X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    W Aldi odzież ciążowa od środy. Oczywiście byłam dzisiaj, bo mój obecny poziom rozumowania nie ogarnął że to że czytam gazetkę dzisiaj nie znaczy że jest od dzisiaj :-)
    Hahahaha a ja przeczytałam Twój post i pomyślałam "oooo to idę zaraz!". Przeczytałam drugi raz ze względu na Twoje ostatnie zdanie i nadal nie zczaiłam xD Chciałam iść od razu :D hahaha :D także nie tylko Tobie doskwiera nieczaizm ciążowy ;)

Wiewióreczka, Paula 90, Mała8 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg prenatalnym :) wszystko dobrze :) maluch wyglada na zdrowego, ślicznie machal do nas rączkami i bardzo fikal :) Przeziernośc 1,9, kośc nosowa jest. Pani doktor powiedziala ze to na 98% chlopczyk.Jest większy niż wskazuje OM, wg. USG to 13tc1d i tp. zmieniony na 24.03. Nie chce mi się w to wierzyc :) pewnie rośnie we mnie kolejny gigant :D Teraz mam zagwozdkę czy robic PAPA czy nie. Boję się ze ze wzglèdu na wiek wyjdzie mi duże ryzyko i niepotrzebnie będe sie martwic cala ciaze.

Natalia-tosia, valetta94, Kasionek, DorotaAnna, B_002, malutka_mycha, teverde, kamylalyt, Mała8, siamyrka, india, Martusiazabka lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja już po usg prenatalnym :) wszystko dobrze :) maluch wyglada na zdrowego, ślicznie machal do nas rączkami i bardzo fikal :) Przeziernośc 1,9, kośc nosowa jest. Pani doktor powiedziala ze to na 98% chlopczyk.Jest większy niż wskazuje OM, wg. USG to 13tc1d i tp. zmieniony na 24.03. Nie chce mi się w to wierzyc :) pewnie rośnie we mnie kolejny gigant :D Teraz mam zagwozdkę czy robic PAPA czy nie. Boję się ze ze wzglèdu na wiek wyjdzie mi duże ryzyko i niepotrzebnie będe sie martwic cala ciaze.
    Wspaniałe wieści! Gratulacje!

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Kurde, nie znam sie na wynikach glukozy. Za to moja endo mowi ze tsh od 0.5 do 2.5 jest ok.
    Dziewczyny, ja nie robilam krzywej cukrowej, mam teraz skierowanie na zwykla glukoze. Kiedy powinno sie zrobic krzywa?
    Ja w luxmedzie mam skierowanie na wszystkie badania z poszczególnych tygodniach.
    Krzywą cukrową mam zrobić dopiero w 24-28tc, jeśli dotąd zwykła glukoza będzie wychodziła w normie.

Kiwona lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka super wiadomości :)

U mnie dziś podobnie. Byłam na USG po pracy, nie było to specjalistyczne USG genetyczne, ale tylko dlatego że takie są wykonywane przez certyfikowanych lekarzy.
    W każdym razie wszystkie pomiary były zrobione te same.
    Wszystko jest prawidłowe, przezierność karkowa 1,1, kość nosowa też jest :)
    Wg dzisiejszego USG tak jak Szonka przeskoczyłam na termin marcowy. Ciąża o 5 dni starsza, czyli dziś nie 11+5 a 12+3 i termin na 29.03.2019, zmienię sobie potem suwaczek.
    Maluszek był dość ruchliwy, ale pięknie było wszystko widać. Słuchałam też pierwszy raz serduszka.
    Taka jestem szczęśliwa po dzisiejszej wizycie <3 To był piękny obraz i teraz nie mogę przestać oglądać zdjęć.
    Życzę Wam dziewczyny takich wizyt!

malutka_mycha, DorotaAnna, Szonka, Natalia-tosia, Kiwona, teverde, Kasiulka90, Mała8, siamyrka, india, Martusiazabka lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, ciesze sie ze jest ok :)
    Ja dzisiaj pojechalam po L4 i recepty a lwkarz postanowil mnie zbadac. Wszystko wyglada ok, maluch urosl przez tydzien 6 mm, serduszko bije 163/min. Rano ide na badania a w srode koniecznie nawiedze aldi :D

Natalia-tosia, DorotaAnna, B_002, india lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie też OK :) Dzidziuś ma 47 mm, starszy o 2 dni niż OM, a był młodszy wcześniej. Spał i nie ruszał się, aż się przestraszyłam. Kazałam lekarzowi go lekko popodduszać, żeby się obudził (miałam USG przez brzuch pierwszy raz...co ze mnie za matka...;) Lekarz spytał czy byłoby mi miło jakby mnie ktoś obudził. Odpowiedziałam, że krzywda mu się nie stanie i ma sprawić, by się ożywił ;) W końcu raczył pomachać łapką.
    W ten czwartek mam prenatalne. Dziś dostałam wynik pappa, ale nie znam się na nim.
    Mówiłam lekarzowi o bólu brzucha, badał pod kątem zapalenia nerek, pęcherza, ostatecznie nic nie znalazł i przepisał 3xNospa MAX i 3xAspargin. Oby przeszło, bo cały czas pobolewa :(
    B_002, Kiwona, Szonka, gratuluję i cieszę się, że u Was też dobrze. Teraz jeszcze czekamy na dobre wieści od Kasionka :)
    Lili, cieszę się, że nie jestem jedynym forumowym chudzielcem ;)

DorotaAnna, B_002, Mała8, siamyrka, Natalia-tosia, india, Lili90, Kasionek lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wiadomości!
    Ja się już piątku nie mogę doczekać, też chcę już maleństwo zobaczyć :) Oby ten tydzień jak najszybciej zleciał :) A w sobotę na cztery dni wyjeżdżamy do Kazimierza Dolnego więc relaks pełna gębą :)

B_002, Wiewióreczka, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt :)

Co do leżaczka-prowadziłam żłobek i szczerze doradze tiny love-wart swojej ceny. Ja tym razem chcę mieć to na co wcześniej się sępiłam. Poza tym wydaliśmy wszystko po dzieciach poza koszem Mojżesza i fotelikiem samochodowym.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Dziewczyny :-)
    U mnie USG prenatalne za trzy tygodnie. A jutro zaczynamy 11 tydzień.
    Dotąd wszystkie USG miałam co dwa tygodnie a teraz tyle czekania.
    Jakoś źle się dzisiaj czułam, mdłości, ból głowy, zawroty głowy i ogólnie rozbicie. Jeszcze chwila i jem ciastko owsiane na dobry cukier przez noc i spać.

Ja już noszę getry ciążowe. Pierdziele, i wypinamy brzuch najdalej jak się da. Mam tylko kilka miesięcy żeby się nacieszyć tym stanem więc się chwalę fest :-)

Miłej nocy wszystkim.

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tygodnie... to jak z rocznikiem. Ja zawsze mówię, że mam 28 lat-urodzona w maju 90r., do maja 2019 uwazam, że mam 28 lat w maju kończę 29 i od tego momentu mam 29. Z tyg liczę tak samo. Mam 10 i 6 to mam 10 i 6. Jutro bedzie 11. I tak też mam w karcie wpisane.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:

Co do leżaczka-prowadziłam żłobek i szczerze doradze tiny love-wart swojej ceny. Ja tym razem chcę mieć to na co wcześniej się sępiłam. Poza tym wydaliśmy wszystko po dzieciach poza koszem Mojżesza i fotelikiem samochodowym.

Zdradziłaś nam się z taka wiedza tutaj :-D Teraz wiadomo kogo dopytywać. A który dokładnie masz na myśli?

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Super wieści Dziewczyny :-)
    U mnie USG prenatalne za trzy tygodnie. A jutro zaczynamy 11 tydzień.
    Dotąd wszystkie USG miałam co dwa tygodnie a teraz tyle czekania.
    Jakoś źle się dzisiaj czułam, mdłości, ból głowy, zawroty głowy i ogólnie rozbicie. Jeszcze chwila i jem ciastko owsiane na dobry cukier przez noc i spać.

Ja już noszę getry ciążowe. Pierdziele, i wypinamy brzuch najdalej jak się da. Mam tylko kilka miesięcy żeby się nacieszyć tym stanem więc się chwalę fest :-)

Miłej nocy wszystkim.

Najgorsze jest to, że potem też się przydadzą

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    A tygodnie... to jak z rocznikiem. Ja zawsze mówię, że mam 28 lat-urodzona w maju 90r., do maja 2019 uwazam, że mam 28 lat w maju kończę 29 i od tego momentu mam 29. Z tyg liczę tak samo. Mam 10 i 6 to mam 10 i 6. Jutro bedzie 11. I tak też mam w karcie wpisane.

Maj 90? Ja też. Ja 3 maj, dziecko konstytucji. Ale spotkanie :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Najgorsze jest to, że potem też się przydadzą

Póki będzie mi w nich wygodnie to będę nosić. Jakoś nie jestem specjalnie do swojego ciała przywiązana. Ciąża je na pewno zmieni i mimo że odżywiam się zdrowo przez cukrzyce to i tak mówię, że ładne to już było. Teraz ma być użyteczne :-D

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Hahahaha a ja przeczytałam Twój post i pomyślałam "oooo to idę zaraz!". Przeczytałam drugi raz ze względu na Twoje ostatnie zdanie i nadal nie zczaiłam xD Chciałam iść od razu :D hahaha :D także nie tylko Tobie doskwiera nieczaizm ciążowy ;)
    Jak miło dziewczyny bo myślałam, ze to u mnie tylko myślenie spowolnilo.. niby ja a jednak jakby nie ja!☺

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Cieszę się, ze wszystko wyszło dobrze☺

202312226851.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Ja też tak podaję u lekarza, dokładnie skończony tydzień + dzień, przynajmniej nie ma pomyłki :)
    Paula 90 wrote:
    Maj 90? Ja też. Ja 3 maj, dziecko konstytucji. Ale spotkanie :-D

Ja też jestem dziewczyny z maja 90r :) 15 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 21:57

Paula 90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak mnie zachęciłyście, ze kupiłam książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy" ☺

malutka_mycha, Paula 90 lubią tę wiadomość

202312226851.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że sporo nas z rocznika 90 ;-)

B_002 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ