X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Kochane ja dzis dostalam plamień. W dodatku poszła mi tez krew z nosa.. nie wiem czy to ma jakis zwiazek ale na 13 ide na wizytę. A do tego czasu chyba zwariuję..
    Rozumiem cie, sama sie tak bardzo stresowałam w poniedziałek jak nie wiedziałam co czuje. Do wizyty postaraj sie leżeć moze ta krew z nosa z przeciążenia organizmu i ze stresu. A plamienia z tego co mówią dziewczyny i lekarze zdążają sie nie misza oznaczać nic złego. Moja koleżanka w 11 tyg miała żywe krwawienie lekarze nawet nie wiedza dlaczego a wszystko jest w porzadku. Moze mialas jakiegos krwiaczka który sie oczyszcza albo współżyłas?

Mała8 lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka jak myślisz do kogo bardziej podobne ? :D:D:D:D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Karmelka jak myślisz do kogo bardziej podobne ? :D:D:D:D
    Do tatusia Hahahaha Pan doktor powiedział ze kobiety na tym etapie zawsze tak mówią haha. Jak dla mnie to bedzie kopia taty haha

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f15b25bcccd.jpg

Ta nózia mnie rozczuliła

Szonka, valetta94, Natalia-tosia, Sana, Inesja, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co to ja mam troszkę tłuszczyku i wiadomo ta widoczność nie jest aż taka super to powiem wam, ze tak mnie bolał jak dociskał ta głowice do brzucha

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, jakie śliczne zdjęcie! <3 Takie długie rączki :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dziewczyny, właśnie, jak już weszlysmy na temat Ali. Tam jest laktator, polecany przez blogerki i na forach. I jest za grosze. Elektryczny. Mój już do mnie idzie. (A może elektroniczny, nigdy nie wiem).

Real Bubee Single/Double Electric Breast Pump With Milk Bottle Infant USB BPA free Powerful Breast Pumps Baby Breast Feeding
    https://s.click.aliexpress.com/e/rojGgsY

Paula zamówiłaś ten laktator? Hmmm cena kusząca.. Ja chciałam kupić ten: https://www.ceneo.pl/59212048 ale teraz się zastanawiam. Tylko czy ten z Ali sie nie rozsypie zaraz, czy nie jest marnej jakości, niby opinie dobre, ale ludzie wystawiają opinie od razu po otworzeniu przesyłki a nie po używaniu np. pół roku. Hmmm ale wygląda fajnie :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 śliczne zdjęcia :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje DziecZyny.
    Zapomniałam zapytać lekarza w sumie - bo mam łożysko na przedniej ścianie położone nisko, powiedział cos ze często bardzo sa fak umiejscowione wiem ze łożysko dopiero około 20 tyg mozna ocenić położenie bo soe podnosi itd. Dziewczyny miałyście takie łożysko w poprzednich ciążach czy obecnej?

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki w ogóle. 6 i 13 października idziemy z mężem na wesela. Chciałabym ubrać niewysokie wygodne buty na obcasie do kościoła a na sali bym sobie zmienił na płaskie. Co o tym myślicie ? Czy w ciąży w ogóle można zakładać obcasy? Ja na codzień chodzę w płaskich butach, odkąd jestem w ciąży to nawet na urodzinki czy imieninki nie zakładam. Ale jednak na wesele chociaż do tego kościoła bym chciała...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Paula zamówiłaś ten laktator? Hmmm cena kusząca.. Ja chciałam kupić ten: https://www.ceneo.pl/59212048 ale teraz się zastanawiam. Tylko czy ten z Ali sie nie rozsypie zaraz, czy nie jest marnej jakości, niby opinie dobre, ale ludzie wystawiają opinie od razu po otworzeniu przesyłki a nie po używaniu np. pół roku. Hmmm ale wygląda fajnie :)

Poszukaj ocen na blogach, jest wytrzymaly, babki go odsprzedają też na Olx. Zresztą na ile to potrzebna, na parę tygodni, i doraźnie potem.

valetta94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A ja mam pytanie z innej beczki w ogóle. 6 i 13 października idziemy z mężem na wesela. Chciałabym ubrać niewysokie wygodne buty na obcasie do kościoła a na sali bym sobie zmienił na płaskie. Co o tym myślicie ? Czy w ciąży w ogóle można zakładać obcasy? Ja na codzień chodzę w płaskich butach, odkąd jestem w ciąży to nawet na urodzinki czy imieninki nie zakładam. Ale jednak na wesele chociaż do tego kościoła bym chciała...

Spokojnie, tylko weź pod uwagę że już noga Ci powoli może puchnąć i buty Cię obetra nawet jak dotąd były dobre. Uważaj też na skręcenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Hahaha Paula, ja mam to samo :) I tez mam niestety zakaz, po prostu dalam sie ok iesc chwili, licze ze nie zaszkodzilo..
    A jakie DHA kupilas? Tez musze dokupic bo rowniez lykam femibion.

Kupiłam pregna250dha. Ale to tylko do momentu aż mi się skończy, potem będę szukać innych. Pewnie wezmę te polecane przez tego gościa z linka.

A cena roznie, zależy od apteki, ale będzie koło 70zl albo i więcej. Ja rzadko zwracam uwagę na cenę albo zwracam na początku i potem zapominam jeśli i tak coś muszę kupić. Zwykle karta place i to gubi :-)

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili a mi się zmienił termin na 31 marca, mogłabyś zmienić w wolnej chwili :*

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    My mamy od dwóch lat tylko i wyłącznie Marcelina. Dla chłopca nie możemy się dogadać. Nie ma opcji. Więc bedxie "On"

Dziś obudziła mnie krew w nosa. Ale już coś tam poczytalam.zdaza się, tym,bardziej że od wczoraj mam lekkie przeziębienie.

Ja tez od rana krew z nosa, ból brzucha... masakra.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziękuje DziecZyny.
    . Dziewczyny miałyście takie łożysko w poprzednich ciążach czy obecnej?

Mam tak aktualnie, chyba na razie nie ma co o tym rozmyslac ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Marcelina, jeszcze zanim zaszłam w ciążę wiedziałam, że jeśli będę miała kiedykolwiek córkę, właśnie tak ją nazwę :)
    Syn będzie raczej Frankiem, nie mamy żadnego innego pomysłu ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj w nocy rozmawialiśmy i jeżeli potwierdzi się że syn to będzie Jakub :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Mam tak aktualnie, chyba na razie nie ma co o tym rozmyslac ;)
    No niby wiem to, ale ja jestem straszna panikara, ze co jak sie nie podniesie. Aaaa bo juz sobie wkręcam ze jak wyszło to prawdopodobieństwo porodu przedwczesnego 1:128 to pewnie przez łożysko

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te prawdopodobieństwo to tylko statystyka, mi lekarz to tak tłumaczył. Prawdopodobieństwo porodu przedwczesnego miałam 1:637 i 1 na 637 kobiet w moim wieku, o tej samej wadzie i wzroście urodziła przedwcześnie. Także się tym nie stresuj, raczej nie chodzi o łożysko.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ