X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasiadka przyniosla mi przed chwila 2 paczki pieluch 1 :) taki prezent :)

ostro nam kibicuje od poczatku staran sama ma 3 dzieci....ale biedna co chwile sie meczy z cystami na jajniku......juz ma miec 3 operacje bo znow sie jej zrobily

moze ktoras z Was miala taki problem kiedys? co dziewczynie poradzic?

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam sobie kawkę, wstawiłam schab do piekarnika, odkurzacz automatyczny za mnie odkurzył i tak sobie myślę. Tyle wynalazków już wymyślili, dlaczego nie wymyślono jeszcze automatycznego żelazka, które później składa rzeczy gotowe do wsadzenia do szafek? Przecież mamy 21 wiek :D

martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    A to chyba ja myślałam o czymś innym. A o tym co piszesz to nie słyszałam jeszcze, człowiek cały czas się uczy 😀
    Ja o tym też tylko czytałam, tutaj na forum. Nie wiem czy to są powszechne praktyki przy przenoszone ciąży.

martusiawp lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona Ty uważaj bo zamiast na porodówke to na ostry trafisz :)

Basia super że Was wypisują. Będą często kontrolowac ale jednak co w domu to w domu :)

Ja mam dzisiaj dzień pod znakiem szpitala, robią babci wszystkie badania. Mam nadzieję że nic złego nie wyjdzie. Latam tu po schodach tam i z powrotem bo nie lubię winda i jeździć. I lepiej mi to wychodzi niż w połowie ciąży, zero zadyszki :) A szła za mną babeczka chyba w młodszej ciazy (a na pewno z mniejszym brzuchem) i miała duży problem. Więc na moim przykładzie widać że można to wycwiczyc :)

B_002, martusiawp, Kiwona lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale z tym ktg co 2 -3 dni to serio często. Nawet ja przy okresowej tachykardii małej mam raz w tygodniu. Ale dobrze że będą mieli wszystko pod kontrolą. Jakby nie było potrzeby to by nie zlecali i cię nie męczyli. Ja już siedzę w 5 i od 11 do 13 są te kwalifikacje ale jest nas tutaj tak dużo że masakra!
    No często, ale myślę że co 3 dni się będę umawiać. Z resztą chyba muszę jeszcze zdobyć skierowanie od swojej gin. Jutro mam wizytę. Bo w szpitalu to dają zalecenie a nie skierowanie :P
    Ale może mi się uda dziś już jakiś termin ustalić, na piątek albo poniedziałek :)
    Nawet nie wiem gdzie to pytać o to KTG ale zaraz będę szukać. Czekam na wypis teraz, trochę im schodzi.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis nie robie obiadu, Mama mnie zabiera na pizze :) ostatnia juz przez dluzszy czas na pewno :)

martusiawp, malutka_mycha, estrella lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Kobieta do porodu 43kg, nawet sobie wyobrazić nie potrafię. 😄
    Tunia naprawdę 😂 Ona ogólnie drobinka taka i jej mąż w sumie też bardzo szczupły a dzieci na starcie wcale mało nie ważyły 😉
    A jak tam z imionami u Ciebie?jakiś postęp?
    my nadal nie wiemy 😂

Tunia76 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieprawdopodobne.. Zus mnie rozliczyl.. jestem w absolutnym szoku bo mialam wyplate 5 marca i teraz bede miala 29...
    zaczelo sie na szybko wyrownywanie tego co nie mialam na biezaco :)
    super bardzo sie przyda bo od poniedzialku ruszamy z malowaniem mieszkania... kupie lampke dla malucha.
    Macie namiary na jakies fajne literki na sciane? ale chodzi mi o takie nie klejone tylko wieszane chocby na tasme dwustronna.

B_002, Natalia-tosia, martusiawp, malutka_mycha, Tunia76 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basieńka fajnie, że nie musisz do konca leżeć w szpitalu i bedziesz czekać w domu.

Ja to dzidiadiaj czuje się jak zwłoki. Po wczorajszym badaniu tak mnie bolą pachwiny, że kroka z trudem idzie zrobić. Leżę dzisiaj i z łóżka nie wychodzę, mam nadzieję że tym sposobem uda mi się nadrobic wczorajszy dzień na forum.
    Dlugo wczoraj rozmawialiśmy z mężem na temat porodu i jesli bedziemy mieć nadal wybór to bardziej skłaniamy się do cc. Maly waży już 3300 pod uwagę bierzemy jeszcze blad pomiaru i o ile jego niższa waga bylala by spoko tak już wyższa może prowadzić do komplikacji, a jak pomyśle o tych kleszczach czy vacum to już wole na.spokojnie zrobic cesarke.
    W odniesieniu do tego rozwierania szyjki za pomocą tego masażu o ile to co mi tam wczoraj zrobił to był teb masaż to wcale tak strasznie nie boli. Wiadomo jest nieprzyjemne i delikatny ból czuć, ale po opisach miałam o wiele gorsze wyobrazenie na ten temat. Chociaż może byc tak, że przy skurczach inaczej to się odczówa.
    Wiewioreczko uspokoił mnie twój post odnosnie cc, jakoś tak inaczej spojrzałam na to, na pewno strach się zmniejszył. A jakieś wskazania macie co do tej nerki Szymonka?? Lekarze coś mówią wiecej na ten temat??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    nieprawdopodobne.. Zus mnie rozliczyl.. jestem w absolutnym szoku bo mialam wyplate 5 marca i teraz bede miala 29...
    super bardzo sie przyda bo od poniedzialku ruszamy z malowaniem mieszkania... kupie lampke dla malucha.
    Macie namiary na jakies fajne literki na sciane? ale chodzi mi o takie nie klejone tylko wieszane chocby na tasme dwustronna.
    Daffi piona ✋ też mi w koncu rozliczyli wszystkie zaległe zwolnienia i w piątek juz pieniążki :)

Daffi lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Sasiadka przyniosla mi przed chwila 2 paczki pieluch 1 :) taki prezent :)

ostro nam kibicuje od poczatku staran sama ma 3 dzieci....ale biedna co chwile sie meczy z cystami na jajniku......juz ma miec 3 operacje bo znow sie jej zrobily

moze ktoras z Was miala taki problem kiedys? co dziewczynie poradzic?
    Moja mama wiele lat temu miała cyste na jajniku. Nie był to żaden nowotwór, ale wycieli jej cały jajnik i skończyły jej się problemy z nieregularnością miesiączek i też z hormonami. Z jednym jajnikiem organizm kobiety funkcjonuje normalnie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Właśnie zrobiłam sobie kawkę, wstawiłam schab do piekarnika, odkurzacz automatyczny za mnie odkurzył i tak sobie myślę. Tyle wynalazków już wymyślili, dlaczego nie wymyślono jeszcze automatycznego żelazka, które później składa rzeczy gotowe do wsadzenia do szafek? Przecież mamy 21 wiek :D
    Wymyślono!

https://www.google.com/search?q=foldimate&oq=foldimate&aqs=chrome..69i57j0l3.2007j0j4&client=ms-unknown&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

I lg styler też prasuje para 😂

martusiawp lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili idziemy masowo haha
    wiedza ze sie zaraz rozkruszamy bo widza jaki okres zasilku mamy wykorzystany i wtedy musieliby wyplacac wszystko na raz:)

Chociaz na sam koniec daja nam odrobine radosci i spokoju:)

co do porodu.. to lekarz mnie ostatnio pytal czy corka sama sie urodzila bez komplikacji czy byly uzywane kleszcze lub vacum.. jak powiedzialam o tym M.. to zaczal drazyc biedak co to vacum i serio sie przerazil ze takie cos sie robi przy porodach.
    ja mam nadzieje ze skoro za 1 szym razem dalam rade urodzic ponad 4kg to fifi bedzie jak pryszcz mimo ze juz sporo wazy.

b2ujp2.png

Wysłany: 20 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No często, ale myślę że co 3 dni się będę umawiać. Z resztą chyba muszę jeszcze zdobyć skierowanie od swojej gin. Jutro mam wizytę. Bo w szpitalu to dają zalecenie a nie skierowanie :P
    Ale może mi się uda dziś już jakiś termin ustalić, na piątek albo poniedziałek :)
    Nawet nie wiem gdzie to pytać o to KTG ale zaraz będę szukać. Czekam na wypis teraz, trochę im schodzi.
    KTG można zrobić w swojej przychodni jeśli mają :) Idziesz do położnej ona Cię wpisuje, od 36 tygodnia ciąży można robić nawet codziennie ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 20 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Koleżanka zamawiałam tutaj ;-)
    https://majum.pl/79-literki-napisy-na-sciane-3d

Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Koleżanka zamawiałam tutaj ;-)
    https://majum.pl/79-literki-napisy-na-sciane-3d
    Dokladnie czegos takiego szukam!
    Dziękuje :)

b2ujp2.png

Wysłany: 20 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Wymyślono!

https://www.google.com/search?q=foldimate&oq=foldimate&aqs=chrome..69i57j0l3.2007j0j4&client=ms-unknown&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

I lg styler też prasuje para 😂
    O matulu!!! Jak tylko wykończymy chatę ogłaszam czas odkładania pieniędzy na to cudo :D

martusiawp, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w mojej sprawie ZUS milczy ... a ja tak czekam i czekam.

A u mnie dziś na obiad Jarzynowa ale będę robić jeszcze sałatkę z kurczakiem, ryżem, ananasem i kukurydzą 😉

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    KTG można zrobić w swojej przychodni jeśli mają :) Idziesz do położnej ona Cię wpisuje, od 36 tygodnia ciąży można robić nawet codziennie ;-)

Tak dokładnie ja też mam robione w przychodni na NFZ, ja mam zalecenie co tydzień i normalnie co poniedziałek chodzeni mi położna robi :D na początku wątpiłam w to ze tak po prostu mi będzie robiła myślałam że może każe mi deklaracje podpisać czy coś. Ale nic po prostu robi mi ktg :D

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    No właśnie w luxmedzie gdzie mam gin to nie mają. Ale może mają w tej przychodni na osiedlu gdzie moja położna środowiskowa, zadzwonię do niej.

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 2410 2411 2412 2413 2414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ