X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, można jeszcze do Was dołączyć? :) wprawdzie termin mam na 28.03 i jestem już na marcówkach, ale coś czuję, że raczej będę kwietniówką ;)
    To moja druga ciąża. Mam już 3-letnią córkę :)
    Jestem po badaniach prenatalnych, niestety płci jeszcze nie znamy.

siamyrka, Paula 90, Kasionek, Szonka, kamylalyt lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Cześć dziewczyny, można jeszcze do Was dołączyć? :) wprawdzie termin mam na 28.03 i jestem już na marcówkach, ale coś czuję, że raczej będę kwietniówką ;)
    To moja druga ciąża. Mam już 3-letnią córkę :)
    Jestem po badaniach prenatalnych, niestety płci jeszcze nie znamy.

No jasne - witamy <3

Sana lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Cześć Kochane! ❤

Mnie wczoraj bolał krzyż. Już drugi dzień. Ból pojawia się, jak długo siedzę, a prace nam siedząca - biurową. Jak się położę mija. Ale wczoraj na wieczór doszedł ból, a w zasadzie okropne ciągnięcia, aż do uda w jednej pachwinie. Wg moich obliczeń, to czas owulacji, jeżeli nie byłabym w ciąży. Zasnelam i ból przeszedł. Ale powiem Wam, że w takich momentach głupie myśli jednak przychodzą do głowy :( w pon mam wizytę i mam nadzieję, że usłyszę i zobaczę Maleństwo <3
    Ja dziś do pracy :( oby do 15-tej.

Miłego i spokojnego dnia :*

Siamyrka ja też miewam takie ostre bóle krzyża i co prawda mój gin stwierdził że jest jeszcze za wcześnie na takie atrakcje, ale z dzieciątkiem wszystko jest OK. Staraj się jak najwięcej odpoczywać, może masz możliwość wziąć kilka dni wolnego?

siamyrka lubi tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    India zobacz sobie na kalendarz belly.
    Wg niego to już 2 trymestr.
    Ja dzisiaj też zaczynam :)

Dziewczyny drugi trymestr zaczyna się 14+0. Czyli jeszcze macie parę dni.
    Badania prenatalne pierwszego trymestru to badania 11-14 tygodnia. Czyli w ostatnim miesiącu 1 trymestru.
    Ja też myślałam że zaczyna się 13+0 ale zasiegnelam literatury i się wyprowadziłam z błędu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb861f439999.png

siamyrka, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z tymi bólami kręgosłupa to jest strach wiadomo mnie zaczęło bolec pierwszy raz we wczesnej ciazy bardzo ale to było od stania w pracy a takie większe bóle zaczęły sie w zeszły czwartek jakoś ze 3-4 dni miałam ale to było ewidentnie od leżenia juz No i ja mam ogólnie jakieś problemy z odcinkiem krzyżowo lędźwiowym jakieś zwyrodnienia których sie nie da jakoś leczyć najlepiej żebym pływała - ale nie potrafie plywac. Ja mam tez nieraz takie pobolewanie kości piszczelowych w nogach takie uczucie jakby niespokojnych nóg nie wiek jak to nazwać.
    Teraz juz od dwóch dni nie mam a jak cos zacznie to kładę sie na lewym boku odciążam plecy i pomaga. Ja tez sie bałam tych boli bo przecież tyle sie słyszy ze poronienie itd. Ale prawda jest taka ze każda z nas przechodzi ciąże inaczej każda z nas ma swoje inne dolegliwości i te wszystkie zmiany w naszym ciele rożnie mogą wplynac.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiecie co z tymi bólami kręgosłupa to jest strach wiadomo mnie zaczęło bolec pierwszy raz we wczesnej ciazy bardzo ale to było od stania w pracy a takie większe bóle zaczęły sie w zeszły czwartek jakoś ze 3-4 dni miałam ale to było ewidentnie od leżenia juz No i ja mam ogólnie jakieś problemy z odcinkiem krzyżowo lędźwiowym jakieś zwyrodnienia których sie nie da jakoś leczyć najlepiej żebym pływała - ale nie potrafie plywac. Ja mam tez nieraz takie pobolewanie kości piszczelowych w nogach takie uczucie jakby niespokojnych nóg nie wiek jak to nazwać.
    Teraz juz od dwóch dni nie mam a jak cos zacznie to kładę sie na lewym boku odciążam plecy i pomaga. Ja tez sie bałam tych boli bo przecież tyle sie słyszy ze poronienie itd. Ale prawda jest taka ze każda z nas przechodzi ciąże inaczej każda z nas ma swoje inne dolegliwości i te wszystkie zmiany w naszym ciele rożnie mogą wplynac.
    Myślę,że ten ból plecow nie świadczy i niezdrowej ciąży.Ja w zeszłej ciąży też miałam mega bóle i spojenia łonowego i brzucha.Kazdy lekarz mi mówił ,że porostu macica się rozkurcza.A co do plecow.Mnie osobiście nie bolą ale jestem mega garbusem to i wchodzimy w czas kiedy delikatna gimnastyka jest bardzo wskazana.I trzeba ten kręgosłup odciążać .Ja ogólnie mam zabronioną aktywność w ciąży ale dużo spaceruje i chodzę z kijem między łopatkami i naprawdę czuje ulgę.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi gin powiedział, że te bóle krzyżowe które tak mi dokuczają to od skurczy macicy, z tym że mnie w nocy zawsze brzuch jeszcze bolał. Kazał przez tydz brać no spe forte 3x1 a później przejść na zwykłą. O dziwo przeszło po 2 dniach.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    A mi gin powiedział, że te bóle krzyżowe które tak mi dokuczają to od skurczy macicy, z tym że mnie w nocy zawsze brzuch jeszcze bolał. Kazał przez tydz brać no spe forte 3x1 a później przejść na zwykłą. O dziwo przeszło po 2 dniach.
    A zastrzyki bierzesz dalej? Bo miałaś tam konflikt interesów lekarzy :-P

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Sana Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej bolą plecy przy zmywaniu naczyń.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Siamyrka ja też miewam takie ostre bóle krzyża i co prawda mój gin stwierdził że jest jeszcze za wcześnie na takie atrakcje, ale z dzieciątkiem wszystko jest OK. Staraj się jak najwięcej odpoczywać, może masz możliwość wziąć kilka dni wolnego?

no właśnie nie mam możliwość teraz wziąć wolnego. wiadomo- jak trzeba będzie to wezmę, ale może dziś po pracy i jutro odpocznę i przejdzie. w pon wizyta u gin.
    od 10.10 mam 5 dni wolnego i może wtedy odpocznę.

ja czekam do 2 trym i zaczynam ćwiczenia dla kobiet w ciąży. nie należę do szczupłych, przed ciążą udało mi się pare kg zrzucić, teraz kolejne spadły. ale ruchu mało, bo sił nie było.

parę godz w pracy i odpoczynek

a mnie te plecy najbardziej zaczynają boleć przy siedzeniu :( jestem w pracy ponad 30 min i już je czuje i pachwiny też... pociesza mnie fakt, że przechodzi, jak poleżę.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Mnie najbardziej bolą plecy przy zmywaniu naczyń.
    To trzeba męża zagonic do zmywania.;-)

Sana lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to z tymi trymestrami, ale wszystkie aplikacje i kalendarze pokazują że już jestem w 2.
    No nie ważne, kilka dni w tą czy w tamtą.
    Ja się w każdym razie już czuję jak w drugim, w sumie od ponad tygodnia ani trochę mdłości, odzyskałam energię i mogę jeść wszystko :)
    A dzisiaj dziewczyny lecę na wakacje!
    Już czekam na samolot właśnie.
    Nie będzie mnie tu raczej często, trzymajcie się. Za jakiś czas się znów odezwę :)

siamyrka, Kasiulka90, Natalia-tosia, Wiewióreczka, kamylalyt lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Sana Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek - tak też zrobiłam :D
    B_002, udanych wakacji!

B_002 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nie wiem jak to z tymi trymestrami, ale wszystkie aplikacje i kalendarze pokazują że już jestem w 2.
    Ja się w każdym razie już czuję jak w drugim, w sumie od ponad tygodnia ani trochę mdłości, odzyskałam energię i mogę jeść wszystko :)
    Nie będzie mnie tu raczej często, trzymajcie się. Za jakiś czas się znów odezwę :)

ahhhh pozazdrościć <3 udanych wakacji Kochana!!! :*

B_002 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    A zastrzyki bierzesz dalej? Bo miałaś tam konflikt interesów lekarzy :-P
    Oczywiscie i gin i drugi hematolog mówią że koniecznie trzeba brać te zestrzyki.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Oczywiscie i gin i drugi hematolog mówią że koniecznie trzeba brać te zestrzyki.
    No i dobrze .Lekarzem nie jestem ale tak mi się wydawało.Chociaż tak jak na początku zastrzyki super mi szły to od jakiegoś czasu ciężko jest mi przebić skórę brzucha.Juz nic nie mowię,że brzuch jest cały w kolorowe centki ;-)

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Jesteś w drugim trymestrze :) Nie wiem dlaczego w niektórych źródłach podają inaczej, ale I trymestr kończy się 12+6 czyli pełnych 13 tc, a II trymestr zaczyna się 13+0 :) Dokładnie tak jak w kalendarzu Belly.
    Udanych wakacji, wypocznij Kochana :)
    Sana, witamy :)
    Czy u Was też się pogoda tak rypła?:o Brrr...

B_002 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczynki :) pogoda fakt, pogorszyła się ale słoneczko się przebija więc nie jest najgorzej. My z mężem na 4 dni wyjeżdżamy sobie odpocząć :)
    B_002 udanych wakacji!

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 udanych wakacji odpocznij zrelaksuj sie i złap witaminki D jak najwiecej.
    Ja po wakacjach zrobiłam test pozytywny wiec wakacje miałam cudowne w tym roku ale juz by człowiek z chęcią poleciał na drugie

W Krakowie dzisiaj zimno i deszczowo a wczoraj był środek wakacji.
    Adonis z tego co widziałam ty jesteś z Krakowa i rodziła na Ukastku wcześniej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 11:52

B_002 lubi tę wiadomość

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ