Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, witam się po wczorajszej wizycie. Z dzieckiem dobrze natomiast krwiak dalej jest i do kolejnej wizyty dalej leżenie. 10.10 prenatalne, mam nadzieję że wytrzymam jeszcze w łóżku, bo już naprawdę chciałabym wstać
Martwi mnie ilość USG które miałam, jestem w 10 tygodniu a miałam 8 USG. Czy któraś z was miała ich tak dużo?
Wiewióreczka, Kasionek, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Martita, ja też miałam tyle. USG nie jest niebezpieczne w ciąży, bo zbyt krótko trwa. Groźne mogłyby być wielogodzinne usg. Nie martw się
Współczuję leżenia, ale najważniejsze, że dzidziuś ma się dobrze
Martita25, Mała8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarika ja tez miałam dużo usg bo chciałam, usg nie jest szkodliwe jakby było każdy lekarz ginekolog by pytał które to twoje usg. Moja siostra ze względu na swój wiek miała częste wizyty robione po dwa w tygodniu ale tez dlatego ze ciagle zmieniała lekarza bo chciała zeby wyszukał jej siusiaka za wszelka cenę a tam psicia i juz.
A dużego masz krwiaka? W którym miejscu go masz? Ja miałam za kosmowka 2 tyg temu miał 12mm x 0,8 mm tydzień temu 0,8 mm x 0,4 wczoraj juz nie było po nim śladu. Brałam luteinę 2x1 100 g 2x1 duphastonMartita25 lubi tę wiadomość
-
Wiewioreczka co do plamienia to lekarz mówił mi, że może być od cytologii ale USG i badanie ginekologiczne nie powoduje plamienia. Pocieszenie Cię, że też mam brązowe plamienie. Najgorzej jak jest żywą krew więc spokojnie!
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Karmelka ja też mam krwiaka pod kosmówką, ale większego bo 7x3mm. Do tego lekarz stwierdził odklejanie kosmówki w tym miejscu.
Krwiaka mam już stwierdzonego od 6.09 i od tej pory leże ale niestety dalej go mam.
Luteinę brałam 2x200 dopochwowo i 2x50 doustnie. Wczoraj lekarz mi zwiększył jeszcze tą dawkę do 3x200 dopochwowo i 2x100 doustnie.
Do tego mam plamienie. Karmelka Ty też miałaś plamienia przy krwiaku?
-
Martita, dzięki :* Faktycznie, mi gin też mówił, że po cytologii może być plamienie, więc, żeby mnie nie stresować, zrobi w II trymestrze.
Dziś póki co nie mam plamienia, ciągle zaglądam w majty - jak stukniętaZa tydzień usg, jak tu wytrzymać? Może jak już zaczniemy czuć ruchy naszych dzidzi to wyluzujemy?
Co do plamień przy krwiaku, to ponoć jedne mają (te, co krwiak oczyszcza się przez szyjkę macicy), a inne nie (te, u których krwiak się wchłania).Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 15:24
-
Wiewióeczka to jak ja, każde pójście do łazienki to pierwsze co sprawdzanie czy czysty papier czy z krwią, także doskonale Cię rozumiem.
Ja wyluzowałam jak czułam ruchy, wtedy jak dzidzia się ruszy to wiesz, że wszytsko ok u niej i nie potrzebujesz żadnego usg
Musimy jeszcze trochę wytrzymać, ja czułam ruchy w 17 tygodniu, a podobno w drugiej ciąży szybciej się czuję, oby
-
Dziewczyny ,które już rodziły, jak wyglądają naprawdę te pierwsze ruchy.Mnie dzisiaj coś tak laskocze w brzuchu,że nie mogę wytrzymać że śmiechu.Jakby mnie tam smyrało tuzin motylków.Ale to możliwe ,że to już? Przecież zaczynam 13 tydzien a chuda nie jestem .W tamtej ciąży nic nie czułam i może porostu sobie wmawiam.
-
nick nieaktualnyMartita25 wrote:Karmelka ja też mam krwiaka pod kosmówką, ale większego bo 7x3mm. Do tego lekarz stwierdził odklejanie kosmówki w tym miejscu.
Krwiaka mam już stwierdzonego od 6.09 i od tej pory leże ale niestety dalej go mam.
Luteinę brałam 2x200 dopochwowo i 2x50 doustnie. Wczoraj lekarz mi zwiększył jeszcze tą dawkę do 3x200 dopochwowo i 2x100 doustnie.
Do tego mam plamienie. Karmelka Ty też miałaś plamienia przy krwiaku? -
nick nieaktualnyKasionek wrote:Dziewczyny ,które już rodziły, jak wyglądają naprawdę te pierwsze ruchy.Mnie dzisiaj coś tak laskocze w brzuchu,że nie mogę wytrzymać że śmiechu.Jakby mnie tam smyrało tuzin motylków.Ale to możliwe ,że to już? Przecież zaczynam 13 tydzien a chuda nie jestem .W tamtej ciąży nic nie czułam i może porostu sobie wmawiam.
Ja mam kosmowke na przedniej ścianie co znaczy ze ruchu bede czuła pózniej, te dziewczyny co maja kosmowke na tylnej ścianie dość szybko mogą poczuć ruchy -
Kasionek wrote:Dziewczyny ,które już rodziły, jak wyglądają naprawdę te pierwsze ruchy.Mnie dzisiaj coś tak laskocze w brzuchu,że nie mogę wytrzymać że śmiechu.Jakby mnie tam smyrało tuzin motylków.Ale to możliwe ,że to już? Przecież zaczynam 13 tydzien a chuda nie jestem .W tamtej ciąży nic nie czułam i może porostu sobie wmawiam.
Ja pierwsze ruchy czułam jakoś około 19 tyg ale to były już ruchy, nie "motylki"
Miałam łożysko na przedniej ścianie