Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, moja ginekolog zawsze mówi że lepiej pojechać na IP dziesięć razy za dużo niż raz za mało. Plamienie, krwawienie lub silny ból są wystarczajacym powodem żeby nie czekać.
Lepiej pojechać niż potem cierpieć bo ktoś na forum powiedział że to "normalne". Może być normalne dla 99% kobiet a u Ciebie nie.Wiewióreczka, Salamandra1 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, zawsze można na Was liczyć :*
Będę się obserwować, jeśli dziś się nasili lub pojawi się czerwona krew lub nie przejdzie do jutra, to jadę na IP. Ja też już miałam dwa takie incydenty z plamieniem, ale w znacznie młodszej ciąży, chyba 5 i 8 tydzień. -
Wiewióreczka wrote:Dzięki dziewczyny, zawsze można na Was liczyć :*
Będę się obserwować, jeśli dziś się nasili lub pojawi się czerwona krew lub nie przejdzie do jutra, to jadę na IP. Ja też już miałam dwa takie incydenty z plamieniem, ale w znacznie młodszej ciąży, chyba 5 i 8 tydzień.Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Franka2104 wrote:Ja już po wizycie, 3,15cm wg usg 10+0 i chyba chłopak
przed wizytą byłam zielona że stresu bo i brzuch mnie pobolewał i jakoś objawy mi odpuszczały a tu taaaaka ulga
Franka super, że u Ciebie wszystko w porządku. Trzymam kciuki za kolejne badania.
Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie.
-
Kasionku, biorę dopochwową luteinę 2 razy dziennie po 100 mg.
Lekarz powolutku każe mi z niej schodzić, ale jeszcze nie zaczęłam zmniejszać dawki. Póki co się uspokoiło, wkładka czysta. USG wczorajsze miałam przez brzuch, więc to raczej nie po nim... Brzuch przestał boleć, może wszystko minie...oby. -
Ja koło 9 tyg już odstawilam duphastan i bromergon. Został mi encorton 1/2 tabletki rano i acard.
Mnie ucieszylo że już mogę. Miałam. Trochę objawy co teraz, ale jak przedwczoraj zobaczyłam wszystko dobrze. -
Mama360 wrote:Ja koło 9 tyg już odstawilam duphastan i bromergon. Został mi encorton 1/2 tabletki rano i acard.
Mnie ucieszylo że już mogę. Miałam. Trochę objawy co teraz, ale jak przedwczoraj zobaczyłam wszystko dobrze. -
Kiwona wrote:Wiewióreczko mi lekarz mowil ze przy plamieniu luteiny dopochwowo sie nie bierze.
-
Mama360 wrote:Ja koło 9 tyg już odstawilam duphastan i bromergon. Został mi encorton 1/2 tabletki rano i acard.
Mnie ucieszylo że już mogę. Miałam. Trochę objawy co teraz, ale jak przedwczoraj zobaczyłam wszystko dobrze.
Bromergon tak długo brałaś? Ja myślałam że to się od razu przerywa po zajściu w ciążę, no ale widocznie nie.
Sama brałam inny lek na zbicie prolaktyny - dostinex.
Jak się dowiedziałam o ciąży to miałam przestać go brać.
Do końca tamtego tygodnia brałam duphaston ale już też przerwałam.
Teraz mam zalecone tylko witaminki Prenatal Duo i MagneB6
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Kiwona wrote:Wiewióreczko mi lekarz mowil ze przy plamieniu luteiny dopochwowo sie nie bierze.
Kiwona ja też dostałam luteinę dopochwowo przy plamieniu. Powiem ci że pierwsze słyszę żeby lekarz tak nówił. A uzasadnił to jakoś? Tak z ciekawości pytam. U mnie plamienia przeszły, ale na ostatniej wizycie krwiak jeszcze był.👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBezsenna noc bede dzisiaj jak zombi a jeszcze pogoda padła. Ale dzisiaj spać nie mogłam bo wczoraj wieczorem miałam bardzo przykrą rozmowę z koleżanką z pracy i teraz przeżywam. Muszę się wychilować.
Ja myślałam ze II trymestr to skończone 13 zaczęty 14 tydzień czyli 13+1 -
Kurczw, moze ja zle zrozumialam mojego lekarza. Nie mialam plamien wiec nie drazylam tematu... Przepraszam, jesli wprowadzilam w blad.
A moj wczorajszy, lekki bol glowy, przeszedl w migrene. W nocy musialam wziac paracetamol, smarowalam skron amolem ale nadal boli. Kiepska sobota sie zapowiada. -
Cześć Kochane! ❤
Mnie wczoraj bolał krzyż. Już drugi dzień. Ból pojawia się, jak długo siedzę, a prace nam siedząca - biurową. Jak się położę mija. Ale wczoraj na wieczór doszedł ból, a w zasadzie okropne ciągnięcia, aż do uda w jednej pachwinie. Wg moich obliczeń, to czas owulacji, jeżeli nie byłabym w ciąży. Zasnelam i ból przeszedł. Ale powiem Wam, że w takich momentach głupie myśli jednak przychodzą do głowyw pon mam wizytę i mam nadzieję, że usłyszę i zobaczę Maleństwo
Ja dziś do pracyoby do 15-tej.
Miłego i spokojnego dnia :*