X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Mów :p
    83 ;)

Kiwona lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    U mnie zwykle 120/80.

Wiek to stan umysłu :)
    No to spokojnie jestem 10 lat młodsza :p

Wiewióreczka, Adonis_26 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    83 ;)
    Łeee, to jeszcze młodzież :D

Kasionek, to Ty masz dzisiaj prenatalne?? O której?
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

A kiedy DoCelu miała mieć usg, kojarzycie? Mam nadzieje, że będzie dobrze.

Powiedzcie, czy jak dzidziuś urośnie o kilka mm nadprogramowo, to gin zmienia Wam datę porodu, czy liczy się ta z pierwszego usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 12:05

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Powiedzcie, czy jak dzidziuś urośnie o kilka mm nadprogramowo, to gin zmienia Wam datę porodu, czy liczy się ta z pierwszego usg?
    Mi właśnie wg USG wyznaczyła nowy termin porodu, ale w sumie pani doktor prowadząca nie wpisała go w karcie ciąży, mam go na wydrukowany wyniku badania USG.
    Podobno w 12 tygodniu ten pomiar jest na tyle dokładny że powinnam się trzymać już tego terminu, potem już żaden pomiar nie wpłynie na datę, tak mi powiedziano wczoraj na USG.
    Będę sobie liczyć wg tej ostatniej daty, a jak będą jakieś wizyty albo szpital to będę informować o tych dwóch datach, to tylko 5 dni różnicy więc niedużo. Terminu z OM w ogóle nikt nie uwzględnia bo za bardzo się różni od USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 12:18

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Do Celu nna wizytę jutro o ile nic się nie zmieniło.

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 18 września 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane termin porodu czy z USG czy wdlg OM to jedno a kiedy naszym maluchom zechce się pprzyjść na świat to drugie :D moja córka kazała cczekać na siebie 2 tygodnie dłużej niż wskazywało na to USG w 10 tygodniu ;-) i 3 tygodne dłużej niż wskazywała OM ;-) urodziła się bez oznak przenoszenia SN, bez wywoływania ;-)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Mi właśnie wg USG wyznaczyła nowy termin porodu, ale w sumie pani doktor prowadząca nie wpisała go w karcie ciąży, mam go na wydrukowany wyniku badania USG.
    Podobno w 12 tygodniu ten pomiar jest na tyle dokładny że powinnam się trzymać już tego terminu, potem już żaden pomiar nie wpłynie na datę, tak mi powiedziano wczoraj na USG.
    Będę sobie liczyć wg tej ostatniej daty, a jak będą jakieś wizyty albo szpital to będę informować o tych dwóch datach, to tylko 5 dni różnicy więc niedużo. Terminu z OM w ogóle nikt nie uwzględnia bo za bardzo się różni od USG.
    jak nie? W poprzednich ciążach miałam z om. Syn przyszedł na świat 10 dni wcześniej, a córka co się zdarza bardzo rzadko, równo w termin.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcyny, a jak u Was z przywilejami dla ciezarowek? Ja w pierwszej ciazy raczej nie korzystalam, czulam sie ok. Ale teraz, przy tych mdlosciach... Bylam rano na badaniach w laboratorium, gdzie wyraznie jest zaznaczone ze ciężarne bez kolejki. Od pobudki wymiotowalam, choc nie mialam nawet czym. Podtanowilam skorzystac z przywileju, poinformowalam pacjentow ze jestem w ciazy i wejde bez kolejki bo zle sie czuje. Na co kobieta ok. 60, hak tylko wyszedl poprzedni pacjent rzucila sie biegiem do punktu pobran tak, ze az sie potknela i przywalila glowa w futryne :/ Co z tymi ludzmi jest nie tak? Kurde, ledwo przezylam te badania, tak mnie naciagalo, a jeszcze na czczo musze wziac euthyrox i potem jeszcze pol godziny nie jesc... Jakie sa Wasze doświadczenia? Ja wiem, ze to poczatek i ciaza to nie choroba, ale jeśli czuje sie fatalnie to uwazam ze moge skorzystać...

teverde lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej masz prawo, ale ludzie niektórzy naprawdę nie potrafią się zachować. I choćbys trabila o ciąży przez megafon to będą uważać że nie słyszeli. Wg mnie nawet jak ciężarna się dobrze czuje to akurat przychodnie i punkty pobrań to miejsca gdzie powinna mieć pierwszeństwo. To wylegarnia zarazkow, nie chodzą tam tylko i wyłącznie ludzie zdrowi i jest większe prawdopodobieństwo że coś tam zjapiemy niż w spożywczaku.
    Ale wcale mnie ta historia nie dziwi, jakoś nie mam złudzeń co do ludzi

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie korzystam,brzucha nie widać jak mają na mnie wylać wiadro pomyj to wolę czekać.Ale ja nie miałam mega mdłości więc Tobie współczuje.Chociaz często bywam w laboratorium i wiem że jest to irytujące jak siedzisz już godzinę i czekasz a co chwilę wchodzą ciężarne,małe dzieci itp.Wiec narazie nie używam.Ale jest takie nasze prawo, i kiedy nie będę się czuła na siłach tam siedzieć to na bank go użyje.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Tak ja mam prenatalne .Wizytą dzień po dniu.I znowu tak poźno.Wiem,że jeszcze parę dziewczyn dzisiaj ma wizyty więc życzę wszystkim i sobie samych dobrych wieści.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś sie zmagala z bakteriami w moczu?

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Odzywam sie po kilku dniach widziałam ze ostatnio dobre wiadomości cieszę sie bardzo! Ja jutro idę na pappa. W piątek mam kontrolne usg zobaczyć czy krwiaczek sie wchłonął a 26 w środę mamy prenatalne.
    Co do samopoczucia to ja myślałam ze juz jest po mdlosciach a od wczoraj skoro Świt wiszę na toalecie i wymiotuje woda bo jedzenia mój żołądek nie popuści.
    Od tego leżenia tak bolą mnie plecy po prostu całe! Jak w weekend byłam u rodzicow i siedziałam sobie na podwórko cos sie przeszłam to nic nie bolało, byleby w piątek juz pozwolili mi żyć normalnie.

I nie mogę sie doczekać 2 trymestru zeby moc spokojnie uprawiać sex, takiej ochoty to ja chyba nigdy nie miałam. Od 22 lipca nie uprawiałam sexu. Dziewczyny kilka dni temu śnił mi sie bardzo erotyczny sen i... obudził mnie orgazm! To jest nie normalne haha

No to tyle w skrócie u mnie. :)

Kiwona lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Cześć dziewczyny! Odzywam sie po kilku dniach widziałam ze ostatnio dobre wiadomości cieszę sie bardzo! Ja jutro idę na pappa. W piątek mam kontrolne usg zobaczyć czy krwiaczek sie wchłonął a 26 w środę mamy prenatalne.
    Co do samopoczucia to ja myślałam ze juz jest po mdlosciach a od wczoraj skoro Świt wiszę na toalecie i wymiotuje woda bo jedzenia mój żołądek nie popuści.
    Od tego leżenia tak bolą mnie plecy po prostu całe! Jak w weekend byłam u rodzicow i siedziałam sobie na podwórko cos sie przeszłam to nic nie bolało, byleby w piątek juz pozwolili mi żyć normalnie.

I nie mogę sie doczekać 2 trymestru zeby moc spokojnie uprawiać sex, takiej ochoty to ja chyba nigdy nie miałam. Od 22 lipca nie uprawiałam sexu. Dziewczyny kilka dni temu śnił mi sie bardzo erotyczny sen i... obudził mnie orgazm! To jest nie normalne haha

No to tyle w skrócie u mnie. :)
    Hahaha, mnie wczoraj obudził senny orgazm :D Wiec nie jesteś jedyna :) Ja bez seksu jestem od 4 sierpnia a ochote mam ogromna. Z tym ze moj gin mowi, ze nawet podniecenie jest ryzykowne, bo sie wtedy kurczy macica. Licze, ze w 2 symestrze dostane na to zielone swiatlo :D

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Dziewczyny czy któraś sie zmagala z bakteriami w moczu?
    Ja miala ostatnio jakies bakterie i od tygodnia biore femisept uro 3x1 tabl. Dzisiaj oddalam do badania mocz i zobacze czy jest poprawa.

Mała8 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega problem z pęcherzem.Od jakiegoś czasu non stop mnie piecze.Biore zurawit i pije dużo wody z cytryną.Ale to jak wyniki są dobre jak miałam złe to dostałam od lekarza muranol i było po bakteriach .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Hahaha, mnie wczoraj obudził senny orgazm :D Wiec nie jesteś jedyna :) Ja bez seksu jestem od 4 sierpnia a ochote mam ogromna. Z tym ze moj gin mowi, ze nawet podniecenie jest ryzykowne, bo sie wtedy kurczy macica. Licze, ze w 2 symestrze dostane na to zielone swiatlo :D
    Ja nie współżyje ale na podniecenie nic nie poradzę. Na samoistne orgazmy tez nie, widocznie mój organizm tego potrzebuje ile mozna funkcjonować w spięciu :) ale nie wierze, zeby były ryzykowne bo przecież wtedy organizm sam do tego by nie doprowadzał. A moja ginekolog mówiła ze orgazm jest dla płodu bardzo korzystny oczywiście nie mowię tutaj o ciążach zagrożonych. Ale jesli drugi trymestr utrzyma sie libido to mój maz bedzie szczęściarzem :) haha

Wysłany: 18 września 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie radzicie z brakiem apetytu? Cały dzień nic nie mogę jeść. Jak tylko pomyślę o jedzeniu od razu mnie muli... Lodówka peka w szwach, a ja na nic nie mogę się zzdecydować :( cały dzień dziś zawroty głowy :( co robić?

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sprawdzają się tylko pomidorki koktajlowe. Od nich mnie nie odrzuca. Właśnie teraz jestem w stanie który ciężko określić, sama nie wiem czy jestem głodna czy nie. Burzy w brzuchu, muli i odrzuca od jedzenia. Może spróbuj różnych rzeczy i znajdziesz ta jedyna która pozwoli Ci nie umrzeć z głodu :)

f1d9680377.png
  • kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po wizycie. Jednak było usg :) Dzidziuś fikal i machnął rączkami. Ma prawie 5cm co odpowiada równemu 12tc.
    Nastepna wizyta za 3 tyg.

Kiwona, Wiewióreczka, Natalia-tosia, B_002, DorotaAnna, siamyrka, Adonis_26, Daffi, Mała8 lubią tę wiadomość

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ