X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ja sie umówiłam do lekarza na 15 ściągnęłam męża z pracy i powiem wam wszytsko było super. Ale po tym stresie który miałam w weekend wczoraj wieczorem wkładałam sobie luteinę i czułam ze szyjka jest niso, miałam tak juz na etapie koło 6 tygodnia ale mi eko wszytsko sie podniosło ładnie ale dzisiaj rano to jest bardzo nisko czuje ja po prostu w pochwie ze cos tam mam jakby złe włożony tampon i do tego mam ćmienia i kucie łonie nie wiem jak to opisać jestem wystraszona i wydaje mi sie ze szyjka nie wytrzyma. Jestem beznadziejna wszytsko przez to ze sie zestresowałam
    no stres w naszym stanie raczej nie jest wskazany. Poloz sie i spokojnie wszystko bedzie dobrze......

Ja w pracy tez czasami zapominam o ciazy i drze sie po dzieciach ze az cisnienie skacze...... a one to potrafia wkur....ic czlowieka na maxa :)

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis, a jakie miałaś w poprzedniej ciąży problemy z macicą - miałaś bóle i okazało się, że nie rozciąga się jak trzeba??

Karmelko, ja swoją szyjkę czuję codziennie przy aplikowaniu luteiny. I widocznie to normalne, bo u ginekologa jestem średnio co tydzień, ogląda tam wszystko i mówi, że jest OK. Tak więc nie martw się :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Adonis, a jakie miałaś w poprzedniej ciąży problemy z macicą - miałaś bóle i okazało się, że nie rozciąga się jak trzeba??

Karmelko, ja swoją szyjkę czuję codziennie przy aplikowaniu luteiny. I widocznie to normalne, bo u ginekologa jestem średnio co tydzień, ogląda tam wszystko i mówi, że jest OK. Tak więc nie martw się :)
    Ale ja mam to paskudne uczucie jakbym miała cos grubego włożone w pochwę i jeszcze to uczucie na samym końcu kości łonowej takie tempe kłocie to juz na pewno od szyjki

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelko, mój gin mówił, że wszelkie kłucia i ciągnięcia są normalne. Bardziej go niepokoją moje bóle okresowe, bo to są skurcze.
    Te kłucia zazwyczaj lokalizują się w pachwinach, pod kością łonową, w samej pochwie i nawet w odbycie. Miałam we wszystkich lokalizacjach.
    Byłam we wczesnej ciąży i okazało się, że mój ojciec ma raka, schudłam 5 kg w 3 dni, stres mnie po prostu zeżarł - lekarz mi powiedział, że nie ma on wpływu na ciążę. Może jakiś skrajny, typu czyjaś śmierć, mógłby zaszkodzić. Ale ostry i nawet długo utrzymujący się nie zrobi krzywdy.
    Szyjkę bada się od 16 tc z tego co kojarzę, wcześniej ponoć się nie skraca.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tak, kichanie to zło! Też juz się zginam jak czuje ze nadchodzi, wtedy jest szansa, ze nie zaboli. Przy kaszlu podobnie.

Bol "owulacyjny" zelżał, ale ciagle jest. Wczoraj wieczorem juz nospe wzielam i dobrze, bo zasnelam jakos. A do tego bola mnie plecy i prawr biodro :/
    Nic to, wszystko do przeżycia, byle maluch zdrowo rosl :D W piatek usg, maz jest ze mna za kazdym razem, wiec przeżywamy wspolnie, choc ja duuuuuzo bardziej bo rycze jak slysze serduszko ;)
    Ja tez sie stresuje pappa, mam 35 lat. Ale zrobie, czuje ze wszystko będzie ok.

Zimny i mokry ten poniedziałek, brr. Ale i tak wole to niz upaly :P

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Wiewioreczka wspomniała o tych ukluciach jakby w pochwie.. Mam. Od czasu do czasu, nie często, ale są śmieszne. Jakby w środku coś było i mnie zaszczypało.. Ciężko mi określić. Kojarzy która co to?

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie;p
    umowilam sie na to badanie USG z ocena przeziernosci karkowej i kosci nosowej..
    termin mam na 1 pazdziernika.. ale tak myslę czy nie za szybko... odruchowo podalam ze zaczelam wczoraj 11 tydzien ciazy ale.. z tego calego podekscytowania nie spytalam czy 11 to 10+1 czy juz pelny 11 czyli te 11+1... zakrecilam sie juz w tym.
    podano mi nazwisko lekarki wiec odruchowo spytalam o certyfikat.. i pani w rejestracji powiedziala ze nie wwie... ze u nich wszyscy lekarze to USG wykonuja i nikt nigdy nie pytal o to. spodziewalam sie tego.
    ale sprawdzilam na liscie i widnieje ta Pani doktor. teraz nie wiem czy powinnam przesunac to badanie o tydzien.. zwlaszcza ze wg ostatniego usg ciaza wyszla mlodsza o 4 dni. po 1szym USG byl tylko 1dzien roznicy.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj będę dzwonić i umawiać się na ten test podwójny usg+krew. Czy jest jakiś optymalny termin na zrobienie tego badania czy brać cokolwiek pomiędzy 12 a 14 tyg? Zastanawiam się też nad Hormony albo Sanco tak dla pewności

tb739vvj5r83d9nz.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,

ja też mam często różne bóle. u mnie w 1 ciąży calutką się one ciągły i było ok. teraz, jak mnie ostatnio bardzo bolał brzuch i krzyż, dzwoniłam do gin i kazała wziąć nospę i odpocząć. jak nie przejdzie, albo nie daj Boże, pojawi się krwawienie to jechać na IP. ale przeszło. inne bóle pewnie muszą być, bo przecież wszystko się rozciąga.

Ja dziś na 18 jadę na usg. <3

nie wyspałam sie, cały czas mi zimno, mimo, że w domu już grzejemy :(

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mam pytanie;p
    termin mam na 1 pazdziernika.. ale tak myslę czy nie za szybko... odruchowo podalam ze zaczelam wczoraj 11 tydzien ciazy ale.. z tego calego podekscytowania nie spytalam czy 11 to 10+1 czy juz pelny 11 czyli te 11+1... zakrecilam sie juz w tym.
    podano mi nazwisko lekarki wiec odruchowo spytalam o certyfikat.. i pani w rejestracji powiedziala ze nie wwie... ze u nich wszyscy lekarze to USG wykonuja i nikt nigdy nie pytal o to. spodziewalam sie tego.
    ale sprawdzilam na liscie i widnieje ta Pani doktor. teraz nie wiem czy powinnam przesunac to badanie o tydzien.. zwlaszcza ze wg ostatniego usg ciaza wyszla mlodsza o 4 dni. po 1szym USG byl tylko 1dzien roznicy.

ja umówiłam się do jednego z lepszych (podobno) lekarzy w 3mieście. zajmuję się praktycznie w większości prenatalnymi badaniami. samo usg trwa nawet 60 min.
    dzwoniąc do niego bezpośrednio, żeby się umówić, mówiłam (ze swoich obliczeń), że chcę na ostatni tydzień września. on pytał o OM i powiedział, że 8.10 będzie najlepiej (będę wtedy jakoś 13+ 3/4) i tydzień wcześniej krew.

Daffi lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka, trzymam kciuki za usg :*

Franka, ja miałam prenatalne 11+5 i było wszystko super widać, ale im później, tym większe szanse, że będzie widoczna płeć. Jednak nie czekaj do ostatniej chwili, bo jeśli dzidziuś nadprogramowo podrośnie, to może być problem. Wstrzel się w środek, chyba że chcesz mieć to jak najszybciej z głowy, to 12 tc śmiało rób :)

Daffi, prenatalne robi się od 11+0 (nie 10+0). To 11 skończonych tygodni. Jednak musisz patrzeć na wiek wg usg, bo wg OM Twoja dzidzia może być troszkę za mała. Dla ginekologów jesteś w 10 tc (oni liczą tylko te skończone tygodnie).

Daffi, Franka2104 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja poszłam jak miałam 11+2,a tu się okazał dzidziuś duzy na 13 tydz więc nie ma co czekać na ostatnią chwilę.

Daffi, Franka2104 lubią tę wiadomość

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za tydz w poniedzialek bede miala 11+1 z OM ale jesli ostatnie USG wyszlo ze dzidzia mniejsza to zadzwonie i przeloze albo na koniec tyg albo calkiem na za tydz. bede wtedy spokojniejsza bo nawet 12+1 minus 4dni zawsze bedzie juz ten 11 tc skonczony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 11:37

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja jak się rejestrowałam to Pani pytała mnie w którym jestem tygodniu i dniu według ostatniego usg i wtedy sama zaproponowała termin. W każdym razie bardziej interesował ją tc z usg a nie z om. Wiec może faktycznie spróbuj przełożyć. Bo jak masz isc a się okaże ze dzidxia za mała to też bez sensu

Daffi lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mam pytanie;p

Gdzie jest ta lista?

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Miałam skurcze od 12/13 tyg

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Faktycznie pogoda nas nie rozpieszcza.. ja dzis wstałam z bólem głowy
    Uważajcie na siebie i ubierajcie się ciepło- choroby nam teraz nie są potrzebne☺
    Ja marzyłam o takiej pogodzie! :D

Paula 90 lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Ja marzyłam o takiej pogodzie! :D
    Oooo tak!!!! :D

Kiwona lubi tę wiadomość

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja sprawdziłam wyniki pappa i wolnego beta hcg, bo chciałam wydrukować ze strony diagnostyki na środowa wizytę. I oczywiście się zestresowałam.... beta 190 jednostek, pappa ponad 5. Nie wiem jak to się ma do MoM, pewnie to zostanie przeliczone w środę. Ale dla skończonego 11tc to i jeden i drugi parametr ponad normę. Zaczelam czytać internety i oczywiście tylko się zestresowałam :-/ mam nadzieje, ze w środę wyjdzie wszystko ok :(

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj trzy raz zlało .I to nie deszcz tylko grad .Leże wyziebnięta pod kocem.Jechałam specjalnie,żeby się zarejestrować do poradni patologii ciąży a pani recepcji to jeszcze z komuny i mi tylko syknęła,że mam dzownic po 27.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ