Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tunia76 wrote:Zaczęłam pakowanie torby. Rany ile tego jest. Chyba muszę wziąć 2 torby, albo dużą walizkę.
Ja nie wiem jak miescicie wszystko do kabinowki.zwłaszcza że dla dziecka mam tylko pampersy, mokre chusteczki i krem do pupy
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
ile masz brac Kasionek?
ja dzis na wizycie 158/96...mam brac rano i wieczorem po 1 tab. dopegytu.... acard odstawic...jak dolne przekroczy 100 to do szpitala na CC.
woli chyba wyciagnac dziecko niz faszerowac mnie lekami....
mierze co 2 godziny i w ryzach
16:00-137/80;
18:00-140/85;
20:00-136/90
jakbym chciala jeszcze chociaz tydzien wytrzymac -
DorotaAnna wrote:U mnie po ktg spoko tylko się trochę wystraszyłam, ale położna mówiła, że wszystko jest ok. Zapisało się trochę skurczy przy których rosło tętno małego do 170. W rozmowie z położną mówiłam że mały mi tak naciska na szyjkę na odbyt, że czuje go bardzo nisko, że lekarz czuł główkę palcami na fotelu- na co ona że może nie zdążę do niego pójść 28 i w razie gdyby wody odeszły to od razu do szpitala.
ja mam następna wizytę 1 kwietnia, może też nie dotrwam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 20:33
-
malutka_mycha wrote:Lolka piękny pokoik!
Stresant kompletnie się nie znam na ciśnieniu, ale ważne żebyś była pod kontrolą lekarza. Tylko faktycznie ten Twój jakoś mało komunikatywny.
Stresant to Ty bratki sadzilas?
ja mysle ze nadszedl moj czas i zadny aktywnosc czy lezenie tego nie zmieni.....w 13 tyg. na prenatalnych mialam wyliczone ryzyko przedwczesnego porodu ze wzgl. na cisnienie...
1:300 przed 34tyg. (nie sprawdzilo sie)
1:37 przed 37 tyg. ( wiec nie wiem czy liczylym na cud ? zamiast sie z tym pogodzic) -
Misiabella wrote:Fasolka bo tak ma byc, zapis miedzy 110 - 160 jest bardzo dobry, plus akceleracje, czyli krotkotrwale przyspieszenia akcji serca co jakis czas, ktore swiadcza o dobrostanie plodu.
dobrostan płodujak to miło brzmi! ostatnio też mi ginka pokazała, jak Młody ćwiczy oddychanie i tez mówiła o dobrostanie płodu
Misiabella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Ja siedzę już na IP 4 godziny.
2 godziny temu zrobili mi KTG i kazali czekać na lekarza. Lekarz wyszedl ponad 1,5h temu i tak nikogo nie ma, nikogo nie proszą. Ciekawe ile czekania jeszcze będzie. Jestem taka głodna
Mają moją kartę ciąży i zapis KTG i nic nadal nie wiem.DorotaAnna lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
stresant wrote:ile masz brac Kasionek?
ja dzis na wizycie 158/96...mam brac rano i wieczorem po 1 tab. dopegytu.... acard odstawic...jak dolne przekroczy 100 to do szpitala na CC.
jakbym chciala jeszcze chociaz tydzien wytrzymac
A tak w ogóle to na kiedy masz termin. W którym jesteś tygodniu?
Nie wiedziałam, że przekroczenie 100 to od razu cesarka.
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie u ortopedy. Mam mętlik w głowie i jest mi jakoś strasznie smutno ...
Więc tak rozejście spojenia miedzy guzicznego w 32 tc miałam 9 mm obecnie 2,7 cm gdzie maximum to 2 cm - od ginekolog usłyszałam że może być ryzyko rozejścia przy porodzie żeby ocenił ortopeda.
Ortopeda mial nie lada wyzwanie żeby wymierzyć znowu, moja bułka jest dość tłuściutka chyba 😉, więc tak, centralne spojenie bez zmian jak było 6 mm tak jest dalej. U góry mam rozejście na 0,94 a przy 1 centymetrze jest wskazanie do cesarskiego cięcia. I to właśnie w tym miejscu mnie boli centralne mnie nie boli. I ten ból idzie mi na prawą stronę stąd ten problem z prawa nogą bolą mnie jakieś przywodziciele. Mam też zwapnienie jakiegoś krążka ale nie dopytywałam już. Generalnie nie mam bezwzględnego wskazania do CC bo moje spojenie ma graniczne pomiary, ale on uważa że bezpieczniej dla mnie będzie jeśli urodzę przez cięcie, i tak też napisal na skierowaniu. Powiedział że jak dziecko duże to jest na prawdę ryzyko że po porodzie spędzę minimum 4-6 tyg w pasie leżąc z ogromnym bólem i to taka najlżejsza opcja 😭. Ale wiecie to dla mnie "graniczna a nie bezwzględna " cały czas mnie kusi że jest szansa że ryzykowne, ale może mała nie będzie w cale duża że może się aż tak nie rozejde. A z drugiej strony 3 dniowy ból jaki czułam w szpitalu plus dziecko do opieki to nie wiem jakbym dała radę...
I teraz jeszcze myśli a że może źle zmierzył bo czytałam że miarodajne jest tak.na prawdę rentgen spojenia łonowego. Że często lekarz mierzą że rozejścia nie ma a na rantgenie się okazuje że spojenie wygląda tragicznie, a ja się lidze że może źle zmierzył że jest takie a nie ma tak dużego... Dziewczyny co o tym myślicie ?? Strasznie mi źle 😭 -
Malutka mycha Ona to powiedziała patrząc na te ktg i po rozmowie ze mną gdzie żaliłam się że boli, że czuje że jest nisko itd. Myśle że na tej podstawie nie da się przewidzieć NA PEWNO że poród będzie wcześniej, raczej to było takie gdybanie.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
malutka_mycha wrote:Lolka piękny pokoik!
Stresant kompletnie się nie znam na ciśnieniu, ale ważne żebyś była pod kontrolą lekarza. Tylko faktycznie ten Twój jakoś mało komunikatywny.
Stresant to Ty bratki sadzilas?
a żeby tam tylko bratki! grabiła ogród i tysiące innych zadań miała! weekend pracowity a potem się dziwić, że ciśnienie w kosmos! no nie słucha nas! trza Stresant złoić tyłek!stresant, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Ja siedzę już na IP 4 godziny.
2 godziny temu zrobili mi KTG i kazali czekać na lekarza. Lekarz wyszedl ponad 1,5h temu i tak nikogo nie ma, nikogo nie proszą. Ciekawe ile czekania jeszcze będzie. Jestem taka głodna
Mają moją kartę ciąży i zapis KTG i nic nadal nie wiem. -
stresant wrote:ile masz brac Kasionek?
jakbym chciala jeszcze chociaz tydzien wytrzymac
Stresant wytrzymasz! Tylko daj sobie już na wstrzymanie z jakąkolwiek aktywnoscią!!! moja bratowa mówiła, że jak rodziła to leżała w szpitalu z dziewczyną, którą nawet na wózku na badania wozili, żeby jej ciśnienie nie skoczyło! miała leżeć!Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Basiu jest na obchodzie na patologii ciąży o tej godzinie a możliwe że cesarka się trafiła i dlatego.
Ale ja już nie mam siły, już mnie zaczyna kłuć szyjka od tego siedzenia, jak chodzę to boli podbrzusze, już lepiej siedzieć. Jak wrócę do domu to od razu wskakuję do łóżka.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:Ja siedzę już na IP 4 godziny.
Mają moją kartę ciąży i zapis KTG i nic nadal nie wiem.
Basiu chciałam zacytować a nie polubić. Ty pojechałaś na IP bo coś się stało? Coś mnie ominęło? Czy pojechałaś te ktg sprawdzić ?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
B_002 wrote:Ja siedzę już na IP 4 godziny.
Mają moją kartę ciąży i zapis KTG i nic nadal nie wiem.
no tak to jest niestety na tych IP...cierpliwości Basia. Nie masz żadnej przekąski skitranej w torebce? jesteś sama na IP? jak z mężem to wyślij go do sklepu
a jak KTG? mówili coś? czy czekasz na analizę? USG rozumiem jeszcze nie robili?Fasolka77