X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Dzisiaj rano w labo po raz pierwszy byłam świadkiem gównoburzy z powodu pierwszeństwa dla ciężarnych. Babka po 70 zaczeła się tak wściekać, że masakra....zanim wogóle zdażyłam się odezwać baba została ochrzaniona przez pania z rejestracji. Potem I tak weszła przede mna do gabinetu bo ja jeszcze ogarniałam z rejestracja fakture za badania, wiec afera była tak dla zasady tylko. Potem pielegniarka pobierajaca krew opowiadala mi, że w gabinecie dalej aferzyła, pielegniarka nie wytrzymala i też ja zjechała konkretnie. Dobrze tak wrednej babie.
    Ja jak dzis wsiadałam do autobusu po lekarzu to młoda laska tak wydarła przede mnie żeby zająć jedyne wolne miejsce że aż mi się śmiać chciało bo i tak najpierw szlam kupić bilet, a starszy siwy pan ustępił mi miejsca nim zdążyłam odejść od tego automatu.

martusiawp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, mojego to tak falami od wczoraj ten brzuch boli. I myślę, czy go puścić jutro do szkoły czy zostawić. Na 12,45 mamy pediatre, ale ja o 12 mam usg jamy brzusznej i nie wiem, czy się wyrobię. Młody zaraz jedzie do okulisty z tatą, ale wciągnął kotleta nawet, wcześniej rosół, więc chyba będzie żył. Ja stawiam na owsiki. Ma wory pod oczami, tylek go swędzi i te calowe bóle brzucha. No i nie wiem, może sama mu podam, bo pyranthelum bez recepty można kupić.
    Daffi, jak u Was z owsikami?

Ej a pamiętacie, jak mnie facet w Rossmannie poprosił, żebym go przepuscila w kolejce? Są ludzie i mlotki!

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja od kilku dni przeglądam różne maskotki-przytulanki.Upierdzieliłam sobie,że chciałabym kupić taką wiecie,na lata..jak w filmach,że dostanie dzidziuś przytulankę i będzie ją nosił i kochał do końca życia..czaicie?? :D :D :D
    Mój syn ma takiego misia. Dostał Kubusia Puchatka od szwagierki, miał wtedy kilka miesięcy. Podpasowal mu, miał idealna metke na dupce 😂 i od tamtej pory się nie rozstaja w nocy. A metki to Wam powiem, że kolekcjonowalam. Bo to była najważniejsza cześć, syn zasypial wtulony w misia i mietosil metke 😅 tym samym, co jakiś czas taka metka się rozlazila już, więc co jakieś majty czy inne nowe ubranie kupowałam, to odcinalam na zapas jak metka była odpowiednia i wymienialam 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 16:11

espoir, mysla.nieskalana, DorotaAnna, martusiawp, Tunia76 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Stresant, mojego to tak falami od wczoraj ten brzuch boli. I myślę, czy go puścić jutro do szkoły czy zostawić. Na 12,45 mamy pediatre, ale ja o 12 mam usg jamy brzusznej i nie wiem, czy się wyrobię. Młody zaraz jedzie do okulisty z tatą, ale wciągnął kotleta nawet, wcześniej rosół, więc chyba będzie żył. Ja stawiam na owsiki. Ma wory pod oczami, tylek go swędzi i te calowe bóle brzucha. No i nie wiem, może sama mu podam, bo pyranthelum bez recepty można kupić.
    Daffi, jak u Was z owsikami?

Ej a pamiętacie, jak mnie facet w Rossmannie poprosił, żebym go przepuscila w kolejce? Są ludzie i mlotki!

Ja bym zaraz cos na owsiki podala po co sie chlopak ma meczyc...jeszcze jak bez recepty masz...zanim sie dziadostwo rozmnozy na dobre......

ja wczoraj w spozywczaku odstalam dluga kolejke, po czym jak przyszlo juz na mnie....to emerytka podeszla ze ona tylko 1 rzecz ma i czy bym jej nie przepuscila......no przepuscilam, bo co bede babie tlumaczyc ze ledwo na kasie wisze, bo sie mi brzuch stawia i maly na pecherz cisnie a do domu 15 km mam ......

Kiwona lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Stresant, przejdę się do apteki.

stresant lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Do celu u Ciebie juz 16 tydzien :) ale fajnie ten czas tak szybko leci...masz juz termin wyznaczony......wiem ze lekarz sie wygadal ze syn ma byc :) cos sie zmienilo czy juz tak zostanie?
    Termin na 29.08 :D nic się nie zmieniło. A potwierdzenie płci to będzie dopiero na polowkowych więc jeszcze z 5-6 tygodni muszę czekać :)

Mama36, martusiawp, stresant, Natalia-tosia, Tunia76 lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja jak dzis wsiadałam do autobusu po lekarzu to młoda laska tak wydarła przede mnie żeby zająć jedyne wolne miejsce że aż mi się śmiać chciało bo i tak najpierw szlam kupić bilet, a starszy siwy pan ustępił mi miejsca nim zdążyłam odejść od tego automatu.

No nie ma tu reguły, która grupa społeczna ma na nas najbardziej wyrabane...smutne to. Ja przed ciaża, wogóle nie wiedzac co I jak, I tak zawsze ustepowalam miejsca i przepuszczałam w kolejce dziewczyny z brzuszkiem. A teraz to już wogóle będę mega wyczulona na tym punkcie, szczególnie że wiem że nie zawsze człowiek ma siłę albo nerwy się o te swoje prawa upominać.

Z innej beczki- przyszedł kurier!! Jaram się :D Już domówiłam stelaż I wyściółkę do kosza na allegro

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d73f6a1048cf.jpg

mysla.nieskalana, malutka_mycha, Kiwona, Mama36, Lolka30, DorotaAnna, Tysia89, martusiawp, Fasolka77, estrella, Sansivieria lubią tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona :D No widzisz,to rozumiesz o co mi chodzi.Ale z tymi metkami to też dobre :D

Franka <3 cudny!

Kiwona, Franka2104, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ech dziewczyny... Wy to macie :( ja właśnie wróciłam z godzinnego spaceru po parku
    Ja też dużo spaceruje. Mocno wierzę w to że ładnie mi to szyjke w odpowiednim czasie skróci :D wiem, nadzieja matka głupich :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też dużo spaceruje. Mocno wierzę w to że ładnie mi to szyjke w odpowiednim czasie skróci :D wiem, nadzieja matka głupich :D

ja dalej cwicze :D
    ale ja juz inaczej nie umiem

malutka_mycha lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️

Wysłany: 14 marca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dotarły bajery do wózka :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49b13c00cec6.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/baa6c3d466cb.jpg

Lolka30, DorotaAnna, Mama36, Franka2104, malutka_mycha, MamaAga85, martusiawp, stresant, Tunia76, Fasolka77, estrella, india, Sansivieria lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja póki wchodzę sama do wanny i z niej wychodzę to się jaram hahah

Ach lasencje.. Tak czy siak.. Chcemy czy nie chcemy to za parę tyg koniec.co to jest przy tych miesiącach które już są za Nami.
    My już mamy tą wanienke.. Zrobiłam ostatnie pranie.. Muszę porządnie spakować torbę i też już tylko czekanie :)

Bubek, mysla.nieskalana, malutka_mycha, martusiawp, Tunia76, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze czekam na jeden zestaw z HM (bluza i spodenki), wypiore i tez juz mam wszystko.

tylko przescieradelko nalozyc na materac z podkladka i wszystko :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka śliczny kosz Mojżesza!

Myśla.nieskalana gdzie kupowałaś ten komplet?

Mama36 ja też sie tym jaram ;P Znalazłam sobie sposób że jak chce wstac to obracam sie na czworaki i wstaję z tej pozycji haha.

Mama36, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mój syn ma takiego misia. Dostał Kubusia Puchatka od szwagierki, miał wtedy kilka miesięcy. Podpasowal mu, miał idealna metke na dupce 😂 i od tamtej pory się nie rozstaja w nocy. A metki to Wam powiem, że kolekcjonowalam. Bo to była najważniejsza cześć, syn zasypial wtulony w misia i mietosil metke 😅 tym samym, co jakiś czas taka metka się rozlazila już, więc co jakieś majty czy inne nowe ubranie kupowałam, to odcinalam na zapas jak metka była odpowiednia i wymienialam 😎

Jaka pomysłowa mamusia :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 14 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Franka śliczny kosz Mojżesza!

Myśla.nieskalana gdzie kupowałaś ten komplet?

Mama36 ja też sie tym jaram ;P Znalazłam sobie sposób że jak chce wstac to obracam sie na czworaki i wstaję z tej pozycji haha.
    Na allegro od BESZKA_

Lolka30 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko w weekend wyślę męża po fotelik, wanienkę i przewijak. Dzisiaj robię ostatnie zamówienie w Gemini na kilka drobiazgów, które mi wcześniej umknęły I jesteśmy ready to go!! W sumie to już nawet IP w 2 róznych szpitalach mam “przećwiczone” :D Jakoś to będzie

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po KTG z analizą 👍
    Jutro o 6:00 jeszcze mają mi pobrać krew przed 9:00 mam zapis ktg i po obchodzie badanie cipki czekanie na wypis i home sweet home. Chociaż będę tęsknić za tym, że dają wszystko pod nos, badania w łóżku no luksus i ten czas... Tak szyyybko leci. To lubię. Jakby jeszcze materac był miękki to luzik 😉

Aha moja jedna sąsiadka ta +42 wyszła a ja z tą drugą nie zamieniłam nawet słowa 😂 no nie mamy tematow. Ja sobie siedzę na netflixie ona pisze smsy i ogląda YouTube. Ale też dzisiaj siedzi w łóżku i wstaje tylko na siku. Bo od poniedziałku latała jak poparzona a miała nakaz leżenia a ona ciągle siedziała i latała po szpitalu i stan jej wód to 2,54 :/ ordynator nazwał to " tych wód nie ma" proszę pić żeby uzupełniać i musimy wytrwac do końca marca. A ona ma dzisiaj 31+4 . Ale ona uznała że więcej niż 0,5 l wody nie jest w stanie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 17:00

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka a tak z ciekawości to jakie ta baba miała argumenty? Że jak byłaś w stanie uprawiać seks to teraz możesz poczekać? Czy coś debilniejszego?
    Ja się z takim chamstwem jeszcze nie spotkałam. Wprawdzie w sklepie raczej mnie nikt nie przepuszcza (raz jeden się zdazylo ) ale też nikt nie jest słownie niegrzeczny :/ a wczoraj w laboratorium jedna dziewczyna mnie przepuścila, aż zdziwiona byłam i nie od razu zalapalam że do mnie mówi :)

Franka2104, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Aha moja jedna sąsiadka ta +42 wyszła a ja z tą drugą nie zamieniłam nawet słowa 😂 no nie mamy tematow. Ja sobie siedzę na netflixie ona pisze smsy i ogląda YouTube. Ale też dzisiaj siedzi w łóżku i wstaje tylko na siku. Bo od poniedziałku latała jak poparzona a miała nakaz leżenia a ona ciągle siedziała i latała po szpitalu i stan jej wód to 2,54 :/ ordynator nazwał to " tych wód nie ma" proszę pić żeby uzupełniać i musimy wytrwac do końca marca. A ona ma dzisiaj 31+4 . Ale ona uznała że więcej niż 0,5 l wody nie jest w stanie ...
    Ja prdl... Jakby mi coś takiego lekarz powiedział, to choćbym miała 50 razy na dobę latać do kibelka, to bym piła 5 i 10 litrów wody!!! No cóż, jak widać nie każda matka dba o maleństwo jak my tu wszystkie na forum 😄

Lolka30 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 2285 2286 2287 2288 2289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ