X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    Świnka? Bez jaj. Sama przechodziłam, jak moje rodzeństwo i wszyscy wokół. Po prostu posiedzieliśmy w domu i tyle. Nawet tego się nie leczy. Teraz robią z tego wielkie halo i śmiertelne choroby, tak samo jak z różyczki czy ospy. Ludzie naoglądają się tefałenów, łykają wszystko jak leci. Powikłania mogą być po wszystkim. Po szczepieniach są mniej groźne? Powiedz to mojej przyjaciółce, której syn jest kaleką. Wieczne rehabilitacje na które musi płacić sama, rezygnacja z pracy i mnóstwo harówki. Byłam z Córką w szpitalu i tam niemowlę po szczepieniu miało bezdechy, leżało pod aparaturą. Faktycznie, powikłania po szczepieniu są dla rodziców mniej tragiczne niż po chorobie...
    Lepsze "tefałeny" niż publiczna

Paula 90, Kiwona, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nie zdradzać imion ale wam napisze ;P ja wybrałam greckie imiona chodź całkiem przypadkiem po wakacjach na Krecie sie okazało ze jestem w ciazy :) dla synka Leo ( maz jest zachwycony bo sobie ubzdurał z Messi) a dla córci Leonia wiec albo Leoś albo Leonka

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja już pozamawiałam kilka sukieneczek z Ali dla naszej Lileczki :D Jak mielibyśmy chłopca to nazywałby się Leonard :) Z witamin biorę Femibion 2. A co do szczepień to uważam tak jak Monia* i na pewno nie dam zaszczepić dziecka w szpitalu bez przeprowadzenia wszystkich badań, spotkania z jakimś dobrym pediatrą i neonatologiem. Nie jestem przeciw, ale za dużo słyszałam przykrych historii i również edukowałam się w tym temacie. Może zaszczepię jeżeli wszystko będzie ok po miesiącu-dwóch i to wszystkie szczepionki osobno będę dawkować z dużymi odstępami czasu. Ale to temat rzeka, każdy ma swoje racje. Nie warto chyba pisać o tym na forum bo może nas to poróżnić :)

Właśnie leonard jest jedynym imieniem, które nam obojgu sie podoba bo mąż chce by miał na imię Leo a mnie nie nie podiba samo leo ani leon

valetta94 lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Zośkę i Iwa.

Oba stare jak świat, ale uniwersalne.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja miałam nie zdradzać imion ale wam napisze ;P ja wybrałam greckie imiona chodź całkiem przypadkiem po wakacjach na Krecie sie okazało ze jestem w ciazy :) dla synka Leo ( maz jest zachwycony bo sobie ubzdurał z Messi) a dla córci Leonia wiec albo Leoś albo Leonka
    To skoro przywiezlismy ciążę z chorwacji to coś w ich kulturze mam znaleźć ? :)

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam po głowie chodzi Zosia i Mikołaj.
    Ciekawa jestem które z imion uda nam się nadać dziecku :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy do badań PAPPA trzeba być na czczo?

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Dziewczyny, czy do badań PAPPA trzeba być na czczo?
    Nie, nie trzeba być na czczo. A mi się podoba dla dziewczyny Jaśminka.A dla chłopaka nie mam nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 21:35

siamyrka, Adonis_26 lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Nie, nie trzeba być na czczo. A mi się podoba dla dziewczyny Jaśminka.A dla chłopaka nie mam nic

Dzięki :*

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam Marianna dla córeczki, ale mąż mówi że będą ja wyzywać od Marianów. Więc Maria. Marysia. Mania.
    A Ignacy gdzieś usłyszałam i mi od razu weszło w ucho. Nawet myślę o dziecku jako Ignaś i tak do niego mówię ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro mocz oddać i krew znowu. Ja to się najezdze do tej przychodni. Pojutrze diabetolog, w poniedziałek warsztaty z chustowania, w środę konsultacja na temat karmienia piersią. Lubię mieć napięty grafik ;-)

Trochę się boję bo jeszcze się nie szczepilam na grypę, muszę dopytać ginekologa czy wyraża zgodę, bo wiem że można a nawet jest to wskazane bo grypa w ciąży może zabić płód, ale wolę z nią skonsultować. Szczepionka na grypę jest z martwymi wirusami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 21:48

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynki mnóstwo imion mi się podoba...Natalia, Marcelina, Karolina, Oliwia...a dla chłopaka nic....a tu na prenatalnych powiedzieli, że raczej chłopak...może siusiak się wchłonie? chrum chrum...świnia jestem ;)

Ja poszłam na czczo na PAPPA, ale pewnie niepotrzebnie - nie czytałam nic na ten temat i poleciałam schematem.

Właśnie rozmawiałam z przyjaciółką, która jest w 18 tc. W 17 tygodniu zaokrąglił jej się ciążowo brzuszek, wcześniej był spożywczak. Miała plamienia brązowe i różowe w różnych tygodniach ciąży i jest wszystko dobrze. Ja bym już zwariowała, ale kobieta, która nie przeszła poronienia inaczej przeżywa ciążę. Spokojniej, nie doszukuje się, coś się dzieje to sprawdza u gina ale bez chorej paniki - strasznie jej tego zazdroszczę.

O tyle dobrze, że największy sezon grypowy jest w styczniu i lutym - będziemy już wtedy w III trymestrze. Najgorzej jakby wypadło w I trym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 21:52

Paula 90, Martusiazabka lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie, jak już weszlysmy na temat Ali. Tam jest laktator, polecany przez blogerki i na forach. I jest za grosze. Elektryczny. Mój już do mnie idzie. (A może elektroniczny, nigdy nie wiem).

Real Bubee Single/Double Electric Breast Pump With Milk Bottle Infant USB BPA free Powerful Breast Pumps Baby Breast Feeding
    https://s.click.aliexpress.com/e/rojGgsY

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka - ja też mam takich znajomych. Od 5 tygodnia ciąży prowadzą Instagrama brzuszków ego, wrzucają aktualizacje. Zazdroszczę im spokoju ;-)

Prawda, że szczyt zachorowań na początku roku. Ale szczepić się najlepiej już.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na test pappa nie trzeba być na czczo. Ja miałam pobieraną krew o 19.00 bo w przychodni do której chodzę wykonuja usg i krew tego samego dnia.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wiewioreczka - ja też mam takich znajomych. Od 5 tygodnia ciąży prowadzą Instagrama brzuszków ego, wrzucają aktualizacje. Zazdroszczę im spokoju ;-)

Prawda, że szczyt zachorowań na początku roku. Ale szczepić się najlepiej już.
    Większość moich znajomych na Fejsie pokazuje już 6 tyg ciążę tylko jakos im się nic nie przydaza.Nie, żebym komukolwiek źle życzyła ale czasami ręce opadają,że ja zaliczam same tragedie a komuś wszytsko się udaje.No ale takie życie.Wieoreczko na papa na bank nie musisz być na czczo.Drugi raz miałam prenatalne ma godzine 18 i za każdym razem zaznaczali,że nie muszę być na czczo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 22:16

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Większość moich znajomych na Fejsie pokazuje już 6 tyg ciążę tylko jakos im się nic nie przydaza.Nie, żebym komukolwiek źle życzyła ale czasami ręce opadają,że ja zaliczam same tragedie a komuś wszytsko się udaje.No ale takie życie.Wieoreczko na papa na bank nie musisz być na czczo.Drugi raz miałam prenatalne ma godzine 18 i za każdym razem zaznaczali,że nie muszę być na czczo.
    Ja też o tym myślę. Synem chwalilam sie każdemu od 10 tyg. Teraz 12 i wiedzą tylko Ci, którzy są ze mną na codzień.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dla dziewczynki mnóstwo imion mi się podoba...Natalia, Marcelina, Karolina, Oliwia...a dla chłopaka nic....a tu na prenatalnych powiedzieli, że raczej chłopak...może siusiak się wchłonie? chrum chrum...świnia jestem ;)

Ja poszłam na czczo na PAPPA, ale pewnie niepotrzebnie - nie czytałam nic na ten temat i poleciałam schematem.

Właśnie rozmawiałam z przyjaciółką, która jest w 18 tc. W 17 tygodniu zaokrąglił jej się ciążowo brzuszek, wcześniej był spożywczak. Miała plamienia brązowe i różowe w różnych tygodniach ciąży i jest wszystko dobrze. Ja bym już zwariowała, ale kobieta, która nie przeszła poronienia inaczej przeżywa ciążę. Spokojniej, nie doszukuje się, coś się dzieje to sprawdza u gina ale bez chorej paniki - strasznie jej tego zazdroszczę.

O tyle dobrze, że największy sezon grypowy jest w styczniu i lutym - będziemy już wtedy w III trymestrze. Najgorzej jakby wypadło w I trym.

Ja jak dowiedziałam się, że bedzie chlopak-wyłam 2 tygodnie. Nastawilam się, że będzie druga corka i szok w połączeniu z hormonami mnie dobił. Także twój żart jest niczym w porównaniu do mojej paniki :D

Wiewióreczka, bergamotka lubią tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    A ja głupia poszłam na PAPPA głodna...i właśnie tak jest nie dopytać mądrych koleżanek z forum :) :*
    No tak to już jest Kasionku...ja miałam przez dwa lata czarną serię w rodzinie. Zaczęło się od mojego poronienia i to co się działo później to jakiś kosmos. Zapalenia otrzewnej, kilka miesięcy antybiotyków, ostatnio poparzenie chlorem u dentysty - wyżarło mi pół gęby od środka...ehhh. Ale czuję, że w końcu to się przełamało i będzie już dobrze.
    W ogóle czuję, że żadnej z nas z forum już nic złego nie spotka w związku z ciążą. Skończyło się na Bidulce Meluni.
    PS. Melunia, przytulam :* Dużo sił, Kochana.

Dziewczyny, mam dwa sposoby na kichanie, żeby nie "wyrywało jajników":
    1. Skulić się na półsiedząco
    2. Kichnąć głośno - jak próbuję stłumić kichnięcie to jest masakra. Jak kicham na głos, mąż podskakuje, ale przynajmniej nic nie boli :)

Kasionek, Kiwona lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 25 września 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Lepsze "tefałeny" niż publiczna
    Jeden pies. Nie oglądam wiadomości, nie da się.

gannyx8dgwh2yzmc.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ