X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale 13 tc czyli do 12+6 czy do 13+6? Przepraszam wiem, że może głupie pytanie ale naprawdę tego nie ogarniam xd

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 tc czyli I trymestr jest do 12+6.
    13+6 to jest już koniec 14 tc :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to super, ja już jestem 10+1 to bliżej niż dalej do końca trymestru :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też większość objawów zelżała.
    U mnie leżenie i polegiwanie ze względu na poronienie w kwietniu plus cukrzyca (spacery przy wyższym cukrze), tyłozgięcie macicy (leżenie na brzuchu). Plus już od dwóch tygodni jestem na zwolnieniu lekarskim bo mimo że praca biurowa to bardzo odpowiedzialna i obciążona ogromnym stresem. Pierwszy tydzień L4 nadal się martwiłam praca. Teraz już jest ok.
    Ja nigdy nie kupiłam stanika poniżej 100zl. Czasem w esotiq są promocje typu: kup za min. 300zl i dostaniesz 70% zniżki. Ostatnio kupiłam za 1200zl a zapłaciłam 300 dzięki takiej promocji. Staram się korzystać bo komplet bielizny wychodzi zwykle koło 200.
    Teraz też będę czatować na promocję. Muszę jakiś jeden chociaż kupić większy. A ostatni zakup zrobię około 30tc, ale to już karmnik.

Mnie zabija teraz to budzenie w nocy na siku. Już dwa, trzy razy muszę wstawać i słabo się wysypiam.

Polecam Wam książkę "ciężarówką przez 9 miesięcy". Ta książka daje mi rzetelne informacje i trochę humoru, żeby zachować resztki zdrowego rozsądku :-)

Z objawów mam też obniżenie koncentracji. Tragedia dosłownie. Mam wrażenie że moje IQ spadło na łeb na szyję.

Miłego dnia Dziewczyny :-)

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już mam dużo więcej energii! I sporadyczne mdłości jak więcej zjem lub za długo nie zjem...
    Ciekawostka ze femibion na pierwszy trymestr jest do końca 12tego... a nie 13. no nic w każdym razie mamy już bliżej niż dalej:)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    Co do płci to jest mi wszystko jedno. Nie mam żadnych przeczuć. Dziewczynki się ciężej wychowuje i trzeba bardziej pilnować ;) I moja córka jest bardziej charakterna i daje popalić :P
    He he, ja mam dwie corki i syna i wydaje mi się ze to z dziewczynkami jest zdecydowa ie latwiej ;) Pewnie to nie kwestia płci a charakteru :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Z objawów mam też obniżenie koncentracji. Tragedia dosłownie. Mam wrażenie że moje IQ spadło na łeb na szyję.

Miłego dnia Dziewczyny :-)

Haha u mnie to samo, ostatnio nawet nie mogłam wymienić miesięcy po kolei :( i w ogóle słowa mi się mylą często xD

Paula 90 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze po zazyciu euthyroxu. Juz mi potwornie niedobrze, ale czekam jeszcze 20 minut z jedzeniem.
    Dziewczyny, jak to jest z tylozgieciem? Macie jakieś szczegolne zalecenia? Ja je mam i tyle wiem, nic mi lekarz nie mowil.
    Co do plci to ja mam 9 letniego syna i (moze bledne) przekonanie, ze z chlopcami łatwiej. Teraz sie nastawiamy na chlopca, ale okaze sie ;)
    Jaka macie pogode? U mnie wczoraj deszczowo a dzisiaj widze piękne slonko, az chce sie na spacer. Szkoda, ze syn chory. Moze pojde sama.
    Kurcze, mam taka kaszke na twarzy, ze wygladam jak nastolatka :/ Krostki mam nawet za uszami i przy karku. Na samym poczatku mialam piekna cere i liczylam ze tak zostanie a tu czar prysl ;) Jak z tym u Was?
    Miłego dnia :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    A ja leze po zazyciu euthyroxu. Juz mi potwornie niedobrze, ale czekam jeszcze 20 minut z jedzeniem.
    Dziewczyny, jak to jest z tylozgieciem? Macie jakieś szczegolne zalecenia? Ja je mam i tyle wiem, nic mi lekarz nie mowil.
    Co do plci to ja mam 9 letniego syna i (moze bledne) przekonanie, ze z chlopcami łatwiej. Teraz sie nastawiamy na chlopca, ale okaze sie ;)
    Jaka macie pogode? U mnie wczoraj deszczowo a dzisiaj widze piękne slonko, az chce sie na spacer. Szkoda, ze syn chory. Moze pojde sama.
    Kurcze, mam taka kaszke na twarzy, ze wygladam jak nastolatka :/ Krostki mam nawet za uszami i przy karku. Na samym poczatku mialam piekna cere i liczylam ze tak zostanie a tu czar prysl ;) Jak z tym u Was?
    Miłego dnia :)

Mi kazała lezec i spać na brzuchu, niby się pod ciężarem dziecka i wód odegnie. Teoretycznie do 12 tygodnia powinna być już na swoim miejscu. Jeśli nie wróci to bóle krzyżowe w trakcie ciąży i porodu murowane.

Pierwszy raz w życiu mam ładna cerę.

U mnie z dużą dozą prawdopodobieństwa cesarka. Mam obciążenie z każdej strony. Wolałabym SN, wiem że to boli. Rodziłam dwa kamienie nerkowe i podobno ból jest porównywalny. Więc podejrzewam że dam radę choć łatwo nie będzie. Ale nie mam zamiaru zafixowac się na jeden słuszny model. Co lekarze zdecydują to zrobię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny prenatalne jest 9 października. Mogę prosić o dopisanie?
    A następna wizyta nie wiem kiedy, muszę się zarejestrować jeszcze.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi kazała lezec i spać na brzuchu, niby się pod ciężarem dziecka i wód odegnie. Teoretycznie do 12 tygodnia powinna być już na swoim miejscu. Jeśli nie wróci to bóle krzyżowe w trakcie ciąży i porodu murowane.

Pierwszy raz w życiu mam ładna cerę.

U mnie z dużą dozą prawdopodobieństwa cesarka. Mam obciążenie z każdej strony. Wolałabym SN, wiem że to boli. Rodziłam dwa kamienie nerkowe i podobno ból jest porównywalny. Więc podejrzewam że dam radę choć łatwo nie będzie. Ale nie mam zamiaru zafixowac się na jeden słuszny model. Co lekarze zdecydują to zrobię.
    No mi też z każdej strony grozi CC a wcale nie jestem szczęśliwa.Z maluszkiem będę sama więc musze być na nogach od razu.Ja przeżyłam już skurcze porodowe.I nie powiem ,żebym zniosła je z godnością.Ale CC to jednak operacja.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 18.10. Gdzie to zapisujecie? :)
    Co do leżenia na brzuchu, to pierwsze slysze. Zapytam lekarza.
    Ja z synem mialam cesarke. Jeden lekarz przy badaniu w czerwcu powiedział, ze patrzac na moja blizne kwalifikuje mnie do ponownego cc. Nie wiem, co bedzie, postaram sie dostosowac. Mam bardzo niski prog bolu, jesli chodzi o te kobiece bole. Do dentysty moge bez znieczulenia dla odmiany. Taki dziwak ;) Jakie sa wskazania do cc?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili to zapisuje w poście na pierwszej stronie :) będzie miała chwile to Cię dopisze m. Ja mam cerę tragiczna :( wysypana jestem strasznie :(

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • india Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz za chwilę wskocze w II trymestr

B_002 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz oszaleje.... ucieło mi moj cały elaborat :/

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja mam prenatalne 18.10. Gdzie to zapisujecie? :)
    Co do leżenia na brzuchu, to pierwsze slysze. Zapytam lekarza.
    Ja z synem mialam cesarke. Jeden lekarz przy badaniu w czerwcu powiedział, ze patrzac na moja blizne kwalifikuje mnie do ponownego cc. Nie wiem, co bedzie, postaram sie dostosowac. Mam bardzo niski prog bolu, jesli chodzi o te kobiece bole. Do dentysty moge bez znieczulenia dla odmiany. Taki dziwak ;) Jakie sa wskazania do cc?
    Wskazań jest duzo.Cala lista jest od wad wzroku po wady macicy.Ja mam dwurożnosc macicy , jestem na heparynie i mam cukrzycę.Dla mnie poród jest na tyle odległy ,że w sumie aż tak o nim nie myślę.Ja ciążę dziele na etapy,żeby jakoś łatwiej sobie to w główce poukładać.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 16 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    He he, ja mam dwie corki i syna i wydaje mi się ze to z dziewczynkami jest zdecydowa ie latwiej ;) Pewnie to nie kwestia płci a charakteru :)
    Bardziej o przyszłości myślę, dziewczyny jako nastolatki to ciężka sprawa haha.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 16 września 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Ja tez już mam dużo więcej energii! I sporadyczne mdłości jak więcej zjem lub za długo nie zjem...
    Ciekawostka ze femibion na pierwszy trymestr jest do końca 12tego... a nie 13. no nic w każdym razie mamy już bliżej niż dalej:)
    No i wszystko ok, bo I trymestr kończy się pod koniec 12tc :D

Rodziłam dwa razy sn. I na myśl o cc mi słabo i mam nadzieję, że uda się znowu naturalnie.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała naturalnie bo wiem że to lepsze dla dziecka.
    U mnie cukrzyca, wada wzroku (-8,5 a to niemal pewnie że siatkówka słaba) plus tyłozgięcie. Niby każde z tych dolegliwości może ale nie musi dyktować CC. Ja mam nadal nadzieję.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    No i wszystko ok, bo I trymestr kończy się pod koniec 12tc :D

Rodziłam dwa razy sn. I na myśl o cc mi słabo i mam nadzieję, że uda się znowu naturalnie.
    Dziewczyny, zerknijcie w kalendarze Belly - mój pierwszy trymestr kończy się w dniu 12+6. To jest 13 tc. Trymestry są równe. Gdyby trwały po 12 tygodni, to ciąża trwałaby 36 mcy ;) Niezgodności w rozumieniu tygodni wynikają stąd, że w medycynie liczą się te skończone tygodnie, a nie rozpoczęte.
    India ma 12+2, więc za 4 dni kończy pierwszy trymestr :) Jest w 13 tc, ale dla ginekologa skończyła 12 tygodni.

india lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ