Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale 13 tc czyli do 12+6 czy do 13+6? Przepraszam wiem, że może głupie pytanie ale naprawdę tego nie ogarniam xd👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
O matko to super, ja już jestem 10+1 to bliżej niż dalej do końca trymestru👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyU mnie też większość objawów zelżała.
U mnie leżenie i polegiwanie ze względu na poronienie w kwietniu plus cukrzyca (spacery przy wyższym cukrze), tyłozgięcie macicy (leżenie na brzuchu). Plus już od dwóch tygodni jestem na zwolnieniu lekarskim bo mimo że praca biurowa to bardzo odpowiedzialna i obciążona ogromnym stresem. Pierwszy tydzień L4 nadal się martwiłam praca. Teraz już jest ok.
Ja nigdy nie kupiłam stanika poniżej 100zl. Czasem w esotiq są promocje typu: kup za min. 300zl i dostaniesz 70% zniżki. Ostatnio kupiłam za 1200zl a zapłaciłam 300 dzięki takiej promocji. Staram się korzystać bo komplet bielizny wychodzi zwykle koło 200.
Teraz też będę czatować na promocję. Muszę jakiś jeden chociaż kupić większy. A ostatni zakup zrobię około 30tc, ale to już karmnik.
Mnie zabija teraz to budzenie w nocy na siku. Już dwa, trzy razy muszę wstawać i słabo się wysypiam.
Polecam Wam książkę "ciężarówką przez 9 miesięcy". Ta książka daje mi rzetelne informacje i trochę humoru, żeby zachować resztki zdrowego rozsądku
Z objawów mam też obniżenie koncentracji. Tragedia dosłownie. Mam wrażenie że moje IQ spadło na łeb na szyję.
Miłego dnia Dziewczyny -
Monia* wrote:Co do płci to jest mi wszystko jedno. Nie mam żadnych przeczuć. Dziewczynki się ciężej wychowuje i trzeba bardziej pilnować I moja córka jest bardziej charakterna i daje popalić
-
Paula 90 wrote:Z objawów mam też obniżenie koncentracji. Tragedia dosłownie. Mam wrażenie że moje IQ spadło na łeb na szyję.
Miłego dnia Dziewczyny
Haha u mnie to samo, ostatnio nawet nie mogłam wymienić miesięcy po kolei i w ogóle słowa mi się mylą często xDPaula 90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
A ja leze po zazyciu euthyroxu. Juz mi potwornie niedobrze, ale czekam jeszcze 20 minut z jedzeniem.
Dziewczyny, jak to jest z tylozgieciem? Macie jakieś szczegolne zalecenia? Ja je mam i tyle wiem, nic mi lekarz nie mowil.
Co do plci to ja mam 9 letniego syna i (moze bledne) przekonanie, ze z chlopcami łatwiej. Teraz sie nastawiamy na chlopca, ale okaze sie
Jaka macie pogode? U mnie wczoraj deszczowo a dzisiaj widze piękne slonko, az chce sie na spacer. Szkoda, ze syn chory. Moze pojde sama.
Kurcze, mam taka kaszke na twarzy, ze wygladam jak nastolatka Krostki mam nawet za uszami i przy karku. Na samym poczatku mialam piekna cere i liczylam ze tak zostanie a tu czar prysl Jak z tym u Was?
Miłego dnia -
nick nieaktualnyKiwona wrote:A ja leze po zazyciu euthyroxu. Juz mi potwornie niedobrze, ale czekam jeszcze 20 minut z jedzeniem.
Dziewczyny, jak to jest z tylozgieciem? Macie jakieś szczegolne zalecenia? Ja je mam i tyle wiem, nic mi lekarz nie mowil.
Co do plci to ja mam 9 letniego syna i (moze bledne) przekonanie, ze z chlopcami łatwiej. Teraz sie nastawiamy na chlopca, ale okaze sie
Jaka macie pogode? U mnie wczoraj deszczowo a dzisiaj widze piękne slonko, az chce sie na spacer. Szkoda, ze syn chory. Moze pojde sama.
Kurcze, mam taka kaszke na twarzy, ze wygladam jak nastolatka Krostki mam nawet za uszami i przy karku. Na samym poczatku mialam piekna cere i liczylam ze tak zostanie a tu czar prysl Jak z tym u Was?
Miłego dnia
Mi kazała lezec i spać na brzuchu, niby się pod ciężarem dziecka i wód odegnie. Teoretycznie do 12 tygodnia powinna być już na swoim miejscu. Jeśli nie wróci to bóle krzyżowe w trakcie ciąży i porodu murowane.
Pierwszy raz w życiu mam ładna cerę.
U mnie z dużą dozą prawdopodobieństwa cesarka. Mam obciążenie z każdej strony. Wolałabym SN, wiem że to boli. Rodziłam dwa kamienie nerkowe i podobno ból jest porównywalny. Więc podejrzewam że dam radę choć łatwo nie będzie. Ale nie mam zamiaru zafixowac się na jeden słuszny model. Co lekarze zdecydują to zrobię. -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Mi kazała lezec i spać na brzuchu, niby się pod ciężarem dziecka i wód odegnie. Teoretycznie do 12 tygodnia powinna być już na swoim miejscu. Jeśli nie wróci to bóle krzyżowe w trakcie ciąży i porodu murowane.
Pierwszy raz w życiu mam ładna cerę.
U mnie z dużą dozą prawdopodobieństwa cesarka. Mam obciążenie z każdej strony. Wolałabym SN, wiem że to boli. Rodziłam dwa kamienie nerkowe i podobno ból jest porównywalny. Więc podejrzewam że dam radę choć łatwo nie będzie. Ale nie mam zamiaru zafixowac się na jeden słuszny model. Co lekarze zdecydują to zrobię. -
Ja mam prenatalne 18.10. Gdzie to zapisujecie?
Co do leżenia na brzuchu, to pierwsze slysze. Zapytam lekarza.
Ja z synem mialam cesarke. Jeden lekarz przy badaniu w czerwcu powiedział, ze patrzac na moja blizne kwalifikuje mnie do ponownego cc. Nie wiem, co bedzie, postaram sie dostosowac. Mam bardzo niski prog bolu, jesli chodzi o te kobiece bole. Do dentysty moge bez znieczulenia dla odmiany. Taki dziwak Jakie sa wskazania do cc? -
Lili to zapisuje w poście na pierwszej stronie będzie miała chwile to Cię dopisze m. Ja mam cerę tragiczna wysypana jestem strasznie👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kiwona wrote:Ja mam prenatalne 18.10. Gdzie to zapisujecie?
Co do leżenia na brzuchu, to pierwsze slysze. Zapytam lekarza.
Ja z synem mialam cesarke. Jeden lekarz przy badaniu w czerwcu powiedział, ze patrzac na moja blizne kwalifikuje mnie do ponownego cc. Nie wiem, co bedzie, postaram sie dostosowac. Mam bardzo niski prog bolu, jesli chodzi o te kobiece bole. Do dentysty moge bez znieczulenia dla odmiany. Taki dziwak Jakie sa wskazania do cc? -
Aga2606 wrote:Ja tez już mam dużo więcej energii! I sporadyczne mdłości jak więcej zjem lub za długo nie zjem...
Ciekawostka ze femibion na pierwszy trymestr jest do końca 12tego... a nie 13. no nic w każdym razie mamy już bliżej niż dalej:)
Rodziłam dwa razy sn. I na myśl o cc mi słabo i mam nadzieję, że uda się znowu naturalnie.
-
nick nieaktualny
-
Monia* wrote:No i wszystko ok, bo I trymestr kończy się pod koniec 12tc
Rodziłam dwa razy sn. I na myśl o cc mi słabo i mam nadzieję, że uda się znowu naturalnie.
India ma 12+2, więc za 4 dni kończy pierwszy trymestr Jest w 13 tc, ale dla ginekologa skończyła 12 tygodni.india lubi tę wiadomość