Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Franka2104 wrote:Dzisiaj rano w labo po raz pierwszy byłam świadkiem gównoburzy z powodu pierwszeństwa dla ciężarnych. Babka po 70 zaczeła się tak wściekać, że masakra....zanim wogóle zdażyłam się odezwać baba została ochrzaniona przez pania z rejestracji. Potem I tak weszła przede mna do gabinetu bo ja jeszcze ogarniałam z rejestracja fakture za badania, wiec afera była tak dla zasady tylko. Potem pielegniarka pobierajaca krew opowiadala mi, że w gabinecie dalej aferzyła, pielegniarka nie wytrzymala i też ja zjechała konkretnie. Dobrze tak wrednej babie.
martusiawp lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Stresant, mojego to tak falami od wczoraj ten brzuch boli. I myślę, czy go puścić jutro do szkoły czy zostawić. Na 12,45 mamy pediatre, ale ja o 12 mam usg jamy brzusznej i nie wiem, czy się wyrobię. Młody zaraz jedzie do okulisty z tatą, ale wciągnął kotleta nawet, wcześniej rosół, więc chyba będzie żył. Ja stawiam na owsiki. Ma wory pod oczami, tylek go swędzi i te calowe bóle brzucha. No i nie wiem, może sama mu podam, bo pyranthelum bez recepty można kupić.
Daffi, jak u Was z owsikami?
Ej a pamiętacie, jak mnie facet w Rossmannie poprosił, żebym go przepuscila w kolejce? Są ludzie i mlotki! -
mysla.nieskalana wrote:Ja od kilku dni przeglądam różne maskotki-przytulanki.Upierdzieliłam sobie,że chciałabym kupić taką wiecie,na lata..jak w filmach,że dostanie dzidziuś przytulankę i będzie ją nosił i kochał do końca życia..czaicie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 16:11
espoir, mysla.nieskalana, DorotaAnna, martusiawp, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Stresant, mojego to tak falami od wczoraj ten brzuch boli. I myślę, czy go puścić jutro do szkoły czy zostawić. Na 12,45 mamy pediatre, ale ja o 12 mam usg jamy brzusznej i nie wiem, czy się wyrobię. Młody zaraz jedzie do okulisty z tatą, ale wciągnął kotleta nawet, wcześniej rosół, więc chyba będzie żył. Ja stawiam na owsiki. Ma wory pod oczami, tylek go swędzi i te calowe bóle brzucha. No i nie wiem, może sama mu podam, bo pyranthelum bez recepty można kupić.
Daffi, jak u Was z owsikami?
Ej a pamiętacie, jak mnie facet w Rossmannie poprosił, żebym go przepuscila w kolejce? Są ludzie i mlotki!
Ja bym zaraz cos na owsiki podala po co sie chlopak ma meczyc...jeszcze jak bez recepty masz...zanim sie dziadostwo rozmnozy na dobre......
ja wczoraj w spozywczaku odstalam dluga kolejke, po czym jak przyszlo juz na mnie....to emerytka podeszla ze ona tylko 1 rzecz ma i czy bym jej nie przepuscila......no przepuscilam, bo co bede babie tlumaczyc ze ledwo na kasie wisze, bo sie mi brzuch stawia i maly na pecherz cisnie a do domu 15 km mam ......Kiwona lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Do celu u Ciebie juz 16 tydzien
ale fajnie ten czas tak szybko leci...masz juz termin wyznaczony......wiem ze lekarz sie wygadal ze syn ma byc
cos sie zmienilo czy juz tak zostanie?
nic się nie zmieniło. A potwierdzenie płci to będzie dopiero na polowkowych więc jeszcze z 5-6 tygodni muszę czekać
Mama36, martusiawp, stresant, Natalia-tosia, Tunia76 lubią tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Lolka30 wrote:Ja jak dzis wsiadałam do autobusu po lekarzu to młoda laska tak wydarła przede mnie żeby zająć jedyne wolne miejsce że aż mi się śmiać chciało bo i tak najpierw szlam kupić bilet, a starszy siwy pan ustępił mi miejsca nim zdążyłam odejść od tego automatu.
No nie ma tu reguły, która grupa społeczna ma na nas najbardziej wyrabane...smutne to. Ja przed ciaża, wogóle nie wiedzac co I jak, I tak zawsze ustepowalam miejsca i przepuszczałam w kolejce dziewczyny z brzuszkiem. A teraz to już wogóle będę mega wyczulona na tym punkcie, szczególnie że wiem że nie zawsze człowiek ma siłę albo nerwy się o te swoje prawa upominać.
Z innej beczki- przyszedł kurier!! Jaram sięJuż domówiłam stelaż I wyściółkę do kosza na allegro
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d73f6a1048cf.jpgmysla.nieskalana, malutka_mycha, Kiwona, Mama36, Lolka30, DorotaAnna, Tysia89, martusiawp, Fasolka77, estrella, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
Mnie dotarły bajery do wózka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49b13c00cec6.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/baa6c3d466cb.jpgLolka30, DorotaAnna, Mama36, Franka2104, malutka_mycha, MamaAga85, martusiawp, stresant, Tunia76, Fasolka77, estrella, india, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja póki wchodzę sama do wanny i z niej wychodzę to się jaram hahah
Ach lasencje.. Tak czy siak.. Chcemy czy nie chcemy to za parę tyg koniec.co to jest przy tych miesiącach które już są za Nami.
My już mamy tą wanienke.. Zrobiłam ostatnie pranie.. Muszę porządnie spakować torbę i też już tylko czekanieBubek, mysla.nieskalana, malutka_mycha, martusiawp, Tunia76, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość
-
Franka śliczny kosz Mojżesza!
Myśla.nieskalana gdzie kupowałaś ten komplet?
Mama36 ja też sie tym jaram ;P Znalazłam sobie sposób że jak chce wstac to obracam sie na czworaki i wstaję z tej pozycji haha.
Mama36, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Kiwona wrote:Mój syn ma takiego misia. Dostał Kubusia Puchatka od szwagierki, miał wtedy kilka miesięcy. Podpasowal mu, miał idealna metke na dupce 😂 i od tamtej pory się nie rozstaja w nocy. A metki to Wam powiem, że kolekcjonowalam. Bo to była najważniejsza cześć, syn zasypial wtulony w misia i mietosil metke 😅 tym samym, co jakiś czas taka metka się rozlazila już, więc co jakieś majty czy inne nowe ubranie kupowałam, to odcinalam na zapas jak metka była odpowiednia i wymienialam 😎
Jaka pomysłowa mamusia👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Lolka30 wrote:Franka śliczny kosz Mojżesza!
Myśla.nieskalana gdzie kupowałaś ten komplet?
Mama36 ja też sie tym jaram ;P Znalazłam sobie sposób że jak chce wstac to obracam sie na czworaki i wstaję z tej pozycji haha.Lolka30 lubi tę wiadomość
-
Jeszcze tylko w weekend wyślę męża po fotelik, wanienkę i przewijak. Dzisiaj robię ostatnie zamówienie w Gemini na kilka drobiazgów, które mi wcześniej umknęły I jesteśmy ready to go!! W sumie to już nawet IP w 2 róznych szpitalach mam “przećwiczone”
Jakoś to będzie
martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem po KTG z analizą 👍
Jutro o 6:00 jeszcze mają mi pobrać krew przed 9:00 mam zapis ktg i po obchodzie badanie cipki czekanie na wypis i home sweet home. Chociaż będę tęsknić za tym, że dają wszystko pod nos, badania w łóżku no luksus i ten czas... Tak szyyybko leci. To lubię. Jakby jeszcze materac był miękki to luzik 😉
Aha moja jedna sąsiadka ta +42 wyszła a ja z tą drugą nie zamieniłam nawet słowa 😂 no nie mamy tematow. Ja sobie siedzę na netflixie ona pisze smsy i ogląda YouTube. Ale też dzisiaj siedzi w łóżku i wstaje tylko na siku. Bo od poniedziałku latała jak poparzona a miała nakaz leżenia a ona ciągle siedziała i latała po szpitalu i stan jej wód to 2,54ordynator nazwał to " tych wód nie ma" proszę pić żeby uzupełniać i musimy wytrwac do końca marca. A ona ma dzisiaj 31+4 . Ale ona uznała że więcej niż 0,5 l wody nie jest w stanie ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 17:00
-
Franka a tak z ciekawości to jakie ta baba miała argumenty? Że jak byłaś w stanie uprawiać seks to teraz możesz poczekać? Czy coś debilniejszego?
Ja się z takim chamstwem jeszcze nie spotkałam. Wprawdzie w sklepie raczej mnie nikt nie przepuszcza (raz jeden się zdazylo ) ale też nikt nie jest słownie niegrzecznya wczoraj w laboratorium jedna dziewczyna mnie przepuścila, aż zdziwiona byłam i nie od razu zalapalam że do mnie mówi
Franka2104, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Aha moja jedna sąsiadka ta +42 wyszła a ja z tą drugą nie zamieniłam nawet słowa 😂 no nie mamy tematow. Ja sobie siedzę na netflixie ona pisze smsy i ogląda YouTube. Ale też dzisiaj siedzi w łóżku i wstaje tylko na siku. Bo od poniedziałku latała jak poparzona a miała nakaz leżenia a ona ciągle siedziała i latała po szpitalu i stan jej wód to 2,54
ordynator nazwał to " tych wód nie ma" proszę pić żeby uzupełniać i musimy wytrwac do końca marca. A ona ma dzisiaj 31+4 . Ale ona uznała że więcej niż 0,5 l wody nie jest w stanie ...
Lolka30 lubi tę wiadomość