Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzis spalam super ale wczoraj mialam kiepska noc.. Do tego chyba mleko mi zaszkodziło bo mialam prawie 38stopni bol brzucha wymioty i biegunke wiec dzisiejsza noc to byla regeneracja.
Co do ciazowych ubran nie nosze w ogole nie sa mi jeszcze potrzebne.. Nic kompletnie nie widac. Ale tak samo mialam w 1 ciąży.. Nie bylo dlugo nic a jak wyskoczył nie szło go opanowac i w najszerszym miejscu obwod brzucha mial 125cm do poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 07:34
-
nick nieaktualnyJa mam brzuch ale spożywczy dlatego nie robię jeszcze zdjeć. Jest większy niż był zwłaszcza wieczorem i zrobił sie twardszy juz jakby nie da sie go wciągnąć ale nad spojeniem łonowym jest jeszcze płaski wiec stwierdzam ze to nie ciążowy a flacek ;P
B_002, Melpo lubią tę wiadomość
-
Ale mówisz o ciążowych czy dla dzieci??
Ciążowe spodnie mam i są mega jak dla mnie.
Dla maluchów nie kupowałam, kupuje dla moich starszakow i są super.
Miałam. Na pewnie dużo ciuszków z h&m z lumpkow jak moi byli malutcy bo dużo tam tego było te kilkanaście lat temu i wspominam super. A jak teraz jest nie wiem. -
Ja jeszcze nie nosze ciazowek, mimo duzego bebenka jeszcze sie mieszcze w normalnych
Chociaz dżinsy juz odlozylam bo ciasno, nosze legginsy, sukienki i dresy. Moje zakupy z aldi juz wyprane i czekaja w szafie, wiec jestem w miare przygotowana
Melunia, bylas u innego lekarza? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja dzisiaj jak nigdy wyspałam się. Spałam aż do 8.30 co prawda w nocy się przebudziłam, ale od razu udało mi się zasnąć.
Jeszcze chodze w normalnych ciuchach, ale wybieram się w najbliższym czasie do hm żeby zobaczyć jak te leginsy ciążowe i może spodnie jak jakieś fajne będą. Co prawda brzuch malutki, ale niewygodnie mi jak spodnie mnie opinają. -
melunia91 wrote:Nie bylam. Nie mam sily zeby isc... Ja wiem ze nie ma do pewnego momentu co sie hcg sugerowac... Ale nawet echa tetna plodu nie bylo. Wy pokazujecie piekne zdjecia a u mnie byla pusta czarna kulka...
Ja mimo wszystko skonsultowala bym tą sytuację z innym lekarzem dla własnego spokoju psychicznego.Kasionek lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Dziewczyny czy ubranka z h&m są jakościowo dobre ?
Wg. mnie są dobre, ale uważaj na rozmiary. U nich 56 to duże 62. Jak kupowałam synkowi, to musiał długo dorastać do rozmiaru, który obecnie nosił. A np. Pepco ma zaniżone rozmiary, jak synek nosi teraz 104 to 104 z Pepco jest już na niego za małe ( a w 104 z HM pewnie by się utopił).
Ja dużą część wyprawki planuję uszyć samaKocyki, pościel, i na pewno dużo ubranek
Już nie mogę się doczekać zwolnienia, żeby zacząć działać
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:A to nie jest tak, że przy takich wartościach gdyby coś było nie tak to beta powinna spadać?
Ja mimo wszystko skonsultowala bym tą sytuację z innym lekarzem dla własnego spokoju psychicznego. -
nick nieaktualny
-
Melunia, tak jak mówi Kasionek, nie trać nadziei na zdrową ciążę. Większość z nas tu przeszła jakieś poronienia, straty, puste jaja, ale nawet jeśli to się potwierdzi to masz ogromną szanse na kolejną zdrową ciążę.
Ja poroniłam na wczesnym etapie i w pierwszym cyklu od poronienia zaszłam w ciążę i teraz już wszystko idzie dobrze.
Trzymam za ciebie kciuki, nie załamuj się i działaj, nie pierwsza i nie ostatnia jesteś, dasz radę! Wszystkie w ciebie wierzymy
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Aga2606 wrote:A ja mam jeszcze pytanie dobwszystkicj:) która chodzi już w ciuszkach ciążowych?
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
melunia91 wrote:Nie wiem czy będę w stanie się zdecydować
czekam do wtorku...
-
nick nieaktualny
-
Melunia, trzymam kciuki, aby było wszystko dobrze.
Aga2606 wrote:Witam się i ja! Dziś wreszcie obudził mnie budzik a nie bezsennośćale co do snów to tez mam strasznie durne (gonił mnie waż i tygrys....) zdrowia dla dzieciaków- ja tez jak widzę 40 to panikuje... było przy Bostonce ale szybko spadło!
Kiwona wrote:Znam te infekcje z gwaltownym wzrostem temperatury. Moj syn kilka razy tez napedzil mi takiego stracha. Na szczescie juz mniej choruje, ma 9 lat.
Ja sie obudzilam na siku i przy wstawaniu tak mnie mocno zabolalo z lewej strony brzucha, ze az krzyknelamAle zaraz przeszlo. Wczoraj w poludnie mialam podobnie, ale z prawej strony i trwalo dlugo, az wzielam magnez.
No i tak leze, staram sie nie zamartwiac i zaczyna mnie coraz mocniej mdlic, chyba bede musiala zaraz cos przezuc zeby nie wymiotowac
Ma moze ktoras z Was podobne, nagle bole po jednej ze stron przy szybszym ruchu?
Adonis_26 wrote:Dzis w przedszkolu trzymalam dziewczynkę przez 1,5h na kolanach, czekając na tatę. Z 37.2 do 39.8 w niespełna godzinę. Robiłam jej okłady i ręczniczek dosłownie się wysuszył... cos wisi w powietrzu. Ja też już chyba zlapalam od 18 leżę w kocu, herbata z miodem i cytryną i jakies leki z apteki. Zdrowia dla dziecka!
U mnie nocy nie było. Męża nie ma, jestem ledwo żywa. Dzisiaj jeszcze nasza 5 rocznica Ślubu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 10:06
-
valetta94 wrote:Dziewczyny dzwoniła do mnie Pani z kliniki z wynikiem Nifty!!! Mamy zdrową dziewczynkę!!! Będzie Lilianna
gratulacje zdrowej dziewczynki!
Czy robiłaś test SANCO czy jeszcze NIFTY? Czy miałaś wyniki dostępne też gdzieś online czy tylko dzwonili telefonicznie? Z góry dziękuję za odpowiedź.valetta94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie szczęśliwa
Dzidzius ma ponad 4 cm czyli 11 tydz dokładnie dzisiaj mamy 11 tydzień wg owulacji,serduszko 169 Pani doktor powiedziała, że wszystko jest w porzadku krwiak sie wchłonął bez zadnego plemienia czy krwawienia. Mogę współżyć - nareszcie Hahaa
Dzisiaj miałam pierwszy raz robione usg przez brzuch ja mam troszkę tłuszczyku wiec w środę moje prenatalne na pewno bedą robione przezpochwowe. Mój maluszek jest bardzo aktywny tak skakał jak na trampolinie.
Pani doktor powiedziała ze juz moze mi powiedzieć ze przeziernosc karku ma prawidłowa a dziewczyny o czym ona świadczy ? Nie chce juz szukać w internecie i czytac głupot. A juz nie zapytałam jej o która wadę tutaj chodzi.
Odebrałam tez wyniki cytologii prawidłowe i GBS ujemny. Także teraz pełny relaks.
Aha słyszałyście o gumach do żucia na mdłości ? Poleciła mi je ginekolog właśnie bo ja od tygodnia mecze sie rano o 6 z wymiotowaniem wodaNatalia-tosia, siamyrka, Kiwona, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Jestem po wizycie szczęśliwa
Dzidzius ma ponad 4 cm czyli 11 tydz dokładnie dzisiaj mamy 11 tydzień wg owulacji,serduszko 169 Pani doktor powiedziała, że wszystko jest w porzadku krwiak sie wchłonął bez zadnego plemienia czy krwawienia. Mogę współżyć - nareszcie Hahaa
Dzisiaj miałam pierwszy raz robione usg przez brzuch ja mam troszkę tłuszczyku wiec w środę moje prenatalne na pewno bedą robione przezpochwowe. Mój maluszek jest bardzo aktywny tak skakał jak na trampolinie.
Pani doktor powiedziała ze juz moze mi powiedzieć ze przeziernosc karku ma prawidłowa a dziewczyny o czym ona świadczy ? Nie chce juz szukać w internecie i czytac głupot. A juz nie zapytałam jej o która wadę tutaj chodzi.
Odebrałam tez wyniki cytologii prawidłowe i GBS ujemny. Także teraz pełny relaks.
Aha słyszałyście o gumach do żucia na mdłości ? Poleciła mi je ginekolog właśnie bo ja od tygodnia mecze sie rano o 6 z wymiotowaniem woda
Gratuluję udanej wizyty
A przezierność karkowa jest badana pod kątem Zespołu Downa.