X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Sprawdzam z rana wczirajsze wyniki, a tam co? Erytrocyty w moczu. Mam nadzieję, że to nic groźnego, a w necie to aż boję się sprawdzać co to może oznaczać...
    Walczyła, któraś z was z tym??
    Jak ja miałam to świadczyły o infekcji. A białko, bakterie? Wszystko czyste?

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella kciuki trzymam, chociaż może już się tulicie z malenstwem 😍.

Wiewioreczko A tak się martwilas że masz mało mleka , a tu proszę jaka mleczarka 😉. Trzymajcie się żeby nikt was nie zarazil.

Daffi współczuję bardzo taki atak jeszcze ba końcówce, mam nadzieję że już się nie powtórzy.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella spóźnione kciuki - może już się tulicie...

Dziewczyny macie już pościagane liczniki skurczy?? Nie mogę znaleźć aplikacji z ktorej korzystałam w tamtej ciąży, a miała tą zaletę że działała jakby w tle - poza zaznaczaniem skurczy dalo się coś czytać albo pisać na messengerze. Sciagnęlam już dwie ze sklepu Play ale się nie sprawdzają.

f2w3dqk33etnh445.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    W piątek była 2342g. Dzisiaj na IP mi nie powiedziała ile ale na monitorze widziałam że pomiary wychodzą na podobny tydzień jak w piątek (+te 3 dni). Nie wiem który to centyl, ale jak patrzyłam na siatki centylowe jeszcze w domu to 3 tyg różnicy to już raczej poniżej 10 centyla lub tak na granicy. Będę się więcej dopytywać jutro, dzisiaj to było tak wszystko dość szybko i mnie już kierowali dalej więc nie zadawałam zbyt wielu pytań bo oni ciągle o różne rzeczy pytali.
    Wg tej mojej tabelki mała jest na granicy 10.centyla także trzeba obserwować. Zbadają sprawdzą dlaczego mała tak rosnie i będą decydować. A wiek ciąży masz dobrze wyliczony?

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbillla86 wrote:

Dziewczyny macie już pościagane liczniki skurczy?? Nie mogę znaleźć aplikacji z ktorej korzystałam w tamtej ciąży, a miała tą zaletę że działała jakby w tle - poza zaznaczaniem skurczy dalo się coś czytać albo pisać na messengerze. Sciagnęlam już dwie ze sklepu Play ale się nie sprawdzają.

Ja mam ze sklepu App Store ściągnięta aplikacje „skurcze” ale nie sprawdzałam czy może działać w tle... już sprawdziłam, działa w tle

Dziewczyny które zamawiają na Ali- miałyście kiedyś status przesyłki „przesyłka oclona”? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 09:15

barbillla86 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 11 szkole rodzenia ale chyba nie pojadę ... kiepsko się czuje mdli mnie od rana...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam aplikacje labor contractions i działa w tle. Ale jak to wygląda w trakcie skurczy nie wiem bo ja nie miałam jeszcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbillla86 wrote:

Ja mam od początku ciazy aplikacje preglife i tam jest liczarka skurczy więc nie musiałam ściągać. A nie masz takiej aplikacji??

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem wściekła! Jak leżałam w szpitalu moja siostra wysłała paczkę z DE w tym czasie ja zamówiłam sobie na qbanamama przescieradelko i poduszeczkę do kosza Mojżesza i wczoraj przyszła paczka z DE a przesyłki z qbanamama jeszcze nie ma. A jak zamówiłam rożek czy to dla mnie czy to dla mojej przyjaciółki miałam paczke za dwa dni ... Strasznie niecierpliwa się zrobiłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja mam ze sklepu App Store ściągnięta aplikacje „skurcze” ale nie sprawdzałam czy może działać w tle... już sprawdziłam, działa w tle

Dziewczyny które zamawiają na Ali- miałyście kiedyś status przesyłki „przesyłka oclona”? :D
    Jak oclona to się ciesz.. Gorzej jakby nie przepuscili. Tak miała koelzanka z Ameryki mochino sciagala i zatrzymali na celnym. Musiała dopłacić jeszcze z 300 zł.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mam od początku ciazy aplikacje preglife i tam jest liczarka skurczy więc nie musiałam ściągać. A nie masz takiej aplikacji??

Ja też mam Preglife a gdzie tam jest opcja liczenia skurczy? Bo ja jej nie odnalazłam xd
    Kochana ja mam tam tylko dwie maskotki więc nie wiem na ile to oclili xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 09:29

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu... dziś masakra w tym enel- medzie... najpierw jakiś gówniarz rozwalony na sofie... zajmował dwa miejsca... potem jego tatuś pchający się do labo... w końcu się zreflektował,że najpierw się wychodzi i mnie przepuścił... i drące się murzyńskie dziecko, pełzające po podłodze,wyjące i Bóg wie co jeszcze a mamusia sobie siedzi i nie reaguje... masakra.. obcy ludzie go uspokajali a ta miała w nosie..

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale jestem wściekła! Jak leżałam w szpitalu moja siostra wysłała paczkę z DE w tym czasie ja zamówiłam sobie na qbanamama przescieradelko i poduszeczkę do kosza Mojżesza i wczoraj przyszła paczka z DE a przesyłki z qbanamama jeszcze nie ma. A jak zamówiłam rożek czy to dla mnie czy to dla mojej przyjaciółki miałam paczke za dwa dni ... Strasznie niecierpliwa się zrobiłam
    Strasznie nerwowa bym Powiedziała. Ale pewnie masz prawo :*

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jezu... dziś masakra w tym enel- medzie... najpierw jakiś gówniarz rozwalony na sofie... zajmował dwa miejsca... potem jego tatuś pchający się do labo... w końcu się zreflektował,że najpierw się wychodzi i mnie przepuścił... i drące się murzyńskie dziecko, pełzające po podłodze,wyjące i Bóg wie co jeszcze a mamusia sobie siedzi i nie reaguje... masakra.. obcy ludzie go uspokajali a ta miała w nosie..
    O kurde.. Nieźle.. Ale przed labo zgłaszasz Panią że jesteś w ciąży żeby wejść bez kolejki? Wyświetla się wtedy tym Panią że srodka i wołaja.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    No z tymi chlopami to zawsze problem :) od poczatku
    Cisnienie u mnie luks 135/79 :) juz mnie nosi :) moze do kwietnia wytrzymam na lekach :)
    pije miete i patrze na DDTVN....musze sie przygotowac to dej rozmowy telefonicznej bo trza bedzie po czeskiemu mowic :(

Stresant a Twój mąż jest Czechem? :) co Wy tam w ogóle robicie w tych Czechach? :) to taki średnio atrakcyjny kierunek migracji :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant a Twój mąż jest Czechem? :) co Wy tam w ogóle robicie w tych Czechach? :) to taki średnio atrakcyjny kierunek migracji :)
    Fasolka tam legalnie trawke sprzedają 🙈😂😜🤘👌

DorotaAnna, Lolka30, stresant, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Jeżeli nie ma powodu to nie powinna Cię kłaść jeżeli cukry nie skaczą, ginekologicznie wszystko ok. Mój tez nic na tem temat nie mówi ani gin ani diabetolog. To podobno ta ze szpitala taka trochę świrnięta

ja słyszałam, że przy cc jest wskazanie aby wcześniej położyć w szpitalu ale pewnie to sprawa indywidualna... mnie moja ginka zapowiedziała, że pewnie mnie wcześniej położy ale nie drążyłam tematu na razie bo co tydzień kontrolujemy afi, przepływy, łożysko etc... także na razie pozycja wyczekująca :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Strasznie nerwowa bym Powiedziała. Ale pewnie masz prawo :*
    Dzisiaj mam nerwowy dzień i zaczynam podejrzewać że ma to związek z jutrzejszym dniem... Chyba muszę się wyciszyć. Meliska już zaparzona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 09:39

Mama36, stresant lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze sie podzialo wczorajszego wieczora. Mistella moze juz urodzila :) Zycze najmniej bezbolesnego i szczesliwie zakonczonego porodu. Daffi znam z opowiadan, jak boli kolka nerkowa i wspulczuje. Kolezanka z tym lezala pod koniec ciazy w szpitalu i ja znieczulali kroplowkami. Karmelka, masz dylemat, bo nie wiadomo co byloby tak naprawde lepsze, ale raczej trzeba przyjac opcje najbardziej minimalizujaca ryzyko. Jak moj Mis sie rodzil i sn nie postepowalo a tachykardia byla naprawde wysoka bo tetno 170-190 i nie spadalo zrobii mi cesarke, choc ciesze sie ze nie byla to cesarka na zimno. Ja jestem po ktg. Bylam dzis pierwsza i szybko moglam wracac. Wszystko w normie. Nastepne ktg mam za tydzien, tyle ze w srode. Dobrze ze nie 2 razy w tygodniu.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja też mam Preglife a gdzie tam jest opcja liczenia skurczy? Bo ja jej nie odnalazłam xd
    Kochana ja mam tam tylko dwie maskotki więc nie wiem na ile to oclili xd
    Wchodzisz w artykuł/narzędzia i tam jest liczenie skurczy. Jak nie znajdziesz daj znać wrzucę na chwilę screeny z telefonu na fb bo szybciej.

‹‹ 2384 2385 2386 2387 2388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ