Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 ja to nie wiem jak z tym zamawianiem z Ali bo jeszcze nigdy tego nie robiłam. Ale mąż założył konto a ja mam nieodpartą ochotę coś zamówić, a wiadomo teraz to już powoli zbliża się szał zakupów dla dzidzi
Więc jak już wypierzesz to oczywiście napisz nam tutaj czy nadal wszystko jest fajnie wygląda.
Ja to po moich nocnych przemyśleniach już umówiłam się z mężem że w sobotę jedziemy jakieś wózki oglądać żeby wybrać sobie konkretny model, żeby w razie czego wiedział co ma kupić. I już planuję jakie najpotrzebniejsze rzeczy na pierwsze chwile kupować. -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Karmelka fajnie, że wstawisz zdjęcia
ja to się boje zamawiać z Ali nic nigdy nie zamawiałam jeszcze. Ciekawe jak te rzeczy po praniu będą wyglądać.
Ja też się zastanawiam czy potrzebny będzie laktator. Ale chyba kupię bo jednak kiedyś będę chciała wyjąc a tatuś dziecko musi czynś nakarmićoczywiście zakładam, że będę kp ale jeśli z jakiś względów nie będę mogła to świat się nie skończy.
Nie wiem czy jak się bierze antybiotyk to można kp? Kuzynka rodziła w Angli i krótko karmiła bo dostała antybiotyk. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Melunia- tak mi bardzo przykro... trzymaj się i bądź silna, Kochana!
Jeżeli chodzi o szczepienia, ja szczepie obowiązkowymi 5w1 (takie też Synek dostawał jako podstawowe w Norwegii).
Jeżeli chodzi o laktatory. kupiłam i nie korzystałammiałam zapalenie piers, tydzień w szpitalu i norweskie położne same mnie namawiały, że "ręcznie" lepiej ściąga się mleko. i tak też zaczęłam robić. laktator był w zasadzie nie użyty
Ja w pracy do 20
Posprzątałam cały dom przed wyjściem do pracy.
A Synek znowu z gilem chodziah te przedszkole...
-
Natalia-tosia wrote:Kochana może źle się wyraziłam, chodziło mi o poważne choroby, wiadomo katar, stan podgorączkowy czy ból gardła nie jest powodem do zaprzestania karmienia, ale zdarzają się schorzenia przy których karmienie nie jest wskazane.
Nam w szkole rodzenia mówili, że naprawdę bardzo mało jest schorzeń, które są przeciwskazaniem do kp. Nie pamiętam już dokładnie, ale bodajże HIV i WZW. A poza tym to prawda, w mleku przekazujemy dziecku przeciwciała. Jak byłam przeziębiona gdy kp, to pediatra zaleciła tylko maseczki ochronne, żeby nie prychać na dziecko. I oczywiście jak najwięcej kp.
-
siamyrka czasem trafiają się fatalne jakościowo, a czasem... prawdziwe perełki
serio. Trzeba czytać feedbacki.
Karollinax26 pewnie lekarz Cię wyśle na krzywą cukrową.
Natalia-tosia te wyniki z tego co mi wiadomo lekarz musi wprowadzić do specjalnego "kalkulatora", ale potrzebne do tego są też dane z badania prenatalnego. Także sama tego raczej nie zinterpretujesz. Pamiętaj, że PAPP-A to tak naprawdę tylko statystyka. Najważniejsze co wyjdzie na usg.
Julia07.2015
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:No ja właśnie też w diagnostyce i takie same są normy a ja mam 96.
Ja Np miałam ładny cukier pózniej wysłali mnie raz jeszcze zapomniałam ze w poniedziałek mam badania i sie najadłam lodów wieczorem tez jadłam późno i poszłam na krew a tam patrze a ja mam glukozę oho... wynik 91.1 także wysoki ale jeszcze mi nie kazali pic tylko stosować dietę zrezygnować ze słodkiego. Ale nie powiem ze nie zjem czegoś dzisiaj zjadłam muffinka wedel mega czekoladowa