X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis spalam super ale wczoraj mialam kiepska noc.. Do tego chyba mleko mi zaszkodziło bo mialam prawie 38stopni bol brzucha wymioty i biegunke wiec dzisiejsza noc to byla regeneracja.

Co do ciazowych ubran nie nosze w ogole nie sa mi jeszcze potrzebne.. Nic kompletnie nie widac. Ale tak samo mialam w 1 ciąży.. Nie bylo dlugo nic a jak wyskoczył nie szło go opanowac i w najszerszym miejscu obwod brzucha mial 125cm do porodu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 07:34

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuch ale spożywczy dlatego nie robię jeszcze zdjeć. Jest większy niż był zwłaszcza wieczorem i zrobił sie twardszy juz jakby nie da sie go wciągnąć ale nad spojeniem łonowym jest jeszcze płaski wiec stwierdzam ze to nie ciążowy a flacek ;P

B_002, Melpo lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ubranka z h&m są jakościowo dobre ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mówisz o ciążowych czy dla dzieci?? :)
    Ciążowe spodnie mam i są mega jak dla mnie.
    Dla maluchów nie kupowałam, kupuje dla moich starszakow i są super.
    Miałam. Na pewnie dużo ciuszków z h&m z lumpkow jak moi byli malutcy bo dużo tam tego było te kilkanaście lat temu i wspominam super. A jak teraz jest nie wiem.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie nosze ciazowek, mimo duzego bebenka jeszcze sie mieszcze w normalnych ;) Chociaz dżinsy juz odlozylam bo ciasno, nosze legginsy, sukienki i dresy. Moje zakupy z aldi juz wyprane i czekaja w szafie, wiec jestem w miare przygotowana :)

Melunia, bylas u innego lekarza?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te dla dzieci :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylam. Nie mam sily zeby isc... Ja wiem ze nie ma do pewnego momentu co sie hcg sugerowac... Ale nawet echa tetna plodu nie bylo. Wy pokazujecie piekne zdjecia a u mnie byla pusta czarna kulka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jak nigdy wyspałam się. Spałam aż do 8.30 co prawda w nocy się przebudziłam, ale od razu udało mi się zasnąć.
    Jeszcze chodze w normalnych ciuchach, ale wybieram się w najbliższym czasie do hm żeby zobaczyć jak te leginsy ciążowe i może spodnie jak jakieś fajne będą. Co prawda brzuch malutki, ale niewygodnie mi jak spodnie mnie opinają.

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Nie bylam. Nie mam sily zeby isc... Ja wiem ze nie ma do pewnego momentu co sie hcg sugerowac... Ale nawet echa tetna plodu nie bylo. Wy pokazujecie piekne zdjecia a u mnie byla pusta czarna kulka...
    A to nie jest tak, że przy takich wartościach gdyby coś było nie tak to beta powinna spadać?
    Ja mimo wszystko skonsultowala bym tą sytuację z innym lekarzem dla własnego spokoju psychicznego.

Kasionek lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny czy ubranka z h&m są jakościowo dobre ?

Wg. mnie są dobre, ale uważaj na rozmiary. U nich 56 to duże 62. Jak kupowałam synkowi, to musiał długo dorastać do rozmiaru, który obecnie nosił. A np. Pepco ma zaniżone rozmiary, jak synek nosi teraz 104 to 104 z Pepco jest już na niego za małe ( a w 104 z HM pewnie by się utopił).

Ja dużą część wyprawki planuję uszyć sama :) Kocyki, pościel, i na pewno dużo ubranek :) Już nie mogę się doczekać zwolnienia, żeby zacząć działać :D

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    A to nie jest tak, że przy takich wartościach gdyby coś było nie tak to beta powinna spadać?
    Ja mimo wszystko skonsultowala bym tą sytuację z innym lekarzem dla własnego spokoju psychicznego.
    Przy pustym do pewnego czasu rośnie bo oragnizm czuje się jak w ciąży .Dopiero później zaczyna spadać .Zazwyczaj jak spadnie to pojawia się poronienie samoistne.Jak nie spadnie to niestety zabieg.Meleunia życzę Ci żeby to był zły sen ale pamiętaj że puste jajo drugi raz już się nie pojawia i potem będzie tylko piękna dzidzia.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy będę w stanie się zdecydować :( czekam do wtorku...

• B_002 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia, tak jak mówi Kasionek, nie trać nadziei na zdrową ciążę. Większość z nas tu przeszła jakieś poronienia, straty, puste jaja, ale nawet jeśli to się potwierdzi to masz ogromną szanse na kolejną zdrową ciążę.
    Ja poroniłam na wczesnym etapie i w pierwszym cyklu od poronienia zaszłam w ciążę i teraz już wszystko idzie dobrze.
    Trzymam za ciebie kciuki, nie załamuj się i działaj, nie pierwsza i nie ostatnia jesteś, dasz radę! Wszystkie w ciebie wierzymy :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    A ja mam jeszcze pytanie dobwszystkicj:) która chodzi już w ciuszkach ciążowych?
    Ja jeszcze nie noszę typowo ciążowych ubrań, ale od jakiegoś czasu kupiłam w HM jeansy na gumce i o rozmiar większe od tych które do tej pory nosiłam. Dzięki temu brzuszek się mieści i nic nie uciska :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Nie wiem czy będę w stanie się zdecydować :( czekam do wtorku...
    Spokojnie.Każdy ma swój czas dojścia do siebie .Ja zaszłam w następną ciążę cykl po pustym jaju.I wiem jak bardzo to boli.Zobaczysz co powie lekarz.A ja trzymam kciuki.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie pierwszy raz głośno i wyraźnie usłyszałam bicie serca swojego maluszka. Mam Angeles sounds.
    Siedzę i płaczę ze szczęścia :-)

siamyrka, Kasiulka90, Natalia-tosia, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Monia* Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia, trzymam kciuki, aby było wszystko dobrze.
    Aga2606 wrote:
    Witam się i ja! Dziś wreszcie obudził mnie budzik a nie bezsenność:) ale co do snów to tez mam strasznie durne (gonił mnie waż i tygrys....) zdrowia dla dzieciaków- ja tez jak widzę 40 to panikuje... było przy Bostonce ale szybko spadło!
    U nas zawsze było góra 39, dlatego też spanikowałam. I boję się takich wysokich.
    Kiwona wrote:
    Znam te infekcje z gwaltownym wzrostem temperatury. Moj syn kilka razy tez napedzil mi takiego stracha. Na szczescie juz mniej choruje, ma 9 lat.
    Ja sie obudzilam na siku i przy wstawaniu tak mnie mocno zabolalo z lewej strony brzucha, ze az krzyknelam :/ Ale zaraz przeszlo. Wczoraj w poludnie mialam podobnie, ale z prawej strony i trwalo dlugo, az wzielam magnez.
    No i tak leze, staram sie nie zamartwiac i zaczyna mnie coraz mocniej mdlic, chyba bede musiala zaraz cos przezuc zeby nie wymiotowac :/
    Ma moze ktoras z Was podobne, nagle bole po jednej ze stron przy szybszym ruchu?
    U nas pierwszy raz taka wysoka. W ogóle pierwszy raz zbijałam temperaturę. Przy gwałtownym wstawaniu, kichnięciu też mnie łapie. Z tego co wiem to normalne.

Adonis_26 wrote:
    Dzis w przedszkolu trzymalam dziewczynkę przez 1,5h na kolanach, czekając na tatę. Z 37.2 do 39.8 w niespełna godzinę. Robiłam jej okłady i ręczniczek dosłownie się wysuszył... cos wisi w powietrzu. Ja też już chyba zlapalam od 18 leżę w kocu, herbata z miodem i cytryną i jakies leki z apteki. Zdrowia dla dziecka!
    Dziękuję! Pracujesz w przedszkolu?

U mnie nocy nie było. Męża nie ma, jestem ledwo żywa. Dzisiaj jeszcze nasza 5 rocznica Ślubu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 10:06

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • zamira Debiutantka

Wysłany: 21 września 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Dziewczyny dzwoniła do mnie Pani z kliniki z wynikiem Nifty!!! Mamy zdrową dziewczynkę!!! Będzie Lilianna <3
    hej Valetta!
    gratulacje zdrowej dziewczynki!
    Czy robiłaś test SANCO czy jeszcze NIFTY? Czy miałaś wyniki dostępne też gdzieś online czy tylko dzwonili telefonicznie? Z góry dziękuję za odpowiedź.

valetta94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie szczęśliwa :)
    Dzidzius ma ponad 4 cm czyli 11 tydz dokładnie dzisiaj mamy 11 tydzień wg owulacji,serduszko 169 Pani doktor powiedziała, że wszystko jest w porzadku krwiak sie wchłonął bez zadnego plemienia czy krwawienia. Mogę współżyć - nareszcie Hahaa

Dzisiaj miałam pierwszy raz robione usg przez brzuch ja mam troszkę tłuszczyku wiec w środę moje prenatalne na pewno bedą robione przezpochwowe. Mój maluszek jest bardzo aktywny tak skakał jak na trampolinie.
    Pani doktor powiedziała ze juz moze mi powiedzieć ze przeziernosc karku ma prawidłowa a dziewczyny o czym ona świadczy ? Nie chce juz szukać w internecie i czytac głupot. A juz nie zapytałam jej o która wadę tutaj chodzi.
    Odebrałam tez wyniki cytologii prawidłowe i GBS ujemny. Także teraz pełny relaks.

Aha słyszałyście o gumach do żucia na mdłości ? Poleciła mi je ginekolog właśnie bo ja od tygodnia mecze sie rano o 6 z wymiotowaniem woda :/

Natalia-tosia, siamyrka, Kiwona, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jestem po wizycie szczęśliwa :)
    Dzidzius ma ponad 4 cm czyli 11 tydz dokładnie dzisiaj mamy 11 tydzień wg owulacji,serduszko 169 Pani doktor powiedziała, że wszystko jest w porzadku krwiak sie wchłonął bez zadnego plemienia czy krwawienia. Mogę współżyć - nareszcie Hahaa

Dzisiaj miałam pierwszy raz robione usg przez brzuch ja mam troszkę tłuszczyku wiec w środę moje prenatalne na pewno bedą robione przezpochwowe. Mój maluszek jest bardzo aktywny tak skakał jak na trampolinie.
    Pani doktor powiedziała ze juz moze mi powiedzieć ze przeziernosc karku ma prawidłowa a dziewczyny o czym ona świadczy ? Nie chce juz szukać w internecie i czytac głupot. A juz nie zapytałam jej o która wadę tutaj chodzi.
    Odebrałam tez wyniki cytologii prawidłowe i GBS ujemny. Także teraz pełny relaks.

Aha słyszałyście o gumach do żucia na mdłości ? Poleciła mi je ginekolog właśnie bo ja od tygodnia mecze sie rano o 6 z wymiotowaniem woda :/

Gratuluję udanej wizyty <3 :)
    A przezierność karkowa jest badana pod kątem Zespołu Downa.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ