X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Mi właśnie wg USG wyznaczyła nowy termin porodu, ale w sumie pani doktor prowadząca nie wpisała go w karcie ciąży, mam go na wydrukowany wyniku badania USG.
    Podobno w 12 tygodniu ten pomiar jest na tyle dokładny że powinnam się trzymać już tego terminu, potem już żaden pomiar nie wpłynie na datę, tak mi powiedziano wczoraj na USG.
    Będę sobie liczyć wg tej ostatniej daty, a jak będą jakieś wizyty albo szpital to będę informować o tych dwóch datach, to tylko 5 dni różnicy więc niedużo. Terminu z OM w ogóle nikt nie uwzględnia bo za bardzo się różni od USG.

U mnie z OM tp. wypada na 29.03 a z wczorajszego USG przesunął się na 24.03. Ja jednak wiem kiedy mogło dojść do zapłodnienia i na pewno tp. nie powinien wypaść przed 31.03, a ponieważ u mnie wszystkie dzieci przenoszone jestem prawie pewna, że nie urodzę przed 3 kwietnia.

Z synkiem też tak miałam, z OM termin na 4.09, z tego prenatalnego USG przesunął się na 02.09, a syn urodził się dopiero 13.09 i to po podaniu oksytocyny :) bo pewnie jeszcze by siedział. Więc ja nie wiem jak te terminy z USG mają się do rzeczywistości. U mnie nigdy sie nie sprawdziło, a mam już 3 dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 15:22

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamylalyt super wiesci :) Duzy maluch :)
    Co do braku apetytu to ja robie tak, ze nie zastanawiam sie zbyt dlugo tylko siegam po proste i sprawdzone rozwiazania. Czyli chleb z maslem, z powidlami, płatki kukurydziane, pierogi ruskie. Wychodze z zalozenia, ze musze jesc i koniec,inaczej z toalety nie wyjde.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam już kiedyś ze mnie pomaga jedzenie pomarańczy.... tak po troszkę...może spróbuj!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam brzoskwinie, nawet ze smakiem, pomarańcza dziś mi się marzyła, jutro spróbuje. Dziś dałam radę wmusic w siebie, kromke chleba, 5 łyżek zupy jarzynowej i brzoskwinie, mam nadzieję, że to tylko chwilowe.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Dziewczyny czy któraś sie zmagala z bakteriami w moczu?
    Ja w poprzedniej ciazy. skonczylo sie na antybiotyku.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś padam na twarz... Od 4 rano na nogach. Po pracy wzięłam Synka na spacer. Ogarnę, umyjemy się i o 19 idziemy spać ;)

Jeżeli chodzi o sex. Też mam meeeega chcice :P niestety u mnie problem, bo A za granicą. Więc wykorzystalam go w weekend i teraz miesiąc do kolejnego. I też mam erotyczne sny :O
    A podobno orgazm, tak jak któraś pisała, wpływa na płód pozytywnie, przez hormony które się uwalniają :)

Ja dziś mdłości mniej i pierwszy raz wzięło mnie na słodkie. Kupiłam sobie Prince Polo mmm pyszności hahaha

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kanapki z ogórkiem kiszonym.... Niebo w gębie :)))

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha prince polo i za chwilę ogórek kiszony :D Dobra jesteś :D Ja jeszcze nie mam zachcianek ;)

Ja jestem umówiona na prenatalne 22 października. Pewnie będę ostatnia :D

siamyrka lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Hahaha prince polo i za chwilę ogórek kiszony :D Dobra jesteś :D Ja jeszcze nie mam zachcianek ;)

Ja jestem umówiona na prenatalne 22 października. Pewnie będę ostatnia :D
    Ja mam na 18 października, wiec bedzie Ci razniej czekac :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, dziewczyny nie ma co samemu analizować badań. Jakaś paranoja. Zawsze mam podwyższone dwa parametry, ale one są na końcu, takie mało ważne i lekarze nigdy nie zwracali na to uwagi. Ostatnio z ciekawości zapytałam lekarza, to powiedział, że taka moja uroda i mam po prostu większe te krwinki. Dzisiaj odbieram wyniki i takimi tłustymi, jakby coś ważnego mpv podwyższone. Już panika, oczywiście Internet i same złe rzeczy, w tym nowotwory... już się załamałam. Wzięłam swoje stare badania i to te mpv! Ale tyle co się nastresowałam to moje.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z badań mamy kilka delikatnie obniżony h, mogą wskazywać na anemie. Ale podobno w ciąży to normalne. Na wynikach są też normy ogólne a dla ciężarnych niektóre są inne. Więc lepiej poczekać na lekarza :)

f1d9680377.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja z badań mamy kilka delikatnie obniżony h, mogą wskazywać na anemie. Ale podobno w ciąży to normalne. Na wynikach są też normy ogólne a dla ciężarnych niektóre są inne. Więc lepiej poczekać na lekarza :)
    Ale wiesz jak jest haha. Cytomegalia i różyczka przebyte, więc o tyle dobrze. Mocz też ok.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • paola1205 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kwietniówki 2019 :) Moje pierwsze dziecko skończyło właśnie 3 latka, a drugie w brzuszku z terminem 16.04.2019 wg. USG.

Kiwona, DorotaAnna, Wiewióreczka, B_002, siamyrka lubią tę wiadomość

km5stv73b57ghe1m.png

Wysłany: 18 września 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie lekarz nie kazał sprawdzać cytomegalii i toxo, myślicie że to jest ok? Nie przechodziłam tego więc nie wiem czy mam przeciwciala

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola1205 wrote:
    Witam wszystkie kwietniówki 2019 :) Moje pierwsze dziecko skończyło właśnie 3 latka, a drugie w brzuszku z terminem 16.04.2019 wg. USG.

Mamy ten sam termin z USG :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A mi właśnie lekarz nie kazał sprawdzać cytomegalii i toxo, myślicie że to jest ok? Nie przechodziłam tego więc nie wiem czy mam przeciwciala

Co do cytomegalii to nie wiem ale mi w toxo nie wyszło przeciwciał i będę miała powtarzane trzy razy w ciąży bo zarażenie może zaszkodzić dziecku, trzeba natychmiast leczyć gdyby się pojawila

• Monia* Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    toxo to standard w ciąży, więc dziwne. Cytomegalia jest też niebezpieczna.

gannyx8dgwh2yzmc.png

Wysłany: 18 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytam w piątek. Dzieki

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny .Ja po prenatalnych .Wyszły dobrze .Czekam do 20 na wyniki krwi ale Pani dr mówiła że wszytsko jest ok.Trochę stresu mnie to kosztowało bo to ten sam gabinet, ta sama pani doktor która mówiła że malec nie zyje.Ale dzisiaj tylko dobre wieści.Dodatkowo przez tak obciążony wywiad dwa pozostałe USG mam na NFZ.Wiec zawsze trochę kaski do przodu.Czekamy na wieści od wieoreczki i Lili ;-)

Wiewióreczka, Kiwona, Natalia-tosia, siamyrka lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Hey dziewczyny .Ja po prenatalnych .Wyszły dobrze .Czekam do 20 na wyniki krwi ale Pani dr mówiła że wszytsko jest ok.Trochę stresu mnie to kosztowało bo to ten sam gabinet, ta sama pani doktor która mówiła że malec nie zyje.Ale dzisiaj tylko dobre wieści.Dodatkowo przez tak obciążony wywiad dwa pozostałe USG mam na NFZ.Wiec zawsze trochę kaski do przodu.Czekamy na wieści od wieoreczki i Lili ;-)
    Super wiadomość :) Teraz już odetchnij Kochana, bo wszystko będzie dobrze.
    Ja mam prenatalne w czwartek :)
    Nie było widać co tam ma między nóżkami?:)

Marcóweczki już się chwalą swoimi brzuszkami :) Niektóre płaskie, ale większość pokaźnych. Pewnie i my niedługo będziemy wrzucać fotki :D

Kasionku, gdzieś Ci suwak wsiorbało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 20:42

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ