X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce byc mama ja planuje cos podobnego jak Ty tylko ze w domu.....sama to torta tylko kupie i ciasto w piekarni reszte zamawiam katering...postawie na stole i bierzta co chceta ...zeby tylko nam nie padalo a i chce najpozniej w czerwcu zebysmy na urlop w lipcu jechali ze spokojna glowa

martusiawp lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja miałam w harmonogramie badań że HIV i kiłę robi się na początku i na końcu ciąży, więc powtarzałam. Większość badań z początku ciąży się powtarza.

Malutka_mycha też mam taką przesądną teściową, zawsze jak palnie jakiś zabobon to nie wiem czy się śmiać czy nie wypada :P Ale zawsze odpowiadam "oj tam, przesądy... ja nie wierzę" i sama się wtedy śmieje.

Mama18 pisałaś wcześniej że lokal na komunie się u was rezerwuje na 2 lata do przodu. Tak mnie to zaciekawiło, skąd wiadomo kiedy będzie dzień komunii za 2 lata?

Paula zgadzam się, że tyle trwa 9 miesiąc. Właśnie tego doświadczam :D

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też spora rodzina, mój tato ma 7 rodzenstwa, jesteśmy ze sobą na tyle blisko że nie wyobrażam sobie nie zaprosić wszystkich. Chce być mamą super pomysł z tym grillem i domkiem. Może impreza w ogrodzie to faktycznie dobre rozwiązanie, musimy to przemyśleć.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka,to ja w Koperniku chce,bo tam pracuje mój prowadzący. Dzięki za info,będę z nim rozmawiać jak on to widzi.

Mi też nie zlecono drugi raz HIV i tych innych badań.Następną wizytę mam 28go dopiero to zobaczymy.

Muszę dzwonić,umawiać się na tego GBSa,ale znalazłam inną lokalizację,bo jednak centrum krakowskiego rynku to lekka porażka,nie ma tam jak się dostać autem a spod Krakowskiej nie będę dymać na nogach! :D W ogóle kto otwiera cetrum badań mikrobiologicznych w centrum KRakowa??? I tam koło restauracji jakiejś babci Maliny idziesz se w dupie pogrzebać! Ryyyliii??? :D

Fasolka77, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za lokal na tyle osob to jednak trzeba zaplacic jak za male wesele, a robota samemu to uwijanie sie w pocie czola przez co na pewno juz po chwili mialabym wszystkiego dosc.
    Rozejrze sie za domkiem i mam nadzieje, ze nam to wypali bo chcialabym milo spedzic ten dzien, tez sobie odpoczac i cieszyc sie czasem z bliskimi zamiast podstawiac talerze pod nos :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama ja nie mam ani jednego ani drugiego bo wg kościoła się nie nadają. A akurat do chrztu i komuni chciałam żeby dziecko przystąpiło i dopiero bierzmowanie chciałam zostawić już jej decyzji. Jest też coś takiego jak świadek chrztu, jedna osoba to chrzestny a druga może być nawet niewierząca i jest świadkiem. I chyba takie rozwiązanie wybierzemy.

Moja babcia ma 75 ale sama już zapowiedziała że ona się nie czuje na siłach żeby nosić dziecko, jak jej wloze w ręce to przez chwilę potrzyma ale na dłuższą opiekę się nie pisze. Chyba że jej Nine do wózka zapakuje i ona będzie spacerować.

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka super że już wychodzisz. Badania ci dobre powychodziły to najlepiej spędzić czas pozostały do porodu w domu :)
    I co, planujesz w końcu rodzić w Ujastku czy w Żeromskim?

Ja dziś mam wreszcie USG, ostatnio byłam prawie 8 tygodni temu! Co prawda moja gin na wizytach mi robiła USG, ale sprawdzała sobie tylko ułożenie dziecka i poziom wód, nie robiła pomiarów. Dowiem się ile moje dziecko waży na tym etapie :)
    Wg tego terminu z 12tc to już dziś mam skończony 38tc, zapytam jeszcze z ciekawości kolejnego lekarza który termin jest bardziej prawdopodobny, czy ten wyznaczony w 7tc czy w 12tc :)

gg64zbmhxvebnkcj.png

Wysłany: 15 marca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha - a czemu sie nie nadaja? Nie sa wierzacy, czy sami nie maja bierzmowania?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    No u mnie też spora rodzina, mój tato ma 7 rodzenstwa, jesteśmy ze sobą na tyle blisko że nie wyobrażam sobie nie zaprosić wszystkich. Chce być mamą super pomysł z tym grillem i domkiem. Może impreza w ogrodzie to faktycznie dobre rozwiązanie, musimy to przemyśleć.
    Też mam taką rodzinę, zwłaszcza ze strony mamy że jak są jakieś święta to wspólnie się spotykamy i jest na prawdę super spędzony razem czas. Ale co do chrztu to już z mężem rozmawialiśmy że trzeba będzie jednak zrezygnować z całej takiej dużej rodziny i najważniejsze żeby była najbliższa rodzina dla naszej córki, czyli obie babcie, nasze rodzeństwo (a mamy tylko po jednym) i chrzestni, oczywiście z żonami i mężami więc około 10 osób się zrobi, ale to wystarczy. Nie potrzebuję wtedy robić nic w lokalu, obiad w domu jak dla mnie będzie ok i albo sobie zamówię katering albo mama i teściowa mi pomogą z jedzeniem bo one zawsze chętne :)
    Jakoś nie widzę potrzeby wydawać pieniędzy na lokal, bo najważniejsze to co się odbywa w kościele a nie impreza potem.
    Całą rodzinę oprócz brata mam też poza Krakowem i to wiele kilometrów więc to też byłby problem jak to zorganizować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:31

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png

Wysłany: 15 marca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Malutka_mycha - a czemu sie nie nadaja? Nie sa wierzacy, czy sami nie maja bierzmowania?
    Wierzący, ale potencjalny chrzestny mieszka z dziewczyną bez ślubu (jeszcze, bo planują) a siostra też nie spełnia ich kryteriów chociaż bierzmowanie ma.

f1d9680377.png

Wysłany: 15 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie po liczyłam, gdyby miały być tylko te osoby które bym chciała to wyjdzie 9 osób plus my. Ale nie wiem co mąż na to, mam nadzieję że nie wpadnie na pomysł żeby rozszerzyć to grono bo wtedy dodatkowe 16 osób by wpadło. Ale i tak ani mi się nie chce gotować ani nie mam gdzie usadzic tyle osób więc albo faktycznie ogród albo lokal.

f1d9680377.png

Wysłany: 15 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wierzący, ale potencjalny chrzestny mieszka z dziewczyną bez ślubu (jeszcze, bo planują) a siostra też nie spełnia ich kryteriów chociaż bierzmowanie ma.

Nie za bardzo rozumiem… Rozmawialiscie wogole o tym z ksiedzem i z tego powodu Wam odmowil, czy poprostu zakladacie z gory, ze kosciol sie nie zgodzi?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha ogólnie z tym świadkiem chrztu to można tak dlatego że wystarczy jeden chrzestny. Tak na prawdę tego świadka to nawet nie trzeba. Można mieć jednego chrzestnego nie potrzeba dwóch. Może też być dwóch mężczyzn lub dwie kobiety.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Znam przypadek że osoba mieszkająca z narzeczonym przed ślubem została chrzestną, w kościele nikt nie wspomniał o tym księdzu, a to był sam chrzest bez mszy więc nawet nie było komunii.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Karmelka,to ja w Koperniku chce,bo tam pracuje mój prowadzący. Dzięki za info,będę z nim rozmawiać jak on to widzi.

Mi też nie zlecono drugi raz HIV i tych innych badań.Następną wizytę mam 28go dopiero to zobaczymy.

Muszę dzwonić,umawiać się na tego GBSa,ale znalazłam inną lokalizację,bo jednak centrum krakowskiego rynku to lekka porażka,nie ma tam jak się dostać autem a spod Krakowskiej nie będę dymać na nogach! :D W ogóle kto otwiera cetrum badań mikrobiologicznych w centrum KRakowa??? I tam koło restauracji jakiejś babci Maliny idziesz se w dupie pogrzebać! Ryyyliii??? :D

na Sławkowskiej? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 15 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Nie za bardzo rozumiem… Rozmawialiscie wogole o tym z ksiedzem i z tego powodu Wam odmowil, czy poprostu zakladacie z gory, ze kosciol sie nie zgodzi?
    Rozmawiałam z księdzem, który wyjaśnił mi jakie wymagania musi spełnić chrzestny. Ale mamy lajtowego proboszcza u którego jeszcze nie byłam i mam cichą nadzieję że się zgodzi. Bo nie są to powody nie do przeskoczenia, no ale właśnie zależy na kogo się trafi.

f1d9680377.png

Wysłany: 15 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Znam przypadek że osoba mieszkająca z narzeczonym przed ślubem została chrzestną, w kościele nikt nie wspomniał o tym księdzu, a to był sam chrzest bez mszy więc nawet nie było komunii.
    Mi to wytłumacz ono w ten sposób że w kartotekach jest zapisane ile osób mieszka w danym lokalu. I jeżeli wyszczególnione są dwie a nie ma ślubu to raczej wiadomo że jest to związek konkubencki. A żeby zostać chrzestnym musisz mieć zaświadczenie ze swojej parafii że się nadajesz. A zanim Ci takie zaświadczenie wydadzą to zerkaja do tej kartoteki. Ale tak jest u nas, może co parafia to inaczej, nie mam pojecia

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

zamiast jechac po bratki to siedze i porzadkuje zdjecia...to akurat z dzisiaj :)
    zwroc uwage jak mi sie ladnie wylewa noga z buta :)[/QUOTE]

ale fajna fotka :)
    z tą opuchlizną nie jest tak źle!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia u Nas w naszym kościele na osiedlu zawsze jest od kilkudziesieciu lat w 2 niedzielę maja.. Zawsze. Więc można rezerwować.

Wysłany: 15 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant też nie widzę jakoś super opuchlizny :) śliczne zdjęcie :)

f1d9680377.png
‹‹ 2299 2300 2301 2302 2303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ