Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sasiadka przyniosla mi przed chwila 2 paczki pieluch 1
taki prezent
ostro nam kibicuje od poczatku staran sama ma 3 dzieci....ale biedna co chwile sie meczy z cystami na jajniku......juz ma miec 3 operacje bo znow sie jej zrobily
moze ktoras z Was miala taki problem kiedys? co dziewczynie poradzic? -
Właśnie zrobiłam sobie kawkę, wstawiłam schab do piekarnika, odkurzacz automatyczny za mnie odkurzył i tak sobie myślę. Tyle wynalazków już wymyślili, dlaczego nie wymyślono jeszcze automatycznego żelazka, które później składa rzeczy gotowe do wsadzenia do szafek? Przecież mamy 21 wiek
martusiawp, estrella lubią tę wiadomość
-
martusiawp wrote:A to chyba ja myślałam o czymś innym. A o tym co piszesz to nie słyszałam jeszcze, człowiek cały czas się uczy 😀
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Kiwona Ty uważaj bo zamiast na porodówke to na ostry trafisz
Basia super że Was wypisują. Będą często kontrolowac ale jednak co w domu to w domu
Ja mam dzisiaj dzień pod znakiem szpitala, robią babci wszystkie badania. Mam nadzieję że nic złego nie wyjdzie. Latam tu po schodach tam i z powrotem bo nie lubię winda i jeździć. I lepiej mi to wychodzi niż w połowie ciąży, zero zadyszkiA szła za mną babeczka chyba w młodszej ciazy (a na pewno z mniejszym brzuchem) i miała duży problem. Więc na moim przykładzie widać że można to wycwiczyc
B_002, martusiawp, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Ale z tym ktg co 2 -3 dni to serio często. Nawet ja przy okresowej tachykardii małej mam raz w tygodniu. Ale dobrze że będą mieli wszystko pod kontrolą. Jakby nie było potrzeby to by nie zlecali i cię nie męczyli. Ja już siedzę w 5 i od 11 do 13 są te kwalifikacje ale jest nas tutaj tak dużo że masakra!
Ale może mi się uda dziś już jakiś termin ustalić, na piątek albo poniedziałek
Nawet nie wiem gdzie to pytać o to KTG ale zaraz będę szukać. Czekam na wypis teraz, trochę im schodzi.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Tunia76 wrote:Kobieta do porodu 43kg, nawet sobie wyobrazić nie potrafię. 😄
A jak tam z imionami u Ciebie?jakiś postęp?
my nadal nie wiemy 😂Tunia76 lubi tę wiadomość
-
nieprawdopodobne.. Zus mnie rozliczyl.. jestem w absolutnym szoku bo mialam wyplate 5 marca i teraz bede miala 29...
zaczelo sie na szybko wyrownywanie tego co nie mialam na biezaco
super bardzo sie przyda bo od poniedzialku ruszamy z malowaniem mieszkania... kupie lampke dla malucha.
Macie namiary na jakies fajne literki na sciane? ale chodzi mi o takie nie klejone tylko wieszane chocby na tasme dwustronna.B_002, Natalia-tosia, martusiawp, malutka_mycha, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasieńka fajnie, że nie musisz do konca leżeć w szpitalu i bedziesz czekać w domu.
Ja to dzidiadiaj czuje się jak zwłoki. Po wczorajszym badaniu tak mnie bolą pachwiny, że kroka z trudem idzie zrobić. Leżę dzisiaj i z łóżka nie wychodzę, mam nadzieję że tym sposobem uda mi się nadrobic wczorajszy dzień na forum.
Dlugo wczoraj rozmawialiśmy z mężem na temat porodu i jesli bedziemy mieć nadal wybór to bardziej skłaniamy się do cc. Maly waży już 3300 pod uwagę bierzemy jeszcze blad pomiaru i o ile jego niższa waga bylala by spoko tak już wyższa może prowadzić do komplikacji, a jak pomyśle o tych kleszczach czy vacum to już wole na.spokojnie zrobic cesarke.
W odniesieniu do tego rozwierania szyjki za pomocą tego masażu o ile to co mi tam wczoraj zrobił to był teb masaż to wcale tak strasznie nie boli. Wiadomo jest nieprzyjemne i delikatny ból czuć, ale po opisach miałam o wiele gorsze wyobrazenie na ten temat. Chociaż może byc tak, że przy skurczach inaczej to się odczówa.
Wiewioreczko uspokoił mnie twój post odnosnie cc, jakoś tak inaczej spojrzałam na to, na pewno strach się zmniejszył. A jakieś wskazania macie co do tej nerki Szymonka?? Lekarze coś mówią wiecej na ten temat?? -
nick nieaktualnyDaffi wrote:nieprawdopodobne.. Zus mnie rozliczyl.. jestem w absolutnym szoku bo mialam wyplate 5 marca i teraz bede miala 29...
super bardzo sie przyda bo od poniedzialku ruszamy z malowaniem mieszkania... kupie lampke dla malucha.
Macie namiary na jakies fajne literki na sciane? ale chodzi mi o takie nie klejone tylko wieszane chocby na tasme dwustronna.Daffi lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Sasiadka przyniosla mi przed chwila 2 paczki pieluch 1
taki prezent
ostro nam kibicuje od poczatku staran sama ma 3 dzieci....ale biedna co chwile sie meczy z cystami na jajniku......juz ma miec 3 operacje bo znow sie jej zrobily
moze ktoras z Was miala taki problem kiedys? co dziewczynie poradzic?
-
Natalia-tosia wrote:Właśnie zrobiłam sobie kawkę, wstawiłam schab do piekarnika, odkurzacz automatyczny za mnie odkurzył i tak sobie myślę. Tyle wynalazków już wymyślili, dlaczego nie wymyślono jeszcze automatycznego żelazka, które później składa rzeczy gotowe do wsadzenia do szafek? Przecież mamy 21 wiek
https://www.google.com/search?q=foldimate&oq=foldimate&aqs=chrome..69i57j0l3.2007j0j4&client=ms-unknown&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
I lg styler też prasuje para 😂
martusiawp lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Lili idziemy masowo haha
wiedza ze sie zaraz rozkruszamy bo widza jaki okres zasilku mamy wykorzystany i wtedy musieliby wyplacac wszystko na raz:)
Chociaz na sam koniec daja nam odrobine radosci i spokoju:)
co do porodu.. to lekarz mnie ostatnio pytal czy corka sama sie urodzila bez komplikacji czy byly uzywane kleszcze lub vacum.. jak powiedzialam o tym M.. to zaczal drazyc biedak co to vacum i serio sie przerazil ze takie cos sie robi przy porodach.
ja mam nadzieje ze skoro za 1 szym razem dalam rade urodzic ponad 4kg to fifi bedzie jak pryszcz mimo ze juz sporo wazy. -
B_002 wrote:No często, ale myślę że co 3 dni się będę umawiać. Z resztą chyba muszę jeszcze zdobyć skierowanie od swojej gin. Jutro mam wizytę. Bo w szpitalu to dają zalecenie a nie skierowanie
Ale może mi się uda dziś już jakiś termin ustalić, na piątek albo poniedziałek
Nawet nie wiem gdzie to pytać o to KTG ale zaraz będę szukać. Czekam na wypis teraz, trochę im schodzi.Idziesz do położnej ona Cię wpisuje, od 36 tygodnia ciąży można robić nawet codziennie
-
Daffi wrote:nieprawdopodobne.. Zus mnie rozliczyl.. jestem w absolutnym szoku bo mialam wyplate 5 marca i teraz bede miala 29...
Macie namiary na jakies fajne literki na sciane? ale chodzi mi o takie nie klejone tylko wieszane chocby na tasme dwustronna.
https://majum.pl/79-literki-napisy-na-sciane-3dDaffi, martusiawp lubią tę wiadomość
-
KarmeLoVe wrote:Wymyślono!
https://www.google.com/search?q=foldimate&oq=foldimate&aqs=chrome..69i57j0l3.2007j0j4&client=ms-unknown&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
I lg styler też prasuje para 😂martusiawp, KarmeLoVe lubią tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:KTG można zrobić w swojej przychodni jeśli mają
Idziesz do położnej ona Cię wpisuje, od 36 tygodnia ciąży można robić nawet codziennie
Tak dokładnie ja też mam robione w przychodni na NFZ, ja mam zalecenie co tydzień i normalnie co poniedziałek chodzeni mi położna robina początku wątpiłam w to ze tak po prostu mi będzie robiła myślałam że może każe mi deklaracje podpisać czy coś. Ale nic po prostu robi mi ktg
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Natalia-tosia wrote:KTG można zrobić w swojej przychodni jeśli mają
Idziesz do położnej ona Cię wpisuje, od 36 tygodnia ciąży można robić nawet codziennie