X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zdarzają... U siostry męża córeczka zmarła w 39 tygodniu ciąży dwa i pół roku temu.
    Dlatego ja sprawdzam tętno i liczę ruchy dwa razy dziennie. No nie umiem inaczej.
    W szpitalu sprawdzali nam tętno dwa razy dziennie plus raz w nocy o północy (detektorem) i dwa razy dziennie godzinne KTG.
    dlatego ja bym szla do szpitala jak najszybciej, zawsze to wieksza kontrola niz w domu na sucho liczyc ruchy
    dla mnie jest wazny konfort psychiczny, bo mam nasrane w glowie przez tyle poronienin i jestem w stanie sobie wszystko wmowic i tak sie potem dzieje........jak mam spokojna glowe to i cialo potem spokojne jest.....

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Malutka_mycha ja jeszcze jeżdżę, ale tylko 2-3 razy w tygodniu i odleglosci ok 10km.
    Brzuch się mieści przed kierownicą, a skurczy nie mam.

Ja tez jezdze w okolicy 10km, do szpitala, do leakrza po dzieci.....nawet w poniedzielk do porodu moge sama jechac :)

Tunia76, malutka_mycha, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi za dużo myszką operujesz ;)
    Cos ty.. Ja w tel wiecej spojrze niz do kompa mam podejsc.
    Niby w ciąży jest to normalne bo wpływają na to hormony ciazowe i woda ktora zatrzymuje sie w stawach. Tylko wlasnie w tak silnych bolach powinien zobaczyć to lekarz, usztywniv i pomoc przeciwbólowymi.. Dzis drugi dzien tak samo bolesny.. Ja ledwo cos chwytam w rece.. W mieście wczoraj chodzac nie czulam rąk tylko pieczenie no i opuszki mi zdretwialy od wczoraj nie odzyskalam czucia.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha no to zgłoszenie do ubezpieczenia A nie macierzyński, mi o macierzyński chodziło 🙂

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna ze mnie uciemiezona, po prostu dostaje teraz to, co mnie ominęło w pierwszej ciąży :P Ostatnio przegladalam sobie taki pamiętnik ciąży tydzień po tygodniu, z 1 ciąży. Byłam pewna, że krwawilam na początku ciąży a tu szok, w 23 tc to było! I kurde zero paniki, do pracy chodziłam dalej normalnie...

K wczoraj dał mi kwiot a dzisiaj poleciał do sklepu po kanapeczki że śledziem. Myślicie, że mnie zdradza? 😅

malutka_mycha, Bubek, B_002, Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przede wszystkim gratulacje dla rozpakowanych i lekkich porodów dla reszty ☺️

Tunia, wyczytałam, że Ty będziesz rodzić w Koperniku. Prawdopodobnie CC. Możesz mi na priv opowiedzieć, o tym szpitalu? Oddziale, warunkach, personelu, co trzeba faktycznie mieć dla dziecka, jak wygląda postępowanie przy i po cięciu itd? Mam lekarza stamtąd i to on będzie mnie ciął w lipcu, poprzednie 2 cc miałam na Żeromskiego.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, ja jeżdżę autem, ale naprawdę rzadko, bo zwyczajnie rzadko wychodzę z domu teraz. Zakupy nie dla mnie, wizyty co 3 tygodnie, ktg nie mam, że szkoły młody wraca sam... Ale nie mam problemu z każdą, mimo skurczy i boli, jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mnie tak mocno złapał. Gorzej jak młody skacze w brzuchu, to potrafi utrudnić jazdę. Ale myślę sobie, że to już jest ostatni czas na prowadzenie, różnie może być...

malutka_mycha lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Malutka mycha no to zgłoszenie do ubezpieczenia A nie macierzyński, mi o macierzyński chodziło 🙂
    Wiem, wiem. Ale może pracodawca Karmelki też o tym mówił? Sama nie wiem, ja się szczerze mówiąc gubię trochę w tych formalnościch, to chyba mój ciażowy mózg :) mam nadzieję że mąż to ogarnie

f1d9680377.png

Wysłany: 28 marca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze we wtorek robiłam 60 km w jedną stronę. Ale może faktycznie warto przystosować. Niby skurczy specjalnych nie mam ale kto wie kiedy mnie złapie.

Kiwona a teraz też piszesz taki pamiętnik?
    My to jesteśmy porypane, marudzimy o braku romantyzmu a później podejrzewam o zdradę :D ja się ostatnio zastanawiałam czy bym poznała gdyby jednak coś było na rzeczy :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze prowadzę auto. Jeżdżę do przedszkola po córkę, na wizyty u lekarzy, na ktg, ale mysle że niedługo trzeba będzie przestać bo już coraz mniej mi wygodnie, małej chyba też bo nieźle mi daje po zebrach podczas jazdy.

Mama gratuluję ❤️

stresant lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Cos ty.. Ja w tel wiecej spojrze niz do kompa mam podejsc.
    Niby w ciąży jest to normalne bo wpływają na to hormony ciazowe i woda ktora zatrzymuje sie w stawach. Tylko wlasnie w tak silnych bolach powinien zobaczyć to lekarz, usztywniv i pomoc przeciwbólowymi.. Dzis drugi dzien tak samo bolesny.. Ja ledwo cos chwytam w rece.. W mieście wczoraj chodzac nie czulam rąk tylko pieczenie no i opuszki mi zdretwialy od wczoraj nie odzyskalam czucia.
    Ja juz od tygodnia nie czuje dloni,ciagle "mrowki chodza" do tego stopnia ze przed wczoraj rozbilam flakonik z lekami na cisnienie...poprostu mi wypadl z dloni bo nie czulam czy juz chwycony czy nie

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja jeszcze we wtorek robiłam 60 km w jedną stronę. Ale może faktycznie warto przystosować. Niby skurczy specjalnych nie mam ale kto wie kiedy mnie złapie.

Kiwona a teraz też piszesz taki pamiętnik?
    My to jesteśmy porypane, marudzimy o braku romantyzmu a później podejrzewam o zdradę :D ja się ostatnio zastanawiałam czy bym poznała gdyby jednak coś było na rzeczy :D
    Hahahaha, żartowałem z tą zdrada 🤣 chociaż... 😎
    Nie pisze teraz pamietnika, ale wiem że wyglądałby on zupełnie inaczej, niż ten pierwszy 😉

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja juz od tygodnia nie czuje dloni,ciagle "mrowki chodza" do tego stopnia ze przed wczoraj rozbilam flakonik z lekami na cisnienie...poprostu mi wypadl z dloni bo nie czulam czy juz chwycony czy nie
    Dretwienie mialam od dluzszego czasu.. Ale teraz towarzyszy mi taki bol.. On się ciągnie od palcow po lokcie.. Przeszywa strasznie i rece mam wrazenie jakby mi plonely piekly az takie ściąganie dziwne.

espoir lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 28 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Hahahaha, żartowałem z tą zdrada 🤣 chociaż... 😎
    Nie pisze teraz pamietnika, ale wiem że wyglądałby on zupełnie inaczej, niż ten pierwszy 😉
    Wiadomo że żart :D nasi faceci są najlepsi :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam na apartamenty i nie zamawiaja do przodu :( jak bedzie wolny w dniu porodu to dostane..... chyba trzeba kajdanki Fasolka przygotowac :)

malutka_mycha, Tunia76, estrella, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po obchodzie 😀 tak wiec jutro jest mój dzień ;)

Martusiawp a ty jak nie wybierasz się na porodówkę ?

Daffi, malutka_mycha, Kiwona, Karollinax26, estrella, Tunia76, valetta94, espoir, martusiawp, Fasolka77, MamaAga85, Mama36, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzisiaj wyspani 😃 no na standardy z noworodkiem oczywiście.

MamaAga, Paula ja mam zwyrodnienia odcinka krzyżowo lędźwiowego i też przed ciążą miałam bóle barku i właśnie bol mi się umiejscowił w tym barku cholerny.

Wiewióreczka u mnie ból jest całego kręgosłupa i krzyża + ten bark wieczorem tak mocny że chodzę jak galareta z pod prysznica mąż taszczył mnie do łóżka. A dzisiaj wstałam rano sama ale plecy czuję pod prysznicem rano było ciężko. Mam nadzieję że max do weekendu i puści.

Ja po obchodzie wszystko u mnie dobrze i mogę iść do domku. Czekamy na obchód Leosi żółtaczka nam wyszla mam nadzieję że w normie.

Dzisiaj 3 doba będzie i u mnie kryzys 3 doby w sensie płakać bym płakała tak po prostu albo patrzę na małą i wyje że ona taka piękna jest idealna. Cudowna nie potrafię ogarnąć tego że ona była w brzuszku. Rano dzisiaj wystraszona powiedziałam do męża że mała dzisiaj się jeszcze nie ruszała !!! Chodziło mi o brzuch po czym się kapnelam co jest grane.

Ja do zusu o ubezpieczenie małej wiem że jest 7 dni ale nie było nic o dokumentach a ta ma dzisiaj dzwonić że dokumenty jakieś mam jej dostarczyć kiedy mam jej to załatwić? I macierzyński też mam 7 dni jebnieta

Dziewczyny u mnie zamiast nawału w 3 sobie nawet y jednej kropli nie mam widziałam że coś nie tak bo po cyckach mała zjadła 35 ml

Edit : idziemy do domu. Kolejnym plusem apartamentów jest to że wszystko robią tutaj nie czeka się na wypis po kilka godzin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 09:21

stresant, mysla.nieskalana, MamaAga85 lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Ja już po obchodzie 😀 tak wiec jutro jest mój dzień ;)

Martusiawp a ty jak nie wybierasz się na porodówkę ?
    O której?

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka zyjesz? Co tam dzis na sniadanko? Kiedy Was wypuszcza?

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie o Tobie pisalam a tu post :) to moze juz dzis do domku ?

‹‹ 2576 2577 2578 2579 2580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ