X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA POSZUKIWANA!!!
    Która z Was miała taki cudny pokój dla chłopaków i mi się tak skrzynia podobała na zabawki z kółkami.. I mówiła że dziadkowie kupili i dała tu link a ja pipa nie zapisałam!!?? Potrzebuję link do sklepu jeszcze! ❤️

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja większe ubranka do piwnicy dałam. W komodzie i szafie mam od 50 do 68. A i tak jest tego mnóstwo. A w piwnicy mam jeszcze chyba 5 worków :) Ostatnio już tam wejść nie można, tak jest zarabane. Jak mi starczy czasu to chciałabym jeszcze też tak ogarnąć przed porodem bo później może być ciężko. A jak mąż się za to zabierze to nic nie znajdę :D
    O ja do piwnicy nie wchodzę. Za duże ryzyko pająków 😱
    Ja zlecam mężowi co jest do zniesienia do piwnicy, a co do przyniesienia na górę.
    Jak on to mieści, jak potem znajduje to już jego problem.😄

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w mojej piwnicy, tyle lat ile mieszkamy, nie byłam ani razu hehehe
    🙊🙈

Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Heloł ja się obudziłam niedawno i jeszcze leżę i was nadrabiam, pewnie zapomniałam już do czego miałam się odnieść. A w nocy dopadła mnie zgaga i biegunka także ciuckalam Rennie na kibelku 😂.
    Myślą.nieskalana ja też mam bida edyszyn niecałe dwie szuflady w komodzie to wszystko co mam z czego jedna szuflada to już większe ciuszki, czapeczki, skarpetki. Poczekam do porodu i będę kupować już w odpowiednim rozmiarze na daną porę roku.

Kiwona ja jak już się wezmę za to to gole całą na zero, nie widzę zaciec bo mi brzuch zasłania wszystko, ale ostatnio jak mi mąż pomagał to mówił że się zmasakrowalam😂.

Fasolka jak będzie ciepło to na taras wychodzimy na drugi dzień A po kilku dniach na spacer.

Menka ja mogłabym mieć teraz indiański przydomek Spocona świnia 😂. A w nocy na tych podkladach to odplywam.

Mama ja mieszkam kawałek za szpitalem na borowskiej także nim dotrę na śniadanie to padnę z głodu niestety 😣. Musimy się umówić na podwieczorek 😉.

To my jesteśmy porozrzucane po wszystkich stronach Wrocławia :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaaha ja to samo.. Mieszkam tu wlasnie 5 rok i nawet nie wiem ktora piwnica moja.. Nie dosc ze widze że niska każdy schodzac po schodach musi schylic glowe juz sobie wyobrażam jak przecieram włosami pajęczyny i pajaki. Fuuj

Mama36, Tunia76, espoir lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    To my jesteśmy porozrzucane po wszystkich stronach Wrocławia :D
    A Ty Toska gdzie? :)
    Gdzieś trzeba bedzie się po drodze spotkać :D
    Ja w okolicach Lolki mam mój ukochany Obiadomek. Przepyszne jedzenie i catering wlqnsie na komunie stamtąd brałam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 10:34

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się szczurów obawiam ale ze nigdy na żadnego nie natrafiłem jeszcze to schodze :)

f1d9680377.png

Wysłany: 18 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek ja mam w większości używane. Sama kupiłam nie wiele lub używki ;-) Ewentualnie jak naprawdę już coś mi się bardzo spodobało w smyku czy hm to kupiłam, ale nówek może mam z 10 ubranek ;-)
    Co do pocenia się, to mi jest wiecznie zimno:D W domu mam teraz 23 stopnie, bo mi niemiłosiernie słońce świeci w okna :D A ja siedzę w dresach i bluzie :D Zawszę twierdzę, że to wszystko przez tarczycę ;-)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 18 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja w okolicach Lolki mam mój ukochany Obiadomek. Przepyszne jedzenie i catering wlqnsie na komunie stamtąd brałam!
    Oooo tak Obiadomek najlepszy! Całą poprzednią ciążę się tam żywiłam, bo mieszkałam w okolicy ;-) A ja w Siechnicach ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Hihi pierogami z obiadomku zamierzam sobie zajebac zamrażalnik żebym miała co jeść jak nie będę miała czasu gotowac 😂.

Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia a czemu nie wypada? Ja też mam mnóstwo używanych ciuszków, spokojnie weź takie żeby były małe i wygodne :)

Mama36 mi się wydaje że to były pokoje Espoir bo mi też się bardzo podobały :)

Ja do piwnicy nie wchodzę od kad miałam może z 10 lat. Poszłam sobie po rower a z takiej wielkiej rury która była pod sufitem skoczył na moja głowę ten wielki zielony świerszcz. Ja byłam przekonana że jakaś mysz na mnie zleciała!! Narobiłam takiego krzyku że mama przybiegła z 3 piętra do mnie i jak go już wyplatała z moich włosów to musiała mi go naprawdę długo pokazywać żebym jej uwierzyła że to nie mysz albo szczur.

A jeszcze ogólnie do śmietnika też wchodzę tylko jak jestem z psem sama nie wejdę xd boje się zawsze bo u nas nie jest zamykany na klucz i często tam jacyś zule sobie grzebią...

Tunia76, espoir, malutka_mycha lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa Mama mi też się wydaje że to był pokoik Espoir.

martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Oooo tak Obiadomek najlepszy! Całą poprzednią ciążę się tam żywiłam, bo mieszkałam w okolicy ;-) A ja w Siechnicach ;-)
    Tak myślałam że mieszkasz w Siechnicach, nie wiem czemu 🙂. A nowe mieszkanie też tam kupiliscie?

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • espoir Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    UWAGA POSZUKIWANA!!!
    Która z Was miała taki cudny pokój dla chłopaków i mi się tak skrzynia podobała na zabawki z kółkami.. I mówiła że dziadkowie kupili i dała tu link a ja pipa nie zapisałam!!?? Potrzebuję link do sklepu jeszcze! ❤️
    http://www.luluhome.pl :)

Mama36, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak pokój chłopaków, to jasne, że mój - tylko my tu farta do jajek mamy - nie pamiętasz?! :P

martusiawp lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    http://www.luluhome.pl :)
    Dziękuję kochana!!!

espoir lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Tak myślałam że mieszkasz w Siechnicach, nie wiem czemu 🙂. A nowe mieszkanie też tam kupiliscie?
    Dokładnie też tam ;-) Zakochaliśmy się w tej miejscowości ;-) Zresztą Tosia zapowiedziała, że przeprowadzi się tylko pod warunkiem, że będzie mogła chodzić do tej samej szkoły ;-)

Lolka30 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 18 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa nie pisałam Wam. Przed wczoraj złapały mnie cholerne skurcze, nie chciały ustąpić przy zmianie pozycji, jak chodziłam, jak leżałam były co około 15 minut. No ale sobie myślę, jeszcze tak nie bolą jak przy Tosi więc to raczej nie to, idę wziąć prysznic i zobaczymy jak minie to fałszywy alarm. Była godzina 18 i mówię do mojego M, że jak nie minie to jedziemy na IP, bo może będą musieli powstrzymać skurcze, bo to jeszcze zbyt wcześnie a może coś się zaczyna. A on do mnie ok, tylko poczekaj zjem kolację, bo przecież jak tak pojedziemy to Ci tam padnę... no rozwalił mnie na łopatki :D

Kiwona, Lolka30, B_002, malutka_mycha, Tunia76, Fasolka77 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂 ale pospałam, poszłam spać po 22, wstałam po 6 wyprawic młodą do przedszkola, zjadłam śniadanie i znów do łóżka. Podniosłam się po 10 😃 ostatnio mogę spać i spać... Chyba zbieram siły na poród i opiekę nad malutka 🙂

Wczoraj byliśmy u mojej mamy, pojechaliśmy po śniadaniu a wróciliśmy wieczorem. Na szczęście dałam bez problemu radę, troche mnie wieczorem kręgosłup bolał i młoda cała drogę powrotną szalała w brzuchu więc nie było mi zbyt komfortowo ale najważniejsze że ciuszki odebrane. Najlepsze, że zero nawiązania do tego z jakiego powodu się do nas nie odzywała przez tyle tygodni... Zachowywała się jakby wszystko było ok. No ale taki człowiek, już się nie zmieni... Cieszę się że córka mogła się babcia nacieszyć. A najlepsze, że jak odjezdzalismy to moja mama pyta... To co przyjedziecie za 2 tygodnie? No chyba żartuję... Powiedziałam że zobaczymy jak się będę czuła ale na bank się nigdzie nie ruszam...

A skoro mam już ciuszki to zaczynam wielkie pranie i prasowanie 😃 szkoda tylko że pogoda nie sprzyja...

Dostałam dziś info ze mam do odebrania koszule z esotiq więc jeszcze to muszę załatwić i będę się cały dzień leeenic 🙂

Kasiulka90, malutka_mycha, Tunia76, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Rodzice wczoraj pojechali a mnie tak rozbolała prawa pachwina, że się ruszyć nie mogłam. Tak mnie coś boli od jakiegoś czasu, jakby macica na jakiś nerw naciskała. Ma sa kra! 😩 dobrze, że chociaż się dzisiaj wyspałam

Trochę Was próbowałam nadrobić, ale tyle naskrobałyście przez weekend, że cały dzień z telefonem bym siedziała. No i już nawet nie pamiętam do czego miałam się odnieść 😂

Co do ciepłoty ciała to mi jest strasznie gorąco. Siedzę na krótki rękaw i w krótkich spodenkach, okna pootwierane. A zawsze byłam zmarźluchem. Dziwne rzeczy

Jeszcze kilka dni i będzie ciąża donoszona. Chciałabym tak w pierwszym tygodniu kwietnia urodzić. Już mnie wszystko boli, że mam dość. Ale chcieć to ja mogę 🙄

atdcj48aq9519a2w.png
‹‹ 2355 2356 2357 2358 2359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ