Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli ciąża jest młodsza, to usg dopochwowe jest zdecydowanie dokładniejsze - tak twierdzi mój gin. Dopiero po 11 tc, jak dzidziuś miał prawie 5 cm powiedział, że może zrobić przez brzuch i teraz będzie z tą samą precyzją.
Ja bym poszła do innego lekarza Melunia.Kiwona lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, jestem po wizycie. Wszystko w porządku
Rośniemy, tydzień z USG zaczął się prawie pokrywać z terminem OM, chyba dzidziol nadrobił
Pan doktor chciał by nam pomachało, ale chyba jest zbyt leniwe po tacie i spało.
valetta94, Kiwona, siamyrka, Monia*, Adonis_26, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalunia dla pewności idź gdzieś to lekarza który ma najlepszy sprzęt. Ja nie chce ci robic żadnych nadziei bo wiek ciazy masz dużo starszy i powinno juz być widać dzieciątko. Ale u mnie było tak ze byłam 5+2 był pęcherzyk z ciałkiem żółtym moja gin mnie wystraszyła ale ona jest słaba w usg ona dobrze prowadzi ciąże wiec poszłam na usg 5+5 do innego lekarza i on na początku na mnie spojrzał ja tez widziałam monitor ze pęcherzyk był duży ale pusty i on do mnie „wyglada na pusty” zaczął go mierzyć i mu sie ta głowica z kamera przesunęła pod katem i wyszło maleństwo wyszło to ciałko żółte razem z zarodkiem nawet mówił ze jest juz serduszko ale mulutkie ja wtedy serduszka nie widziałam. Ale chwile zgrozy przeżyłam. Na prawde rożne rzeczy sie dzieją z tym usg to tylko sprzęt.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZawsze mozna zacząć kupować od takich typowych uniesexow - ja za wczesnie nie zacznę bo do końca ciazy uzbieram tego na 6 raczki. Juz kupiłam 2 kocyki takie dziergane jeden cieńszy drugi grubszy 2 otulacze bambusowe jedna bluzę ale ona jest dla dziewczynki i mam ja od stycznia po prostu w sklepie sie w niej zakochałam. I kupiłam dwa takie króliki do pokoiku jak effiki co maja ale nie za 300 zł ;P
valetta94, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak miałam przeczucie, ale nikomu tego nie mówiłam bo potem by mówili, że myślałam że dziewczynka a tu chłopczyk i się pewnie rozczarowałam. Jeżeli byłby chłopczyk to też bym się cieszyła, ale już od 2 lat wyobrażałam sobie, że mamy małą córeczkę
I bardzo się z tego ucieszyłam bo marzyłam o dziewczynce
Natalia-tosia, siamyrka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a ja Wam powiem, że przeczucia nie mam.
chciałabym bardzo dziewczynkę. wiadomo - najważniejsze, żeby maleństwo było zdrowe, ale jakoś zawsze chciałam córeczkę. nie nastawiam się, ale mimo to boję się mojego rozczarowania, jak usłyszę, że będzie chłopczyk... mimo wszystko będę kochać z cały sił, ale marzy mi się maleńka córuniavaletta94 lubi tę wiadomość
-
melunia91 wrote:Dziewczyny ja tez nie mam dobrych wiesci... Bylam na usg. Tydzien temu byl oecherzyk zoltkowy i cos z zarodka. Dzis jest pusty pecherzym ciazowy. Nie ma nic. Pusto. Jestem zalamana. Nie wiem co myslec i co robic... ;( Ide na hcg. Jutro wynik