Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, można jeszcze do Was dołączyć?
wprawdzie termin mam na 28.03 i jestem już na marcówkach, ale coś czuję, że raczej będę kwietniówką
To moja druga ciąża. Mam już 3-letnią córkę
Jestem po badaniach prenatalnych, niestety płci jeszcze nie znamy.siamyrka, Paula 90, Kasionek, Szonka, kamylalyt lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Sana wrote:Cześć dziewczyny, można jeszcze do Was dołączyć?
wprawdzie termin mam na 28.03 i jestem już na marcówkach, ale coś czuję, że raczej będę kwietniówką
To moja druga ciąża. Mam już 3-letnią córkę
Jestem po badaniach prenatalnych, niestety płci jeszcze nie znamy.
No jasne - witamySana lubi tę wiadomość
-
siamyrka wrote:Cześć Kochane! ❤
Mnie wczoraj bolał krzyż. Już drugi dzień. Ból pojawia się, jak długo siedzę, a prace nam siedząca - biurową. Jak się położę mija. Ale wczoraj na wieczór doszedł ból, a w zasadzie okropne ciągnięcia, aż do uda w jednej pachwinie. Wg moich obliczeń, to czas owulacji, jeżeli nie byłabym w ciąży. Zasnelam i ból przeszedł. Ale powiem Wam, że w takich momentach głupie myśli jednak przychodzą do głowyw pon mam wizytę i mam nadzieję, że usłyszę i zobaczę Maleństwo
Ja dziś do pracyoby do 15-tej.
Miłego i spokojnego dnia :*
Siamyrka ja też miewam takie ostre bóle krzyża i co prawda mój gin stwierdził że jest jeszcze za wcześnie na takie atrakcje, ale z dzieciątkiem wszystko jest OK. Staraj się jak najwięcej odpoczywać, może masz możliwość wziąć kilka dni wolnego?siamyrka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:India zobacz sobie na kalendarz belly.
Wg niego to już 2 trymestr.
Ja dzisiaj też zaczynam
Dziewczyny drugi trymestr zaczyna się 14+0. Czyli jeszcze macie parę dni.
Badania prenatalne pierwszego trymestru to badania 11-14 tygodnia. Czyli w ostatnim miesiącu 1 trymestru.
Ja też myślałam że zaczyna się 13+0 ale zasiegnelam literatury i się wyprowadziłam z błędu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiecie co z tymi bólami kręgosłupa to jest strach wiadomo mnie zaczęło bolec pierwszy raz we wczesnej ciazy bardzo ale to było od stania w pracy a takie większe bóle zaczęły sie w zeszły czwartek jakoś ze 3-4 dni miałam ale to było ewidentnie od leżenia juz No i ja mam ogólnie jakieś problemy z odcinkiem krzyżowo lędźwiowym jakieś zwyrodnienia których sie nie da jakoś leczyć najlepiej żebym pływała - ale nie potrafie plywac. Ja mam tez nieraz takie pobolewanie kości piszczelowych w nogach takie uczucie jakby niespokojnych nóg nie wiek jak to nazwać.
Teraz juz od dwóch dni nie mam a jak cos zacznie to kładę sie na lewym boku odciążam plecy i pomaga. Ja tez sie bałam tych boli bo przecież tyle sie słyszy ze poronienie itd. Ale prawda jest taka ze każda z nas przechodzi ciąże inaczej każda z nas ma swoje inne dolegliwości i te wszystkie zmiany w naszym ciele rożnie mogą wplynac. -
Karmelllka90 wrote:Wiecie co z tymi bólami kręgosłupa to jest strach wiadomo mnie zaczęło bolec pierwszy raz we wczesnej ciazy bardzo ale to było od stania w pracy a takie większe bóle zaczęły sie w zeszły czwartek jakoś ze 3-4 dni miałam ale to było ewidentnie od leżenia juz No i ja mam ogólnie jakieś problemy z odcinkiem krzyżowo lędźwiowym jakieś zwyrodnienia których sie nie da jakoś leczyć najlepiej żebym pływała - ale nie potrafie plywac. Ja mam tez nieraz takie pobolewanie kości piszczelowych w nogach takie uczucie jakby niespokojnych nóg nie wiek jak to nazwać.
Teraz juz od dwóch dni nie mam a jak cos zacznie to kładę sie na lewym boku odciążam plecy i pomaga. Ja tez sie bałam tych boli bo przecież tyle sie słyszy ze poronienie itd. Ale prawda jest taka ze każda z nas przechodzi ciąże inaczej każda z nas ma swoje inne dolegliwości i te wszystkie zmiany w naszym ciele rożnie mogą wplynac. -
nick nieaktualny
-
Lili90 wrote:A mi gin powiedział, że te bóle krzyżowe które tak mi dokuczają to od skurczy macicy, z tym że mnie w nocy zawsze brzuch jeszcze bolał. Kazał przez tydz brać no spe forte 3x1 a później przejść na zwykłą. O dziwo przeszło po 2 dniach.
-
Franka2104 wrote:Siamyrka ja też miewam takie ostre bóle krzyża i co prawda mój gin stwierdził że jest jeszcze za wcześnie na takie atrakcje, ale z dzieciątkiem wszystko jest OK. Staraj się jak najwięcej odpoczywać, może masz możliwość wziąć kilka dni wolnego?
no właśnie nie mam możliwość teraz wziąć wolnego. wiadomo- jak trzeba będzie to wezmę, ale może dziś po pracy i jutro odpocznę i przejdzie. w pon wizyta u gin.
od 10.10 mam 5 dni wolnego i może wtedy odpocznę.
ja czekam do 2 trym i zaczynam ćwiczenia dla kobiet w ciąży. nie należę do szczupłych, przed ciążą udało mi się pare kg zrzucić, teraz kolejne spadły. ale ruchu mało, bo sił nie było.
parę godz w pracy i odpoczynek
a mnie te plecy najbardziej zaczynają boleć przy siedzeniujestem w pracy ponad 30 min i już je czuje i pachwiny też... pociesza mnie fakt, że przechodzi, jak poleżę.
-
Nie wiem jak to z tymi trymestrami, ale wszystkie aplikacje i kalendarze pokazują że już jestem w 2.
No nie ważne, kilka dni w tą czy w tamtą.
Ja się w każdym razie już czuję jak w drugim, w sumie od ponad tygodnia ani trochę mdłości, odzyskałam energię i mogę jeść wszystko
A dzisiaj dziewczyny lecę na wakacje!
Już czekam na samolot właśnie.
Nie będzie mnie tu raczej często, trzymajcie się. Za jakiś czas się znów odezwęsiamyrka, Kasiulka90, Natalia-tosia, Wiewióreczka, kamylalyt lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:Nie wiem jak to z tymi trymestrami, ale wszystkie aplikacje i kalendarze pokazują że już jestem w 2.
Ja się w każdym razie już czuję jak w drugim, w sumie od ponad tygodnia ani trochę mdłości, odzyskałam energię i mogę jeść wszystko
Nie będzie mnie tu raczej często, trzymajcie się. Za jakiś czas się znów odezwę
ahhhh pozazdrościćudanych wakacji Kochana!!! :*
B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lili90 wrote:Oczywiscie i gin i drugi hematolog mówią że koniecznie trzeba brać te zestrzyki.
-
B_002 wrote:Nie wiem jak to z tymi trymestrami, ale wszystkie aplikacje i kalendarze pokazują że już jestem w 2.
Nie będzie mnie tu raczej często, trzymajcie się. Za jakiś czas się znów odezwęNie wiem dlaczego w niektórych źródłach podają inaczej, ale I trymestr kończy się 12+6 czyli pełnych 13 tc, a II trymestr zaczyna się 13+0
Dokładnie tak jak w kalendarzu Belly.
Udanych wakacji, wypocznij Kochana
Sana, witamy
Czy u Was też się pogoda tak rypła?:o Brrr...B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyB_002 udanych wakacji odpocznij zrelaksuj sie i złap witaminki D jak najwiecej.
Ja po wakacjach zrobiłam test pozytywny wiec wakacje miałam cudowne w tym roku ale juz by człowiek z chęcią poleciał na drugie
W Krakowie dzisiaj zimno i deszczowo a wczoraj był środek wakacji.
Adonis z tego co widziałam ty jesteś z Krakowa i rodziła na Ukastku wcześniej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 11:52
B_002 lubi tę wiadomość