X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Na parkingu pod blokiem tak Wam zrobiła?
    Na takim ogólno dostępnym?
    Co za ludzie.
    nam na prywatnej posesji koło domu ktos odkrecil koło...
    a widzialam jak sie ktos krecil i mialam awantury z sasiadką z budynku obok bo ciagle krzyczala i czepiala sie mojej corki i corki sasiadki ze nie chca bawic sie z jej corka..
    i co gorsza w ciazy juz bylam.. jechalismy z M i Julka do miasta kupic wtedy stol do pokoju.. i strasznie nami trzeslo nie wiedzielismy czemu,.. dojechalismy na garaz do tesciowej i sie okazalo ze wszystkie sruby w kole odkrecone.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele, co za akcje z sąsiadami macie łaski. Nie chcę się nakręcac, ale już mi ciśnienie skończyło jak przeczytałam 😣
    Ciekawe, co u Mistelli :) trzymam kciuki od samego rana, bo od rana próbuje Was nadrobić ;)
    Ale wrzuciłam kolejny bieg i kończę pranie, prasowałam już całą suszarkę, zmywarka leci, kuchnia wyszorowana, obiad naszykowany, porządek w większych cisuzkach zrobiony, kolejne pranie czeka już naszykowane. Jeszcze mialam łazienkę szorowac, ale już się trzęsie że zmęczenia i muszę odpocząć.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umyłam włosy głową w dół!!! :D💪

B_002, mysla.nieskalana, malutka_mycha, Fasolka77, Franka2104, Karmelllka90, Kiwona, martusiawp, espoir, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez cis cmi tak okresowo caly czas... póki co leżę i czytam ale chyba zacznę mierzyć czas pomiędzy tymi twardnieniami...

Myślicie ze to już normalne taki lekki ból czy coś se dzieje? Nigdy nie miałam w tej ciąży...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Mnie tez cis cmi tak okresowo caly czas... póki co leżę i czytam ale chyba zacznę mierzyć czas pomiędzy tymi twardnieniami...

Myślicie ze to już normalne taki lekki ból czy coś se dzieje? Nigdy nie miałam w tej ciąży...
    Mogą to być skurcze przepowiadające

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Anete Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mój mąż miał jakiś czas temu takie większe auto służbowe z paką. Któregoś razu zaparkował pod blokiem obok, bo u nas nie było miejsca. Rano przed 6 wyszedł do pracy a tam dwie opony przebite a za wycieraczką karteczka „parkuj u siebie”. Nie blokował nikomu wyjazdu, było sporo wolnych miejsc, parking ogólnodostępny. Ludzie są dziwni, nie wiem czy tak się podbudowują czy mają jakiś ból dupy...

atdcj48aq9519a2w.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete - w szoku jestem....polacy..byle komus gorzej

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja pierdziele, co za akcje z sąsiadami macie łaski. Nie chcę się nakręcac, ale już mi ciśnienie skończyło jak przeczytałam 😣
    Ciekawe, co u Mistelli :) trzymam kciuki od samego rana, bo od rana próbuje Was nadrobić ;)
    Ale wrzuciłam kolejny bieg i kończę pranie, prasowałam już całą suszarkę, zmywarka leci, kuchnia wyszorowana, obiad naszykowany, porządek w większych cisuzkach zrobiony, kolejne pranie czeka już naszykowane. Jeszcze mialam łazienkę szorowac, ale już się trzęsie że zmęczenia i muszę odpocząć.

szalonaaaa

ja ugotowalam zupe, i bede prasowac :/ chodze i ziewam

martusiawp lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie ze wytrwam do terminu a nawet przenosze jeśli mój doktorek nie zdecyduje o przyspieszeniu ze względu na cukrzycę i wagę młodego.

Teraz doczytałam że Mistelli wody odeszły. Ciekawe czy tuli już maleństwo.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka jak znam meza 20 lat to nigdy tam nie bylismy....maz jak byl maly to jezdzil na wakacje....ostatnio tescie tam byli na pogrzebie....

Kurcze ja to jestem jakas dziwna nigdy zadnych uzywek nie bralam....w liceum pare razy malboro zapalilm ale smak w ustach okropny i papierochy to nie dla mnie....raz w zyciu rzygalam z alkoholu a to nie z ilosci (bo szklanki 2 whiski mialam) tylko byl podrabiany i poprostu sie zatrulam ( pare lat temu byla akcja z etanolem 30ludzi osleplo i zmarlo)

Nie pije nie pale i jeszcze nauczycielka, gorszej diagnozy nie moze byc :)

jak się będziecie jednak wybierać to daj znaka bo to "moje" tereny :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:

Też miewam takie skurcze. Zwykle bezbolesne ale coraz częściej z bólem okresowym. Na tym etapie to chyba normalne.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka jak znam meza 20 lat to nigdy tam nie bylismy....maz jak byl maly to jezdzil na wakacje....ostatnio tescie tam byli na pogrzebie....

Kurcze ja to jestem jakas dziwna nigdy zadnych uzywek nie bralam....w liceum pare razy malboro zapalilm ale smak w ustach okropny i papierochy to nie dla mnie....raz w zyciu rzygalam z alkoholu a to nie z ilosci (bo szklanki 2 whiski mialam) tylko byl podrabiany i poprostu sie zatrulam ( pare lat temu byla akcja z etanolem 30ludzi osleplo i zmarlo)

Nie pije nie pale i jeszcze nauczycielka, gorszej diagnozy nie moze byc :)

ale za to się bzykasz! i to synchronicznie! ;)

stresant, espoir lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie lubię trawy :( 3x paliłam i zawsze w połączeniu z alko... niestety... rozdarcie wewnętrzne gotowe... nie wiedziałam czy siadać czy klękać w toalecie... Raz w życiu brałam urlop na żądanie i to było własnie po trawie także mnie to nie kręci :)
    Mnie trawa usypia :( więc mija się to z celem.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A ja od rana się wkurwiłam.
    Poszłam z psem i okazało się, że mamy spuszczoną oponę w aucie.
    Mąż wczoraj zaparkował pod blokiem i jakiejś kurwie się coś nie spodobało. Coś tam się do niego darła, żeby nie parkował tutaj ale ją olał. A to normalny parking pod blokiem, żaden prywatny.
    I rano przednia opona spuszczona i za szybą kartka, że następnym razem nie dojedzie do pracy na czas. Zgłosiliśmy na policje, ale nie wierzę, żeby coś zrobili.
    Mamy pompkę więc napompowaliśmy.
    A jakbym tak zaczęła w nocy rodzić? No co za kurwa jebana. Mam nadzieję, że ją myszy zeżrą do cna. Wysłałam klątwę z największą siłą jaką tylko mogłam z siebie wykrzesać. Skurcze dostałam z tego wszystkiego.
    Na szczęście opona tylko spuszczona, nie przebita.

Dalej nie mam apetytu a teraz już w ogóle na wkurwie nie mam ochoty na nic.
    Już siedzę i się próbuję uspokoić. Ale jak można być taką kurwą?

PAULA ja bym to zgłosiła.. mimo wszystko.. jesteś kuźwa w ciąży!!! jak wiecie która ta to opiszcie na Policji całą sytuację no i jeszcze dowód w postaci karteczki! nawet bym się nie zastanawiała tylko szła na Policję!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Też miewam takie skurcze. Zwykle bezbolesne ale coraz częściej z bólem okresowym. Na tym etapie to chyba normalne.

No mam nadzieje - byłam tez na zebraniu w żłobku i siedziałam na tych malutkich krzesełkach gniotac trochę brzuch może to od tego.

Mam nadzieje ze nie jest Ci tam bardzo złe w tym szpitalu!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wstawiła zdjęcie na fb! Ale prosiła żeby tu nie wrzucać. Urodziła o 8.20 10 pkt 2800 :)

B_002, mysla.nieskalana, Karmelllka90, ago91, martusiawp, barbillla86, AniaKJ, Tunia76, espoir, Lolka30, Kasiulka90, Misiabella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na fejsie sprawdzcie!!!!!!! Kolejny dzieciaczek na świecie!!! ja znowu wyję !!! <3

"Urodziłam o 8.20, 2870 i 56 cm, 10 pkt. Jestem szczęśliwa i idę spać ! Proszę nie wstawiać zdjęcia na forum :)"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 11:25

B_002, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Karmelllka90, ago91, martusiawp, Tunia76, AniaKJ, espoir, Lolka30, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowałam najważniejsze rzeczy do toreb! Dzięki Tunia za motywacje :D

Tunia76 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    PAULA ja bym to zgłosiła.. mimo wszystko.. jesteś kuźwa w ciąży!!! jak wiecie która ta to opiszcie na Policji całą sytuację no i jeszcze dowód w postaci karteczki! nawet bym się nie zastanawiała tylko szła na Policję!
    Nic nie zrobia.. my zglaszalismy. po miesiacu umorzenie z braku mozliwosci wykrycia sprawcy.
    a na sprawe oszustwa internetowego jeszcze czekamy.. do tej pory nikt sie nie odezwal a zgloszenie bylo albo koniec grudnia albo poczatek stycznia.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:

Mnie w tej ciąży okresowy ból dopadł 3 razy, po jednym razie na trymestr w I i w II trymestrze byłam z tym na IP teraz uznałam za normalne przeszło mi i a razie nie wraca. Ale zauważyłam że brzuszek twardnienieje coraz częściej ale nie czuję tego mocno

‹‹ 2387 2388 2389 2390 2391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ