X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz na prenatalnym pani dr. powiedziala ze na 98% to będzie chlopczyk. Ale ja nie przywiązuję sie do tej mysli. W poprzednich ciązach lekarze mowili że mowienie plci na tym etapie to jak wrozenie. Taki pewniejszy termin żeby poznać plec to po 16 tc, skonczonym ;)

Adonis_26 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Czyli jak teraz jestem w 13tc to za jakieś 5 tygodni już powinnam się dowiedzieć?
    Następną wizytę USG mam zaplanowaną dopiero za 8 tygodni w luxmedzie, ale nie wiem czy wytrzymam, na pewno będę niecierpliwa :P
    Chętnie poszłabym na dodatkowe USG prywatnie żeby się dowiedzieć wcześniej.

Nie no może ktoś powie ci wcześniej, ale 18tyg dziecko jest już w pełni rozwinięte i nic mu nie odpadnie ani nie urośnie :D

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czułam z córka, że bedzie dziewczynka, z synem że syn a teraz czuję, że dziewczynka - ciekawe czy sie sprawdzi :D

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Kasionek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest chyba tak że każde dziecko do 14 tyg wygląda ja dziewczynka.I tu są błędy.W tą drugą stronę raczej nie słyszałam .Więc jak mówią,że chłopak to pewnie tak zostanie .Ale u mnie się pomylili.I wczoraj też nie pytałam o płeć .Poczekam ten miesiac.

Adonis_26 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Adonis_26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do celu... napisz ..!

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Do celu... napisz ..!
    Też cały czas czekam .Ale ona często miała opóźnienia u tego lekarza więc może to trochę potrwać.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Ja czułam z córka, że bedzie dziewczynka, z synem że syn a teraz czuję, że dziewczynka - ciekawe czy sie sprawdzi :D
    Dziewczyno zagraj w totka ;-)ale ja tez czuje że mam dziewczynkę ;-)

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na 99% pewna,że to dziewczynka, ponieważ owulacje miałam po około 4 dniach od stosunku, żaden facet by tyle nie wytrzymał :D

DoCelu, czekamy na wieści :*

Kasionek, Adonis_26, Kiwona, Emma1985 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Nie no może ktoś powie ci wcześniej, ale 18tyg dziecko jest już w pełni rozwinięte i nic mu nie odpadnie ani nie urośnie :D

No dlatego raczej wcześniej niż za te 5 tygodni nie pójdę, bo nie chce się nakręcić a potem się okaże że będzie pomyłka :P
    Znajomi i rodzinka już tu obstawiają swoje typy, ciekawe kto będzie miał rację.
    Ja będę się bardzo cieszyła zarówno z chłopaka jak i dziewczynki, ale wiadomo, ciekawość cały czas jest :)

Szonka, tak wcześnie to też bym raczej się nie przywiązywała do tego, ale kto wie, może lekarz miał rację :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 19 września 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wiem :) niestety.
    Ja jestem coraz bardziej przerażona. Nie wiem dlaczego tyle kobiet decyduje się na dziecko, przecież to jest jak spacer we mgle. Nie wiem co muszę kupić, boję się porodu a dodatkowo ostatnio czytałam jaka krzywdę przez przypadek można dziecku w pierwszych miesiącach zrobić źle je podnosząc, źle się bawiąc i przez to krzywić kręgosłup itd. Skąd Wy wiedziały się to wszystko? Skąd bralyscie wiedzę o wyprawce? Ubrania wiadomo, pampersy ok ale typy wózków, wozeczkow, laktatory i itp. Ja nawet nie wiem ile rzeczy będzie mi potrzebne. I skąd wiedziałyscie jak się takim maluchem opiekować z nadmiernym napięciem miesniowym albo innymi zjawiskami?

Ja też miałam obawy przed porodem. Myślałam że jak już dadzą mi synka to nie będę wiedziała co z nim mam robić. Ja nawet nie umiałam pampersa zmienić. Instynkt wszystko Ci podpowie :) Przez pierwsze 5 mcy życia syna zajmowałam nim się sama. Co do wyprawki to pełno list jest w internecie. Ja akurat kupywalam tylko rozmiar 62, ale teraz dokupie kilka rzeczy roz 56. Chyba, że będzie dziewczynka to muszę kupić wszystkie ubranka :D Wózek dostałam. Laktatory stwierdziłam, że nie będę potrzebować. Będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiem, że nie lubicie takich postów ;)
    Niestety, moje dziecko nie żyje. Jutro idę do szpitala na wywołanie poronienia. Nie chcę siedzieć w domu i czekać....
    Jestem silna kobietą. Popłakałam trochę, ale byłam gotowa na taką ewentualność. Choć nadzieja była, że jednak małe da radę.
    Mam troje cudnych dzieciaczkow więc mam się dla kogo uśmiechać ;)
    Życzę wam nudnych ciąż do samego kwietnia oraz szybkich porodów.
    Pa kochane :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 15:36

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest! Nadal go/ją mamy. Nieco mniejszy niz z om,166 uderzeń serduszka i 35.5 mm :)

india, Natalia-tosia, Kiwona, siamyrka, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam rozmiar 56 do szpitala, bo synek mial byc malutki a urodzil sie 57cm i 4150g i te ubranka byly na niego za male :) czapeczka do pol ucha a śpiochy na rączki opadaly. wszystko co mialam na 56 zostawilam dziewczynie, ktora ze mna na sali byla :) wiec teraz kupie rozmiary od 62.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• india Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prenatalnych ok. Ryzyko skorygowane niskie, NT 1.7. Mam nadzieję, ze lekarz dobrze pomierzył, bo łatwo nie bylo. to nasze malenstwo to jakis dzikusek :)
    Między nogami procz pepowiny nic nie ma, wiec chyba bedzie córcia. Ale na razie sie nie nastawiam.
    Po badaniach kupilam w Aldiku legginsy ale nawet S poki co troszke przyduza ;)

Kasionek, Natalia-tosia, siamyrka, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Niestety, moje dziecko nie żyje. Jutro idę do szpitala na wywołanie poronienia. Nie chcę siedzieć w domu i czekać....
    Jestem silna kobietą. Popłakałam trochę, ale byłam gotowa na taką ewentualność. Choć nadzieja była, że jednak małe da radę.
    Cieszę się że ma 3 wspaniałych dzieci i masz dla kogo żyć.Bo wiem co czujesz dokladnie.Duzo siły dla Ciebie i Twojej rodziny.Na szczęście to co Cię czeka w szpitalu nie będzie bolesne.Trzymaj się i zaglądaj do nas :-)

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:

Bardzo współczuję. Tym bardziej, że tak dlugo żyłaś w niepewności.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu przytulam mocno. Wierzyłam do samego końca... Bardzo mi przykro, ze tak sie stało :( trzymaj sie kochana

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Przykro mi kochana!

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do celu, bardzo mi przykro :(

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu3 przykro mi, trzymaj się cieplutko. Fajnie, że masz bliskich którzy okażą Ci teraz wsparcie i odciagna źle myśli. Powodzenia :)

f1d9680377.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ