Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny na samym środku macicy czułam rano takie pulsowanie jakby trzepotanie skrzydłami jak kichnęłam teraz tez takie poczułam 3 razy ale to chyba nie ruchy malenstwa? Eee zbyt wyraźne
Karmelka chyba troszkę za wcześnie na ruchy, tak mi się wydajeAdonis_26 lubi tę wiadomość
-
No to ja mam to samo od wczoraj.Kolezanka miała tak samo a jest tydzień do przodu z ciążą i akurat była u lekarza to lekarka mowiła,że to już mogą być ruchy.Tylko że są bardzo delikatne bo wczesna ciąża .Ja jestem tak tym zajarana,że od wczoraj chodzę z bananem.W tamtej ciąży nic nie czułam biedny maluszek .
-
Witaj MamaHani
Kurde, jaki ja mam glupi dzien Akurat jak mąż wyjechal na weekend. Brzuch jeszcze boli, ale trochę mniej. Za to odlrylam ze zalegly mi sie mole ;( W szafce z makaronami i mąką itp. Juz 5 wielkich latajacych zabilam ale mam takie obrzydzenie zagladac do torebek z jedzeniem, ze az mnie naciaga ;( A wlasnie gotuje obiad i probuje nie zwariowac w tej kuchni ;( Do tego syn wczoraj byl na grzybach no i w koszu na smieci sa jeszcze resztki z czyszczenia ich... Wraz z co najmniej 2 pajakami,wiec juz szafki z koszem nie otwieram bo mi gorzej na sama mysl ;( No dramat! Pomocy! ;( Nienawidze robactwa ;( -
DorotaAnna wrote:Dziewczyny a słyszałyście może o warsztatach z Mamo to ja- są dwie opcje: jestem mamą i będę mamą. Byłyście może? Słyszałyście coś ?
MamaHani wrote:Hey dziewczyny kwietniowe mam termin na 14 kwietnia według ostatniej miesiączki to moja 3 ciąża, ale jedna poroniona w maju tego roku.
Juro mam badanie prenatalne od samego początku na l4 duphaston luteina i inne wspomagacze.
Wymioty codziennie rano w południe wieczorem i czasem w nocy jak się przebudzę.
Robię sobie śniadanko i czytam co u was słychać dawno chciałam dołączyć ale nie myślałam że post jest utworzony w ogólnych chyba ciąża odebrała mi myślenie
Do tego jestem mega przeziębiona
Mama360 wrote:Monia dzięki za radę ale mleka się nie napije.
Czy teraz czy przed ciąża.. Jeszcze toleruje kakao ale samo mleko.. Nigdy..
-
Karmelllka90, ja tak właśnie w pierwszej ciąży czułam pierwsze ruchy, jako takie trzepotanie motyla tylko, że u mnie tl było w 16 tygodniu.
Kiwona bleee, mega współczuję
Mama360 ja miałam taką okropną zgagę w ciąży z córką. Dramat, nic nie pomagało. Teraz mam co kilka dni, ale szybko mija na szczęście.
Cześć MamaHani
U nas dziś chłodno, ale chociaż słońce świeci. Mama nas zaprosiła na obiad więc zaraz się zbieramy. Chociaż nie wiem czy coś zjem, jakoś mnie dziś mdłości męczą.
Julia 07.2015 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a cUje cie czasem takie jakby kłocie lekkie pod kością łonowa w sensie tam od wewnątrz. Bo ja mam dzisiaj właśnie pierwszy raz chyba tak ulokowane nie tylko po bokach ale właśnie takie dziwne uczucie tam tez. Nowe uczucie wiadomo juz mi daje fo myślenie No tłumacze siebie tak ze macica tam jest wiec normalne ze rosnie
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny a cUje cie czasem takie jakby kłocie lekkie pod kością łonowa w sensie tam od wewnątrz. Bo ja mam dzisiaj właśnie pierwszy raz chyba tak ulokowane nie tylko po bokach ale właśnie takie dziwne uczucie tam tez. Nowe uczucie wiadomo juz mi daje fo myślenie No tłumacze siebie tak ze macica tam jest wiec normalne ze rosnie
-
Karmelka takie trzepotanie też mam od dwóch dni ale nie wkrecam sobie bo kurde za wcześnie.
Sana, no wszyscy mówią że to córka, a ja właśnie uznałam przed chwilą że na pewno syn bo wredny charakter po tatusiu, miałam po dwóch godzinach tak starszna zgage że nie jadłam 2 godz (wiecie jaka jakby angina z największą ropa!!) zjadłam.. To miałam zgage bo zjadłam.. Płakać mi się chce. To musi być mały gnojek co się mści za ojca
Kakao!! Dla mnie bomba. Próbuję na pewno!!
Kupiłam sobie herbatkę z imbirem i jeszcze imbir wkrajam tak że wypala mi gardło na 15 min i jest lepiej hahah.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 18:32
-
Kasiulka90 wrote:Dziewczyny, a bóle miesiączkowe są normalne w 3 miesiącu? Bo mam od kilku dni takie chwilowe uczucie jakby mi ktoś igły wkłuwał w środku. Często przed okresem tak miewałam. Mam się martwić czy nie martwić?
Może Ci się nie kojarzyło a też tak masz. Jelita widocznie pracują i taki ból mi się tworzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 18:31
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodobno ten brzuch to moze pobolewac długi bo macica cały czas rozciąga sie. Ja cały czas konsultuje sie z koleżankami które sa na etapie 31 tydz i 24 tydz. Wczoraj i dzisiaj mój brUch bardzo czuc a to zaboli a to zakuje a to zaciągnie a to spokój a to znowu kujnie ehh a człowiek od razu strach ze hej bo przecież sie zestresowałam pewnie zaszkodziłam. Mam męża który mnie trzyma w ryzach bo inaczej bym wyładowała w nocy juz na Babinskim w kaftanie
-
Ja dzisiaj wieeele kilometrów zrobiłam i też czułam brzuch, tak dziwnie jakby się tam też zakwasy że zmęczenia zrobiły. Mąż przerażony, on jest chyba bardziej wystrachany niż ja ale w sumie się nie dziwię bo ja czułam że to tak delikatnie a on jak sam tego nie czuje to sobie wkreca że pewnie bardzo boli ale ja go nie chce martwić
-
Mama360, nie pomyślałam. Zwykle mam inne objawy zatwardzenia. Ale może w ciąży jest inaczej? Hmm. W sumie często mam problem z zaparciami. Ale miałam przed ciążą, właściwie od zawsze, więc zdążyłam się przyzwyczaić xD
Mam jednak nadzieję, że to oznaka rozciągania macicy, jak u niektórych z Was -
Co do brzucha... czasem lepiej być przeczulonym. W poprzedniej ciąży mialam od 13 tyg wlaczony magnez 8x dziennie, 3x nospa, aspargin i jeszcze coś bo ból w moim mniemaniu powinien być bo przecież wszystko się rozciąga a okazało się, że mam problemy z macicą. Nie życzę nikomu, ale lepiej zwracać na to uwagę
-
Monia* wrote:
A Ty złapałaś bostonkę? Ja coś o dziwo nic od dzieci nie łapię. Nie wiem czym to jest spowodowane.
Dzisiaj mam zamiar nic nie robić cały dzień
Ja nie złapałam ale co ja robiłam żeby nie złapać! (Dezynfekcja wszystkiego jak jakiś hipochondryk:p) ale chyba się udało:)
Witam się w poniedziałek - czas do pracy strasznie mi się nie chce i do tego brzuch widać a chce powiedzieć dopiero za tydzień...
Monia* lubi tę wiadomość
-
Aga, załóż jakąś luźną tunikę, zarzuć kardigan i pewnie nikt się nie zorientuje pogoda teraz sprzyja maskowaniu brzuszka
Dzień dobry zaczynamy kolejny tydzień. Jak tam u Was po tych silnych wiatrach? U nas ok, ale w nocy wiało i lało okrutnie. Córcia jeszcze trochę kaszle więc zostawiam ją dzisiaj jeszcze w domu. Korzysta i jeszcze śpi miłego poniedziałkuWiewióreczka lubi tę wiadomość
Julia 07.2015