X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do celu, ogromnie mi przykro. Zbieraj siły kochana.
    Melpo miło, że do nas zawitałaś.
    Dziewczyny, super brzuszki☺
    Ja mam jutro wizytę kontrolną. Trzymajcie kciuki,niby wszystko ok - zmęczenie, wymioty, ale stresik jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 00:56

202312226851.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki <3

Ja taka szczupła nie jestem ale już też mój spożywczy się zmienił i jest okrągły i twardy ;) w pierwszej ciąży to dopiero około 20 tyg było go widać hehe.

Czas wstawać i do pracy.
    Miłego dnia :*

Mała8 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja dziś od 4:30 nie śpię, miałam taki sen z moim mężem w głównej roli, że sie przebudzilam i już z emocji nie mogę zasnąć :D
    Dziś wizyta, myślałam że z każdą będzie łatwiej, ale jest wręcz odwrotnie... stres ogromny!

Mała8, siamyrka lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Moj brzuszek został już nawet zauważony przez jedna niedyskretna koleznke w pracy... na szczęście nikomu nie powiedziała!
    Powodzenia na wizytach!

Mała8 lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dzień dobry. Ja dziś od 4:30 nie śpię, miałam taki sen z moim mężem w głównej roli, że sie przebudzilam i już z emocji nie mogę zasnąć :D
    Dziś wizyta, myślałam że z każdą będzie łatwiej, ale jest wręcz odwrotnie... stres ogromny!
    Na którą masz wiZytę? Ja na 14:30 ide

202312226851.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach!

Mała8 lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png

Wysłany: 20 września 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Na którą masz wiZytę? Ja na 14:30 ide
    Na 13:00, ale zwykle są oogromne opóźnienia, już sobie wwyobrażam czekanie pod gabinetem i nasilajacy się stres.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Na 13:00, ale zwykle są oogromne opóźnienia, już sobie wwyobrażam czekanie pod gabinetem i nasilajacy się stres.
    No właśnie.. i weź sie tu noe stresuj w ciąży. Dla mnie każda wizyta to stres. Dobrze, ze m na późniejszą godzinę, bo zwracam codziennie o stałej porze- o 10☺

Trzymam kciuki za Twoją wizytę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 06:53

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie przemyslenie z nocy, że ciążę natura dobrze wymyśliła. Kiedy na początku jest największe ryzyko uszkodzenia dziecka przez jedzenie i kosmetyki to mamy mdłości i ogromna wrażliwość na zapachy. Dodatkowo nadmierne zmęczenie i urazy moga spowodować odklejenie kosmówki, krwiaczki itd to organizm kładzie nas spać o wszystkich porach dnia. Potem jest drugi trymestr i wtedy dziecko jest najlepiej chronione i najmniej narażone na wpływ czynników zewnętrznych.
    A potem przychodzi trzeci trymestr który powoduje że nie bardzo mozna sie ruszać (duży brzuch, opuchlizny), bo urazy w obrębie brzucha mogą być szkodliwe.
    Wiadomo, że to generalizowanie ale tak się ostatnio lepiej poczułam i trochę mniej się obawiam, bo mam wrażenie że mój organizm już wie że jest ok i mnie nie męczy.
    Ot przemyślenia o świcie :-)

Mała8 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 września 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja myślę dokładnie tak samo jak Ty, ale ten dzień wwizyty jednak zawsze daje się we znaki.

Mała8 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę kontrolna, mam nadzieje ze usłyszę same dobre wieści. Ze dzidziuś rośnie ze krwiaczka nie ma ze sex mogę uprawiać ;P

Ja miałam na początku mdłości, które były męczące ale bez tragedii. A teraz zaczęłam wymiotować i to bardzo wczesnie bo zawsze chwile przed 7 dzisiaj chciałam uprzedzić fakty wiec zjadłam śniadanie napiłam sie i oczywiście zwróciłam ale nie kanapki tylko sama wodę.

Dziewczyny dobrych wieści na wizytach i miłego dnia dla wszystkich!

Natalia-tosia, Mała8 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie juz po wizycie.....Maluch ma 2 rece 2 nogi serce bije......od odstatniej wizyty nadgonil 4 dni....dzis mialby byc 9 tyd. a jest 9+4 CRL 28mm.
    Rodzic bedziemy 21.4.
    Mam sie umowic na jakis usg scrrining...nie wiem co to, bo ostatnie dzieci rodzilam 10 lat temu i nie bylo czego takiego.....

Nastepna wizyta za miesiac....nie wiem jak to wytrzymam tak dlugooooooo.

Mała8, Kiwona, Natalia-tosia, siamyrka, Martita25, Melpo, Daffi, Kasionek, Martusiazabka, B_002, sowa81, Paula 90 lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
    Ja sie czuje jakos lepiej ostatnio, malo wymiotuje, mam wiecej energii no i oczywiscie musze odganiac czarne mysli... A przecież kilka dni temu mialam wizyte i wszystko bylo ok... Nastepna wizyta za tydzień w piatek, chyba zwariuje :P

Mała8 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant suuuper!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:24

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Witajcie juz po wizycie.....Maluch ma 2 rece 2 nogi serce bije......od odstatniej wizyty nadgonil 4 dni....dzis mialby byc 9 tyd. a jest 9+4 CRL 28mm.
    Rodzic bedziemy 21.4.
    Mam sie umowic na jakis usg scrrining...nie wiem co to, bo ostatnie dzieci rodzilam 10 lat temu i nie bylo czego takiego.....

Nastepna wizyta za miesiac....nie wiem jak to wytrzymam tak dlugooooooo.
    Dobre wieści od rana, super☺ oj te wizyty powinny byc czesciej

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
    Ja sie czuje jakos lepiej ostatnio, malo wymiotuje, mam wiecej energii no i oczywiscie musze odganiac czarne mysli... A przecież kilka dni temu mialam wizyte i wszystko bylo ok... Nastepna wizyta za tydzień w piatek, chyba zwariuje :P
    Dobrze, ze sie lepiej czujesz , nie moze byc ciągle zle. Ale fakt faktem głowa dostaje najbardZiej, nie czujemy zadnych ruchow i tylko te nasze dolegliwości "potwierdzają nam na codzien ciaze". Bedzie dobrze kochana☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:30

202312226851.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Dobrze, ze sie lepiej czujesz , nie moze btc ciągle zle. Ale fakt faktem hlowa dostaje najbardZiej, nie czujemy zadnych ruchow i tylko te nasze dolegliwości "potwierdzają nam na codzien ciaze"
    No wlasnie, a jak sie juz ma niepowodzenia na koncie to ciezej te zle mysli odgonic...
    Ale damy rade :)

Mała8, Melpo lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant świetne wieści :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szykuje sie juz do wizyty. Jestem ciekawa co u mojej fasolki słychać. Wczoraj mialam bol jajnika prawego taki typowy owulacyjny. Dr Google mowi ze to normalne we wczesnej ciazy zanim organizm przestawi sie na to że jest w ciąży. Ale smiesznie sie czulam.. W ciazy i jakbym miala owulacje.

Mała8 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9.10 umowiona na usg prenatalne, 24.9 na krew......nie wiem co to za testy bo w poprzednich ciazach nie mialam robione......noe bylo jeszcze takich testow wtedy......na to bym wogole nic nie robila bo niepotrzebnie czlowieka stresuja

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ