Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny to ja 92... na razie jestem najmłodsza
Myślałam, że te mdłości będą powoli przechodzić, a one coraz bardziej mnie męczą albo ja już mam coraz mniej siły do nich👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Aga2606 wrote:Ja tez wiewióreczka;)
Gratuluje wszyskim samych super wieści!
Ja jeszcze 2 tyg so zwykłej wizyty...
Dziewczyny które sa kolejnych ciążach: wczoraj po jedzeniu kładę się a tu taki leciutki motylek w dole brzucha! Za pare minut jeszcze raz potem już nie. Wiec ze to niby za wczesnie na ruchu ale mnie się to noe kojarzy z niczym innym.... tak dla poprawy nastroju zakładam ze toto (podobno przy bardzo niskiej wadze możliwe w 11...)
Może być . Ja po przebudzeniu z pełnym pecherzem też czułam takie łaskotanie.
Ja jestem z rocznika 88.
Dzis ok 14 mam wizytę. Idę bo idę bo nie liczę na to że będzie usg.Daffi lubi tę wiadomość
-
Wstałam dzis z totalnym wwstrętem do jedzenia najchętniej nic bym nie jadła. Co robicie w takich sytuacjach?
U mnie wizyta również w czwartek.
Co do ruchów to koleżanka bardzo szczupła też mi opowiadała, że coś czuła w 11 tygodniu, ale lekarz powiedział, że to jelita,chociaż ona do dziś jest pewna, że to był jej synek -
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj o 18 mam prenatalne.Mam ogólnie dobre przeczucia ale nigdy nie wiadomo.Skonczylam 12 tydzień ale ten czas zleciał.Mnie nawet prenatalne nie uspokoją.Za dużo przeżyłam ,żeby teraz tak od sobie chodzić i się nie martwić.A to musiałoby być piękne .Marzy mi się taka bezstresowa ciąża .
-
Kasionek wrote:Ja dzisiaj o 18 mam prenatalne.Mam ogólnie dobre przeczucia ale nigdy nie wiadomo.Skonczylam 12 tydzień ale ten czas zleciał.Mnie nawet prenatalne nie uspokoją.Za dużo przeżyłam ,żeby teraz tak od sobie chodzić i się nie martwić.A to musiałoby być piękne .Marzy mi się taka bezstresowa ciąża .
-
Natalia-tosia wrote:Kochana może już o tym wspominałas, jeśli tak to przepraszam, że znowu pytam. Czy w poprzedniej ciąży również miałaś prenatalne? Jeśli tak to czy wszystko wyszło w porządku?
ja w pierwszej ciąży również robiłam usg + PAPPA i wszystko było ok
moja przyjaciółka robiła miesiąc temu usg prenatalne było ok, po teście PAPPA nastraszyli ją, że dziecko może być chore... Boshe ile ona przepłakała. Lekarz prowadzący zalecił, żeby zrobiła NIFTY i wczoraj odebrała wyniki- ma zdrową córeczkę!
-
siamyrka wrote:ja w pierwszej ciąży również robiłam usg + PAPPA i wszystko było ok
moja przyjaciółka robiła miesiąc temu usg prenatalne było ok, po teście PAPPA nastraszyli ją, że dziecko może być chore... Boshe ile ona przepłakała. Lekarz prowadzący zalecił, żeby zrobiła NIFTY i wczoraj odebrała wyniki- ma zdrową córeczkę!
Gdybym była w grupie ryzyka to może bym się zdecydowała, ale nie mam podstaw zakładać że coś może być nie tak.
Wolę przeżywać ciążę bezstresowo jak teraz Raczej mi to wyjdzie na zdrowie!
Trzeba się cieszyć tym stanem dziewczyny, czas szybko leci, a ciąża wcale nie trwa tak długo.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Natalia-tosia wrote:Kochana może już o tym wspominałas, jeśli tak to przepraszam, że znowu pytam. Czy w poprzedniej ciąży również miałaś prenatalne? Jeśli tak to czy wszystko wyszło w porządku?