Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStresant... Wolę myśleć że Twoje dziecko się przejezyczylo albo źle usłyszalo.. Oby!!!.
Co do dziwnego jedzenia to przed ciążą nawet nic bym z proszku nie zjadła. Przepraszam fuuujjj.. Ale te wszystkie jakieś zupy, sosy z proszku. Ja to wolę sama zrobić. Zawsze mnie odrzycalo.
Ale cola... Tak co 3 dni szklaneczka do obiadu musi wleciec hihi.. No nie mówiąc o macu.
Ja to znowu mam slodyczowa obsesję.. Jak się dossam to koniec. Dziś przegielam już max... Zjadłam 1,5czekolady milki. Nie moja wina ze w biedronce była promocja kup 2 ;pmysla.nieskalana, Kasiulka90, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStresant - to nie żadna akcja
Tak jest od lat.
Zakładając kolorowe skarpetki mamy się wyróżnić tak jak wyrózniają się takie osoby. Żeby poczuć niejako jak oni są napiętnowani bo są "inni". U nas łączyło się to z rozmową na lekcjach o ludziach z zespołem downa, poznaniem tej choroby. Nie jest to prześmiewcze tylko edukacyjne (a przynajmniej takie powinno być w zamyśle). Ma nas oswoić z tą chorobą, bo przecież wcale nie jest rzadka. Ja dzięki temu wiem o wiele więcej o zespole downa i nie boję się takich ludzi (a kiedyś się bałam).stresant lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:No z tymi skarpetkami to tak jest,chodzi o to jak ta nauczycielka to nazwała ,bez tłumaczenia dzieciom o co chodzi.
Tylko przekaz nauczycielki jakiś średni taki.mysla.nieskalana, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Stresant... Wolę myśleć że Twoje dziecko się przejezyczylo albo źle usłyszalo.. Oby!!!.
Co do dziwnego jedzenia to przed ciążą nawet nic bym z proszku nie zjadła. Przepraszam fuuujjj.. Ale te wszystkie jakieś zupy, sosy z proszku. Ja to wolę sama zrobić. Zawsze mnie odrzycalo.
Ale cola... Tak co 3 dni szklaneczka do obiadu musi wleciec hihi.. No nie mówiąc o macu.
Ja to znowu mam slodyczowa obsesję.. Jak się dossam to koniec. Dziś przegielam już max... Zjadłam 1,5czekolady milki. Nie moja wina ze w biedronce była promocja kup 2 ;p
Kuźwa mnie też złapali na tą promocje na milki! Jedna od razu wrzuciłam do torby do szpitala xd a druga prawienpol zjadłamdzisiaj to w ogóle dużo słodkiego zjadłam a tylko na główne posiłki normalne jedzenie... no dobra na obiad były naleśniki z dżemem. Ale cały dzień było mi niedobrze i tylko po czekoladzie było mi lepiej
mysla.nieskalana, Mama36 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyNawet jeśli powiedziała "dzień downa" to raczej miała na myśli dzień choroby a nie osoby. Tak jak jest dzień parkinsona albo dzień padaczki. Nie mówi się w potocznym języku "dzień osób z zaburzeniami ze spektrum padaczki" tylko dzień padaczki.
Mam nadzieję, że to był po prostu skrót myślowy, nie nacechowany pejoratywnie.
Najważniejsze, że wytłumaczyłaś dziecku o co chodzi.
stresant lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:A ja się rozsypałam całkowicie, popłakuje sobie już dobrą godzinę.
Chyba całkowicie zdałam sobie sprawę, że między mną a M nic już nie wróci na dawne tory.
Dodatkowo jeszcze ten dzisiejszy dzień mnie dobił.
Jestem gdzieś na dnie ...
Czasem jak człowiek sobie popłacze i wyrzuci te wszystkie emocje z siebie to lepiej się robi, a jutro wstanie słoneczko i będzie już lepiejstresant lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:A ja się rozsypałam całkowicie, popłakuje sobie już dobrą godzinę.
Chyba całkowicie zdałam sobie sprawę, że między mną a M nic już nie wróci na dawne tory.
Jestem gdzieś na dnie ...ale rok szybko minął a czas leczy rany.
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:A ja się rozsypałam całkowicie, popłakuje sobie już dobrą godzinę.
Jestem gdzieś na dnie ...
Kochana, nie wiem co czujesz. Nawet nie chcę próbować zrozumieć, bo to niemożliwe. Ale wiem jedno - miłość do faceta, choćby najsilniejsza, w końcu się "wyleczy".
A miłość do dziecka przyćmi wszystko.
Jesteś rozsądną kobietą. Wiesz, że nie będzie łatwo. I wypłacz się do woli jeśli to Ci pomaga. Ale wiesz na pewno też, że trzeba się pozbierać. I nawet morze łez nie sprawi, że on wróci i będzie jak dawniej. Czy jest sens je wylewać?
Przytulam mocno.mysla.nieskalana, Mama36, stresant, martusiawp, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:Może masz Paula rację, ja to od razu odebrałam jako jakiś taki lekceważący ton ten nauczycielki. Nie pomyślałam,że nie o to jej chodziło
ale dobrze ze mam Wasbo juz wiem
Paula 90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
stresant wrote:Ja tam zaraz pomyslalam ze lekcewazacy ton...pytalam sie dlaczego 2rozne skarpetki mowil ze nie wie ze kazala i koniec....
ale dobrze ze mam Wasbo juz wiem
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Do odkurzacza i elektryczny.
Połozna nam mówiła, że ten którym rodzic wciąga wprowadza się sobie wirusy prosto do oskrzeli. Bo przy zwykłym kontakcie z katarem dostaniemy kataru. A jak sobie jakiegoś wirusa zaciągniemy to możemy sobie zrobić zapalenie oskrzeli i zarazimy dziecko.
Bo o ile gluty tamtedy nie przepłyną to wirusy i bakterie fruną aż miło. -
nick nieaktualnyJa po wizycie bede miała nockę z głowy chyba, normalnie plakac mi się chce. Po pierwsze to u małego wyszła torbiel na nerce, przy porodzie mam się upominać, żeby mu konieczne usg zrobili w drugiej dobie i to sprawdzili. Po drugie mam sobie do piatku podjąć decyzję czy chce rodzic sn czy cc bo mały jest na granicy i moze się udać, a może nie... a pozatym przy badaniu szyjak nadal pięknie trzymala, wiec gin stwierdził, że już na tym etapie to trochę jej pomozemy i tak mi tam pogrzebał, że z gotela zeszlam z rozwarciem na jeden palec. W piatek mam ktg zbada mnie jeszcze i prawdopodobnie w poniedziałek położy już na oddział.