X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiorka powiedz jeszcze dokladnie w ktorym tyg. I dniu Szymek sie urodzil i czy mial cos na plucka podane? Ze tak ladnie i szybko sobie poradzil

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ale patrząc na twój stan psychiczny i lęk przed bólem to ty masz wskazanie do cesarki. Tylko musisz zacząć działać. Idziesz do psychiatry, dziewczyna na marcówka tak zrobiła. Umawiasz się do swojej ona musi ci jeszcze dać skierowanie potem do swojego szpitala na kwalifikacje ... I ja np zadzwoniłam dzisiaj zapytali o termin porodu i już jutro mam tam być.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karolina - w takim razie to ja jestem naprawdę okropna. Nie potrafię sobie wyobrazić swojego synka ani radości o której piszą mamy. Ja czuję tylko obawy i strach. Nie myślę o tym, że poznam swoje dziecko mimo, że bardzo się staram. Moje myśli zaprząta ból, strach, problemy z porodem, laktacją... Długo by wymieniać. Afirmacje nie działają.
    W połowie ciąży miałam w myślach tylko to maleństwo, różowe, pulchniutkie i zdrowe.
    A z każdym dniem bliżej porodu ta wizja wydaje mi się jakby z innego życia.
    Nawet sny mam coraz bardziej straszne.

Dla mnie w tej chwili ciąża to nieustanny dyskomfort lub ból a poród widzi mi się jako coś strasznego.
    Walczę z tym, ale to nie łatwe. Nie jest łatwo oswoić się z myślą, że czeka mnie jeszcze niewyobrażalne cierpienie po tych wszystkich problemach, które miałam w ciąży.
    W pewnym sensie czuję się oszukana. Bo nie tak sobie to wszystko wyobrażałam.

I trzyma mnie tylko ta myśl, że w momencie kiedy zobaczysz dziecko to te wszystkie obawy i myśli znikają.

Tak jak espoir pisze - to strach przed nieznanym. Jak urodzimy to wszystko się ułoży.
    Paula nic dodać nic ująć, niestety :(

f1d9680377.png

Wysłany: 19 marca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Może jestem dziwna, ale mi bardzo smakuje sama :) Ile tych herbatek dziennie pijecie?
    Ja też że smakiem ja wypija :D ale przy staraniach tyle różnych dziwnych ziół piłam że teraz już mnie to nie rusza :D

f1d9680377.png

Wysłany: 19 marca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Lili kurcze jeszcze torbiel :/ duża jest? Mówił coś więcej na ten temat?
    A to ile mały waży? Powiedział?
    O kurcze to nie wiedziałam że tak można że badanie gin i rozwarcie się zrobi.
    To chyba coś ala masaż szyjki. Podobno jak jest się już po terminie to lekarz lub położna robią taki bolesny masaż, czasami dwa lub trzy żeby szyjka szybciej puściła.

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka dziękujemy za opis cc ❤ odpoczywaj i ucałuj Szymonka od wszystkich cioć 😘

Karolinka nie wiem Kochana co Ci napisać...
    Nie byłam w takiej sytuacji i nie mogę doradzać...Wiem jednak jako mama,że dziecko przyćmi to co się teraz dzieje w Twojej główce i sercu...

Pisałam Wam, że brzuch opadł mi na maxa i czuje to na każdym możliwym kroku... Wiem,że to nic nie znaczy ale fakt jest faktem😉

malutka_mycha, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam Dziewczyny to uświadamiam sobie, że tego, czego sie tu dowiaduję, nie daje żadna szkoła rodzenia, żadna położna, żaden lekarz, żadna mamaginekolog... Tu jest po prostu samo życie! Dzięki za wszystkie rady, opisy porodów, szpitali, listy wyprwek, plany porodów, polecane produkty, opinie i oceny, również propozycje obiadów ;-) Nigdzie indziej bym tego nie znalazła!!!

Karmelllka90, Tunia76, Lolka30, Kasiulka90, Wiewióreczka, Mama36, espoir, DorotaAnna, martusiawp, B_002, Fasolka77, AniaKJ, estrella, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

age.png
    age.png

Wysłany: 19 marca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka ale patrząc na twój stan psychiczny i lęk przed bólem to ty masz wskazanie do cesarki. Tylko musisz zacząć działać. Idziesz do psychiatry, dziewczyna na marcówka tak zrobiła. Umawiasz się do swojej ona musi ci jeszcze dać skierowanie potem do swojego szpitala na kwalifikacje ... I ja np zadzwoniłam dzisiaj zapytali o termin porodu i już jutro mam tam być.
    Myślisz że taka jednorazowa wizyta u psychiatry może załatwić sprawę? Ostatnio się nad tym zastanawiałam ale chyba lekarz po jednej wizycie Ci takiej opinii nie wystawi, ale może mam inne wyobrażenie o wizytach u psychiatry :) ja taki lek przed porodem mam od lat, po pierwsze moja mama podczas obu porodów miała jakieś komplikacje i niestety mi o tym opowiedziała a jeszcze jakiś mądry lekarz 20 letniej dziewczynie powiedział że "pani będzie miała duży problem żeby urodzic sn". Siedzi w psychice :/

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Myślisz że taka jednorazowa wizyta u psychiatry może załatwić sprawę? Ostatnio się nad tym zastanawiałam ale chyba lekarz po jednej wizycie Ci takiej opinii nie wystawi, ale może mam inne wyobrażenie o wizytach u psychiatry :) ja taki lek przed porodem mam od lat, po pierwsze moja mama podczas obu porodów miała jakieś komplikacje i niestety mi o tym opowiedziała a jeszcze jakiś mądry lekarz 20 letniej dziewczynie powiedział że "pani będzie miała duży problem żeby urodzic sn". Siedzi w psychice :/
    Tak,jedna wizyta i z głowy. Wystarczy powiedzieć o swoich uczuciach a ty czy Karolina dość mocno łapiecie takie dołki ciążowe. A wiadomo że po porodzie z tymi hormonami jest gorzej. A tym bardziej dziewczyny zobaczcie na wiek ciąży tu już nie ma na co czekać jeśli czujecie taki strach przecież stress to największy wróg oksytocyny. A to właśnie oksytocyna powoduje że poród postępuje. Polozna mówiła że kobiety w domu szybciej rodzą bo wchodząc do szpitala stresują się mocniej i przez to oksytocyna jest hamowana.

Wysłany: 19 marca 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to i zła jestem na siebie o to, że ja miałam podejście co ma być to będzie. I jakoś w połowie ciąży przeszedł mi strach związany z porodem. I wystarczyła jedna informacja - o przewidywanej wadze dziecka i wszystko wróciło. A na dobrą sprawę strach może być bezpodstawne bo przecież usg i lekarz mogą się mylić. Ale ciężko do tego podejść racjonalnie.

Karmelka przepracowalas sobie to CC? Już Ci lepiej?

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka, Ty jesteś niesamowita, że masz czas i chęci do nas pisać 😊😊😊 I ten Twój humor... Nic się nie zmieniło 😄 Nie zjedz Szymonka!!! Ja nie pozwalam! Możesz przytulać, całować i ślinić, ale nie gryźć! Głodomorze!

Wiewióreczka, B_002, Lolka30 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, ale jak tu się powstrzymać...te paluszki są tak chude i apetyczne :D

Stresant, urodził się w 36+5, miał podane w 25 tc sterydy, ale nie wiem czy coś dały, bo właśnie z oddechem był problem. Ale fakt, szybko sobie poradził :)

Dziewczyny, moje cycki zaraz eksplodują. Cycnik, ktory kupiłam celowo za duży jest teraz kilka rozmiarów za mały. Od momentu rozkręcenia laktacji cyce są razy dwa, bez żadnego przesadyzmu. Jak sie zobaczyłam w domu w lustrze,myślałam, że to nie moje. Ku przestrodze tym, które kupiły sexy dopasowane :P

Fasolka77, Lolka30, mysla.nieskalana, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle śpią a ja nie ;)

martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • india Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiorkw tez nie spie ;)

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie staram sie nadrabiać posty ale glowa mi leci i przysypiam ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisałam nie kupujcie cyckonoszow bo rosną dwa razy to każda miała gdzieś :p
    Wiewiórka.. Jeszcze z tydzień, dwa i się unormuje i złapie swój normalny rozmiar :*
    Ja wyspana! W świetnym humorze i formie od paru dni. Mogę być w nocy napuchnieta nie?? No stanęłam na wadze przed wizytą :p
    Te dwie czekolady tak szybko chyba nie zadziałały co???!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 03:21

Wiewióreczka, Lolka30, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mam nadzieje, ze u ciebie jest inaczej ale u mnie po porodzie nue wszystko okazalo sie byc opuchlizna :/ ;))

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Mama mam nadzieje, ze u ciebie jest inaczej ale u mnie po porodzie nue wszystko okazalo sie byc opuchlizna :/ ;))
    Hihi... Jestem przygotowana. Zmagalam się z rzuceniem dość sporej wagi (kinkabascie kg) po drugim porodzie. I mimo karmienia piersią nie było łatwo.. Było bardzo trudno że tak powiem.
    Tylko wiem że ja nie dietowa.. Z tym problem. Na szczęście ruch i sport uwielbiam!! Nawet nie mogę się doczekać biegania spowrotem.to takie chwile tylko dla mnie, muzyki i moich myśli. :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo i wyspalam sie. Odespalam te noc paskudna.

Co do figury dziewczyny to szczupla nie oznacza kwalifikacji do cc.. Karolka przeszla pomiary.. Wiele kobiet rodzi naturalnie bez problemów najwazniejsze to te pomiary inaczej nikt nie dopuści do tej formy porodu a widzę ze tu bardziej chodzi o lęk i strach przed bólem..
    Bolec bedzie bo musi ale serio to nie jest nic nie do wytrzymania.. To jest strach przed nieznanym. Nie zdecydowałabym się nigdy na cc chyba ze nie mam innej mozliwosci i to byloby dla nas najlepsze.

Misiabella, Tunia76, malutka_mycha, Aga2606, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Najgorsze jest to i zła jestem na siebie o to, że ja miałam podejście co ma być to będzie. I jakoś w połowie ciąży przeszedł mi strach związany z porodem. I wystarczyła jedna informacja - o przewidywanej wadze dziecka i wszystko wróciło. A na dobrą sprawę strach może być bezpodstawne bo przecież usg i lekarz mogą się mylić. Ale ciężko do tego podejść racjonalnie.

Karmelka przepracowalas sobie to CC? Już Ci lepiej?
    No właśnie już się pogodziłam. Teraz mamase pytań staram sobie to zwizualizować bo już taka jestem. Szukam wyjścia jak zrobić co zrobic, żeby poprawić sobie komfort. Generalnie przymierzam się do napisania planu porodu po CC bo mogę więc może to mi da jakieś takie wieksze poczucie że jakoś będę śmiała wpływ na ten przebieg dotyczący dziecka kontaktu itd. wtedy jest mi lepiej.

‹‹ 2404 2405 2406 2407 2408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ