X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Monia dzięki za radę ale mleka się nie napije.:(
    Czy teraz czy przed ciąża.. Jeszcze toleruje kakao ale samo mleko.. Nigdy..
    Mi pomagaja migdały:)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny na samym środku macicy czułam rano takie pulsowanie jakby trzepotanie skrzydłami jak kichnęłam teraz tez takie poczułam 3 razy ale to chyba nie ruchy malenstwa? Eee zbyt wyraźne

Karmelka chyba troszkę za wcześnie na ruchy, tak mi się wydaje

Adonis_26 lubi tę wiadomość

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam to samo od wczoraj.Kolezanka miała tak samo a jest tydzień do przodu z ciążą i akurat była u lekarza to lekarka mowiła,że to już mogą być ruchy.Tylko że są bardzo delikatne bo wczesna ciąża .Ja jestem tak tym zajarana,że od wczoraj chodzę z bananem.W tamtej ciąży nic nie czułam biedny maluszek .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj MamaHani :)

Kurde, jaki ja mam glupi dzien :/ Akurat jak mąż wyjechal na weekend. Brzuch jeszcze boli, ale trochę mniej. Za to odlrylam ze zalegly mi sie mole ;( W szafce z makaronami i mąką itp. Juz 5 wielkich latajacych zabilam ale mam takie obrzydzenie zagladac do torebek z jedzeniem, ze az mnie naciaga ;( A wlasnie gotuje obiad i probuje nie zwariowac w tej kuchni ;( Do tego syn wczoraj byl na grzybach no i w koszu na smieci sa jeszcze resztki z czyszczenia ich... Wraz z co najmniej 2 pajakami,wiec juz szafki z koszem nie otwieram bo mi gorzej na sama mysl ;( No dramat! Pomocy! ;( Nienawidze robactwa ;(

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 23 września 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny a słyszałyście może o warsztatach z Mamo to ja- są dwie opcje: jestem mamą i będę mamą. Byłyście może? Słyszałyście coś ?
    Byłam kiedyś na jestem mamą, z synkiem. Ogólnie ciężko było się skupić przy dzieciach.
    MamaHani wrote:
    Hey dziewczyny kwietniowe mam termin na 14 kwietnia według ostatniej miesiączki to moja 3 ciąża, ale jedna poroniona w maju tego roku.

Juro mam badanie prenatalne od samego początku na l4 duphaston luteina i inne wspomagacze.
    Wymioty codziennie rano w południe wieczorem i czasem w nocy jak się przebudzę.
    Robię sobie śniadanko i czytam co u was słychać dawno chciałam dołączyć ale nie myślałam że post jest utworzony w ogólnych chyba ciąża odebrała mi myślenie
    Do tego jestem mega przeziębiona
    Hej! Ile mają dzieci?
    Mama360 wrote:
    Monia dzięki za radę ale mleka się nie napije.:(
    Czy teraz czy przed ciąża.. Jeszcze toleruje kakao ale samo mleko.. Nigdy..
    To kakao. Ja piłam właśnie bardzo zimne kakao. Ale tu chodzi o mleko :P Spróbuj ;)

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90, ja tak właśnie w pierwszej ciąży czułam pierwsze ruchy, jako takie trzepotanie motyla :D tylko, że u mnie tl było w 16 tygodniu.

Kiwona bleee, mega współczuję :/

Mama360 ja miałam taką okropną zgagę w ciąży z córką. Dramat, nic nie pomagało. Teraz mam co kilka dni, ale szybko mija na szczęście.

Cześć MamaHani :)

U nas dziś chłodno, ale chociaż słońce świeci. Mama nas zaprosiła na obiad więc zaraz się zbieramy. Chociaż nie wiem czy coś zjem, jakoś mnie dziś mdłości męczą.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to trzepotanie czułam bardzo nisko tak jak przy samej kości łonowej nie ze wysoko w brzuchu. A kto wie ... moze to moja skacząca boi ia tak wysoko podskoczyła

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży ruchy poczułam około 15 tygodnia. Położyłam się na płasko na plecach i przyłożyłam ręce tuż nad spojenie łonowe, po chwili bardzo wyraźnie wwyczułam rękami ruchy. Później już z każdym dniem ruchy przybierały na sile ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a cUje cie czasem takie jakby kłocie lekkie pod kością łonowa w sensie tam od wewnątrz. Bo ja mam dzisiaj właśnie pierwszy raz chyba tak ulokowane nie tylko po bokach ale właśnie takie dziwne uczucie tam tez. Nowe uczucie wiadomo juz mi daje fo myślenie No tłumacze siebie tak ze macica tam jest wiec normalne ze rosnie

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a bóle miesiączkowe są normalne w 3 miesiącu? Bo mam od kilku dni takie chwilowe uczucie jakby mi ktoś igły wkłuwał w środku. Często przed okresem tak miewałam. Mam się martwić czy nie martwić? :D

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny a cUje cie czasem takie jakby kłocie lekkie pod kością łonowa w sensie tam od wewnątrz. Bo ja mam dzisiaj właśnie pierwszy raz chyba tak ulokowane nie tylko po bokach ale właśnie takie dziwne uczucie tam tez. Nowe uczucie wiadomo juz mi daje fo myślenie No tłumacze siebie tak ze macica tam jest wiec normalne ze rosnie
    Też coś tego typu odczuwam, bałam się, że to może zapalenie pęcherza, ale może ffaktycznie to macica.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka takie trzepotanie też mam od dwóch dni ale nie wkrecam sobie bo kurde za wcześnie.
    Sana, no wszyscy mówią że to córka, a ja właśnie uznałam przed chwilą że na pewno syn bo wredny charakter po tatusiu, miałam po dwóch godzinach tak starszna zgage że nie jadłam 2 godz (wiecie jaka jakby angina z największą ropa!!) zjadłam.. To miałam zgage bo zjadłam.. Płakać mi się chce. To musi być mały gnojek co się mści za ojca :D
    Kakao!! Dla mnie bomba. Próbuję na pewno!!
    Kupiłam sobie herbatkę z imbirem i jeszcze imbir wkrajam tak że wypala mi gardło na 15 min i jest lepiej hahah.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 18:32

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny, a bóle miesiączkowe są normalne w 3 miesiącu? Bo mam od kilku dni takie chwilowe uczucie jakby mi ktoś igły wkłuwał w środku. Często przed okresem tak miewałam. Mam się martwić czy nie martwić? :D
    Nie wiem jak napisać żeby było w miarę "smacznie" ale ja tak mam teraz często zaraz przed załatwieniem się.. No wiecie.. Przed 2 ;]
    Może Ci się nie kojarzyło a też tak masz. Jelita widocznie pracują i taki ból mi się tworzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 18:31

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno ten brzuch to moze pobolewac długi bo macica cały czas rozciąga sie. Ja cały czas konsultuje sie z koleżankami które sa na etapie 31 tydz i 24 tydz. Wczoraj i dzisiaj mój brUch bardzo czuc a to zaboli a to zakuje a to zaciągnie a to spokój a to znowu kujnie ehh a człowiek od razu strach ze hej bo przecież sie zestresowałam pewnie zaszkodziłam. Mam męża który mnie trzyma w ryzach bo inaczej bym wyładowała w nocy juz na Babinskim w kaftanie

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wieeele kilometrów zrobiłam i też czułam brzuch, tak dziwnie jakby się tam też zakwasy że zmęczenia zrobiły. Mąż przerażony, on jest chyba bardziej wystrachany niż ja :) ale w sumie się nie dziwię bo ja czułam że to tak delikatnie a on jak sam tego nie czuje to sobie wkreca że pewnie bardzo boli ale ja go nie chce martwić :)

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360, nie pomyślałam. Zwykle mam inne objawy zatwardzenia. Ale może w ciąży jest inaczej? Hmm. W sumie często mam problem z zaparciami. Ale miałam przed ciążą, właściwie od zawsze, więc zdążyłam się przyzwyczaić xD
    Mam jednak nadzieję, że to oznaka rozciągania macicy, jak u niektórych z Was :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 ja też nie piję mleka. Na zgage zjadam migdły, piję colę, wodę z lodem i cytryną albo rennie biorę. Z synem myślałam, że się skończę tak mnie paliło.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha... czasem lepiej być przeczulonym. W poprzedniej ciąży mialam od 13 tyg wlaczony magnez 8x dziennie, 3x nospa, aspargin i jeszcze coś bo ból w moim mniemaniu powinien być bo przecież wszystko się rozciąga a okazało się, że mam problemy z macicą. Nie życzę nikomu, ale lepiej zwracać na to uwagę:)

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:

A Ty złapałaś bostonkę? Ja coś o dziwo nic od dzieci nie łapię. Nie wiem czym to jest spowodowane.

Dzisiaj mam zamiar nic nie robić cały dzień ;)

Ja nie złapałam ale co ja robiłam żeby nie złapać! (Dezynfekcja wszystkiego jak jakiś hipochondryk:p) ale chyba się udało:)

Witam się w poniedziałek - czas do pracy strasznie mi się nie chce i do tego brzuch widać a chce powiedzieć dopiero za tydzień...

Monia* lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, załóż jakąś luźną tunikę, zarzuć kardigan i pewnie nikt się nie zorientuje :) pogoda teraz sprzyja maskowaniu brzuszka :D

Dzień dobry :) zaczynamy kolejny tydzień. Jak tam u Was po tych silnych wiatrach? U nas ok, ale w nocy wiało i lało okrutnie. Córcia jeszcze trochę kaszle więc zostawiam ją dzisiaj jeszcze w domu. Korzysta i jeszcze śpi :D miłego poniedziałku :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ