X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://s.click.aliexpress.com/e/DKhNrLK

Zobacz, co znalazłem w AliExpress
    https://s.click.aliexpress.com/e/AuubXky

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://s.click.aliexpress.com/e/YhDY6Us

https://s.click.aliexpress.com/e/7bkMt1e

https://s.click.aliexpress.com/e/b3cwCpA0

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 ja to nie wiem jak z tym zamawianiem z Ali bo jeszcze nigdy tego nie robiłam. Ale mąż założył konto a ja mam nieodpartą ochotę coś zamówić, a wiadomo teraz to już powoli zbliża się szał zakupów dla dzidzi :) Więc jak już wypierzesz to oczywiście napisz nam tutaj czy nadal wszystko jest fajnie wygląda.
    Ja to po moich nocnych przemyśleniach już umówiłam się z mężem że w sobotę jedziemy jakieś wózki oglądać żeby wybrać sobie konkretny model, żeby w razie czego wiedział co ma kupić. I już planuję jakie najpotrzebniejsze rzeczy na pierwsze chwile kupować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karmelka fajnie, że wstawisz zdjęcia :) ja to się boje zamawiać z Ali nic nigdy nie zamawiałam jeszcze. Ciekawe jak te rzeczy po praniu będą wyglądać.

Ja też się zastanawiam czy potrzebny będzie laktator. Ale chyba kupię bo jednak kiedyś będę chciała wyjąc a tatuś dziecko musi czynś nakarmić :) oczywiście zakładam, że będę kp ale jeśli z jakiś względów nie będę mogła to świat się nie skończy.
    Nie wiem czy jak się bierze antybiotyk to można kp? Kuzynka rodziła w Angli i krótko karmiła bo dostała antybiotyk.
    Ja zamawiam dużo jakieś pierdolki do włosów do paznokci czy pomadki bardzo dużo pędzli do makijażu mam dużo bardzo drogich pędzli i a Ali mam takie bardzo do re i takie średnie ale na prawde nie raz dużo cacuszek za grosze zamówiłam co do tych rzeczy co teraz zamówiłam super ale tak jak mowię bede prała wiec zobaczę jak bedą po praniu wiec dam wtedy opinie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,które używają detektor tętna .Dzisiaj pożyczyłam sobie tą zabawkę od koleznaki i słyszę pukanie na dole brzucha ale nie wiem jak mam odróżnić swoje tętno od maluszka.Chociaz tylko w jednym miejscu na brzuchu mi chwyta .

• Sana Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dawna mam pozapisywane linki do ciuszków dla maluszka na Ali, które mają bardzo dobre recenzje :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana ja ubranka tez zapisałam ale jak poznam płeć to bede zamawiała zawsze czytam komentarze i szukamtych opinii ze zdjęciami.
    Jedynie zastanawiam sie nad rozmiarówka bo te azjatyckie dzieci to malutkie sa

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka jest norma glukozy ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia- tak mi bardzo przykro... trzymaj się i bądź silna, Kochana!

Jeżeli chodzi o szczepienia, ja szczepie obowiązkowymi 5w1 (takie też Synek dostawał jako podstawowe w Norwegii).

Jeżeli chodzi o laktatory. kupiłam i nie korzystałam :P miałam zapalenie piers, tydzień w szpitalu i norweskie położne same mnie namawiały, że "ręcznie" lepiej ściąga się mleko. i tak też zaczęłam robić. laktator był w zasadzie nie użyty ;)

Ja w pracy do 20 :/
    Posprzątałam cały dom przed wyjściem do pracy.
    A Synek znowu z gilem chodzi :( ah te przedszkole...

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jakoś nie mam przekonania do Ali, jeżeli chodzi o ubrania, w szczególności dziecięce...
    dobrej jakości one są? rzeczywiście warto?

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Kochana może źle się wyraziłam, chodziło mi o poważne choroby, wiadomo katar, stan podgorączkowy czy ból gardła nie jest powodem do zaprzestania karmienia, ale zdarzają się schorzenia przy których karmienie nie jest wskazane.

Nam w szkole rodzenia mówili, że naprawdę bardzo mało jest schorzeń, które są przeciwskazaniem do kp. Nie pamiętam już dokładnie, ale bodajże HIV i WZW. A poza tym to prawda, w mleku przekazujemy dziecku przeciwciała. Jak byłam przeziębiona gdy kp, to pediatra zaleciła tylko maseczki ochronne, żeby nie prychać na dziecko. I oczywiście jak najwięcej kp.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś robiłam glukoze w diagnostyce i u nich norma od 70 do 99. Ale w ciąży chyba tą drugą wartość jest niższa? Mi wyszła 85.

age.png
    age.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też w diagnostyce i takie same są normy a ja mam 96.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś tu już czytałam o witaminach dla 1 trym ale moglybyście poradzić co Wy stosujecie? Dziś badalam krew i mi wyszło kilka wartości zanizonych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 16:14

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś chyba czytałam że w ciąży do 92? Ale to nie na pewno.

age.png
    age.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam wyniki testu pappa, ale zupełnie nie wiem o co chodzi:

Wolna podjednostka beta HCG (wg FMF)
    41,13 IU/l

Białko PAPP-A (wg FMF)
    1,24 IU/l

Czy któraś z Was potrafi to zinterpretować? Do USG jeszcze tyle czasu;/

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka czasem trafiają się fatalne jakościowo, a czasem... prawdziwe perełki :) serio. Trzeba czytać feedbacki.

Karollinax26 pewnie lekarz Cię wyśle na krzywą cukrową.

Natalia-tosia te wyniki z tego co mi wiadomo lekarz musi wprowadzić do specjalnego "kalkulatora", ale potrzebne do tego są też dane z badania prenatalnego. Także sama tego raczej nie zinterpretujesz. Pamiętaj, że PAPP-A to tak naprawdę tylko statystyka. Najważniejsze co wyjdzie na usg.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No ja właśnie też w diagnostyce i takie same są normy a ja mam 96.
    Większe i równe 92 to juz wyniki sugerujący cukrzyce ciążowa wiec wyślą cie na picie glukozy. Dużo słodkiego jesz?
    Ja Np miałam ładny cukier pózniej wysłali mnie raz jeszcze zapomniałam ze w poniedziałek mam badania i sie najadłam lodów wieczorem tez jadłam późno i poszłam na krew a tam patrze a ja mam glukozę oho... wynik 91.1 także wysoki ale jeszcze mi nie kazali pic tylko stosować dietę zrezygnować ze słodkiego. Ale nie powiem ze nie zjem czegoś dzisiaj zjadłam muffinka wedel mega czekoladowa

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie praktycznie nie jem słodkiego, bo nie mam ochoty :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znacie już płeć? Za tydzień mam prenatalne, będę w 13tc i zastanawiam się czy już coś będzie widać :)

f2wl20mmurgifll8.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ