X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz czesc dzisiejszych wynikow online, czesc jest przekroczonych w jedna lub druga strone, ale narazie sie tym nie przejmuje, w przyszly piatek mam wizyte. Tsh mam 1.58 a wiec nie jest jeszcze zle. Cytomegalie mam igg dodatnie a igm ujemne, podobnie toxo. Czekam na rozyczke i pare innych.
    Placze dziewczyny. Na reklamie kinder kanapki, jak moj syn mi mowi cos milego, no becze :P Ale tez denerwuje sie szybko dosyc, przy robieniu z moim 4-klasista lekcji myslalam, ze zaraz wyjde i trzasne drzwiami ;)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pytałam .Ostatnio na badaniach prenatalnych powiedzieli mi że dziewczynka .Ja bardzo się nastawiłam i jak lekarz powiedział mi że urodzilam chłopaka.To był dla mnie taki szok.Ze tym razem czekam do 16 tyg kiedy będzie już pewne.Wtedy bardzo marzyłam o chłopaku .Teraz jestem mi to obojętne .No na tydzień odetchnęłam z ulgą a potem zacznie się czekanie do następnej wizyty ;-)

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizytę. Dziś odebrałam ostatni wynik (kinflikt) i wszystko ok. Jestem padnięta po pracy, a jeszcze księgowość przede mną.

Co do braku apetytu to ja zawsze wcisnę owoca. Nie smakują mi czipsy ani czekolada od dłuższego czasu, piję też dużo smoothie,jem migdaly i pestki dyni a apetyt jest ze 2x dziennie. Nie mogę patrzeć na smażone, które uwielbiałam. Jem zupy, których nigdy nie jadłam bo ja tylko treściwe powazam.

Boję się, że usłyszę coś złego jutro. Niby nie msm prawa mieć obaw,ale jednak mam obawy, że już się chwalę a może nie powinnam..

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Nie pytałam .Ostatnio na badaniach prenatalnych powiedzieli mi że dziewczynka .Ja bardzo się nastawiłam i jak lekarz powiedział mi że urodzilam chłopaka.To był dla mnie taki szok.Ze tym razem czekam do 16 tyg kiedy będzie już pewne.Wtedy bardzo marzyłam o chłopaku .Teraz jestem mi to obojętne .No na tydzień odetchnęłam z ulgą a potem zacznie się czekanie do następnej wizyty ;-)

Mnie też obojętne-choć gdzieś tam myślimy wszyscy,że fajnie byłoby gdyby był chłopiec. -czyli na bank dziewczynka.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • sowa81 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja to babcia jestem :) 81

No to już są dwie babcie :)

07.2016 - córka
    02.2018 - [*] 7tc
  • paola1205 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mamy ten sam termin z USG :-)
    Być może Nasze dzieci urodzą się w tym samym dniu;)

km5stv73b57ghe1m.png
  • sowa81 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 6 padziernika. Uznaję, że skoro chce mi się wymiotować, wszystko mnie boli, czuję się jak flak i mam chęć spać 24h/doba to znaczy, że nadal jestem w ciąży. Więc się nie stresuję. Jakoś mi wszystko odpuściło.
    Stresuję się za to pracą, a raczej praca stresuje mnie. Miałam zamiar pracować do końca 6 miesiąca, jak w pierwszej. Ale chyba szybciej się poddam. Uznałam, że to nie ma sensu. W pracy nie wiedzą jeszcze, że jestem w ciąży. Powiem po prenatalnych. I po prenatalnych wybieramy się na urlop. Ostatnia szansa na urlop we trójkę, więc trzeba wykorzystać :)

Adonis_26 lubi tę wiadomość

07.2016 - córka
    02.2018 - [*] 7tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie wszystkim denerwuje.....teraz na filmie sie denerwowalam czy głowny bohater zdąży czy nie :) ....puls 120 uderzen.....nienormalna jestem

W pracy staram sie nie denerwowac ale wiadomo jak to jest.....

Sowa ja tak samo myśle, ze skoro nie krwawie ( nie biorac zadnych lekow...nawet glupiego progesteronu) majac ogromny jak na 9 tydzien brzuch jeszcze wieksze cycki :) to chyba wszystko jest ok....... ale szczerze to bym chciala juz widziec to co u ciebie na suwaczku 11+6. a tu jeszcze 3 dlugie tygodnie....

W pracy nie wytrzymam do 12 tygodnia juz teraz sie wszyscy dziwnie patrza na brzuch......ale narazie nikt nie mial odwagi sie zapytac ...a ja tez nie puszczam pary z geby :) ciekawe kto pierwszy wymieknie.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne za nami, wszystkie wyniki wyszły idealne. Kość nosowa ładnie widoczna, przeziernosc 1,3, serduszko,mózg, i inne narządy w jak najlepszym porządku.
    Za 4 dni ma byc wynik z krwi i mają dzwonić z przychodzni, ale lekarz stwierdził, że to tylko formalność i na pewno prze tel powie mi ze wszystko jest w porządku.
    Co za ulgę poczułam...

DorotaAnna, siamyrka, malutka_mycha, Kiwona, Natalia-tosia, B_002, Kasionek, Daffi, india, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też macie bóle podbrzusza lub takie ciągnięcia w jajnikach ?

siamyrka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam codziennie po południu i kazdej nocy i dodtakowo bóle krzyżowe. Mam brac przez tydzień nospe forte 3 razy dziennie, a jak po nospie nie przejdzie to distałam jeszcze Scopolan w czopkach

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie prawie codziennie pobolewa, czasami taki delikatny tępy ból, czasami coś zakłuje. Biorę 3x dziennie magnez i staram się tym nie martwić. Jakoś muszę wytrzymać do piątkowej wizyty

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Tak, zwłaszcza jak się naciągnę, przeciągnę.

Sowa ja właśnie tym się ratuje-nie krwawię, czuje się jak dupa, sikam co 15 minut cos ciągnie i kłuje, ale ten początek ciąży jest taki... nie czujemy ruchów więc człowiek jest pełen irracjonalnych odczuć.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Oj tak. Dziś poszłam z Synkiem na spacer i plac zabaw, to po 40 min już mi było źle. Ogólnie cały czas czuje brzuch, raz bardziej raz mniej :/

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzilam się na siku i spać już nie mogę :(

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się teraz obudziłam a siku nie mogę iść zrobić bo oddaje dzisiaj mocz do badania i nie chce żeby był rozrzedzony. Wrr.
    Też mam bóle podbrzusza, zazwyczaj po lewej stronie. Tak jakby mnie jajnik klul. Pod koniec trzeciego trymestr przypaletaly się mdłości, praktycznie po każdym jedzeniu jest mi źle, wieczorem nie umiałam zasnąć bo jak się przekrecilam na bok to było mi niedobrze. Ale ile można leżeć tylko na plecach. I marzę żeby położyć się na brzuchu :( ale już trochę wystaje i się boję. Ogólnie świetna noc.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh i ja się obudziłam na siku i od godziny zasnać noe mogę tylko z boku na bok i jeszcze niedobrze mi się znowu zrobiło.

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh u mnie pobudka o 4.30 i tez już ciężko z zasypianiem... ja się robię rano zaraz taka głodna a jak nie zjem to mnie mdli wiec właśnie już mam śniadanie...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sie budze na siku w srodku nocy to nawet nie do konca otwieram oczu :D Wtedy jest szansa, ze sie nie obudze na dobre ;) Wstalam o 6 na kolejne siku i juz wzielam luteine i euthyrox, wiec jeszcze leze ale juz mi niedobrze, trzeba zaraz zjesc.
    Plan na dzisiaj taki, ze wtprawie syna do szkoly, meza do pracy i jade do aldi polowac na te odziez ciazowa :) Chce sukienki, legginsy, rajtki i bluzki.
    Wieczorem zaczelam snuc plany od 2 trymestru, co bede robila jak sie lepiej poczuje :) Przedstawiam je mezowi a on patrzy troszke z niedowierzaniem ;) Musimy pomalowac czesc mieszkania i zastanawiam sie, czy zostawiac to na marzec czy jeszcze tej jesieni to zrobic. I nie wiem.
    Brzuch tez mnie boli, raz z lewej raz z prawej. Czasem tepo pulsuje, czasem kluje. Jak mocniej kichne to rez zaboli, czasem dosc mocno. Biore asmag forte i mysle ze jest juz i tak lepiej jak na poczatku. W razie czego kak nospe w pogotowiu.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za te bledy w postach, ale mam juz rozsypujacy sie telefon, ktory nie za bardzo chce współpracować:/

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ