X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia, bardzo mi przykro ale trzeba to jeszcze sprawdzić.
    Daffi, cieszę się razem z Tobą z udanej wizyty :)
    Ja akurat jestem po śledziu, ciekawe czy dzidzi zasmakuje i nie zwrócę :P

valetta94, Daffi lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ciąża jest młodsza, to usg dopochwowe jest zdecydowanie dokładniejsze - tak twierdzi mój gin. Dopiero po 11 tc, jak dzidziuś miał prawie 5 cm powiedział, że może zrobić przez brzuch i teraz będzie z tą samą precyzją.
    Ja bym poszła do innego lekarza Melunia.

Kiwona lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jestem po wizycie. Wszystko w porządku ;-) Rośniemy, tydzień z USG zaczął się prawie pokrywać z terminem OM, chyba dzidziol nadrobił :D
    Pan doktor chciał by nam pomachało, ale chyba jest zbyt leniwe po tacie i spało.

valetta94, Kiwona, siamyrka, Monia*, Adonis_26, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malunia dla pewności idź gdzieś to lekarza który ma najlepszy sprzęt. Ja nie chce ci robic żadnych nadziei bo wiek ciazy masz dużo starszy i powinno juz być widać dzieciątko. Ale u mnie było tak ze byłam 5+2 był pęcherzyk z ciałkiem żółtym moja gin mnie wystraszyła ale ona jest słaba w usg ona dobrze prowadzi ciąże wiec poszłam na usg 5+5 do innego lekarza i on na początku na mnie spojrzał ja tez widziałam monitor ze pęcherzyk był duży ale pusty i on do mnie „wyglada na pusty” zaczął go mierzyć i mu sie ta głowica z kamera przesunęła pod katem i wyszło maleństwo wyszło to ciałko żółte razem z zarodkiem nawet mówił ze jest juz serduszko ale mulutkie ja wtedy serduszka nie widziałam. Ale chwile zgrozy przeżyłam. Na prawde rożne rzeczy sie dzieją z tym usg to tylko sprzęt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszę sie ze wasze wizyty udane! A powiedzcie mi kiedy zaczniecie kompletować wyprawkę?

Wysłany: 20 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny cieszę sie ze wasze wizyty udane! A powiedzcie mi kiedy zaczniecie kompletować wyprawkę?
    Ja myślę, że w okolicach 6 miesiąca. Będę znała płeć, ale nie wiem czy wytrzymam aż tyle czekać :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kompletuje, ale znam płeć na 100% :D

w5wq9vvj6y6gc1um.png

Wysłany: 20 września 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja już kompletuje, ale znam płeć na 100% :D
    To może jednak zacznę po prenatalnych, hahaha :D przecież to sprawia tyle radości:D Ale myślę, że 6 miesiąc to taka ostateczność, później może być różnie ;-)

valetta94 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mozna zacząć kupować od takich typowych uniesexow - ja za wczesnie nie zacznę bo do końca ciazy uzbieram tego na 6 raczki. Juz kupiłam 2 kocyki takie dziergane jeden cieńszy drugi grubszy 2 otulacze bambusowe jedna bluzę ale ona jest dla dziewczynki i mam ja od stycznia po prostu w sklepie sie w niej zakochałam. I kupiłam dwa takie króliki do pokoiku jak effiki co maja ale nie za 300 zł ;P

valetta94, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym ślicznym rzeczom nie na się oprzeć, do 30 tyg chce mieć już wszystko ogarnięte i czekać tylko na poród :D A zostało już tylko 17 tygodni do 30 tygodnia, więc czas tyka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 14:06

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta mialas przeczucia co do płci czy tez chciałaś dziewczynkę i sie nastawialas?
    Mi jest kompletnie obojętna płeć maluszka nie nastawiam sie ale mam przeczucia od początku na synka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 14:08

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam przeczucie, ale nikomu tego nie mówiłam bo potem by mówili, że myślałam że dziewczynka a tu chłopczyk i się pewnie rozczarowałam. Jeżeli byłby chłopczyk to też bym się cieszyła, ale już od 2 lat wyobrażałam sobie, że mamy małą córeczkę :) I bardzo się z tego ucieszyłam bo marzyłam o dziewczynce <3

Natalia-tosia, siamyrka lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie. Ale to prawda z tym gadaniem. Ja tez nie mowię o moim przeczuciu. W ogóle ludzie tak bardzo lubią wszystko komentowac

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wstrzymam się jeszcze z 2 miesiące, z kupowaniem rzeczy, chyba, że na jakieś mega promocję trafię ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Wam powiem, że przeczucia nie mam.
    chciałabym bardzo dziewczynkę. wiadomo - najważniejsze, żeby maleństwo było zdrowe, ale jakoś zawsze chciałam córeczkę. nie nastawiam się, ale mimo to boję się mojego rozczarowania, jak usłyszę, że będzie chłopczyk... mimo wszystko będę kochać z cały sił, ale marzy mi się maleńka córunia ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała córeczkę, mąż też. Tylko wszyscy jak na mnie patrzą to widzą chłopca. Więc wolałabym żeby się jednak wszyscy mylili :)

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też marzymy o córce :) mamy już też od dawna upodobane imię dla dziewczynki :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Dziewczyny ja tez nie mam dobrych wiesci... Bylam na usg. Tydzien temu byl oecherzyk zoltkowy i cos z zarodka. Dzis jest pusty pecherzym ciazowy. Nie ma nic. Pusto. Jestem zalamana. Nie wiem co myslec i co robic... ;( Ide na hcg. Jutro wynik
    Melunia czasami tak jest że coś powoduje ,że zarodek przestaje się rozwijać i poporstu się wchłania.Ale też bym sprawdziła na dobrym sprzęcie.Jak beta będzie przyrastać.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wyglądamy tak.

nq6u4s2wynn0_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 14:47

Kiwona, malutka_mycha, Kasionek, Kasiulka90, Szonka, valetta94, Martusiazabka, Wiewióreczka, Paula 90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mój brzucho też wrzucę ;) u mnie trochę spożywczego, ale już okrąglutki i twardy jak skała - rośniemy <3

c94cc09f5237a4aemed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 15:03

malutka_mycha, Kasionek, Kasiulka90, Szonka, valetta94, Martusiazabka, Wiewióreczka, Paula 90 lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ