X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia, bardzo mi przykro ale trzeba to jeszcze sprawdzić.
    Daffi, cieszę się razem z Tobą z udanej wizyty :)
    Ja akurat jestem po śledziu, ciekawe czy dzidzi zasmakuje i nie zwrócę :P

valetta94, Daffi lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ciąża jest młodsza, to usg dopochwowe jest zdecydowanie dokładniejsze - tak twierdzi mój gin. Dopiero po 11 tc, jak dzidziuś miał prawie 5 cm powiedział, że może zrobić przez brzuch i teraz będzie z tą samą precyzją.
    Ja bym poszła do innego lekarza Melunia.

Kiwona lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jestem po wizycie. Wszystko w porządku ;-) Rośniemy, tydzień z USG zaczął się prawie pokrywać z terminem OM, chyba dzidziol nadrobił :D
    Pan doktor chciał by nam pomachało, ale chyba jest zbyt leniwe po tacie i spało.

valetta94, Kiwona, siamyrka, Monia*, Adonis_26, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malunia dla pewności idź gdzieś to lekarza który ma najlepszy sprzęt. Ja nie chce ci robic żadnych nadziei bo wiek ciazy masz dużo starszy i powinno juz być widać dzieciątko. Ale u mnie było tak ze byłam 5+2 był pęcherzyk z ciałkiem żółtym moja gin mnie wystraszyła ale ona jest słaba w usg ona dobrze prowadzi ciąże wiec poszłam na usg 5+5 do innego lekarza i on na początku na mnie spojrzał ja tez widziałam monitor ze pęcherzyk był duży ale pusty i on do mnie „wyglada na pusty” zaczął go mierzyć i mu sie ta głowica z kamera przesunęła pod katem i wyszło maleństwo wyszło to ciałko żółte razem z zarodkiem nawet mówił ze jest juz serduszko ale mulutkie ja wtedy serduszka nie widziałam. Ale chwile zgrozy przeżyłam. Na prawde rożne rzeczy sie dzieją z tym usg to tylko sprzęt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszę sie ze wasze wizyty udane! A powiedzcie mi kiedy zaczniecie kompletować wyprawkę?

Wysłany: 20 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny cieszę sie ze wasze wizyty udane! A powiedzcie mi kiedy zaczniecie kompletować wyprawkę?
    Ja myślę, że w okolicach 6 miesiąca. Będę znała płeć, ale nie wiem czy wytrzymam aż tyle czekać :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kompletuje, ale znam płeć na 100% :D

w5wq9vvj6y6gc1um.png

Wysłany: 20 września 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja już kompletuje, ale znam płeć na 100% :D
    To może jednak zacznę po prenatalnych, hahaha :D przecież to sprawia tyle radości:D Ale myślę, że 6 miesiąc to taka ostateczność, później może być różnie ;-)

valetta94 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mozna zacząć kupować od takich typowych uniesexow - ja za wczesnie nie zacznę bo do końca ciazy uzbieram tego na 6 raczki. Juz kupiłam 2 kocyki takie dziergane jeden cieńszy drugi grubszy 2 otulacze bambusowe jedna bluzę ale ona jest dla dziewczynki i mam ja od stycznia po prostu w sklepie sie w niej zakochałam. I kupiłam dwa takie króliki do pokoiku jak effiki co maja ale nie za 300 zł ;P

valetta94, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym ślicznym rzeczom nie na się oprzeć, do 30 tyg chce mieć już wszystko ogarnięte i czekać tylko na poród :D A zostało już tylko 17 tygodni do 30 tygodnia, więc czas tyka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 14:06

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta mialas przeczucia co do płci czy tez chciałaś dziewczynkę i sie nastawialas?
    Mi jest kompletnie obojętna płeć maluszka nie nastawiam sie ale mam przeczucia od początku na synka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 14:08

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam przeczucie, ale nikomu tego nie mówiłam bo potem by mówili, że myślałam że dziewczynka a tu chłopczyk i się pewnie rozczarowałam. Jeżeli byłby chłopczyk to też bym się cieszyła, ale już od 2 lat wyobrażałam sobie, że mamy małą córeczkę :) I bardzo się z tego ucieszyłam bo marzyłam o dziewczynce <3

Natalia-tosia, siamyrka lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie. Ale to prawda z tym gadaniem. Ja tez nie mowię o moim przeczuciu. W ogóle ludzie tak bardzo lubią wszystko komentowac

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wstrzymam się jeszcze z 2 miesiące, z kupowaniem rzeczy, chyba, że na jakieś mega promocję trafię ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Wam powiem, że przeczucia nie mam.
    chciałabym bardzo dziewczynkę. wiadomo - najważniejsze, żeby maleństwo było zdrowe, ale jakoś zawsze chciałam córeczkę. nie nastawiam się, ale mimo to boję się mojego rozczarowania, jak usłyszę, że będzie chłopczyk... mimo wszystko będę kochać z cały sił, ale marzy mi się maleńka córunia ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała córeczkę, mąż też. Tylko wszyscy jak na mnie patrzą to widzą chłopca. Więc wolałabym żeby się jednak wszyscy mylili :)

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też marzymy o córce :) mamy już też od dawna upodobane imię dla dziewczynki :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Dziewczyny ja tez nie mam dobrych wiesci... Bylam na usg. Tydzien temu byl oecherzyk zoltkowy i cos z zarodka. Dzis jest pusty pecherzym ciazowy. Nie ma nic. Pusto. Jestem zalamana. Nie wiem co myslec i co robic... ;( Ide na hcg. Jutro wynik
    Melunia czasami tak jest że coś powoduje ,że zarodek przestaje się rozwijać i poporstu się wchłania.Ale też bym sprawdziła na dobrym sprzęcie.Jak beta będzie przyrastać.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wyglądamy tak.

nq6u4s2wynn0_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 14:47

Kiwona, malutka_mycha, Kasionek, Kasiulka90, Szonka, valetta94, Martusiazabka, Wiewióreczka, Paula 90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mój brzucho też wrzucę ;) u mnie trochę spożywczego, ale już okrąglutki i twardy jak skała - rośniemy <3

c94cc09f5237a4aemed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 15:03

malutka_mycha, Kasionek, Kasiulka90, Szonka, valetta94, Martusiazabka, Wiewióreczka, Paula 90 lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ