Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Do celu, ogromnie mi przykro. Zbieraj siły kochana.
Melpo miło, że do nas zawitałaś.
Dziewczyny, super brzuszki☺
Ja mam jutro wizytę kontrolną. Trzymajcie kciuki,niby wszystko ok - zmęczenie, wymioty, ale stresik jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 00:56
-
Dzień dobry. Ja dziś od 4:30 nie śpię, miałam taki sen z moim mężem w głównej roli, że sie przebudzilam i już z emocji nie mogę zasnąć
Dziś wizyta, myślałam że z każdą będzie łatwiej, ale jest wręcz odwrotnie... stres ogromny!Mała8, siamyrka lubią tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:Dzień dobry. Ja dziś od 4:30 nie śpię, miałam taki sen z moim mężem w głównej roli, że sie przebudzilam i już z emocji nie mogę zasnąć
Dziś wizyta, myślałam że z każdą będzie łatwiej, ale jest wręcz odwrotnie... stres ogromny! -
Natalia-tosia wrote:Na 13:00, ale zwykle są oogromne opóźnienia, już sobie wwyobrażam czekanie pod gabinetem i nasilajacy się stres.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 06:53
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam takie przemyslenie z nocy, że ciążę natura dobrze wymyśliła. Kiedy na początku jest największe ryzyko uszkodzenia dziecka przez jedzenie i kosmetyki to mamy mdłości i ogromna wrażliwość na zapachy. Dodatkowo nadmierne zmęczenie i urazy moga spowodować odklejenie kosmówki, krwiaczki itd to organizm kładzie nas spać o wszystkich porach dnia. Potem jest drugi trymestr i wtedy dziecko jest najlepiej chronione i najmniej narażone na wpływ czynników zewnętrznych.
A potem przychodzi trzeci trymestr który powoduje że nie bardzo mozna sie ruszać (duży brzuch, opuchlizny), bo urazy w obrębie brzucha mogą być szkodliwe.
Wiadomo, że to generalizowanie ale tak się ostatnio lepiej poczułam i trochę mniej się obawiam, bo mam wrażenie że mój organizm już wie że jest ok i mnie nie męczy.
Ot przemyślenia o świcieMała8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam jutro wizytę kontrolna, mam nadzieje ze usłyszę same dobre wieści. Ze dzidziuś rośnie ze krwiaczka nie ma ze sex mogę uprawiać ;P
Ja miałam na początku mdłości, które były męczące ale bez tragedii. A teraz zaczęłam wymiotować i to bardzo wczesnie bo zawsze chwile przed 7 dzisiaj chciałam uprzedzić fakty wiec zjadłam śniadanie napiłam sie i oczywiście zwróciłam ale nie kanapki tylko sama wodę.
Dziewczyny dobrych wieści na wizytach i miłego dnia dla wszystkich!Natalia-tosia, Mała8 lubią tę wiadomość
-
Witajcie juz po wizycie.....Maluch ma 2 rece 2 nogi serce bije......od odstatniej wizyty nadgonil 4 dni....dzis mialby byc 9 tyd. a jest 9+4 CRL 28mm.
Rodzic bedziemy 21.4.
Mam sie umowic na jakis usg scrrining...nie wiem co to, bo ostatnie dzieci rodzilam 10 lat temu i nie bylo czego takiego.....
Nastepna wizyta za miesiac....nie wiem jak to wytrzymam tak dlugooooooo.Mała8, Kiwona, Natalia-tosia, siamyrka, Martita25, Melpo, Daffi, Kasionek, Martusiazabka, B_002, sowa81, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
Ja sie czuje jakos lepiej ostatnio, malo wymiotuje, mam wiecej energii no i oczywiscie musze odganiac czarne mysli... A przecież kilka dni temu mialam wizyte i wszystko bylo ok... Nastepna wizyta za tydzień w piatek, chyba zwariuje
Mała8 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Witajcie juz po wizycie.....Maluch ma 2 rece 2 nogi serce bije......od odstatniej wizyty nadgonil 4 dni....dzis mialby byc 9 tyd. a jest 9+4 CRL 28mm.
Rodzic bedziemy 21.4.
Mam sie umowic na jakis usg scrrining...nie wiem co to, bo ostatnie dzieci rodzilam 10 lat temu i nie bylo czego takiego.....
Nastepna wizyta za miesiac....nie wiem jak to wytrzymam tak dlugooooooo. -
Kiwona wrote:Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
Ja sie czuje jakos lepiej ostatnio, malo wymiotuje, mam wiecej energii no i oczywiscie musze odganiac czarne mysli... A przecież kilka dni temu mialam wizyte i wszystko bylo ok... Nastepna wizyta za tydzień w piatek, chyba zwariujeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:30
-
Mała8 wrote:Dobrze, ze sie lepiej czujesz , nie moze btc ciągle zle. Ale fakt faktem hlowa dostaje najbardZiej, nie czujemy zadnych ruchow i tylko te nasze dolegliwości "potwierdzają nam na codzien ciaze"
Ale damy radeMała8, Melpo lubią tę wiadomość
-
Ja tez szykuje sie juz do wizyty. Jestem ciekawa co u mojej fasolki słychać. Wczoraj mialam bol jajnika prawego taki typowy owulacyjny. Dr Google mowi ze to normalne we wczesnej ciazy zanim organizm przestawi sie na to że jest w ciąży. Ale smiesznie sie czulam.. W ciazy i jakbym miala owulacje.
Mała8 lubi tę wiadomość