Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny cieszę sie ze wasze wizyty udane! A powiedzcie mi kiedy zaczniecie kompletować wyprawkę?
Ja szukam powoli okazji na wózek bo wybrałam drogi egzemplarz, jak fajne ciuszki wpadną mi w ręce to kupuje unisexy,ale ja ubieralam dzieci w białe, szare i beżowe ciuchy więc nie ma znaczenia jaka płeć. Poza tym mam kosz mojzesza, fotelik i cudów kupować nie będę -
valetta94 wrote:A i potwierdziło się, że dziewczynka więc Nifty się nie pomyliło
Ale ten stres mnie kiedyś wykończy i te durne myśli, jak się od tego uwolnić :o
Valetta piękniejesteśmy na tym samym etapie.
Powiedz czy u ciebie na prawdę na USG było widać że dziewczynka?
Podobno do 16tc to można nawet nie rozróżnić narządów u takich maluszków.
U mnie nie było nic widać na USG w tym tygodniu i pani doktor powiedziała ze dopiero od 18 tygodnia jest pewność że się zobaczy.valetta94 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Dziewczyny, ja już po prenatalnych. Wszystko dobrze, jest bardzo niskie ryzyko wad genetycznych (wg usg + pappa), dzidzia trzymała piąstki na oczach jak lornetkę, trochę poskakała - mąż zachwycony
Serce 163/min. Spytałam czy widać coś między nogami, prenatolog powiedział, że póki co narządy nie są wykształcone i jest to gdybanie, są jedynie zalążki narządów, które minimalnie się różnią, ale ledwo to widać. Po czym powiedział "raczej chłopak"...a to ponoć jeden z najlepszych prenatologów w Polsce...no i cieszę się, choć nastawiałam się na córkę
Powiedział, że w 15 tc można już spokojnie sprawdzić płeć.
Jest jedno ALE....
W poniedziałek na wizycie na tym samym sprzęcie wyszło, że dzidzia ma 11+4, a dziś wyszło 11+5...urósł tylko 1 dzień w ciągu trzech dni. I jakoś zamiast się cieszyć z tych badań, to wyszłam smutna
Kasionku, Ty miałaś dzień po dniu badania - jak u Ciebie dzidziuś urósł?Mała8, siamyrka, Monia* lubią tę wiadomość
-
U mnie była różnica .U prowadzącego 12tyg0dni a u prenatolog 12+3 dni.Kochana nie martw się tym, pamietam jak w zeszłej ciąży dwóch lekarzy mi pomierzylo inaczej dzidzię i przepłakałam dwa dni .Pewnie ten od prentalanych inaczej sobie łapie niż ten drugi .To są kochana milimetry .
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
B_002 wrote:Valetta pięknie
jesteśmy na tym samym etapie.
Powiedz czy u ciebie na prawdę na USG było widać że dziewczynka?
Podobno do 16tc to można nawet nie rozróżnić narządów u takich maluszków.
U mnie nie było nic widać na USG w tym tygodniu i pani doktor powiedziała ze dopiero od 18 tygodnia jest pewność że się zobaczy.
Ja tam nie widziałam, że dziewczynka ale powiedziałam ginekologowi że znam płeć, a on że odgadnie, ale nie mówiłam mu jaka jest. I on miał jakąś metodę, tłumaczył mi to, zrobił taki trójkąt z pomiarów i wyszło, że tak mają dziewczynki a jakby był chłopiec to ten trójkąt inaczej by się ułożył.Tłumaczył mi to, ale mało zapamiętałam z podekscytowania. Także odgadłB_002 lubi tę wiadomość
-
valetta94, Natalia-tosia, Kiwona, kamylalyt, Adonis_26, Mała8, Nowakowa92, Martusiazabka, Wiewióreczka, Lili90, B_002, DorotaAnna, Franka2104, siamyrka, Daffi, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Dziewczyny, ja już po prenatalnych. Wszystko dobrze, jest bardzo niskie ryzyko wad genetycznych (wg usg + pappa), dzidzia trzymała piąstki na oczach jak lornetkę, trochę poskakała - mąż zachwycony
Serce 163/min. Spytałam czy widać coś między nogami, prenatolog powiedział, że póki co narządy nie są wykształcone i jest to gdybanie, są jedynie zalążki narządów, które minimalnie się różnią, ale ledwo to widać. Po czym powiedział "raczej chłopak"...a to ponoć jeden z najlepszych prenatologów w Polsce...no i cieszę się, choć nastawiałam się na córkę
Powiedział, że w 15 tc można już spokojnie sprawdzić płeć.
Jest jedno ALE....
W poniedziałek na wizycie na tym samym sprzęcie wyszło, że dzidzia ma 11+4, a dziś wyszło 11+5...urósł tylko 1 dzień w ciągu trzech dni. I jakoś zamiast się cieszyć z tych badań, to wyszłam smutna
Kasionku, Ty miałaś dzień po dniu badania - jak u Ciebie dzidziuś urósł?Wiewióreczka lubi tę wiadomość