Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
valetta94 wrote:Z terminu ja powinnam teraz
Ale wątpie..
A mi dziś lekarz kazał rodzić w tym tygodniu!łatwo mu powiedzieć
valetta94, martusiawp, malutka_mycha lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Mama gratulacje dla Ciebie i synka! Cudownie, że tak szczęśliwie i szybko się wszystko udało.
Dzięki porodom forumowym spakowałam (prawie) dziś torby do szpitala. Koniec zaklinania rzeczywistości, że poród będzie kiedyś kiedyś...
Natalia-Tosia dobrze, że jesteście pod kontrolą. Trzymam kciuki, by szczęśliwie się wszystko zakończyło w odpowiednim czasie!
Ja od poniedziałku znów sama z dwulatkiem i już w poniedziałek wróciły bolesne skurcze. Ale mam nadzieję, że to zwiastuje tylko szybki poród, ale poród jeszcze szybko się nie zacznie i dotrwam o końca kwietnia z tymi, których dzieci będą cierpliwie dojrzewać w brzuchu mamy.martusiawp lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Ja 3 kwietnia się z koleżankami umówiłam
Fasolka mówiłaś że bezpieczniej byś się czuła w szpitalu to może idź tego 8?
niby tak ale jak mam leżeć do 18.04... hmmm no przedyskutuję to jeszcze w przyszłą środę z moją lekarkąja nie mam żadnych skurczy, nic mnie nie boli...
ale jak widzę co się dzieje to niewykluczone, że wszystko na raz chwyci mnie znienacka i nawet do 8.04 nie doczekam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 21:35
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:chce_byc_mama .... ja pierdole... ale macie tam opiekę nad ciężarną... bullshit i bullshit, co to za jakieś pomiary brzucha??? jakieś średniowiecze chyba... no szok... ja chyba wolałabym słuchać lekarza.. a nie położnej... no toż to szok! a czarne myśli niech pójdą w niepamięć! Każda z nas się boi o maluszka... to normalne ale ważne jest pozytywne myślenie!
będzie dobrze!
Kiwona jak brzuszek? doczytałaś skąd ta plama biała?
Karola kasiorka z ZUS-u już idzie do Ciebie?
Mycha co u kici? byłaś u weta?
DorotaAnna ja też miałam kiedys akcję, że bałam się,że to wody.. ale po prostu taką miałam wydzielinę no i pociłam się w pachwinach... plus luteina robiły swoje.. daj znać jutro po wizycie co i jakMłody się rozruszał?
Anette
Angella
Valetta
jak u Was sytuacja na froncie?
B_002 Fajnie, że z dzidzią ok i że jednak nie zostałaś w szpitalu. 01.04 już tuż tuż
MamaAga85 no niezły Kluseczek rośnie w Twoim brzuszkuNajważniejsze, że z dzidzią jest ok! Co to jest znieczulenie PDA???? i dlaczego przy cukrzycy lepiej
Misiabella a po co byłas u psychiatry? boisz się porodu? Oszalałaś!?
Stresant mnie jest wsio ryba! może być i Kraków! jak już mówiłam.. ja dotrę wszędzie!
Natalia_Tosia co u Was? Mam nadzieję, że wszystko ok!!!!
Mama18 gratuluję jeszcze raz!!!! Pokazuj nam tu zaraz Krystka!!!
KarmeLove idź do dentysty-nie czekaj...najwyżej się porzygaszno i kolejna co się wzięła za malowanie na końcówce... ech co Wy macie za pomysły?
Tak rozruszał sięnakopał mi całkiem nieźle
A co do chce być mama- w Anglii ciąże prowadzi położna nie lekarz. Dlatego dla nas to jest niepojęte „co ta połóż na pierdo....”Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mój mąż właśnie namawia nasze dziecko żeby wyszło dzisiaj w nocy bo jemu się nie chce isc jutro do pracy
no nie wierze po prostu
B_002, valetta94, Fasolka77, Lolka30, Tunia76, Kasiulka90, martusiawp, espoir, malutka_mycha lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
stresant wrote:Tak mnie Karmelka zmotywowala tymi apartamentami ze jutro dzwonie do naszego szpitala zapytac czy bedzie wolny....u nas takich luksusow nie ma ale zawsze to pokoj jednoosobowy i pierdziec mozna
troche sie wystaraszylam bo zawsze lezalam na ginekologi na jedynce....a teraz dostalam skierowanie prosto na porodowke....a tam to i 2 osobowe pokoje...a jak mi sie jaka cyganka trafi na pokoju ...to 120 ludzi przez dzien sie przewinie.......a halasu i wrzasku co niemiara jak to u cyganow.......jeszcze zez skrzypcami przyleza i grac beda......a u nas cyganow to polowa miasta....
ja pierdole.. Stresant.. ale dajesz po garach
najgorsze jest to, że będziesz musiała jeszcze torebkę przy piersi ściskaći walizkę do nogi kajdankami przyczepić...
DorotaAnna, stresant, Lolka30, espoir, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Kiwona wrote:Spoko laski, mi z któregoś usg wyszedł termin na 2 maja jakoś, więc mi się nie spieszy 😋
Krystek już pewnie na świecie, Mama odpoczywa, nie moge się zdjęcia doczekać 😍
Mój małżonek przyszedł dzisiaj z pracy z róża dla mnie 🤩 romantyzm mu się włączył czy coś
ooo jakaś promka!?Kiwona, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Kasiulka90 wrote:Cieszę się bardzo! 😊 Minęły 2 czy 3 dni, a my się nadal nimi zachwycamy, więc polecam 👌 Dzisiaj pierwszy raz podlałam, mam nadzieję, że ich nie zniszczę, bo totalnie nie mam ręki do kwiatów 😅 Obejrzałam poradnik na yt 😄
Ja też nie mam ręki do kwiatów, mam jedną jukę 2 lata, podlewam ją raz na miesiąc i rośnie jak szalonaTakie kwiaty to ja lubię! Ciekawe czy to drzewko jest wymagające, zobaczymy czy go nie uśmierce..
Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Mój mąż właśnie namawia nasze dziecko żeby wyszło dzisiaj w nocy bo jemu się nie chce isc jutro do pracy
no nie wierze po prostu
Jutro w dzień to co innego, najwyżej z pracy wróci.
Fasolka77, DorotaAnna, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:A mój mówi żeby nie zechciało wyjść dziś w nocy bo się już ze mną nasiedział dziś w szpitalu i nie chce mu się tam jechać
Jutro w dzień to co innego, najwyżej z pracy wróci.
Jakimiś dziwnymi kategoriami myślą mężczyźniB_002, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Jakimiś dziwnymi kategoriami myślą mężczyźni
DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:ja pierdole.. Stresant.. ale dajesz po garach
najgorsze jest to, że będziesz musiała jeszcze torebkę przy piersi ściskaći walizkę do nogi kajdankami przyczepić...
Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Valetta no ale spróbować zawsze można
jak teraz zacznie go namawiać to może do terminu da się przekonać młody xd
B_002, valetta94, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
stresant wrote:A kuwa daj spokoj...a ja nowy aparat co Basia polecila za 2,5 tysiaka chcialam zabrac a tu trza bedzie zdjecia starym telefonem robic,co ledwo ostrosc lapie....
mnie położyli z cyganką w Matce Polce w 2016... też była po poronieniu.. miała chyba 18 lat... po in vitro... też rodzina przyszła.. K. oddał torebkę położnym na przechowanie....laska nie umiała pisać.. czaicie?Fasolka77