X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchajcie

rano zjadalam sniadanie grachamek szyneczka i ogorek, poprawilam kromka z nutela :)
    cisnienie spadlo...poszlam sie polozyc...zaczela sie zgaga...ale zasnelam.......spalam 2 godziny.....

obudzil mnie przed chwila okropny bol brzucha, chyba zeladek, bo tak bardzo wysoko pod piersiami.....ale tak bolalo ze mnie zimne poty oblewaly i bylam zgieta w pol ......zmierzylam cisnienie 147/98

wypilam miete, bylam 2 razy na II i ciagle mi sie odbija........

maly bardzo sie rusza......

bol brzucha przeszedl....cisnienie spadlo 133/80..... czuje sie juz o niebo lepiej.......

nie chce jechac do lekarza..... to sa jakies dziwne wyskoki....i sraczka z cisnieniem nie ma nic wspolnego......moze nutela z ogorkiem to nie za dobre polaczenie? a skok cisnienie to blad pomiaru.......
    kurcze sama nie wiem

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Proszę nie cytować
    Fasolka77 bardzo proszę wydaje mi się że kolor włosów zależy od światła np w łazience są żółto zolciejsze

[url=https://nafo

no kurde wyszłam na godzinę do mechanika!!!!! dej jeszcze raz... ja pierdziu znowu mnie ominęło!!!!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zapomnę jak byłam gówniarz i umówiłam się z koleżanką na którąś godzinę. I szłam się szykować do łazienki (a byłam sama w mieszkaniu),ja patrzę a tam za koszem na śmieci takie wielkie zmutowane bydle (pająk).Jak się zaczęłam drzeć...no ,ale chciałam wyjść,ale musiałam do tej łazienki i kombinowałam co zrobić (a musicie wiedzieć,że w mojej wyobraźni to pająki skaczą,latają i różne tam takie).Najpierw chciałam go tym koszem przywalić,ale stwierdziłam,że może miec nierówne dno i on mi wylezie.Później odkurzaczem,ale znów jak on się zaprze i go nie wciągnie,albo wciągnie,ale on wyjdzie z worka?? :D w końcu zabarykadowałam się u siebie w pokoju,pod drzwi wcisnęłam koce żeby mi nie wszedł i zadzwoniłam z płaczem do rodziców,że mają wracać :D I wrócili!! :D

martusiawp, Kasiulka90, Kiwona, Tunia76, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    tak :/

Tunia - a jak masz na imie? Rzadko sie slyszy, ze ktos swoje imie bardzo lubi :) Mi moje tez w sumie nie przeszkadza. I nie masz na prawde ani jednego imienia dla malutkiej? Nic po glowie nie lata? :D

Mam na imię Marta i je uwielbiam. Pasuje do mnie. 😀
    Pomysłów ja mam za dużo, a mąż uparty.

martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja musze do Rossmanna po jakąś farbę skoczyć żeby z odrostem na porodówce nie straszyć.
    Karmelka ładnie Ci mąż włosy pomalowal :) zdolniacha :)

Ja połowę wielkiej szafy posprzatalam a teraz zbieram się do lekarza :) tak jak na początku się stresowałam że serduszko, że wady, że jeszcze nie ma ruchów tak teraz jakoś z lekkim sercem idę. Mała szaleje, nawet jak się szyjka skraca to bardzo dobrze :) jeszcze jakby mi powiedziała że w do końca marca urodze to już bym była wniebowzieta :D

ja jestem umówiona na pazurki na 29.03 (ściąganie hybrydy) i na 01.04 na farbę i cięcie do fryzjera... także od 02.04 mogę rodzić :)

Tunia76, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 18 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant,a nie możesz zadzwonić do lekarza i zapytać czy mozesz wziąć wiecej Dopegytu? Bo Ty chyba tylko jedną tabletkę bierzesz?
    A jednak wysokie ciśnienie to nic dobrego,zwłaszcza w ciąży.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 - hmmm ja chyba nie pomogę bo zapomniałam nazwy klubów mam pustkę w głowie :/ ale nie byłam już ze dwa lata :/
    Mi robiła panieński przyjaciółka - świadkowa. Było nas 11 sztuk. Pierw impreza na mieszkaniu u niej zamówiły mi striptizera, jak się zorientowałam że przyszedł wzięłam butelkę wódki i piłam, odstawił dwa tańce, jako policjant i marynarz...a mi się ksiądz marzył i strażak 😂🤣😂🤣... A miał strażaka w aucie jak się okazało no ale mnie nikt nie pytał 😉
    I z godzinę po striptizerze pojechałyśmy na miasto pamiętam że tańczyłam z jakimiś chłopakami pod mariackim, dziewczyny mnie zgarnęły poszłyśmy do jednego klubu potem do drugiego i tam już bylysmy do końca nie pamiętam nazw ale impreza była zajebista. Po 6 taksówka pojechaliśmy na moje mieszkanie z koleżanką gdzie kawalerski miał maz, ale on skromnie w atrakcje ale też bogato w alkohol :p. I we czwórkę spaliśmy na łóżko 160 cm 😂😂 a i poszłam się kąpać i zasnęłam !! Obudziłam się bo woda była zimna. Katering był taki że dziewczyny robiły jedzonko ja kupiłam alkohol napoje soki do drinków i przekąski typu chipsy itp

mysla.nieskalana, Kasiulka90, valetta94, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete, widzę że z tymi bólami nie jestem sama! 😌 trochę mnie to pociesza! Ja jutro mam mierzenie cyrklem, więc dam znać.

Espoir, jak ja bym zjadła placków 😩

A na rzęsach ostatni raz byłam jakoś we wrześniu, chce mi się ale miałabym problem z wyleżeniem 😉

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 18 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mam na imię Marta i je uwielbiam. Pasuje do mnie. 😀
    Pomysłów ja mam za dużo, a mąż uparty.
    No tak, Mar-Tunia! Tak myślałam :) Mam kuzynkę Martę i też mi się mega to imie podoba,a ona go nie lubi,dziwna jakaś :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mam w salonie same białe meble.. Fotel duży trochę ciemniejszy niż ten kosz i szara kanapę więc mi taki właśnie idealnie pasuje! A cześć "precjozów" pokojowych mam właśnie srebrne
    9c014f5f1d836570med.jpg
    c9f787025286ad24med.jpg

Na razie siedzę po tym łazeniu po mieście hihi więc pancacsy muszą poczekać. Robot za mnie odkurza.. Pralka pierze.. Ale mam poczucie że coś robię :D

bajerka kosz!!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 18 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,tak jak Karmelka pisze-mnie się panieńskie krakowskie to kojarzą tylko z takimi tułaczkami po klubach :D W sensie,że te dziewczyny tak łażą od klubu do klubu i raczej nie siedzą w jednym :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, no super ten Twój nowy włos! Pochwal męża! 😊

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    sluchajcie

rano zjadalam sniadanie grachamek szyneczka i ogorek, poprawilam kromka z nutela :)
    cisnienie spadlo...poszlam sie polozyc...zaczela sie zgaga...ale zasnelam.......spalam 2 godziny.....

obudzil mnie przed chwila okropny bol brzucha, chyba zeladek, bo tak bardzo wysoko pod piersiami.....ale tak bolalo ze mnie zimne poty oblewaly i bylam zgieta w pol ......zmierzylam cisnienie 147/98

wypilam miete, bylam 2 razy na II i ciagle mi sie odbija........

maly bardzo sie rusza......

bol brzucha przeszedl....cisnienie spadlo 133/80..... czuje sie juz o niebo lepiej.......

nie chce jechac do lekarza..... to sa jakies dziwne wyskoki....i sraczka z cisnieniem nie ma nic wspolnego......moze nutela z ogorkiem to nie za dobre polaczenie? a skok cisnienie to blad pomiaru.......
    kurcze sama nie wiem

Stresat mialaś dzwonić do lekarza i co?! kurcze nie ryzykuj z tym ciśnieniem...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KARMELLKA!!!!!!!!!!!!!! NO DEJ!!! ni mom horej curki! ale dej ta fotkę jeszcze raz!!! cholera ja prosiłam a wszystkie widziały tylko nie ja! :( FOCH!

Karollinax26, Lolka30, espoir lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kasiulka90 - hmmm ja chyba nie pomogę bo zapomniałam nazwy klubów mam pustkę w głowie :/ ale nie byłam już ze dwa lata :/
    Mi robiła panieński przyjaciółka - świadkowa. Było nas 11 sztuk. Pierw impreza na mieszkaniu u niej zamówiły mi striptizera, jak się zorientowałam że przyszedł wzięłam butelkę wódki i piłam, odstawił dwa tańce, jako policjant i marynarz...a mi się ksiądz marzył i strażak 😂🤣😂🤣... A miał strażaka w aucie jak się okazało no ale mnie nikt nie pytał 😉
    I z godzinę po striptizerze pojechałyśmy na miasto pamiętam że tańczyłam z jakimiś chłopakami pod mariackim, dziewczyny mnie zgarnęły poszłyśmy do jednego klubu potem do drugiego i tam już bylysmy do końca nie pamiętam nazw ale impreza była zajebista. Po 6 taksówka pojechaliśmy na moje mieszkanie z koleżanką gdzie kawalerski miał maz, ale on skromnie w atrakcje ale też bogato w alkohol :p. I we czwórkę spaliśmy na łóżko 160 cm 😂😂 a i poszłam się kąpać i zasnęłam !! Obudziłam się bo woda była zimna. Katering był taki że dziewczyny robiły jedzonko ja kupiłam alkohol napoje soki do drinków i przekąski typu chipsy itp

Ja nie pamiętam nazwy klubu i pewnie nawet już ten klub nie istnieje :) ale trafiłyśmy akurat na kawalerski.... oj jak ja się cudownie bawiłam z "Panem Młodym" :) to był 2002 rok....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Niestety nie pomogę. Zupełnie nie znam klubów, chociaż mieszkam tutaj ponad 20lat.
    Heh, spoko, nie ma sprawy 🙂 Ja w sumie teraz też się słabo w temacie orientuję we własnym mieście 😌 Dzięki za dobre chęci 😚

A Tobie, Basiu, dziękuję za polecenie The legend! Z Twojego opisu wynika, że świetnie by pasował do motywu PIN UP, który zamierzam wprowadzić 😊

B_002 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant te twoje " błędy pomiaru" zdarzają się za często. Zrobisz jak uważasz. Ale wydaje mi się że powinnaś skontaktować się z lekarzem, twoje wysokie ciśnienie częste skoki opuchlizna i słaby przepływ to mieszanka dość wybuchowa. A jedna tabletka tego leku to chyba za mało. Większa szkodę robisz dziecku tym ciśnieniem niż jakbyś brała więcej tabletek.
    W dniu jak wychodziłam że szpitala położyli nam dziewczynę w 39+5 miała ciśnienie na IP 138/95 od razu oddział, podpisali pod ktg przyszła internistka podali jej ten dopegyt czy jakos tak, ciśnienie przed podaniem było jeszcze wyższe powiedziała że jak jej nie wywołają porodu to ma brać 2x2, ale coś lekarz powiedział że nie będą ryzykować tym ciśnieniem tylko wywołają. Ale ja już zebrałam manatki i nie wiem czy w końcu ja za zabrali czy nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 12:08

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No tak, Mar-Tunia! Tak myślałam :) Mam kuzynkę Martę i też mi się mega to imie podoba,a ona go nie lubi,dziwna jakaś :)

a mnie się Tunia kojarzy z Natalią :)

mysla.nieskalana, Tunia76 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola patrz i usuwam
    [url=https://naforum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 12:10

• stresant Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 raz bylam na II :(

o 13 przejade sie do lekarza......najwyzej mnie wysmieje ze histeryczka jestem....sikne mu zeby zobaczyl czy bialka w moczu nie ma...bo przez telefon to glupio diagnoze postawic......

‹‹ 2358 2359 2360 2361 2362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ