Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Chce byc mama ja planuje cos podobnego jak Ty tylko ze w domu.....sama to torta tylko kupie i ciasto w piekarni reszte zamawiam katering...postawie na stole i bierzta co chceta ...zeby tylko nam nie padalo a i chce najpozniej w czerwcu zebysmy na urlop w lipcu jechali ze spokojna glowa
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Karolina ja miałam w harmonogramie badań że HIV i kiłę robi się na początku i na końcu ciąży, więc powtarzałam. Większość badań z początku ciąży się powtarza.
Malutka_mycha też mam taką przesądną teściową, zawsze jak palnie jakiś zabobon to nie wiem czy się śmiać czy nie wypadaAle zawsze odpowiadam "oj tam, przesądy... ja nie wierzę" i sama się wtedy śmieje.
Mama18 pisałaś wcześniej że lokal na komunie się u was rezerwuje na 2 lata do przodu. Tak mnie to zaciekawiło, skąd wiadomo kiedy będzie dzień komunii za 2 lata?
Paula zgadzam się, że tyle trwa 9 miesiąc. Właśnie tego doświadczam
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
No u mnie też spora rodzina, mój tato ma 7 rodzenstwa, jesteśmy ze sobą na tyle blisko że nie wyobrażam sobie nie zaprosić wszystkich. Chce być mamą super pomysł z tym grillem i domkiem. Może impreza w ogrodzie to faktycznie dobre rozwiązanie, musimy to przemyśleć.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Karmelka,to ja w Koperniku chce,bo tam pracuje mój prowadzący. Dzięki za info,będę z nim rozmawiać jak on to widzi.
Mi też nie zlecono drugi raz HIV i tych innych badań.Następną wizytę mam 28go dopiero to zobaczymy.
Muszę dzwonić,umawiać się na tego GBSa,ale znalazłam inną lokalizację,bo jednak centrum krakowskiego rynku to lekka porażka,nie ma tam jak się dostać autem a spod Krakowskiej nie będę dymać na nogach!W ogóle kto otwiera cetrum badań mikrobiologicznych w centrum KRakowa??? I tam koło restauracji jakiejś babci Maliny idziesz se w dupie pogrzebać! Ryyyliii???
Fasolka77, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Za lokal na tyle osob to jednak trzeba zaplacic jak za male wesele, a robota samemu to uwijanie sie w pocie czola przez co na pewno juz po chwili mialabym wszystkiego dosc.
Rozejrze sie za domkiem i mam nadzieje, ze nam to wypali bo chcialabym milo spedzic ten dzien, tez sobie odpoczac i cieszyc sie czasem z bliskimi zamiast podstawiac talerze pod nosmalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Chce_byc_mama ja nie mam ani jednego ani drugiego bo wg kościoła się nie nadają. A akurat do chrztu i komuni chciałam żeby dziecko przystąpiło i dopiero bierzmowanie chciałam zostawić już jej decyzji. Jest też coś takiego jak świadek chrztu, jedna osoba to chrzestny a druga może być nawet niewierząca i jest świadkiem. I chyba takie rozwiązanie wybierzemy.
Moja babcia ma 75 ale sama już zapowiedziała że ona się nie czuje na siłach żeby nosić dziecko, jak jej wloze w ręce to przez chwilę potrzyma ale na dłuższą opiekę się nie pisze. Chyba że jej Nine do wózka zapakuje i ona będzie spacerować. -
Karmelka super że już wychodzisz. Badania ci dobre powychodziły to najlepiej spędzić czas pozostały do porodu w domu
I co, planujesz w końcu rodzić w Ujastku czy w Żeromskim?
Ja dziś mam wreszcie USG, ostatnio byłam prawie 8 tygodni temu! Co prawda moja gin na wizytach mi robiła USG, ale sprawdzała sobie tylko ułożenie dziecka i poziom wód, nie robiła pomiarów. Dowiem się ile moje dziecko waży na tym etapie
Wg tego terminu z 12tc to już dziś mam skończony 38tc, zapytam jeszcze z ciekawości kolejnego lekarza który termin jest bardziej prawdopodobny, czy ten wyznaczony w 7tc czy w 12tc
-
Lolka30 wrote:No u mnie też spora rodzina, mój tato ma 7 rodzenstwa, jesteśmy ze sobą na tyle blisko że nie wyobrażam sobie nie zaprosić wszystkich. Chce być mamą super pomysł z tym grillem i domkiem. Może impreza w ogrodzie to faktycznie dobre rozwiązanie, musimy to przemyśleć.
Jakoś nie widzę potrzeby wydawać pieniędzy na lokal, bo najważniejsze to co się odbywa w kościele a nie impreza potem.
Całą rodzinę oprócz brata mam też poza Krakowem i to wiele kilometrów więc to też byłby problem jak to zorganizować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:31
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
chce_byc_mama wrote:Malutka_mycha - a czemu sie nie nadaja? Nie sa wierzacy, czy sami nie maja bierzmowania?
-
Właśnie sobie po liczyłam, gdyby miały być tylko te osoby które bym chciała to wyjdzie 9 osób plus my. Ale nie wiem co mąż na to, mam nadzieję że nie wpadnie na pomysł żeby rozszerzyć to grono bo wtedy dodatkowe 16 osób by wpadło. Ale i tak ani mi się nie chce gotować ani nie mam gdzie usadzic tyle osób więc albo faktycznie ogród albo lokal.
-
malutka_mycha wrote:Wierzący, ale potencjalny chrzestny mieszka z dziewczyną bez ślubu (jeszcze, bo planują) a siostra też nie spełnia ich kryteriów chociaż bierzmowanie ma.
Nie za bardzo rozumiem… Rozmawialiscie wogole o tym z ksiedzem i z tego powodu Wam odmowil, czy poprostu zakladacie z gory, ze kosciol sie nie zgodzi?
-
Malutka_mycha ogólnie z tym świadkiem chrztu to można tak dlatego że wystarczy jeden chrzestny. Tak na prawdę tego świadka to nawet nie trzeba. Można mieć jednego chrzestnego nie potrzeba dwóch. Może też być dwóch mężczyzn lub dwie kobiety.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Wierzący, ale potencjalny chrzestny mieszka z dziewczyną bez ślubu (jeszcze, bo planują) a siostra też nie spełnia ich kryteriów chociaż bierzmowanie ma.
-
mysla.nieskalana wrote:Karmelka,to ja w Koperniku chce,bo tam pracuje mój prowadzący. Dzięki za info,będę z nim rozmawiać jak on to widzi.
Mi też nie zlecono drugi raz HIV i tych innych badań.Następną wizytę mam 28go dopiero to zobaczymy.
Muszę dzwonić,umawiać się na tego GBSa,ale znalazłam inną lokalizację,bo jednak centrum krakowskiego rynku to lekka porażka,nie ma tam jak się dostać autem a spod Krakowskiej nie będę dymać na nogach!W ogóle kto otwiera cetrum badań mikrobiologicznych w centrum KRakowa??? I tam koło restauracji jakiejś babci Maliny idziesz se w dupie pogrzebać! Ryyyliii???
na Sławkowskiej?Fasolka77
-
chce_byc_mama wrote:Nie za bardzo rozumiem… Rozmawialiscie wogole o tym z ksiedzem i z tego powodu Wam odmowil, czy poprostu zakladacie z gory, ze kosciol sie nie zgodzi?
-
B_002 wrote:Znam przypadek że osoba mieszkająca z narzeczonym przed ślubem została chrzestną, w kościele nikt nie wspomniał o tym księdzu, a to był sam chrzest bez mszy więc nawet nie było komunii.
-
nick nieaktualny