Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gratuluję dziewczyny, wspaniałe wiadomości!
Ja za to dziś na wkładce kolor cappucciono...a póżniej dwie maleńkie brązowe plamki...cały czas biorę luteinę, nie wiem co się dziejePlamienie w 12 tc?
Do tego brzuch pobolewa minimalnie jak na okres, wzięłam dwie nospy max...
Macie jeszcze czasem plamienia? -
Wiewióreczko ja nie miałam plamien.
Franka i Karmelka super wiadomości
Ja też już po wizycie, maluch dużo nadrobił i jestem w 11t1d. Musieli termin prenatalne h mi zmienić. Termin porodu też mi się zmienił na 11.04wszystko na swoim miejscu, fikal lobuz jeden. Wygląda na chlopaka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 15:40
Kiwona, Wiewióreczka, Adonis_26, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka ja nie miałam żadnych plamien. Ale jak miałam krwiaka lekarz powiedział mi ze moze tak wyć ze sie całkiem wchłonie lub on sie przesunie i usunie szyjka wiec moze sie pojawić plamienie. Moze mialas jakiegos malutkiego krwiaczka, którego nie zauważyli na usg. Chociaz powiem ci tak Peppa lat ze miała cała ciąże plamienia moja koleżanka która jest teraz w 24 tyg ona miała w 11 tygodniu jednorazowe krwawienie czysta krwią nie wiadomo dlaczego.
Jesli sie stresujesz poszłabym do szpitala. Ja jak sie wystraszyłam o to ze brzuch jest twardy ( wtedy przegielam sama) poszłam do szpitala narutowicza do rejestracji przyjęli mi zrobili usg uspokoili i do domu. Ale zawsze to uspokojenie.Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny, ja to jednak mam trochę peszka. Zapisałam się na prentalne na 6.10, do lekarza, do którego mam pełne zaufanie. i dziś dzwonią z przychodni, że niestety pani doktor zgłosiła nieobecność tego dnia.
problem polega na tym, że ona przyjmuje tylko raz w tygodniu. i teraz mam trochę zagwostkę. czy zapisać się na tydzień wcześniej, tj. 29.09, czy szukać kogoś innego.
wg. USG 29.09 będę w 11 tc. + 4 dni. datą z OM się nie powinnam kierować.
czy tego 29.09 nie będzie za wcześnie? teoretycznie można robić od skończonego 11 tc.
a co śmieszniejsze, to pamiętam, że identyczną sytuację, z odwołaną wizytą, miałam w pierwszej ciąży07.2016 - córka
02.2018 - [*] 7tc
-
Wiewióreczka nie martw się, ja też mialam ze 3 razy plamienie i od razu panika, potem na wizycie było wszystko ok, ja akurat brałam 3 razy dziennie Duphaston. Doktor mi powiedział, że jak pojawi się czerwone plamienie to do szpitala. Takie brązowe jest normą i nie należy panikować. Chociaż wiem że łatwo mówić. Jeśli się powtórzy lub nasili to jedź do szpitala dla własnego spokoju, ale może to tylko jednorazowy incydent.
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 1 czerwca 2017r.
29.06.2018 1 IUI
naturalne starania - udało się !!!
-
zamira wrote:hej Valetta!
gratulacje zdrowej dziewczynki!
Czy robiłaś test SANCO czy jeszcze NIFTY? Czy miałaś wyniki dostępne też gdzieś online czy tylko dzwonili telefonicznie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ja robiłam już test Sanco, Nifty można było robić do 7 września a ja robiłam badanie 10 września. Wynik miałam już po 4 dniach. Online nie ma możliwości odbioru wyników. Ja poprosiłam aby zadzwonili jak będą do odbioru, ale nie spodziewałam się że powie mi przez telefonWynik papierowy musiałam odebrać osobiście.
-
Wiewióreczka wrote:Ja za to dziś na wkładce kolor cappucciono...a póżniej dwie maleńkie brązowe plamki...cały czas biorę luteinę, nie wiem co się dzieje
Plamienie w 12 tc?
Macie jeszcze czasem plamienia?
Nie martw się ja też tak miałam jednorazowo kilka dni z rzęduU mnie było to przez tyłozgięcie macicy, po prostu się prostowała. Ale ja mam tam wszystko wrażliwe, zawsze miałam plamienie przy owulacji, plamienie implantacyjne, więc u mnie łatwo o jakąś nitkę krwi
-
Wiewióreczka wrote:Gratuluję dziewczyny, wspaniałe wiadomości!
Ja za to dziś na wkładce kolor cappucciono...a póżniej dwie maleńkie brązowe plamki...cały czas biorę luteinę, nie wiem co się dziejePlamienie w 12 tc?
Macie jeszcze czasem plamienia?