X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż od dzisiaj oficjalnie dojeżdża do pracy autem sam ;-)
    Naczytalismy się o tych błyskawicznych porodach na dużej grupie na FB.

Wczoraj złapał mnie dość mocny skurcz wieczorem a mój mąż już cały podekscytowany: "To co? Już jedziemy? Możemy jechać już? Mam się ubierać? Jedziemy?"

Rozśmieszył mnie i jeszcze mocniej zabolało i przeszlo 😉

Kiwona, B_002, AniaKJ, espoir, malutka_mycha, Tunia76, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    O ja do piwnicy nie wchodzę. Za duże ryzyko pająków 😱
    Ja zlecam mężowi co jest do zniesienia do piwnicy, a co do przyniesienia na górę.
    Jak on to mieści, jak potem znajduje to już jego problem.😄
    Widzę Tunia że mamy taką samą fobię :D Ją też się pająków panicznie boję.
    Ale do piwnicy schodzę, bo to w miarę nowy blok i piwnice są ładnie płytkami wyłożone, schludnie jest i czysto. Jeszcze tam pająków nie widziałam, a potrafię z daleka wypatrzeć nawet najmniejszego :P

Tunia76 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - ja też zamówiłam w weekend tą wanienkę. Walczyłam, bo mam już jedną zwykłą, ale moj zakupoholizm wziął i wygrał.

Ostatnio mi ciągle niedobrze. Zjadłam jabłecznik i mnie mdli. Gówno... A chleb probody to już na samą myśl rośnie mi w ustach.

mnie też Paula! fujka! ja właśnie zajadam ciasto z tej cukierni bezcukrowej bezglutenowej etc... bananowiec.... pyszka! :) zmierzę cukier po godzinie :)

u mechanika bajka.. pękł przy końcówce jakiś wężyk, 20 zł na piwko i po sprawie! uwielbiam takie diagnozy! :)

Paula 90, AniaKJ, Kiwona, malutka_mycha, Tunia76, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Menka ja też się poce , jakiś koszmar normalnie .. a pod cyckami to już w ogóle masakra - mam ochotę je wysłać na kosmos . Mam nadzieję że jak brzuch mi opadnie to będzie trochę lepiej 😜 ale tak to wszędzie mi cieplo, wietrzyla bym dom cały czas. A wczoraj podczas spaceru to już w ogóle szłam w krótkim rękawie bo myślałam że padne jak tak słońce przyjrzało. I se tak myślę że jakbym końcówkę ciąży miała w lato to bym padła jak mucha 😰

dlatego ja wiem co mówię i uważam, że mamy najlepszy czas na końcówkę ciąży.. cały czas mam przed oczami widok sąsiadki w sierpniu.. rodziła na początku września... normalnie spuchnięta jak słoń!

Tunia76, Syska2202 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę nie cytować
    Fasolka77 bardzo proszę wydaje mi się że kolor włosów zależy od światła np w łazience są żółto zolciejsze

[url=https://nafo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 11:39

Daffi, Kasiulka90, B_002, espoir, Mama36, mysla.nieskalana, Karollinax26, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę już i czekam.. Jakieś obduniecie jest.. Pani z nr 1 się spoznila i ja prawir zjadły i nie wpuscily. Wiec ja poczekam i ja wpuszcze.

Karmelllka90 bardzo ładnie wyszly Ci włoski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 11:19

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny pasuje do szpitala wziąć ubranka używane? Są czyściutkie, ale widać, że nie nówki.
    Dostałam sporo od szwagierki.
    Nowych malutkich kupiłam niewiele i szkoda mi brać je do szpitala.

jasne! ja tylko takie biorę!!!! nie będzie żal wyrzucić!

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka ja ten dokument na zalukaj oglądałam.
    Ja w domu byłam jeszcze w TK max po kosz na zabawki w którym się zakochałam 😍
    I w LC Waikiki ręcznik w promocji dla malego wzięłam bo miałam tylko jeden. Teraz śniadanko i deserek :)

pokaż ten kosz Mama :) zrobiłaś nam juz pankejki?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Krakowa, ja mam pytanie/prośbę zupełnie z innej beczki. Mam za zadanie zorganizować wieczór panieński swojej przyjaciółki i padło właśnie na Kraków. Będę bardzo wdzięczna za propozycje klubu (musi być najlepszy!!! 😄), taniego noclegu, taniego żarełka w centrum i może jeśli macie jakieś inne propozycje spędzenia miło czasu w dużej grupie (12 osób) w tym cudnym mieście, to też chętnie przygarnę 😊 Termin: koniec lipca.

PS Nie mam pojęcia, jak to ogarnę z malutkim dzieciątkiem. Póki co mamy tylko z mężem ustalone, że jedziemy wszyscy i on się będzie opiekował Klemkiem, a ja będę się wymykała na karmienie. Olaboga, mam nadzieję, że to się jakoś uda 😰

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    UWAGA POSZUKIWANA!!!
    Która z Was miała taki cudny pokój dla chłopaków i mi się tak skrzynia podobała na zabawki z kółkami.. I mówiła że dziadkowie kupili i dała tu link a ja pipa nie zapisałam!!?? Potrzebuję link do sklepu jeszcze! ❤️

to była Espoir :)

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Karmelka! Szczerze mówiąc bałam się efektu, jak czytałam, co Wy wyprawiacie z mężem w domowych warunkach 😅 A wyszło rewelacyjnie!!! Może małż powinien się przebranżowić? 🤗

mhsvcbxmf17updrl.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka super! Awidze, że non stop piszesz, że są żółte... Ja polecam od siebie tonery z Matrixa, socolor koloryzacja ton w ton. One jedynie tonuja odcień, nalozysz nawet sama i możesz lekko je stonowac, że zmienia odcień na chlodniejszy :)
    Ja się wybiorę pod koniec marca na malowanie żeby już siedzieć i tykac z ładnymi włosami 😂

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Hihi pierogami z obiadomku zamierzam sobie zajebac zamrażalnik żebym miała co jeść jak nie będę miała czasu gotowac 😂.

prowadzą sprzedaż wysyłkową? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    http://www.luluhome.pl :)

no i dzieki ESPOIR.. chyba muszę zamówić zająca Bronka!

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na blondach nie znam, ale wygląda spoko Karmelka.
    Też mma w planach wybrać się początkiem kwietnia jeszcze do fryzjera i być w miarę na świeżo. Jeszcze bym kosmetyczka zaliczyła, brwi i rzęsy bo nie sądzę, aby mi się chciało w mejkapu bawić po porodzie a tak to jakiś czas będzie spoko. No ale zobaczymy, jak moje plany zweryfikuje życie ;)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma dzisiaj wolne, więc się przymilam do niego niech nam zrobi tonę placków ziemniaczanych :D mam taką ochotę na placki ze śmietaną, że szok...

co do pająków - ja właśnie przez nie przestałam na grzyby jeździć, bo brałam kija w rękę i machałam na prawo i lewo zamiast patrzeć pod nogi :P

Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Siechnice miałam 16 lat temu faceta więc znam :p
    A do obiadomku się chyba przejade na obiadek jak sobie tak przypomnę. Możemy się któregos dnia umówić i dojadę Lolka! :)

Lolka30, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo takie sa w swietle dziennym za mną jest okno ale w sztucznym świetle wychodzą bardziej zolte i nawet takie ciemno żółte. Ja nakładam toner siwy taki szary. Tylko czy mi go wystarczy :/ mam dwa pojemniczki ale nie są duże. Do centrum do fryzjerskiego nie chce mi się jechać.
    Dziewczyny ja jestem dumna mąż sobie super poradzil tył głowy wygląda gorzej ale tego nie widzę hahaha 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 11:33

• B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny z Krakowa, ja mam pytanie/prośbę zupełnie z innej beczki. Mam za zadanie zorganizować wieczór panieński swojej przyjaciółki i padło właśnie na Kraków. Będę bardzo wdzięczna za propozycje klubu (musi być najlepszy!!! 😄), taniego noclegu, taniego żarełka w centrum i może jeśli macie jakieś inne propozycje spędzenia miło czasu w dużej grupie (12 osób) w tym cudnym mieście, to też chętnie przygarnę 😊 Termin: koniec lipca.

PS Nie mam pojęcia, jak to ogarnę z malutkim dzieciątkiem. Póki co mamy tylko z mężem ustalone, że jedziemy wszyscy i on się będzie opiekował Klemkiem, a ja będę się wymykała na karmienie. Olaboga, mam nadzieję, że to się jakoś uda 😰
    Ja mogę podpowiedzieć jeśli chodzi o klub. Kilka razy spędziłam wieczór panieński w The Legends i za każdym razem była super zabawa. Mają tam taką muzykę że świetnie się tańczy (mniej więcej lata 80-90).
    Co do noclegów i żarełka to może ktoś inny się wypowie bo my to zawsze z koleżankami robiłyśmy biforek w domu przez wyjściem i można było się najeść :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze do Rossmanna po jakąś farbę skoczyć żeby z odrostem na porodówce nie straszyć.
    Karmelka ładnie Ci mąż włosy pomalowal :) zdolniacha :)

Ja połowę wielkiej szafy posprzatalam a teraz zbieram się do lekarza :) tak jak na początku się stresowałam że serduszko, że wady, że jeszcze nie ma ruchów tak teraz jakoś z lekkim sercem idę. Mała szaleje, nawet jak się szyjka skraca to bardzo dobrze :) jeszcze jakby mi powiedziała że w do końca marca urodze to już bym była wniebowzieta :D

AniaKJ lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 2356 2357 2358 2359 2360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ