stanika poniżej 100zl. Czasem w esotiq są promocje typu: kup za min. 300zl i dostaniesz 70% zniżki. Ostatnio kupiłam za 1200zl a zapłaciłam 300 dzięki takiej promocji. Staram się korzystać bo komplet bielizny wychodzi zwykle koło 200.
Teraz też będę czatować na promocję. Muszę jakiś jeden chociaż kupić większy. A ostatni zakup zrobię około 30tc, ale to już karmnik.
Mnie zabija teraz to budzenie w nocy na siku. Już dwa, trzy razy muszę wstawać i słabo się wysypiam.
Polecam Wam książkę "ciężarówką przez 9 miesięcy". Ta książka daje mi rzetelne informacje i trochę humoru, żeby zachować resztki zdrowego rozsądku
Z objawów mam też obniżenie koncentracji. Tragedia dosłownie. Mam wrażenie że moje IQ spadło na łeb na szyję.
Miłego dnia Dziewczyny -
Monia* wrote:Co do płci to jest mi wszystko jedno. Nie mam żadnych przeczuć. Dziewczynki się ciężej wychowuje i trzeba bardziej pilnować
I moja córka jest bardziej charakterna i daje popalić
Pewnie to nie kwestia płci a charakteru
-
Paula 90 wrote:Z objawów mam też obniżenie koncentracji. Tragedia dosłownie. Mam wrażenie że moje IQ spadło na łeb na szyję.
Miłego dnia Dziewczyny
Haha u mnie to samo, ostatnio nawet nie mogłam wymienić miesięcy po koleii w ogóle słowa mi się mylą często xD
Paula 90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
A ja leze po zazyciu euthyroxu. Juz mi potwornie niedobrze, ale czekam jeszcze 20 minut z jedzeniem.
Dziewczyny, jak to jest z tylozgieciem? Macie jakieś szczegolne zalecenia? Ja je mam i tyle wiem, nic mi lekarz nie mowil.
Co do plci to ja mam 9 letniego syna i (moze bledne) przekonanie, ze z chlopcami łatwiej. Teraz sie nastawiamy na chlopca, ale okaze sie
Jaka macie pogode? U mnie wczoraj deszczowo a dzisiaj widze piękne slonko, az chce sie na spacer. Szkoda, ze syn chory. Moze pojde sama.
Kurcze, mam taka kaszke na twarzy, ze wygladam jak nastolatkaKrostki mam nawet za uszami i przy karku. Na samym poczatku mialam piekna cere i liczylam ze tak zostanie a tu czar prysl
Jak z tym u Was?
Miłego dnia -
nick nieaktualnyKiwona wrote:A ja leze po zazyciu euthyroxu. Juz mi potwornie niedobrze, ale czekam jeszcze 20 minut z jedzeniem.
Dziewczyny, jak to jest z tylozgieciem? Macie jakieś szczegolne zalecenia? Ja je mam i tyle wiem, nic mi lekarz nie mowil.
Co do plci to ja mam 9 letniego syna i (moze bledne) przekonanie, ze z chlopcami łatwiej. Teraz sie nastawiamy na chlopca, ale okaze sie
Jaka macie pogode? U mnie wczoraj deszczowo a dzisiaj widze piękne slonko, az chce sie na spacer. Szkoda, ze syn chory. Moze pojde sama.
Kurcze, mam taka kaszke na twarzy, ze wygladam jak nastolatkaKrostki mam nawet za uszami i przy karku. Na samym poczatku mialam piekna cere i liczylam ze tak zostanie a tu czar prysl
Jak z tym u Was?
Miłego dnia
Mi kazała lezec i spać na brzuchu, niby się pod ciężarem dziecka i wód odegnie. Teoretycznie do 12 tygodnia powinna być już na swoim miejscu. Jeśli nie wróci to bóle krzyżowe w trakcie ciąży i porodu murowane.
Pierwszy raz w życiu mam ładna cerę.
U mnie z dużą dozą prawdopodobieństwa cesarka. Mam obciążenie z każdej strony. Wolałabym SN, wiem że to boli. Rodziłam dwa kamienie nerkowe i podobno ból jest porównywalny. Więc podejrzewam że dam radę choć łatwo nie będzie. Ale nie mam zamiaru zafixowac się na jeden słuszny model. Co lekarze zdecydują to zrobię. -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Mi kazała lezec i spać na brzuchu, niby się pod ciężarem dziecka i wód odegnie. Teoretycznie do 12 tygodnia powinna być już na swoim miejscu. Jeśli nie wróci to bóle krzyżowe w trakcie ciąży i porodu murowane.
Pierwszy raz w życiu mam ładna cerę.
U mnie z dużą dozą prawdopodobieństwa cesarka. Mam obciążenie z każdej strony. Wolałabym SN, wiem że to boli. Rodziłam dwa kamienie nerkowe i podobno ból jest porównywalny. Więc podejrzewam że dam radę choć łatwo nie będzie. Ale nie mam zamiaru zafixowac się na jeden słuszny model. Co lekarze zdecydują to zrobię. -
Ja mam prenatalne 18.10. Gdzie to zapisujecie?
Co do leżenia na brzuchu, to pierwsze slysze. Zapytam lekarza.
Ja z synem mialam cesarke. Jeden lekarz przy badaniu w czerwcu powiedział, ze patrzac na moja blizne kwalifikuje mnie do ponownego cc. Nie wiem, co bedzie, postaram sie dostosowac. Mam bardzo niski prog bolu, jesli chodzi o te kobiece bole. Do dentysty moge bez znieczulenia dla odmiany. Taki dziwakJakie sa wskazania do cc?
-
Lili to zapisuje w poście na pierwszej stronie
będzie miała chwile to Cię dopisze m. Ja mam cerę tragiczna
wysypana jestem strasznie
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kiwona wrote:Ja mam prenatalne 18.10. Gdzie to zapisujecie?
Co do leżenia na brzuchu, to pierwsze slysze. Zapytam lekarza.
Ja z synem mialam cesarke. Jeden lekarz przy badaniu w czerwcu powiedział, ze patrzac na moja blizne kwalifikuje mnie do ponownego cc. Nie wiem, co bedzie, postaram sie dostosowac. Mam bardzo niski prog bolu, jesli chodzi o te kobiece bole. Do dentysty moge bez znieczulenia dla odmiany. Taki dziwakJakie sa wskazania do cc?
-
Aga2606 wrote:Ja tez już mam dużo więcej energii! I sporadyczne mdłości jak więcej zjem lub za długo nie zjem...
Ciekawostka ze femibion na pierwszy trymestr jest do końca 12tego... a nie 13. no nic w każdym razie mamy już bliżej niż dalej:)
Rodziłam dwa razy sn. I na myśl o cc mi słabo i mam nadzieję, że uda się znowu naturalnie.
-
nick nieaktualny
-
Monia* wrote:No i wszystko ok, bo I trymestr kończy się pod koniec 12tc
Rodziłam dwa razy sn. I na myśl o cc mi słabo i mam nadzieję, że uda się znowu naturalnie.Niezgodności w rozumieniu tygodni wynikają stąd, że w medycynie liczą się te skończone tygodnie, a nie rozpoczęte.
India ma 12+2, więc za 4 dni kończy pierwszy trymestrJest w 13 tc, ale dla ginekologa skończyła 12 tygodni.
india lubi tę wiadomość