X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola, pierwszy szok minął i już się nie martwię ta plama. Czy to przepuklina czy rozejscie mięśni, czy też co innego, nic z tym nie zrobię. Wizyta 8.04.,wytrzymam ;)
    I chyba promka, mój K pracuje nad sobą ostatnio i widzę, że są tego efekty! 😊

Właśnie, jak kotka Mycha? Moja ledwo skończyła sterydy, już znów zasmarkana, na szczęście jelita się trzymają nieźle znów.

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganka 18 lat po in vitro? 😯

Misiabella lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama 18 gratulacje 😍🤩

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, mam nadzieję że kasiorka z ZUSu niebawem będzie na koncie! 😊

Kurde dziewczyny, nie znamy dnia ani godziny, tak jak napisała Stresant, żebym siedziała w domu, tak zamierzam posłuchać 😋
    Nigdzie się już nie wybieram, póki co mam wszystko załatwione, chyba. Serio dziś się wystraszyłam, że zacznę rodzic na mieście, brzuch już mi mocno się obniżył.

stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cisnionko w normie jak na nerwowa atmosfere jaka w domu panuje to nawet sie trzyma. :)
    Syn beczy, stary obrazony jeszcze ze corka spi bo by pewnie swoich 5groszy tez dodala....
    Jutro cora wyjezdza na zielona szkole...a tydzien temu popsul sie jej telefon...niedalo sie kupic nowego!!!!......tatusiek raczej jej dal stary co w szufladzie 2lata lezy....mowie synowi pozycz siostrze swoj bo co jak ten stary sie popsuje to mala zaplacze sie na smierc ze nie moze z nami mowic....syn w placz ze nie da....ojciec ze ja mam dac swoj a jutro mi kupi nowy...ja tez nie dam bo mam na 2simkarty i musialabym wszystko pokasowac....poprzenosic....no i tak kazdy focha rzucil a biedna mala zostala z jednym starym telefonem.....

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą teraz przydałaby się dziewczynka, nie ? 😁
    Ale tu Angela nam się pcha, więc może być i chłopczyk 😋
    No chyba, że Valetta ? 🤔

valetta94, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Jakimiś dziwnymi kategoriami myślą mężczyźni :D

Mój mąż wczoraj wieczorem powiedział, żebym nie rodziła, bo on jest zmęczony i spać mu się chce. Faceci 😉

Fasolka ja jeszcze nie rodzę 😊

martusiawp lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolega z pracy zostal dyrektorem cyganskiej szkoly na 500 dzieci mowi ze pozatrudnial same cyganki jako sprzataczki kucharki itp. Bo miedzy soba nie kradna ;)
    Do szpitala zadnych cennych rzeczy nie biore..przyslowiowe 10 zl do automatu z kawa....karty i cenne rzeczy w domu....a pizamy mi chyba nie zakosi....gorzej bedzie na kiblu po niej usiasc....fujjj jo nie nie jutro dzwonie i zalatwiam apartamenty

DorotaAnna, Fasolka77, valetta94, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jakby to oni mieli się najwiecej namęczyć przy tym porodzie nie? :D nas to nikt nie pyta o zdanie

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasola, pierwszy szok minął i już się nie martwię ta plama. Czy to przepuklina czy rozejscie mięśni, czy też co innego, nic z tym nie zrobię. Wizyta 8.04.,wytrzymam ;)
    I chyba promka, mój K pracuje nad sobą ostatnio i widzę, że są tego efekty! 😊

Właśnie, jak kotka Mycha? Moja ledwo skończyła sterydy, już znów zasmarkana, na szczęście jelita się trzymają nieźle znów.

no i takie podejście mi sie podoba! po co sie przejmować czymś na co nie mamy wpływu! po porodzie plama zniknie i już! A jeszcze jak K pracuje nad sobą i kwiaty kupuje to nic tylko sie cieszyć i korzystać z takich promek! :)

Głaski dla kotków!

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 ❤❤❤❤❤ SERDECZNE GRATULACJE 🥰🥰🥰🥰 MNÓSTWA ZDRÓWKA DLA WAS OBOJGA 😘😘😘😘😘😘😘

Fasolka PDA to nic innego jak znieczulenie zewnątrzoponowe. W moim przypadku ma pomóc obniżyć ciśnienie i puls podczas porodu.
    Generalnie ja nadal jakoś psychicznie nie doszłam do siebie po dzisiejszej kwalifikacji. Dzwoniłam oczywiście do swojego gina z PL i on też nie rozumie tej decyzji...Mama moja w równie wielkim szoku...Ja się po prostu boję...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Cyganka 18 lat po in vitro? 😯

nawet nie wiem czy miała 18 szczerze mówiąc.. mówiła, że tak... oni wcześnie zaczynają.. męża już miała chyba od 2 lat ale opowiadała, że oni nie idą do żadnego urzędu etc tylko przysięgają sobie przez Bogiem i starszyzną i już są po ślubie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A cisnionko w normie jak na nerwowa atmosfere jaka w domu panuje to nawet sie trzyma. :)
    Syn beczy, stary obrazony jeszcze ze corka spi bo by pewnie swoich 5groszy tez dodala....
    Jutro cora wyjezdza na zielona szkole...a tydzien temu popsul sie jej telefon...niedalo sie kupic nowego!!!!......tatusiek raczej jej dal stary co w szufladzie 2lata lezy....mowie synowi pozycz siostrze swoj bo co jak ten stary sie popsuje to mala zaplacze sie na smierc ze nie moze z nami mowic....syn w placz ze nie da....ojciec ze ja mam dac swoj a jutro mi kupi nowy...ja tez nie dam bo mam na 2simkarty i musialabym wszystko pokasowac....poprzenosic....no i tak kazdy focha rzucil a biedna mala zostala z jednym starym telefonem.....

oj no to TRAGEDY.... faktycznie... na długo wyjeżdża?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Mój mąż wczoraj wieczorem powiedział, żebym nie rodziła, bo on jest zmęczony i spać mu się chce. Faceci 😉

Fasolka ja jeszcze nie rodzę 😊

jesteś pewna? :) bo jak tak patrzę na terminy a faktyczne daty... to chyba już jutro muszę powkładać wszystko do walizki bo na razie wszystko leży obok :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kolega z pracy zostal dyrektorem cyganskiej szkoly na 500 dzieci mowi ze pozatrudnial same cyganki jako sprzataczki kucharki itp. Bo miedzy soba nie kradna ;)
    Do szpitala zadnych cennych rzeczy nie biore..przyslowiowe 10 zl do automatu z kawa....karty i cenne rzeczy w domu....a pizamy mi chyba nie zakosi....gorzej bedzie na kiblu po niej usiasc....fujjj jo nie nie jutro dzwonie i zalatwiam apartamenty

kup sobie w rossmanie te nakładki papierowe na kibelek.. ja zanabyłam :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Mama36 ❤❤❤❤❤ SERDECZNE GRATULACJE 🥰🥰🥰🥰 MNÓSTWA ZDRÓWKA DLA WAS OBOJGA 😘😘😘😘😘😘😘

Fasolka PDA to nic innego jak znieczulenie zewnątrzoponowe. W moim przypadku ma pomóc obniżyć ciśnienie i puls podczas porodu.
    Generalnie ja nadal jakoś psychicznie nie doszłam do siebie po dzisiejszej kwalifikacji. Dzwoniłam oczywiście do swojego gina z PL i on też nie rozumie tej decyzji...Mama moja w równie wielkim szoku...Ja się po prostu boję...

Mama na spokojnie, prześpij się z tą myślą... no w końcu to lekarze.. hmmm... wiedzą chyba co robią... byłas nastawiona na cesarkę? A o co chodzi z tym porodem sn przy cukrzycy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    oj no to TRAGEDY.... faktycznie... na długo wyjeżdża?
    Na 10 dni w slowackie Tatry do Ziaru jedzie z cala klasa (ta jebnieta co po dupie klepie )...za dara :)

a stary nawet telefonu nie zalatwil...ugryzlabym go dzis i krew karkiem wyssala ;)

No nic pojedzie ze takim telefonem jaki ma a jak sie popsuje to bede dzwonic do nauczycielki jak bede chciala pogadac
    ....kiedys nie bylo wogole telefonow i wszyscy zyli ;)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Na 10 dni w slowackie Tatry do Ziaru jedzie z cala klasa (ta jebnieta co po dupie klepie )...za dara :)

a stary nawet telefonu nie zalatwil...ugryzlabym go dzis i krew karkiem wyssala ;)

No nic pojedzie ze takim telefonem jaki ma a jak sie popsuje to bede dzwonic do nauczycielki jak bede chciala pogadac
    ....kiedys nie bylo wogole telefonow i wszyscy zyli ;)

no to sporo jak na 10 dni.. będzie tęsknić :)
    ale inne dzieci jej przecież pożyczą telefon jak coś także nie ma problemu :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 ale Ci zazdroszczę, że już jesteś po! ja się nie mogę doczekać aż poznam 4 mężczyznę mojego życia :) chociaż cierpliwie czekam :P
    za każdym razem jak usypiam Maćka (na rękach), to Wojtuś go kopie, no typowe rodzeństwo <3 szkoda tylko, że mi to wydłuża cały proces, jak go tak smyra :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 22:41

stresant, Kasiulka90, Fasolka77, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano chcialam zeby miala jakis lepszy bo jak jej zdjecie Franuska wysle w poniedzialek to zeby chociaz glowe widziala ;)
    bo jak wroci to matka bez brzucha bedzie a brat w pokoju morde bedzie darl ;)
    Mysle ze kontaktem nie bedzie problemu ma 4 kolezanki w pokoju to do ktorej sie dodzwonie :)
    10 dni dlugo ale to ma byc zdrowotny pobyt wiec na krocej sie nie oplaca...huta co roku wysyla i sponsoruje ...jak juz nas caly rok truja to chociaz tyle dla dzieci robia

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 2572 2573 2574 2575 2576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ