X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Malutka mycha Ona to powiedziała patrząc na te ktg i po rozmowie ze mną gdzie żaliłam się że boli, że czuje że jest nisko itd. Myśle że na tej podstawie nie da się przewidzieć NA PEWNO że poród będzie wcześniej, raczej to było takie gdybanie.
    Wiem wiem :) ale każde takie stwierdzenie to miód na moje uszy :D

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Tunia termin z OM mam na 18.4. wiec dzis to rowny miesiac. w czwartek bedzie 36 tydzien.

to żeśmy się synchronicznie bzykneły ;)

mysla.nieskalana, Tunia76, stresant, Syska2202, martusiawp, B_002, espoir, Kasiulka90, Lolka30 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji Karmelka. Ja wychodziłam z założenia ,że jak mi się synuś nie obróci główką w dół tzn,że natura daje mi znaki,że ma być CC i tyle i do tego się podporządkuję.No ,ale się obrócił więc to kolejny znak.
    Ale u Ciebie jest niejednoznacznie i to chyba najgorsze.Musisz przemyśleć,przedyskutować z mężem i lekarzem prowadzącym. Intuicja Ci może też podpowie,zresztą sama wiesz jak się czujesz przy tym bólu.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia,trzymaj się tam <3

B_002 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu nie właśnie rozum mi podpowiada to samo, plus ten strach czy mała nie dostanie tachykardii. Ale serce tak bardzo by chciało żeby przeżyć to z mężem, żebyśmy to razem przeszli plus ta cała oksytocyna. Strasznie to trudne .

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka ściskam mocno. ❤
    Ciężka decyzja, rozumiem strach przed cc.
    Ale chyba powikłania po rozejsciu są jeszcze bardziej przerażające.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Stresant, to muszę zakupić i posadzić :)

Kurcze Karmelka wystraszyla mnie, umawiałem się jutro do ortopedy na to mierzenie. Te leżenie po porodzie chyba wystarczającoby mnie przekonało do cc.

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona super wiesci oby tak dalej...

Karmelka ja bym wybrala CC...

Basia cierpliwosci na pewno kawy nie pija tylko jest jakas akcja....ale wspolczuje czekania....daj znac co powie....

Fasolka Ty to zawsze czlowieka rozsmieszysz :) od razu mi lepiej :) bo szczerze mialam dola popoludniu.....i beczalam jak torbe do szpitala pakowalam...

a o pelni prosze nie wspominac bo se wmowie w tdn glupi leb i jutok na porodowne pojade :)

Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No nikt, położne otwierają drzwi, pytają w jakiej sprawie i tyle, trzeba czekać na lekarza. Może jakby któraś przyszła ze skurczami porodowymi to by kogoś wzywały.
    No to czekamy dalej. 😕

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Karmellka sorry teraz doczytałam o ortopedzie. Ja bym się wahała jak ty bo wizja cc mnie jakoś przeraża... ale pewnie wizja 6
    Tyg leżenia jest gorsza... może zasięgniesz opinii drugiego lekarza? Wiadomo Ze ten bardzo dobry ale w takiej sytuacji to może Ci pomoc
    Tylko ja nie mam czasu już :( moja ginekolog kazała jutro dzwonić i umawiać się na kwalifikacje bo zaczęłam już 38 tc

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Misia ale jaka musi byc dlugos badania ktg zeby akceleracje wystspily? 30 min., 1 godz.?
    tak mysle ze jak ja mialam 10 min.ktg w ciagu ktorego 1 raz kopnal....to i tak super dobrze, bo mogl calych 10 min.spac....szczegolnie ze dopoludnia poszalal....
    Stresant, 10 minutowy zapis to moim zdaniem o kant dupy potluc. Minimum 20 minut. Jak jest gorszy zapis to powtarza sie lub po prostu przedluza, bo gorszy tez moze sie trafic, ale nie znaczy ze nigdy taki nie ma prawa sie trafic.

AniaKJ, DorotaAnna lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kiwona super wiesci oby tak dalej...

Karmelka ja bym wybrala CC...

Basia cierpliwosci na pewno kawy nie pija tylko jest jakas akcja....ale wspolczuje czekania....daj znac co powie....

Fasolka Ty to zawsze czlowieka rozsmieszysz :) od razu mi lepiej :) bo szczerze mialam dola popoludniu.....i beczalam jak torbe do szpitala pakowalam...

a o pelni prosze nie wspominac bo se wmowie w tdn glupi leb i jutok na porodowne pojade :)

służę! :) spakuj torbę, leż i czekaj :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka bardzo trudna decyzja , ale ja też bym wybrała CC 😔 poród to 1 sprawa ale dobro Twoje i dzidziusia to 2😘 myślę że ważniejsze żeby po porodzie było wszystko ok , a nie będziesz tyle ryzykować 😘 to dopiero 37 tydzień u Ciebie a jakbyś tak w 40 rodziła sn to niewiesz jaka będzie waga małej i jak Twoje spojenie zareaguje ..

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to żeśmy się synchronicznie bzykneły ;)
    ja bez ogrodka i bez cisnienia i bez pelni wczesniej urodze :) ze smiechu :)
    Fasola the best

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Tunia termin z OM mam na 18.4. wiec dzis to rowny miesiac. w czwartek bedzie 36 tydzien.
    To dzidzia już duża. Tak jeszcze z tydzień. Wytrzymacie 😀

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dzięki Stresant, to muszę zakupić i posadzić :)

Kurcze Karmelka wystraszyla mnie, umawiałem się jutro do ortopedy na to mierzenie. Te leżenie po porodzie chyba wystarczającoby mnie przekonało do cc.
    No właśnie mnie też to wystraszyło. Ale to wyrażenie "graniczne" mówią mi a zawsze przecież jest ryzyko... Nosz kurwa najgorsze jest to w tym wszystkim ze ja nie mam czasu 😭😭😭😭 bo bym poszła do innego ortopedy i może nawet fizjoterapeuty ale to jest za mało czasu.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No właśnie mnie też to wystraszyło. Ale to wyrażenie "graniczne" mówią mi a zawsze przecież jest ryzyko... Nosz kurwa najgorsze jest to w tym wszystkim ze ja nie mam czasu 😭😭😭😭 bo bym poszła do innego ortopedy i może nawet fizjoterapeuty ale to jest za mało czasu.

a do dupy z takim ortopedą... powiedziałby, że poniżej normy i dał wskazanie do cc to nie mialabyś rozkminy! umawiaj się na cc i się nie zastanawiaj! bo Leonka najważniejsza! A jak masz przez kilka tygodni się z łóżka nie podnieść to lipa...

mam nadzieję, że pomogłam :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    własnie patrzę przez okno i... PEŁNIA! Która dziś rodzi? :)
    ja pewnie nie będe spać dobrze bo w pełnię nigdy dobrze nie śpię.. a jutro o 6 pobudka i na badania rano jadę....

Ja bardzo chętnie :D

Kasionek, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja bardzo chętnie :D

nooo Pani Kapitan się odezwała! co u Was? sztorm Cię wywiał Valetta? nadal nic? cisza? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka ja tez bym racEj nie ryzykowała i wybrał w cc, chociaż z drugiej strony jak by się okazało ze dziecko wcale nie jest takie duże a poród był by szybki i bezbolesny to szkoda ;) No ale musisz się na coś zdecydować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 21:13

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
‹‹ 2374 2375 2376 2377 2378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ