X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie mam nikogo w DE... ktoś może mi je załatwić? :) jak się ich używa?

to te? https://www.apo-discounter.pl/osanit-globuli-lagodzacy-podraznione-dziasla-globulki-p-60642.html
    Tak to są te

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka piękny pokoik! :)

Stresant kompletnie się nie znam na ciśnieniu, ale ważne żebyś była pod kontrolą lekarza. Tylko faktycznie ten Twój jakoś mało komunikatywny.
    Stresant to Ty bratki sadzilas?

Lolka30 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrozumialam to tak, ze np. Kiedy te roznice sa mniejsze niz 25 to ktg jest srednie, czyli np 120-140 bez skokow na wyzsze lub nizsze wartosci.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 18 marca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Zaczęłam pakowanie torby. Rany ile tego jest. Chyba muszę wziąć 2 torby, albo dużą walizkę.

Ja nie wiem jak miescicie wszystko do kabinowki.
    Haha, no ja też nie wiem :) zwłaszcza że dla dziecka mam tylko pampersy, mokre chusteczki i krem do pupy :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile masz brac Kasionek?
    ja dzis na wizycie 158/96...mam brac rano i wieczorem po 1 tab. dopegytu.... acard odstawic...jak dolne przekroczy 100 to do szpitala na CC.
    woli chyba wyciagnac dziecko niz faszerowac mnie lekami....
    mierze co 2 godziny i w ryzach
    16:00-137/80;
    18:00-140/85;
    20:00-136/90
    jakbym chciala jeszcze chociaz tydzien wytrzymac :(

Wysłany: 18 marca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    U mnie po ktg spoko tylko się trochę wystraszyłam, ale położna mówiła, że wszystko jest ok. Zapisało się trochę skurczy przy których rosło tętno małego do 170. W rozmowie z położną mówiłam że mały mi tak naciska na szyjkę na odbyt, że czuje go bardzo nisko, że lekarz czuł główkę palcami na fotelu- na co ona że może nie zdążę do niego pójść 28 i w razie gdyby wody odeszły to od razu do szpitala. :D
    Moja też dzisiaj podczas badania na fotelu mówiła że główka jest nisko i dlatego mnie ta szyjka boli. Ale rozwarcia nie ma. Ale to wg poloznej może to wskazywać na szybszy poród? Trochę mnie pocieszylac :D ja mam następna wizytę 1 kwietnia, może też nie dotrwam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 20:33

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Stresant kompletnie się nie znam na ciśnieniu, ale ważne żebyś była pod kontrolą lekarza. Tylko faktycznie ten Twój jakoś mało komunikatywny.
    mycha to ja przyznaje sie bez bicia, ald zmeczylo mnie to mniej niz prasowanie :)

ja mysle ze nadszedl moj czas i zadny aktywnosc czy lezenie tego nie zmieni.....w 13 tyg. na prenatalnych mialam wyliczone ryzyko przedwczesnego porodu ze wzgl. na cisnienie...
    1:300 przed 34tyg. (nie sprawdzilo sie)
    1:37 przed 37 tyg. ( wiec nie wiem czy liczylym na cud ? zamiast sie z tym pogodzic)

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka bo tak ma byc, zapis miedzy 110 - 160 jest bardzo dobry, plus akceleracje, czyli krotkotrwale przyspieszenia akcji serca co jakis czas, ktore swiadcza o dobrostanie plodu.

dobrostan płodu :) jak to miło brzmi! ostatnio też mi ginka pokazała, jak Młody ćwiczy oddychanie i tez mówiła o dobrostanie płodu :)

Misiabella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę już na IP 4 godziny.
    2 godziny temu zrobili mi KTG i kazali czekać na lekarza. Lekarz wyszedl ponad 1,5h temu i tak nikogo nie ma, nikogo nie proszą. Ciekawe ile czekania jeszcze będzie. Jestem taka głodna :(
    Mają moją kartę ciąży i zapis KTG i nic nadal nie wiem.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 18 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka a na jakiej podstawie lekarka dała Ci zalecenie cc? Z powodu spojenia? A co u tego ortopedy? Wróciłaś już?

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ile masz brac Kasionek?
    ja dzis na wizycie 158/96...mam brac rano i wieczorem po 1 tab. dopegytu.... acard odstawic...jak dolne przekroczy 100 to do szpitala na CC.
    Tylko już nie szalej. Poleniuszkuj troszke. 😄
    A tak w ogóle to na kiedy masz termin. W którym jesteś tygodniu?

Nie wiedziałam, że przekroczenie 100 to od razu cesarka.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u ortopedy. Mam mętlik w głowie i jest mi jakoś strasznie smutno ...

Więc tak rozejście spojenia miedzy guzicznego w 32 tc miałam 9 mm obecnie 2,7 cm gdzie maximum to 2 cm - od ginekolog usłyszałam że może być ryzyko rozejścia przy porodzie żeby ocenił ortopeda.
    Ortopeda mial nie lada wyzwanie żeby wymierzyć znowu, moja bułka jest dość tłuściutka chyba 😉, więc tak, centralne spojenie bez zmian jak było 6 mm tak jest dalej. U góry mam rozejście na 0,94 a przy 1 centymetrze jest wskazanie do cesarskiego cięcia. I to właśnie w tym miejscu mnie boli centralne mnie nie boli. I ten ból idzie mi na prawą stronę stąd ten problem z prawa nogą bolą mnie jakieś przywodziciele. Mam też zwapnienie jakiegoś krążka ale nie dopytywałam już. Generalnie nie mam bezwzględnego wskazania do CC bo moje spojenie ma graniczne pomiary, ale on uważa że bezpieczniej dla mnie będzie jeśli urodzę przez cięcie, i tak też napisal na skierowaniu. Powiedział że jak dziecko duże to jest na prawdę ryzyko że po porodzie spędzę minimum 4-6 tyg w pasie leżąc z ogromnym bólem i to taka najlżejsza opcja 😭. Ale wiecie to dla mnie "graniczna a nie bezwzględna " cały czas mnie kusi że jest szansa że ryzykowne, ale może mała nie będzie w cale duża że może się aż tak nie rozejde. A z drugiej strony 3 dniowy ból jaki czułam w szpitalu plus dziecko do opieki to nie wiem jakbym dała radę...
    I teraz jeszcze myśli a że może źle zmierzył bo czytałam że miarodajne jest tak.na prawdę rentgen spojenia łonowego. Że często lekarz mierzą że rozejścia nie ma a na rantgenie się okazuje że spojenie wygląda tragicznie, a ja się lidze że może źle zmierzył że jest takie a nie ma tak dużego... Dziewczyny co o tym myślicie ?? Strasznie mi źle 😭

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha Ona to powiedziała patrząc na te ktg i po rozmowie ze mną gdzie żaliłam się że boli, że czuje że jest nisko itd. Myśle że na tej podstawie nie da się przewidzieć NA PEWNO że poród będzie wcześniej, raczej to było takie gdybanie.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

a żeby tam tylko bratki! grabiła ogród i tysiące innych zadań miała! weekend pracowity a potem się dziwić, że ciśnienie w kosmos! no nie słucha nas! trza Stresant złoić tyłek!

stresant, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    2 godziny temu zrobili mi KTG i kazali czekać na lekarza. Lekarz wyszedl ponad 1,5h temu i tak nikogo nie ma, nikogo nie proszą. Ciekawe ile czekania jeszcze będzie. Jestem taka głodna :(
    Basiu jest na obchodzie na patologii ciąży o tej godzinie a możliwe że cesarka się trafiła i dlatego.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ile masz brac Kasionek?

Stresant wytrzymasz! Tylko daj sobie już na wstrzymanie z jakąkolwiek aktywnoscią!!! moja bratowa mówiła, że jak rodziła to leżała w szpitalu z dziewczyną, którą nawet na wózku na badania wozili, żeby jej ciśnienie nie skoczyło! miała leżeć!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytamy książeczkę „ czekamy na dzidziusia”. Na tym obrazku mama w 9 msc
    Espoir z dydykacja dla ciebie🤣

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96ddc743bb72.jpg

mysla.nieskalana, Fasolka77, espoir, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basiu jest na obchodzie na patologii ciąży o tej godzinie a możliwe że cesarka się trafiła i dlatego.
    Wiem, też tak właśnie myślę że mają ważniejsze rzeczy teraz na głowie.
    Ale ja już nie mam siły, już mnie zaczyna kłuć szyjka od tego siedzenia, jak chodzę to boli podbrzusze, już lepiej siedzieć. Jak wrócę do domu to od razu wskakuję do łóżka.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:

Basiu chciałam zacytować a nie polubić. Ty pojechałaś na IP bo coś się stało? Coś mnie ominęło? Czy pojechałaś te ktg sprawdzić ?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:

no tak to jest niestety na tych IP...cierpliwości Basia. Nie masz żadnej przekąski skitranej w torebce? jesteś sama na IP? jak z mężem to wyślij go do sklepu :)
    a jak KTG? mówili coś? czy czekasz na analizę? USG rozumiem jeszcze nie robili?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2372 2373 2374 2375 2376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ