SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do celu, ogromnie mi przykro. Zbieraj siły kochana.
    Melpo miło, że do nas zawitałaś.
    Dziewczyny, super brzuszki☺
    Ja mam jutro wizytę kontrolną. Trzymajcie kciuki,niby wszystko ok - zmęczenie, wymioty, ale stresik jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 00:56

202312226851.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki <3

Ja taka szczupła nie jestem ale już też mój spożywczy się zmienił i jest okrągły i twardy ;) w pierwszej ciąży to dopiero około 20 tyg było go widać hehe.

Czas wstawać i do pracy.
    Miłego dnia :*

Mała8 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja dziś od 4:30 nie śpię, miałam taki sen z moim mężem w głównej roli, że sie przebudzilam i już z emocji nie mogę zasnąć :D
    Dziś wizyta, myślałam że z każdą będzie łatwiej, ale jest wręcz odwrotnie... stres ogromny!

Mała8, siamyrka lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Moj brzuszek został już nawet zauważony przez jedna niedyskretna koleznke w pracy... na szczęście nikomu nie powiedziała!
    Powodzenia na wizytach!

Mała8 lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dzień dobry. Ja dziś od 4:30 nie śpię, miałam taki sen z moim mężem w głównej roli, że sie przebudzilam i już z emocji nie mogę zasnąć :D
    Dziś wizyta, myślałam że z każdą będzie łatwiej, ale jest wręcz odwrotnie... stres ogromny!
    Na którą masz wiZytę? Ja na 14:30 ide

202312226851.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach!

Mała8 lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png

Wysłany: 20 września 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Na którą masz wiZytę? Ja na 14:30 ide
    Na 13:00, ale zwykle są oogromne opóźnienia, już sobie wwyobrażam czekanie pod gabinetem i nasilajacy się stres.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Na 13:00, ale zwykle są oogromne opóźnienia, już sobie wwyobrażam czekanie pod gabinetem i nasilajacy się stres.
    No właśnie.. i weź sie tu noe stresuj w ciąży. Dla mnie każda wizyta to stres. Dobrze, ze m na późniejszą godzinę, bo zwracam codziennie o stałej porze- o 10☺

Trzymam kciuki za Twoją wizytę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 06:53

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie przemyslenie z nocy, że ciążę natura dobrze wymyśliła. Kiedy na początku jest największe ryzyko uszkodzenia dziecka przez jedzenie i kosmetyki to mamy mdłości i ogromna wrażliwość na zapachy. Dodatkowo nadmierne zmęczenie i urazy moga spowodować odklejenie kosmówki, krwiaczki itd to organizm kładzie nas spać o wszystkich porach dnia. Potem jest drugi trymestr i wtedy dziecko jest najlepiej chronione i najmniej narażone na wpływ czynników zewnętrznych.
    A potem przychodzi trzeci trymestr który powoduje że nie bardzo mozna sie ruszać (duży brzuch, opuchlizny), bo urazy w obrębie brzucha mogą być szkodliwe.
    Wiadomo, że to generalizowanie ale tak się ostatnio lepiej poczułam i trochę mniej się obawiam, bo mam wrażenie że mój organizm już wie że jest ok i mnie nie męczy.
    Ot przemyślenia o świcie :-)

Mała8 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 września 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja myślę dokładnie tak samo jak Ty, ale ten dzień wwizyty jednak zawsze daje się we znaki.

Mała8 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę kontrolna, mam nadzieje ze usłyszę same dobre wieści. Ze dzidziuś rośnie ze krwiaczka nie ma ze sex mogę uprawiać ;P

Ja miałam na początku mdłości, które były męczące ale bez tragedii. A teraz zaczęłam wymiotować i to bardzo wczesnie bo zawsze chwile przed 7 dzisiaj chciałam uprzedzić fakty wiec zjadłam śniadanie napiłam sie i oczywiście zwróciłam ale nie kanapki tylko sama wodę.

Dziewczyny dobrych wieści na wizytach i miłego dnia dla wszystkich!

Natalia-tosia, Mała8 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie juz po wizycie.....Maluch ma 2 rece 2 nogi serce bije......od odstatniej wizyty nadgonil 4 dni....dzis mialby byc 9 tyd. a jest 9+4 CRL 28mm.
    Rodzic bedziemy 21.4.
    Mam sie umowic na jakis usg scrrining...nie wiem co to, bo ostatnie dzieci rodzilam 10 lat temu i nie bylo czego takiego.....

Nastepna wizyta za miesiac....nie wiem jak to wytrzymam tak dlugooooooo.

Mała8, Kiwona, Natalia-tosia, siamyrka, Martita25, Melpo, Daffi, Kasionek, Martusiazabka, B_002, sowa81, Paula 90 lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
    Ja sie czuje jakos lepiej ostatnio, malo wymiotuje, mam wiecej energii no i oczywiscie musze odganiac czarne mysli... A przecież kilka dni temu mialam wizyte i wszystko bylo ok... Nastepna wizyta za tydzień w piatek, chyba zwariuje :P

Mała8 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant suuuper!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:24

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Witajcie juz po wizycie.....Maluch ma 2 rece 2 nogi serce bije......od odstatniej wizyty nadgonil 4 dni....dzis mialby byc 9 tyd. a jest 9+4 CRL 28mm.
    Rodzic bedziemy 21.4.
    Mam sie umowic na jakis usg scrrining...nie wiem co to, bo ostatnie dzieci rodzilam 10 lat temu i nie bylo czego takiego.....

Nastepna wizyta za miesiac....nie wiem jak to wytrzymam tak dlugooooooo.
    Dobre wieści od rana, super☺ oj te wizyty powinny byc czesciej

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
    Ja sie czuje jakos lepiej ostatnio, malo wymiotuje, mam wiecej energii no i oczywiscie musze odganiac czarne mysli... A przecież kilka dni temu mialam wizyte i wszystko bylo ok... Nastepna wizyta za tydzień w piatek, chyba zwariuje :P
    Dobrze, ze sie lepiej czujesz , nie moze byc ciągle zle. Ale fakt faktem głowa dostaje najbardZiej, nie czujemy zadnych ruchow i tylko te nasze dolegliwości "potwierdzają nam na codzien ciaze". Bedzie dobrze kochana☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:30

202312226851.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Dobrze, ze sie lepiej czujesz , nie moze btc ciągle zle. Ale fakt faktem hlowa dostaje najbardZiej, nie czujemy zadnych ruchow i tylko te nasze dolegliwości "potwierdzają nam na codzien ciaze"
    No wlasnie, a jak sie juz ma niepowodzenia na koncie to ciezej te zle mysli odgonic...
    Ale damy rade :)

Mała8, Melpo lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant świetne wieści :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szykuje sie juz do wizyty. Jestem ciekawa co u mojej fasolki słychać. Wczoraj mialam bol jajnika prawego taki typowy owulacyjny. Dr Google mowi ze to normalne we wczesnej ciazy zanim organizm przestawi sie na to że jest w ciąży. Ale smiesznie sie czulam.. W ciazy i jakbym miala owulacje.

Mała8 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9.10 umowiona na usg prenatalne, 24.9 na krew......nie wiem co to za testy bo w poprzednich ciazach nie mialam robione......noe bylo jeszcze takich testow wtedy......na to bym wogole nic nie robila bo niepotrzebnie czlowieka stresuja

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ