X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Ja już po obchodzie 😀 tak wiec jutro jest mój dzień ;)

Martusiawp a ty jak nie wybierasz się na porodówkę ?

Aa Angela, czyli jesteś kolejna 😌
    Ciekawe czy dziś ktoś Cię wyprzedzi 😋

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mamą jeszcze tak sobie wczoraj myślałam o twojej sytuacji i wiem, że dziewczyny tu mają inne zdanie ale ja uważam, że nie zawsze wywoływanie porodu jest czymś złym dla maluszka. Często widzę tu opinie, że skoro siedzi w brzuchu to nie jest gotowy na wyjście. Ja się z tym nie zgadzam. A czy dziecko urodzone w 33 tygodniu lub wcześniej było gotowe na wyjście? Chyba nie... Z drugiej strony czy dziecko w 42 tygodniu pływające w zielonych wodach cały czas jest niegotowe? Gotowość dziecka to jedno a organizm matki to drugie. Ja w pierwszej ciąży nie miałam skurczy, twardnien, szyjka twarda i zamknięta, rozwarcie jak stanęło na 2 cm tak nic by nie drgnelo gdyby nie leki... A moja córka była gotowa na przyjście na świat tylko moj organizm nie był przygotowany na poród. Tak więc ja bym zaufala jednak lekarzowi bo jednak mam większe zaufanie do kogoś po medycynie niż położnej, która gapi się w tel.

stresant, valetta94, B_002 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje poranne cisnienie z tymi bólami 142/86 a tetno 67.. Ja tak wolnego tetna to przed ciaza nie mialam...

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Hej, przede wszystkim gratulacje dla rozpakowanych i lekkich porodów dla reszty ☺️

Tunia, wyczytałam, że Ty będziesz rodzić w Koperniku. Prawdopodobnie CC. Możesz mi na priv opowiedzieć, o tym szpitalu? Oddziale, warunkach, personelu, co trzeba faktycznie mieć dla dziecka, jak wygląda postępowanie przy i po cięciu itd? Mam lekarza stamtąd i to on będzie mnie ciął w lipcu, poprzednie 2 cc miałam na Żeromskiego.
    Pewnie, że chętnie opowiem. Zwłaszcza, że będę już po😜
    Na ten moment dowiedziałam się u położnej, że dla dziecka dają wszystko. Trzeba tylko rzeczy na wyjście.
    Mama ma mieć dowód, badania, rzeczy osobiste, majtki siateczkowe, podpaski BellaMama. Podkłady na łóżko podobno dają.
    Szczegóły oczywiscie po.😄

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Mnie wczoraj mąż poprosił żebym już autem nie jeździła, prowadzicie jeszcze po najbliższej okolicy? Uznał że jak będę miała skurcz to mogę nie zapanować nad autem, zrobić krzywdę sobie i dziecku i komuś jeszcze. Mało mi się to podoba, ale w sumie spacery są wskazane przed porodem. Jak mi nic pilnego nie wyskoczy to chyba go posłucham.

mi maz nie pozwala juz od paru tygodni

malutka_mycha lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wielkie gratulacje!!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj taki dziwny dzień słabego samopoczucie a wieczorem JesCze się słabo ruszał wiec trzęsłam brzuchem i w końcu się rozruszał tak ze nie mogłam spac😜

A propos zapotrzebowania na insulinę przed porodem to tez tak słyszałam a w dzień przed porodem w poprzedniej ciąży miałam cukry wywalone w kosmos. Tak wiec koleżanka cukrzyca u każdego inna...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    No wlasnie o Tobie pisalam a tu post :) to moze juz dzis do domku ?
    Tak właśnie robią nam wypis

KarmeLoVe, stresant, Misiabella, Tunia76, Fasolka77, MamaAga85, Syska2202 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - ja miałam mój wypis ze szpitala w ciągu dokładnie 17 minut od decyzji, że wychodzę :P Sprawdziłyśmy z dziewczynami, bo nie wierzyłyśmy, że tak szybko.

martusiawp lubi tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    O której?

Tego jeszcze nie wiem :) zgodę już podpisałam

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zobaczcie dziewczyny.. Spioszek Krystka na fb jest rozm 56.. On ma 56cm i prawie 4kg wagi a jeszcze ma luz i sie ubranko marszczy.
    Spokojnie maluchy wbija sie w 50 jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 09:31

stresant, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały wazy 2800 :) rozwarcia żadnego nie mam. Z racji tego że wyniki morfologii i moczu wyszły mi takie sobie to mam przyjść do niego za tydzień i do tego czasu powtórzyć morfologię i mocz. Kazał mi jeszcze zrobić próby wątrobowe, kwas żółciowy, ft4... no nie wiem na moje bez sensu ale jak kazał...

Powiedział że jak za tydzień coś nie będzie mu się podobało to wysle mnie już do szpitala a jak wszystko będzie ok to da mi skierowanie na dzień terminu do szpitala

valetta94, estrella, martusiawp, AniaKJ lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi mierz to cisnienie bo zbliza sie do granicznego....a na puls przejdz sie na II pietro ze 3 razy to wzrosnie

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota waga podobna do mojej.....jak kazal to rob badania...ja tez wczoraj robilam krew i mocz

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, Psychiatra zrobil na mnie wrazenie :) ale nie jako mezczyzna he he tylko erudyta, fachowiec i czlowiek wzbudzajacy zaufanie, no i ten styl vinitage w jego gabinecie i mieszkaniu w ktorym przyjmuje, zrobily na mnie wrazenie, a nawet skorzana oldskulowa torba i sweterek rozpinany powieszony na oparciu drewnianego stylowego krzeselka, nie wspominajac o psychodelicznym stoliku z szklanym blatem i wijacym sie konarem w charakterze nozki. No klimat jak z filmu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 09:37

malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak właśnie robią nam wypis
    Strasznie szybko ten wypis po cc. Przecież nie minęły 3 doby.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dafi mierz to cisnienie bo zbliza sie do granicznego....a na puls przejdz sie na II pietro ze 3 razy to wzrosnie
    Ja na puls nie narzekam :) wole wolniejsze bicie serca niz to dudnienie.. Ale sie zdziwilam bo w ciąży tak niskiego nie mialam.. Martwi mnie wlasnie ze cisnienie skoczylo w gore i te bole rąk sie w tym samym czasie tak nasilily. Bede szukac jakiegos lekarza dzis bo i tak musze jechac do szpitala po zwolnienie.

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 1 maja z om, a z usg na 24 kwietnia. Jakbym miala miec cc to chetnie 23 kwietnia, kiepsko byloby miec w wielki czwartek lub piatek...

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja w nocy od 23 do 6 rano miałam takie skurcze, że już byłam gotowa jechać do szpitala. Bolało w cholerę, do tego rypał mnie kręgosłup, no nie wiedziałam czy mam siedzieć, stać czy walić głową w stół. O 2 pisałam plan porodu, bo to jedyna rzecz, którą odkładałam i odkładałam cały czas na później 😂 Najlepszy był mój mąż, który sobie smacznie spał i budzę go jakoś po 4, żeby się szykował a on do mnie: „a co się stało?” Myślałam, że go zabiję haha i jak już byłam gotowa do wyjścia to skurcze magicznie zaczęły się rozrzedzać 🙈 ja to nie wiem kiedy do tego szpitala trzeba jechać...ani nospa ani prysznic mi nie pomogły, skurcze co 5min przez ponad 6godzin i same nagle przeszły 🤷‍♀️Tak czy siak myślę, że moje dni są policzone, bo czyści mnie konkretnie 😳

valetta94, mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77, Syska2202, Natalia-tosia, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mnie wczoraj mąż poprosił żebym już autem nie jeździła, prowadzicie jeszcze po najbliższej okolicy? Uznał że jak będę miała skurcz to mogę nie zapanować nad autem, zrobić krzywdę sobie i dziecku i komuś jeszcze. Mało mi się to podoba, ale w sumie spacery są wskazane przed porodem. Jak mi nic pilnego nie wyskoczy to chyba go posłucham.
    Ja już sama z własnej woli zrezygnowałam z prowadzenia samochodu bo jest mi niewygodnie a zdarzają mi się częste skurcze przepowiadające, co jest niekomfortowe więc wolę się wtedy nie skupiać na jeździe. Twój mąż ma rację.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 2577 2578 2579 2580 2581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ