X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jeśli pytasz o M, to nie mamy ze sobą kontaktu 😊
    Wczoraj wieczorem złapały mnie te bóle w pachwinie i byłam już lekko wystrachana, a z drugiej strony wiem, że od pachwiny by się może nie zaczęło 😁
    Mam już dość, chce już rodziććć!!!!
    Ja mam za dużo rzeczy na głowie, nie mam jeszcze czasu. Czasem jak boli psioszka tak bardzo bardzo jak wczoraj wieczorem.. Jakby ktoś pobił to nawet łza mi poleci i marze żeby już... Ale ogólnie nie mam czasu. Już mam problem bo 4go mój starszy bierze w konkursie udział miedzyszkolnym.. Biegnie i już bym poszła go oglądać a tu szpital i już kombinuje jak przełożyć ;p

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasola a ja już akcje rozkrecilam a się okazuje że tego nie potrzebujemy :D

Właśnie ten Osanit to sobie zapisałam ale któraś też coś o tych kółkach ostatnio pisała i już zglupialam. No ale ok, to kupię tylko espumisan :)

Mycha jak zamówiłaś i masz z tym zostać to ja wezmę, nawet dla siebie :) nie chciałabym Ci sprawiać żadnego kłopotu!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi też brzuch opada jak szalony. Już to dziwnie wygląda, jakbym miała doczepiony na pasach i puściły górne pasy podtrzymujące 😜

Paula podciągnij jeszcze szelki na chwilę :)

stresant, Paula 90, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mam za dużo rzeczy na głowie, nie mam jeszcze czasu. Czasem jak boli psioszka tak bardzo bardzo jak wczoraj wieczorem.. Jakby ktoś pobił to nawet łza mi poleci i marze żeby już... Ale ogólnie nie mam czasu. Już mam problem bo 4go mój starszy bierze w konkursie udział miedzyszkolnym.. Biegnie i już bym poszła go oglądać a tu szpital i już kombinuje jak przełożyć ;p

Kurde kochana, Ty ogarniasz taką ekipę, że kłaniam Ci się nisko!! Mega podziwiam takie kobiety! 💪🏼
    Jesteś po prostu stworzona do rodzenia i wychowywania dzieci 😁

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karmelllka jakie miałaś znieczulenie i kiedy pionizacja? Możesz ruszać głową?
    Znieczulenie w kręgosłup ale nie wiem jak się nazywa, nie bolało nic a nic a miałam nawet ból z kręgosłupa poczekał aż minie i dał znieczulenie, pochwaliłam go ze jest mistrzem! Rękami i głową ruszałam normalnie, chociaż klatka piersiową i ręce zaczęły drętwieć bo mnie wysoko złapało ale przeszło w 20 minut. Głowa nic nie bolała, żadnych ubocznych skutków nie miałam poza swędzeniem twarzy i potem ciala. Jak leżałam nic nie bolało jak tylko po żyłam nogi ćwiczyłam kręciłam ruszałam. Wstawanie bolało prysznic bolał, ale da się to wytrzymać. Ja spałam około 4 godzin z czuwaniem więc jestem nie wyspana i głodna :p Postaraj się na prawdę zasnąć zanim cię spionizuja ... Ale w głowie się nie kręciło nic, tylko ten szew przy stawaniu boli no nie oszukujmy się ale teraz siedze i jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Karmelka cudownie ten czas opisujesz, już się nie moge doczekać tych chwil.
    Ja już wykapana, spakowana, czekam na kroplowki maja podłączyć ok 6.00. Myslalam , że spać nie będę mogła całą noc ze stresu, a tu luzik wyspałam się, taka spokojna jestem, boje się tylko momentu cewnikowania. Malenstwo zaczyna mi przeciągać się w brzuch, a ja go głaszczę i myślę, że to jego ostatnie podrygi w brzuchu, że biedny będzie musiał taki szok zmiany otoczenia niebawem przeżyć.
    Nie wiem czy dam rade was tak podczytywac dzisiaj bo ja taka juz głodna, a Karmalke już o jedzeniu, jak się w temacie rozkręcicie to ja tu będę z głodu konała przy tych opisach ;)
    Lilli cewnikuja (u mnie) po podaniu znieczulenia czujesz ale nie boli... Jeszcze mam tego przyjaciela więc boje się wyciągania hihi

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Znieczulenie w kręgosłup ale nie wiem jak się nazywa, nie bolało nic a nic a miałam nawet ból z kręgosłupa poczekał aż minie i dał znieczulenie, pochwaliłam go ze jest mistrzem! Rękami i głową ruszałam normalnie, chociaż klatka piersiową i ręce zaczęły drętwieć bo mnie wysoko złapało ale przeszło w 20 minut. Głowa nic nie bolała, żadnych ubocznych skutków nie miałam poza swędzeniem twarzy i potem ciala. Jak leżałam nic nie bolało jak tylko po żyłam nogi ćwiczyłam kręciłam ruszałam. Wstawanie bolało prysznic bolał, ale da się to wytrzymać. Ja spałam około 4 godzin z czuwaniem więc jestem nie wyspana i głodna :p Postaraj się na prawdę zasnąć zanim cię spionizuja ... Ale w głowie się nie kręciło nic, tylko ten szew przy stawaniu boli no nie oszukujmy się ale teraz siedze i jest ok.
    Dzieki Karmelllka za opisy. Cesarka do przeżycia. I tego się będę trzymać.😄

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny

Karmelka podziwiam, tu porod ale transmisja na forum jest :D

od 4 dzis nie spie kurła

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opisałam wam co czuje, miałam skurcze z krzyża co 3 minuty, miałam skurcze macicy co 5 minut na początku słabe a od 17:45 już były bolesne i szły razem z krzyżowymi .... Ale na liczniku skurczu już przy 32-36 sekundzie mogłam otworzyć oczy wiedziałam że jeszcze chwila i minie...a w przerwie między bólami śmiałam się i zartowalam jak wody mi leciały niczym wodospad to się śmiałam mąż mówi że zero paniki a ja byłam tak szczęśliwa...przysięgam nie ma czego się bac.! Nie wiem co to parte ale myślę że w porównaniu do wstania po cięciu z łóżka będzie podobnie hihi!! Poród jest zajebisty nie ważne jaki.
    Jedno co wam powiem... jak oddychalam przepona bolało mnie bardziej 😂😂 mąż chce od SR zwrot gotówki hahaha

Nowakowa92, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tymczasem !! Oddaje się bycia mamą bo moje cudenko jedzie

Tunia76, Mama36, Kasiulka90, MamaAga85, stresant, Fasolka77, DorotaAnna, Syska2202, espoir, Karollinax26, B_002, Szonka, Lolka30, martusiawp, mysla.nieskalana, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Karmelka cudownie ten czas opisujesz, już się nie moge doczekać tych chwil.
    Ja już wykapana, spakowana, czekam na kroplowki maja podłączyć ok 6.00. Myslalam , że spać nie będę mogła całą noc ze stresu, a tu luzik wyspałam się, taka spokojna jestem, boje się tylko momentu cewnikowania. Malenstwo zaczyna mi przeciągać się w brzuch, a ja go głaszczę i myślę, że to jego ostatnie podrygi w brzuchu, że biedny będzie musiał taki szok zmiany otoczenia niebawem przeżyć.
    Nie wiem czy dam rade was tak podczytywac dzisiaj bo ja taka juz głodna, a Karmalke już o jedzeniu, jak się w temacie rozkręcicie to ja tu będę z głodu konała przy tych opisach ;)

Lilli powodzenia!!! <3

Lili90, stresant lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia znalazłabym tutaj conajmniej dwie takie z nareczem pociech, które to ja podziwiam i chylę czoła :)
    Ja to mam nastolatki...
    Zastanawiałam się wczoraj przez chwilę skąd się w Nas Matkach bierze tyle pokładów miłości.mam ich dwóch.. Każdego kocham tak samo mocno a inaczej... No ciężko to wytłumaczyć.. I jeszcze nagle urośnie we mnie miłości do trzeciego.. To takie dziwne. Wczoraj odpaliłam filmik z przedszkola z młodszym jak z rozpietym rozporkiem mając 4 lata próbował śpiewać piosenkę i aż się popłakałam że wzruszenia.. Jaka to moja słodycz była... I że tak samo pokocham to małe trzecie tałatajstwo.. Niektóre rzeczy mnie słuchajcie przerastaja myślowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 07:23

Kasiulka90, Fasolka77, Lolka30, martusiawp, Misiabella, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Karmelka!! Tobie chyba podali jakiegoś narkotyku hahaha.
    Cieszę się że wszystko tak odbierasz, bo też pisałam przecież że 90 proc super dochodzi do siebie i nie ma co się nastawić na złe.
    Kasiulka to strasznie Cię nastawili. U Nas po CC kanguruje Mama jak jest ok.. Chociaż przez parę minut, potem tata nawet i 2 godz i potem masz dziecko jak chcesz cały czas. Dla mnie nowością bedzie tylko CC rano.. W sensie stan po CC w ciągu dnia. Bo pierwszy syn urodził się 2:22 (dobra jego to nawet na oczy nie widzialam) a, drugi 19:35 i po prostu w nocy spałam, ciekaww jak teraz z siłami. Ale jak jakimś cudem noc przed przespie to pewnie będę czuwać :)

na bank coś zapodali bo nawet morfinki nie wzięła tylko jakąś pyralginę :)

stresant, Lolka30 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka jeszcze raz serdecznie GRATULUJĘ 🥰❤🥰❤ tak sobie myślę,że fajnie bylo czytać Twoją relację z tej części porodu sn a później już po cc.Bardzo świadomie wszystko pisałaś.Super,że jesteś zadowolona z opieki nad Wami-to najważniejsze.
    Rety...Pamiętam,że od 7 cm rozwarcia(wiem czemu nazywają kryzysowym😣)nie wiem za bardzo co się działo,kojarzę wszystko jak przez mgłę.Nie moglam ani swobodnie przez tel rozmawiać,zapomniałam o oddychaniu, pamiętam tylko ból...A później już tylko płacz mojej córki i od tego momentu nic się już nie liczyło tylko Ona🥰

Od rana brzuch mnie coś ćmi...Ale to chyba taki etap.Wczoraj mąż mi powiedział, Że mam przystopować bo ciągle gdzieś łażę a potem jak wczoraj po wizycie w Ikei źle się czułam...W sumie jeżeli chodzi o odpoczynek to mało go od długiego czasu...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILLI ❤❤❤❤❤POWODZENIA ❤❤❤❤TRZYMAM KCIUKI

Lili90 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, kciuki zacisniete ♥️♥️♥️

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A tymczasem !! Oddaje się bycia mamą bo moje cudenko jedzie

dawaj zdjątko Leonki! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant jak ciśnionko z rana? Nie odbieraj telefonów!

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama! Ja chylę Wam wszystkim czoła, kobietom które mają już dzieci i zaraz na świat przyjdzie kolejne! ❤️

Lili, niedługo będziecie się tulić! ❤️

Karmelka, mówiłam już że mega Ci zazdroszczę ? 😊 oczywiście tak pozytywnie! 🥰

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant jak ciśnionko z rana? Nie odbieraj telefonów!
    telefon jeszcze wylaczony na ladowarce lezy :) nie zamierzam go nawet wlaczac :)
    o 7 lykalam, czekalam godzine, teraz jem sniadanie za pol godziny zmierza i dam znac :)

jak tak czytam posty Karmelki... faktycznie cos jej podali w tym szpitalu...albo endorfiny tak dzialaja :) fajnie ciesze sie jej szczesciem :)

ale tyle narzekania bylo przez cala ciaze...tyle strachu, lekarz co tydzien...a teraz jak mlody bog, nic nie boli, zadowolona usmiechnieta :) i jeszcze ma czas i sile pisac....no podziwiac kobiete-matke :)

Fasolka77, martusiawp, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

‹‹ 2529 2530 2531 2532 2533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ