Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny wiem ze większość z was ma dzieci z wieku przedszkolnym - w Krakowie w przedszkolach panuje epidemia szkarlatyny i gorączki Bostońskiej . Powiem was ze te choroby wszystkie jakie występują to jest jakas masakra. Myślicie ze to ma związek. Tym ze coraz mniej dzieci jest szczepionych? Ja nie pamietam żebym w przedszkolu tyle chorowała miałam świnkę i różyczkę tyle Aha i Odrę chyba
-
DorotaAnna wrote:Natalia-Tosia szczepionki zawierają dany szczep bakterii nie wirusa. Na wirusy nie ma szczepionek ani antybiotyków. Niestety ale z tego co kojarzę nie ma szczepionki na szkarlatynę... nawet sprawdzałam teraz w Google, który to potwierdza. Epidemia Odry? Oczywiście ze wina tego, że coraz więcej ludzi nie szczepi dzieci. Bakterie ewoluują bardzo szybko, jeżeli „trzymaliśmy je w ryzach” i było mało zachorowań to bakteria ewoluowała w takim tempie, że mogliśmy dostosować szczepionki, jeżeli jest dużo zachorowań- nie jesteśmy w stanie tego zrobić.
Karmelka ja rozumiem dużo rzeczy można zrzucić na złe powietrze, ale włókniak piersi? Nie bardzo -
Karmelllka90 wrote:Przykro mi
Daffi czyli ciąża sie przestała rozwijać tak? -
Monia* wrote:A co mają do tego szczepienia? Ani na szkarlatynę ani na bostonkę nie ma szczepień. Ja do tego tematu jestem sceptycznie nastawiona. Dla mnie szczepienie dzieci na różyczki i świnki jest kompletnie bezsensu. Tak samo jak nie dam zaszczepić w pierwszej dobie...
-
co do szczepien to sie okazuje ze nasze szczepienia na odre nas nie chronia w 100% bo dostalismy tylko 1 dawke a po 2 dawkach ochrona wynosi 98% wiec 2% zawsze zostaje. moj brat w tej chwilii jest na misji w Rumunii a tam jest epidemia Odry i wlasnie od tyg tez ja przechodzi.
szczepilam pierwsze dziecko i drugie tez zamierzam. oprocz tego zamierzam szczepic na meningokoki i rotawirus bo jak sie nie myle pneumokoki sa teraz darmowe dla wszystkich.
ale zaliczylismy NOP z pierwsza corka po szczepionce przeciwko blonicy, tezcowi i krztuscowi miala nieutulony placz... to bylo straszne.. podobno szczepionka 5w1 ma ta szczepionke bezkomorkowa i duzo rzadziej wystepuje ten nop.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 12:27
-
Co do laktatora używałam firmy Avent, dlatego bo wszystkie butelki mieliśmy z Aventu i tak było wygodnie, mogłam pokarm ściągać od razu do butelki. Dla mnie był idealny, ale nie mam porównania z innymi.
Co do szczepionek, ja wychodzę z założenia, że należy zaszczepić na wszystkie obowiązkowe. Przecież nie po to lekarze i inni naukowcy wwynaleźli sszczepionki aby nam zaszkodzić tylko po to aby pomóc. Nie wyobrażam sobie ppodważać ich kompetencji, bo gdyby coś poważnego stało się mojemu dziecku przez brak szczepień nigdy bym sobie tego nie wybaczyła. -
Lili90 wrote:Melunia tak bardzo mi przykro
Ja w nocy uświadomiłam sobie, że ze względu na zaburzenia związane z krzepliwością krwi mogę mieć problemy z przepływami. Dziewczyny od kiedy lekarze sprawdzają przepływy?? Jest jakiś czas że np od któregoś tc to się sprawdza czy tylko jak są jakieś specjalne wskazania do tego?
Mamusie, które macie już dzieciątka korzystałyście z laktatorów? Możecie jakiś polecić? Albo powiedzieć na co zwrócić uwagę przy wyborze? -
Jesli chodzi o żółty laktator to pewnie Medela. Ja taki mialam 10 lat temu
I byl spoko ale i tak szybko pokarm stracilam...
Ja szczepie. I nie chce sie wdawac w dyskusje z przeciwnikami, bo za szybko sie denerwujeMartusiazabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa bede szczepić bo ja wierze lekarzom skoro lekarze mając ta wiedzę szczepią swoje dzieci nie widzę powodu zeby nie szczepić.
Ale nigdy nie bede sie wypowiadała na temat osób, które nie szczepią bo to jest ich indywidualna sprawa tak samo jak nie chce zeby ktoś komentował moje wybory. Ja nie lubię nakazów i zakazów komplikowania sobie życia - bardzo sie denerwuje jak słyszę MUSZE nic nie musze mogę ewentualnie chciecNatalia-tosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZamówiłam na AliExpress 2 kocyki 2 otulacze bambusowe i króliki podobne do tych od effiki i powiem wam jestem w szoku! Przyszło wszytsko do mnie jakość rewelacja ! A ceny ... jak otulacze sa od 60 zł w gore ja płaciłam po 21 zł za kocyk który kosztuje 139 zł zapłaciłam 50 zł za kocyk mgiełka które sa po 99 zł 18 zł chciałam tak na próbę nie ze nastawiałam sie ze bede używać ale bede bo sa świetne. Wypiore zobaczę jak po praniu No jestem w szoku
Sana lubi tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:Co do laktatora używałam firmy Avent, dlatego bo wszystkie butelki mieliśmy z Aventu i tak było wygodnie, mogłam pokarm ściągać od razu do butelki. Dla mnie był idealny, ale nie mam porównania z innymi.
Co do szczepionek, ja wychodzę z założenia, że należy zaszczepić na wszystkie obowiązkowe. Przecież nie po to lekarze i inni naukowcy wwynaleźli sszczepionki aby nam zaszkodzić tylko po to aby pomóc. Nie wyobrażam sobie ppodważać ich kompetencji, bo gdyby coś poważnego stało się mojemu dziecku przez brak szczepień nigdy bym sobie tego nie wybaczyła.
KlaudiaRbn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Ale ja nie jestem przeciwnikiem, jeszcze nie wiem co o tym myśleć. A że właśnie wiedzy nie mam to Was chciałam spytać które są obowiązkowe i gdzie można znaleźć jakąś merytoryczna wiedzę na ten temat?
-
Karmelllka90 wrote:Nie nie ja nie napisałam tego do ciebie tylko ogólnie moje zdanie w tym temacie i to ze ja nie neguje decyzji innych rodzicow: jesli dziecku bie robią krzywdy jest zadbane nie głodne uważam ze to w jaki sposób wychowują ubierają szczepią czy nie to tylko indywidualna sprawa rodzica.
-
malutka_mycha wrote:A jaki teraz rodzic ma wybór? Jak to jest prawnie rozwiązane, możemy odmówić? Które szczepionki są obowiązkowe? Gdzie można znaleźć informacje na ten temat?
-
Monia* wrote:A gdy coś się stanie przez szczepienia? Lekarze wtedy umywają ręcę. Ja ogólnie nie wierzę ślepo lekarzom i farmacji. Kompletnie nie wierzę też w to, że chcą dla nas jak najlepiej. Wszędzie liczy się kasa, nie my. Ale takie tematy niestety wywołują zwykle za dużo emocji