X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu przyjmij i moje wyrazy współczucia. Zawsze to boli gdy Maluszek odchodzi. Wierzę że po czasie żałoby odzyskasz równowagę i radość!

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melpo witaj wśród nas. Podobnie jak Ty ponad rok czekałam na drugą ciążę i teraz jestem pełna obaw czy tym razem się powiedzie. Masz już dużego Maluszka pod sercem. Musimy wierzyć że teraz szczęśliwie doczekamy porodu.

Melpo lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Melpo Ekspertka

Wysłany: 19 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria dziękuję za wsparcie. Chyba jesteś też na wątku poronienie- zaczynamy znowu starania, który również śledzę;) Wierzę, że nam się uda :)

Sansivieria lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 1 czerwca 2017r.
    29.06.2018 1 IUI :(
    naturalne starania - udało się !!! :)
    p19uyx8d9c4725re.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy moge zjesc rutinoscorbin? nie zaszkodzi? cos mnie lamie w kosciach corka przywlekla katar i bol gardla ze szkoly chodzi i baktrie rozsiewa po domu........nie mam pojecia czym sie leczyc
    naszczescie jutro wizyta wszytsko sie okaze takbym chciala zeby bylo wszystko dobrze

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mvozd1.jpg

Udało się :) Tylko wieczorami jest taki pokaźny, rano dużo mniej odstaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 21:36

Paula 90, siamyrka, Sansivieria lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    czy moge zjesc rutinoscorbin? nie zaszkodzi? cos mnie lamie w kosciach corka przywlekla katar i bol gardla ze szkoly chodzi i baktrie rozsiewa po domu........nie mam pojecia czym sie leczyc
    naszczescie jutro wizyta wszytsko sie okaze takbym chciala zeby bylo wszystko dobrze
    Ja bym wzięła czystą witaminę C. Rutinoscorbin ma coś jeszcze w składzie.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Nie wiem, ja pamietam ze lekarz pozwolil mi brac w 1 ciazy oscillococcinum. Ale to bylo dawno, moze ktoras ma swiezsze dane...

Dziewczyny, ale Wy jestescie zgrabne! :D Ja nawet nie zamierzam robić zdjec, bo u mnie to raczej teraz glownie sadelkp a dopiero pod spodem ciazowy brzuszek ;P

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Melpo Ekspertka

Wysłany: 19 września 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak duże są wasze maluszki że już macie takie ładne brzuszki ? Ja u siebie nic jeszcze nie widzę

p19uyx8d9c4725re.png
  • Melpo Ekspertka

Wysłany: 19 września 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona ja dokładnie to samo pomyślałam o sobie.

p19uyx8d9c4725re.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melpo wrote:
    Jak duże są wasze maluszki że już macie takie ładne brzuszki ? Ja u siebie nic jeszcze nie widzę
    Dzidziuś ma 5 cm i tak od kilku dni czyli po skończeniu 11 tygodni brzuch zaczął mocniej ostawać. Rano jest mniejszy, ale jak leżę to już mi się na zapada, tylko jest wypukłość - po tym zaczęłam poznawać, że rośnie.

Melpo lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rano prawie płaski a wieczorem jakbym była w 5 Msc haha. I po każdym jedzeniu większy. Ale lubię to. To moja Ostatni ciąża i mnie to cieszy.

Adonis_26 lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melpo wrote:
    Mój maluszek w poniedziałek miał 6cm (12+3) i od niedawna widzę że brzuszek zaczął się powiększać.

Melpo lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ale macie brzuszki, mojego to nie widać :)

Jak można wrzucić tu zdjęcie ?

Spróbuj wrzucić przez tą stronę
    https://fotosik.pl/dodaj-zdjecie

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • sowa81 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant mój suwaczek kłamie. Wg daty porodu z usg z 8 tc, to wczoraj zaczęłam 11 tydzień.
    Brzucha mi jeszcze nie widać za bardzo (ale ja dużo tłuszczu mam :P) ale w spodnie w których w pon. byłam w pracy dziś się nie zmieściłam.
    męczą mnie mdłości - tak w pierwszej ciąży nie miałam.
    Melpo - witamy. sporo nas tutaj po niepowodzeniach.

Melpo lubi tę wiadomość

07.2016 - córka
    02.2018 - [*] 7tc
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    mvozd1.jpg

Udało się :) Tylko wieczorami jest taki pokaźny, rano dużo mniej odstaje.
    No już widać .Ale u szczupłych osób szybciej.Moj też trochę już większy ale spokojnie można go pomylić z tłuszczykiem .Mój suwaczek też cały czas szwankuje.Juz jestem na niego nerwowa ;-)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melo ja też mam prenatalne 9.10, bedziemy się razem stresować :)

Mi też wieczorem bardziej odstaje, ale rano już też nie jest całkiem płaski, może jutro wrzucę jakieś zdjęcie :) Maluchowi mało co pasuje z jedzenia, strasznie wybrzydza. Zjadłam dwa placki smażone i tak mi na żołądku siadło że masakra. Chyba się muszę że smażony pożegnać :)

Melpo lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Ja mam rano prawie płaski a wieczorem jakbym była w 5 Msc haha. I po każdym jedzeniu większy. Ale lubię to. To moja Ostatni ciąża i mnie to cieszy.
    Ojj tam ostatnia...nigdy nie wiesz ;) hihi

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziewczyny, patrzę na Wasze zdjęcia i się nadziwić nie mogę :D Przecież te kruszynki mają kilka centymetrów, a już tak się rozpychają :D Ja znam swoje ciało i mimo że ktoś z zewnątrz nie widzi, ja zauważam, że brzuch mi rośnie z każdym dniem i moje ukochane wcięcie w talii się gdzieś zgubiło, ale nie martwię się tym :) Mogę poświęcić idealną figurę byle dzidzi zdrowo rosło <3

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Nie wiem, ja pamietam ze lekarz pozwolil mi brac w 1 ciazy oscillococcinum. Ale to bylo dawno, moze ktoras ma swiezsze dane...

Dziewczyny, ale Wy jestescie zgrabne! :D Ja nawet nie zamierzam robić zdjec, bo u mnie to raczej teraz glownie sadelkp a dopiero pod spodem ciazowy brzuszek ;P

Ja mam widoczne 2 ciąże na sobie i nie widze przez to bieżącej ciąży :D

Mama360 lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to że dzidzia ma 3-5cm to nie znaczy że macica ma tyle a to jej rozmiar determinuje rozmiar brzucha. U mnie rano prawie nic nie widać a wieczorami bywa tak jak na zdjęciu które wrzuciłam (oczywiście część objętości to ciąża spożywcza :-P)

Do celu - ogromnie mi przykro :-(

Ja dzisiaj cały dzień grałam na PS4. Wciągnęła mnie gra tak bardzo że zapomniałam o całym świecie :-)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ