X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie akcje z sąsiadami, ciężko uwierzyć. U nas jest tak mały parking że w sumie bardzo często znalazłby się ktoś kto delikatnie lub całkiem kogoś blokuje. Stoich i trabisz. I dopiero jak to nic nie daje to dzwonisz na straż. Ale nikt nikomu powietrza nie spuszcza ani aut nie rysuje.

Daffi przykro mi że cierpiała, mam nadzieję że bez większych problemów dotrwasz do porodu i Ci to cholerstwo wyciąganą.

MamaAga co za poty, co się dzieje?

Mistella gratulacje!!!!! <3<3<3

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Paula mój mąż miał jakiś czas temu takie większe auto służbowe z paką. Któregoś razu zaparkował pod blokiem obok, bo u nas nie było miejsca. Rano przed 6 wyszedł do pracy a tam dwie opony przebite a za wycieraczką karteczka „parkuj u siebie”. Nie blokował nikomu wyjazdu, było sporo wolnych miejsc, parking ogólnodostępny. Ludzie są dziwni, nie wiem czy tak się podbudowują czy mają jakiś ból dupy...

ja bym zamontowała kamerke i czekała... oj nie odpuściłabym... kiedyś na prywatnym miejscu parkingowym stanął mi jakiś koleś.. zablokowała go i poszłam do domu.... wieczorem wyszłam a koleś stoi przed autem..... i z ryjem do mnie, że przecież widzę, że on nie zdjął anteny CB czyli, że na chwilę stanął.. no ja pierdole.. ale wyznacznik... ale chuj postał kilka godzin i wyjechać nie mógł!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja mam przeczucie ze wytrwam do terminu a nawet przenosze jeśli mój doktorek nie zdecyduje o przyspieszeniu ze względu na cukrzycę i wagę młodego.

Teraz doczytałam że Mistelli wody odeszły. Ciekawe czy tuli już maleństwo.

wiecie co... ja zazdroszczę już Indii, Wiewiórce i Mistelli, że mają już dzieciaczki po drugiej stronie brzuszka.. jakiś strach mnie ogarnął ... czy wszystko będzie ok, czy nic złego się nie zadzieje... :(

malutka_mycha, Franka2104, Tunia76 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    PAULA ja bym to zgłosiła.. mimo wszystko.. jesteś kuźwa w ciąży!!! jak wiecie która ta to opiszcie na Policji całą sytuację no i jeszcze dowód w postaci karteczki! nawet bym się nie zastanawiała tylko szła na Policję!
    Ty fasolka ale Paula napisała w poście że zgłosiła na policję 😂😂 jak ja cię czytam to się zawsze zastanawiam czy ty przed ciążą też ogarniałaś tak rzeczywistość. Bo z twoim temperamentem i takim trybieniem to ty pewnie nie raz w życiu musiałaś odjebać dobra akcje 😂😂😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 11:40

Daffi, mysla.nieskalana, B_002, Fasolka77, espoir, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    wiecie co... ja zazdroszczę już Indii, Wiewiórce i Mistelli, że mają już dzieciaczki po drugiej stronie brzuszka.. jakiś strach mnie ogarnął ... czy wszystko będzie ok, czy nic złego się nie zadzieje... :(
    Fasoleczko w pewnym sensie maja juz jedno zmartwienie mniej... maja zdrowe dzieci po drugiej str.
    a My ciagle z ryzykiem.. wiadomo nie ma co zakladac najgorszego ale jednak czlowiek codziennie wstaje, liczy ruchy i marzy zeby dotrwac do porodu i urodzic bezpiecznie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod blokiem moich teściów była taka zmasowana akcja 2-3 lata temu. Jakiś oszołom poprzebijał opony wszystkim autom na obcych rejestracjach, to było w nocy, jakos 25/26 grudzień więc ogólnie mnóstwo aut którymi dzieci przyjechały na Boże Narodzenie do rodziców. W głowie mi sie nie mieści jak mozna byc tak bezinteresownie zjebanym....

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka na kiedy Ty masz termin?

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ty fasolka ale Paula napisała w poście że zgłosiła na policję 😂😂 jak ja cię czytam to się zawsze zastanawiam czy ty przed ciążą też ogarniała tak rzeczywistość. Bo z twoim temperamentem i takim trybieniem to ty pewnie nie raz w życiu musiałam odjebać dobra akcje 😂😂😂😂😂

kurwa Karmellka! ja jestem zajebisty ogarniacz rzeczywistości! poważnie! ale nie w ciąży.. sama się dość często ostatnio łapię, że nie ogarniam.. nawet K. chciał mnie kiedyś nagrać jak mówiłam, że mam budyń zamiast mózgu... serio...nie wierzył, że ja to mówię.... dziś się żaliłam koleżance,że nie ogarnę tych outfitów... spodenki, śpiochy, kaftaniki.. no już sobie wyobrażam jak ja dziecko wyubieram....
    albo jest druga opcja.. czytałam posty wyjąc ze wzruszenia, że Mistella urodziła..

normalnie sama nie wierzę czasem....ja pierdole

chociaż z drugiej strony... nie wiem czemu się mnie czepiasz bo ja napisałam co ja bym zrobiła :)

jak pracowałam w transporcie to wyjebałam 2 osoby z 4- osobowego działu i we dwójkę ogarnialiśmy flotę ponad 1000 zestawów także.. ten.. ciążą rządzi się swoimi prawami....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 11:49

mysla.nieskalana, Daffi, AniaKJ lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja za tydzień idę do szpitala :) co do używek, to ja jestem dziwna. Mam 28 lat i nigdy w życiu nie zapaliłam papierosa, marihuany nic a nic
    Totalnie nie wiem co z czym. Tylko alkohol,ale tu akurat za sobie nie żałowalam. Co do skurczy i siary. Ja od 20 tyg mam wyplyw kolor taki raz zółty, nawet pomarańczowy. Ogólnie było tego mega dużo i budziłam się jak miss mokrego podkoszulka ale teraz na koniec już nie mam. Skurcze mam też od20 tyg, nie miałam KTG więc nie porownam wartości ale dopuki puszcza po no spie i przy zmianie pozycji to nie poród. Ja mam brzuch mega mega nisko, skurcze długo, szyjka skrócona i co??? Porodu ani widu ani słuchu. Nie obiecujcie dzieciom w brzuchu szumisia bo będą siedzieć pazerniaki jak moja. Stresant jak wynik ciśnienia?

Karmelllka90, Daffi lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella gratulacje dzielna dziewczyna i szybko poszlo ciekawe czy maz zdazyl :) nasze 3forumowe dzieciatko :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Dziewczyny ja za tydzień idę do szpitala :) co do używek, to ja jestem dziwna. Mam 28 lat i nigdy w życiu nie zapaliłam papierosa, marihuany nic a nic
    Totalnie nie wiem co z czym. Tylko alkohol,ale tu akurat za sobie nie żałowalam. Co do skurczy i siary. Ja od 20 tyg mam wyplyw kolor taki raz zółty, nawet pomarańczowy. Ogólnie było tego mega dużo i budziłam się jak miss mokrego podkoszulka ale teraz na koniec już nie mam. Skurcze mam też od20 tyg, nie miałam KTG więc nie porownam wartości ale dopuki puszcza po no spie i przy zmianie pozycji to nie poród. Ja mam brzuch mega mega nisko, skurcze długo, szyjka skrócona i co??? Porodu ani widu ani słuchu. Nie obiecujcie dzieciom w brzuchu szumisia bo będą siedzieć pazerniaki jak moja. Stresant jak wynik ciśnienia?

hahahaha ja już kupiłam.. ale nic Młodemu nie mówiłam :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mieszkam na osiedlu grodzonym nie mamy miejsc postojowych przed blokami tylko graze pod blokami jest nas mała wspólnota 4 bloki małe mój jest największy i 40 mieszkań i każdy kolejny blok jest mniejszy ... Zostało ustalone że nie wyrazamy zgody na parkowanie na drodze pożarowej. Wyobraźcie sobie że ludzie to robią zdarza się że ktoś do kogoś przyjedzie nie ma gdzie zaparkować itd. ludzie dzwonią na straż ta przyjeżdża mandaty wlepia...nie wiemy kto to robi ale ktoś robi. W zimie do sąsiada z bloku za nami przyjechała rodzinka na 2h postawili auto przed ogródkiem ktoś przykleił im naklejkę karnego kutasa i kluczem wyrysował cały blok ale tak na prawdę mocno ... Takich mamy młodych fajnych ludzi we wspólnocie... Sporo Ukraińców i szczerze są okropni w 90%,

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzecie do szpitala dwie pary kapci/klapek czy jedne takie ogólne żeby można było pod prysznic i normalnie śmigać?

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella!!! Gratki!!! :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    kurwa Karmellka! ja jestem zajebisty ogarniacz rzeczywistości! poważnie! ale nie w ciąży.. sama się dość często ostatnio łapię, że nie ogarniam.. nawet K. chciał mnie kiedyś nagrać jak mówiłam, że mam budyń zamiast mózgu... serio...nie wierzył, że ja to mówię.... dziś się żaliłam koleżance,że nie ogarnę tych outfitów... spodenki, śpiochy, kaftaniki.. no już sobie wyobrażam jak ja dziecko wyubieram....
    albo jest druga opcja.. czytałam posty wyjąc ze wzruszenia, że Mistella urodziła..

chociaż z drugiej strony... nie wiem czemu się mnie czepiasz bo ja napisałam co ja bym zrobiła :)
    Hahahaha ... Oby ci nie zostało bo powiem ci w tajemnicy, że masz to powtarzajace się haha. A co do outfitów widzę, że masz problem taki jak mój mąż on też to przeżywa 😂😂😂

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Bierzecie do szpitala dwie pary kapci/klapek czy jedne takie ogólne żeby można było pod prysznic i normalnie śmigać?
    Jedne klapki. Nie zmieszczą mi się żadne inne:p
    Zresztą mam w głowie mimo CC 3 dni tylko...

mysla.nieskalana, espoir lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    ja mam 2 spakowane.. jedne takie balerinki a drugie pod prysznic.. tzn zajumalam mojemu jego japonki bo w moje klapki noga od opuchlizny sie nie miesci :P wiec on chodzi w moich a ja w jego haha

mysla.nieskalana, stresant lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Fasolka, ja tak mam! Galaretka zamiast mózgu, dosłownie. Outfity pomagał mi szykować mąż i ja prawie przy tym płakałam, bo mnie to przerastalo! Ciągle chodzę i zapisuje wszystko na karteczkach, bo nie ogarniam rzeczywistości. A potem zapominam gdzie karteczki. Albo zapominam że zapisałam i ponownie wpadam na ten sam pomysł i czuję się jak geniusz strategii, idę zapisać na karteczkę a tam już to smao zapisane wcześniej. No zdebilenie poziom pincet!

Fasolka77, malutka_mycha, AniaKJ, Tunia76, Lolka30, estrella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek leze od rana i mierze co godzine
    7:00-135/88
    8:00-135/79
    9:00-136/87
    10:00-125/78
    11:00 -133/82

Mierze w pozycji lezacaj wiec nie wiem czy nie sa zaklamane....
    Mysle ze sa super az sie boje wstac zrobic cos do jedzenia na obiad...

• Bubek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella gratulacje !!

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
‹‹ 2388 2389 2390 2391 2392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ