Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A po Tobie ja! Nigdy nic nie wiadomo Valetta, rozkręcisz się wkrótcevaletta94 wrote:Z terminu ja powinnam teraz
Ale wątpie..
A mi dziś lekarz kazał rodzić w tym tygodniu!
łatwo mu powiedzieć
valetta94, martusiawp, malutka_mycha lubią tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Mama gratulacje dla Ciebie i synka! Cudownie, że tak szczęśliwie i szybko się wszystko udało.
Dzięki porodom forumowym spakowałam (prawie) dziś torby do szpitala. Koniec zaklinania rzeczywistości, że poród będzie kiedyś kiedyś...
Natalia-Tosia dobrze, że jesteście pod kontrolą. Trzymam kciuki, by szczęśliwie się wszystko zakończyło w odpowiednim czasie!
Ja od poniedziałku znów sama z dwulatkiem i już w poniedziałek wróciły bolesne skurcze. Ale mam nadzieję, że to zwiastuje tylko szybki poród, ale poród jeszcze szybko się nie zacznie i dotrwam o końca kwietnia z tymi, których dzieci będą cierpliwie dojrzewać w brzuchu mamy.
martusiawp lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Ja 3 kwietnia się z koleżankami umówiłam

Fasolka mówiłaś że bezpieczniej byś się czuła w szpitalu to może idź tego 8?
niby tak ale jak mam leżeć do 18.04... hmmm no przedyskutuję to jeszcze w przyszłą środę z moją lekarką
ja nie mam żadnych skurczy, nic mnie nie boli...
ale jak widzę co się dzieje to niewykluczone, że wszystko na raz chwyci mnie znienacka i nawet do 8.04 nie doczekam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 21:35
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77

-
Fasolka77 wrote:chce_byc_mama .... ja pierdole... ale macie tam opiekę nad ciężarną... bullshit i bullshit, co to za jakieś pomiary brzucha??? jakieś średniowiecze chyba... no szok... ja chyba wolałabym słuchać lekarza.. a nie położnej... no toż to szok! a czarne myśli niech pójdą w niepamięć! Każda z nas się boi o maluszka... to normalne ale ważne jest pozytywne myślenie!
będzie dobrze!
Kiwona jak brzuszek? doczytałaś skąd ta plama biała?
Karola kasiorka z ZUS-u już idzie do Ciebie?
Mycha co u kici? byłaś u weta?
DorotaAnna ja też miałam kiedys akcję, że bałam się,że to wody.. ale po prostu taką miałam wydzielinę no i pociłam się w pachwinach... plus luteina robiły swoje.. daj znać jutro po wizycie co i jak
Młody się rozruszał? 
Anette
Angella
Valetta
jak u Was sytuacja na froncie?
B_002 Fajnie, że z dzidzią ok i że jednak nie zostałaś w szpitalu. 01.04 już tuż tuż

MamaAga85 no niezły Kluseczek rośnie w Twoim brzuszku
Najważniejsze, że z dzidzią jest ok! Co to jest znieczulenie PDA???? i dlaczego przy cukrzycy lepiej
Misiabella a po co byłas u psychiatry? boisz się porodu? Oszalałaś!?
Stresant mnie jest wsio ryba! może być i Kraków! jak już mówiłam.. ja dotrę wszędzie!
Natalia_Tosia co u Was? Mam nadzieję, że wszystko ok!!!!
Mama18 gratuluję jeszcze raz!!!! Pokazuj nam tu zaraz Krystka!!!

KarmeLove idź do dentysty-nie czekaj...najwyżej się porzygasz
no i kolejna co się wzięła za malowanie na końcówce... ech co Wy macie za pomysły? 
Tak rozruszał się
nakopał mi całkiem nieźle 
A co do chce być mama- w Anglii ciąże prowadzi położna nie lekarz. Dlatego dla nas to jest niepojęte „co ta połóż na pierdo....”
Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mój mąż właśnie namawia nasze dziecko żeby wyszło dzisiaj w nocy bo jemu się nie chce isc jutro do pracy
no nie wierze po prostu
B_002, valetta94, Fasolka77, Lolka30, Tunia76, Kasiulka90, martusiawp, espoir, malutka_mycha lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
stresant wrote:Tak mnie Karmelka zmotywowala tymi apartamentami ze jutro dzwonie do naszego szpitala zapytac czy bedzie wolny....u nas takich luksusow nie ma ale zawsze to pokoj jednoosobowy i pierdziec mozna

troche sie wystaraszylam bo zawsze lezalam na ginekologi na jedynce....a teraz dostalam skierowanie prosto na porodowke....a tam to i 2 osobowe pokoje...a jak mi sie jaka cyganka trafi na pokoju ...to 120 ludzi przez dzien sie przewinie.......a halasu i wrzasku co niemiara jak to u cyganow.......jeszcze zez skrzypcami przyleza i grac beda......a u nas cyganow to polowa miasta....
ja pierdole.. Stresant.. ale dajesz po garach
najgorsze jest to, że będziesz musiała jeszcze torebkę przy piersi ściskać
i walizkę do nogi kajdankami przyczepić...
DorotaAnna, stresant, Lolka30, espoir, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Fasolka77

-
Kiwona wrote:Spoko laski, mi z któregoś usg wyszedł termin na 2 maja jakoś, więc mi się nie spieszy 😋
Krystek już pewnie na świecie, Mama odpoczywa, nie moge się zdjęcia doczekać 😍
Mój małżonek przyszedł dzisiaj z pracy z róża dla mnie 🤩 romantyzm mu się włączył czy coś
ooo jakaś promka!?
Kiwona, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Fasolka77

-
Kasiulka90 wrote:Cieszę się bardzo! 😊 Minęły 2 czy 3 dni, a my się nadal nimi zachwycamy, więc polecam 👌 Dzisiaj pierwszy raz podlałam, mam nadzieję, że ich nie zniszczę, bo totalnie nie mam ręki do kwiatów 😅 Obejrzałam poradnik na yt 😄
Ja też nie mam ręki do kwiatów, mam jedną jukę 2 lata, podlewam ją raz na miesiąc i rośnie jak szalona
Takie kwiaty to ja lubię! Ciekawe czy to drzewko jest wymagające, zobaczymy czy go nie uśmierce..
Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

-
A mój mówi żeby nie zechciało wyjść dziś w nocy bo się już ze mną nasiedział dziś w szpitalu i nie chce mu się tam jechaćDorotaAnna wrote:Mój mąż właśnie namawia nasze dziecko żeby wyszło dzisiaj w nocy bo jemu się nie chce isc jutro do pracy
no nie wierze po prostu
Jutro w dzień to co innego, najwyżej z pracy wróci.
Fasolka77, DorotaAnna, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
B_002 wrote:A mój mówi żeby nie zechciało wyjść dziś w nocy bo się już ze mną nasiedział dziś w szpitalu i nie chce mu się tam jechać
Jutro w dzień to co innego, najwyżej z pracy wróci.
Jakimiś dziwnymi kategoriami myślą mężczyźni
B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
To jest tak z nimi jak już tu było mówione, że jakby oni musieli chodzić w ciąży to ludzkość by wyginęła, nie daliby radyDorotaAnna wrote:Jakimiś dziwnymi kategoriami myślą mężczyźni

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
A kuwa daj spokoj...a ja nowy aparat co Basia polecila za 2,5 tysiaka chcialam zabrac a tu trza bedzie zdjecia starym telefonem robic,co ledwo ostrosc lapie....Fasolka77 wrote:ja pierdole.. Stresant.. ale dajesz po garach

najgorsze jest to, że będziesz musiała jeszcze torebkę przy piersi ściskać
i walizkę do nogi kajdankami przyczepić...
Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Valetta no ale spróbować zawsze można
jak teraz zacznie go namawiać to może do terminu da się przekonać młody xd
B_002, valetta94, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
stresant wrote:A kuwa daj spokoj...a ja nowy aparat co Basia polecila za 2,5 tysiaka chcialam zabrac a tu trza bedzie zdjecia starym telefonem robic,co ledwo ostrosc lapie....
mnie położyli z cyganką w Matce Polce w 2016... też była po poronieniu.. miała chyba 18 lat... po in vitro... też rodzina przyszła.. K. oddał torebkę położnym na przechowanie....laska nie umiała pisać.. czaicie?Fasolka77