X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zdarzają... U siostry męża córeczka zmarła w 39 tygodniu ciąży dwa i pół roku temu.
    Dlatego ja sprawdzam tętno i liczę ruchy dwa razy dziennie. No nie umiem inaczej.
    W szpitalu sprawdzali nam tętno dwa razy dziennie plus raz w nocy o północy (detektorem) i dwa razy dziennie godzinne KTG.
    dlatego ja bym szla do szpitala jak najszybciej, zawsze to wieksza kontrola niz w domu na sucho liczyc ruchy
    dla mnie jest wazny konfort psychiczny, bo mam nasrane w glowie przez tyle poronienin i jestem w stanie sobie wszystko wmowic i tak sie potem dzieje........jak mam spokojna glowe to i cialo potem spokojne jest.....

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Malutka_mycha ja jeszcze jeżdżę, ale tylko 2-3 razy w tygodniu i odleglosci ok 10km.
    Brzuch się mieści przed kierownicą, a skurczy nie mam.

Ja tez jezdze w okolicy 10km, do szpitala, do leakrza po dzieci.....nawet w poniedzielk do porodu moge sama jechac :)

Tunia76, malutka_mycha, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi za dużo myszką operujesz ;)
    Cos ty.. Ja w tel wiecej spojrze niz do kompa mam podejsc.
    Niby w ciąży jest to normalne bo wpływają na to hormony ciazowe i woda ktora zatrzymuje sie w stawach. Tylko wlasnie w tak silnych bolach powinien zobaczyć to lekarz, usztywniv i pomoc przeciwbólowymi.. Dzis drugi dzien tak samo bolesny.. Ja ledwo cos chwytam w rece.. W mieście wczoraj chodzac nie czulam rąk tylko pieczenie no i opuszki mi zdretwialy od wczoraj nie odzyskalam czucia.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha no to zgłoszenie do ubezpieczenia A nie macierzyński, mi o macierzyński chodziło 🙂

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna ze mnie uciemiezona, po prostu dostaje teraz to, co mnie ominęło w pierwszej ciąży :P Ostatnio przegladalam sobie taki pamiętnik ciąży tydzień po tygodniu, z 1 ciąży. Byłam pewna, że krwawilam na początku ciąży a tu szok, w 23 tc to było! I kurde zero paniki, do pracy chodziłam dalej normalnie...

K wczoraj dał mi kwiot a dzisiaj poleciał do sklepu po kanapeczki że śledziem. Myślicie, że mnie zdradza? 😅

malutka_mycha, Bubek, B_002, Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przede wszystkim gratulacje dla rozpakowanych i lekkich porodów dla reszty ☺️

Tunia, wyczytałam, że Ty będziesz rodzić w Koperniku. Prawdopodobnie CC. Możesz mi na priv opowiedzieć, o tym szpitalu? Oddziale, warunkach, personelu, co trzeba faktycznie mieć dla dziecka, jak wygląda postępowanie przy i po cięciu itd? Mam lekarza stamtąd i to on będzie mnie ciął w lipcu, poprzednie 2 cc miałam na Żeromskiego.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, ja jeżdżę autem, ale naprawdę rzadko, bo zwyczajnie rzadko wychodzę z domu teraz. Zakupy nie dla mnie, wizyty co 3 tygodnie, ktg nie mam, że szkoły młody wraca sam... Ale nie mam problemu z każdą, mimo skurczy i boli, jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mnie tak mocno złapał. Gorzej jak młody skacze w brzuchu, to potrafi utrudnić jazdę. Ale myślę sobie, że to już jest ostatni czas na prowadzenie, różnie może być...

malutka_mycha lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Malutka mycha no to zgłoszenie do ubezpieczenia A nie macierzyński, mi o macierzyński chodziło 🙂
    Wiem, wiem. Ale może pracodawca Karmelki też o tym mówił? Sama nie wiem, ja się szczerze mówiąc gubię trochę w tych formalnościch, to chyba mój ciażowy mózg :) mam nadzieję że mąż to ogarnie

f1d9680377.png

Wysłany: 28 marca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze we wtorek robiłam 60 km w jedną stronę. Ale może faktycznie warto przystosować. Niby skurczy specjalnych nie mam ale kto wie kiedy mnie złapie.

Kiwona a teraz też piszesz taki pamiętnik?
    My to jesteśmy porypane, marudzimy o braku romantyzmu a później podejrzewam o zdradę :D ja się ostatnio zastanawiałam czy bym poznała gdyby jednak coś było na rzeczy :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze prowadzę auto. Jeżdżę do przedszkola po córkę, na wizyty u lekarzy, na ktg, ale mysle że niedługo trzeba będzie przestać bo już coraz mniej mi wygodnie, małej chyba też bo nieźle mi daje po zebrach podczas jazdy.

Mama gratuluję ❤️

stresant lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Cos ty.. Ja w tel wiecej spojrze niz do kompa mam podejsc.
    Niby w ciąży jest to normalne bo wpływają na to hormony ciazowe i woda ktora zatrzymuje sie w stawach. Tylko wlasnie w tak silnych bolach powinien zobaczyć to lekarz, usztywniv i pomoc przeciwbólowymi.. Dzis drugi dzien tak samo bolesny.. Ja ledwo cos chwytam w rece.. W mieście wczoraj chodzac nie czulam rąk tylko pieczenie no i opuszki mi zdretwialy od wczoraj nie odzyskalam czucia.
    Ja juz od tygodnia nie czuje dloni,ciagle "mrowki chodza" do tego stopnia ze przed wczoraj rozbilam flakonik z lekami na cisnienie...poprostu mi wypadl z dloni bo nie czulam czy juz chwycony czy nie

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja jeszcze we wtorek robiłam 60 km w jedną stronę. Ale może faktycznie warto przystosować. Niby skurczy specjalnych nie mam ale kto wie kiedy mnie złapie.

Kiwona a teraz też piszesz taki pamiętnik?
    My to jesteśmy porypane, marudzimy o braku romantyzmu a później podejrzewam o zdradę :D ja się ostatnio zastanawiałam czy bym poznała gdyby jednak coś było na rzeczy :D
    Hahahaha, żartowałem z tą zdrada 🤣 chociaż... 😎
    Nie pisze teraz pamietnika, ale wiem że wyglądałby on zupełnie inaczej, niż ten pierwszy 😉

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja juz od tygodnia nie czuje dloni,ciagle "mrowki chodza" do tego stopnia ze przed wczoraj rozbilam flakonik z lekami na cisnienie...poprostu mi wypadl z dloni bo nie czulam czy juz chwycony czy nie
    Dretwienie mialam od dluzszego czasu.. Ale teraz towarzyszy mi taki bol.. On się ciągnie od palcow po lokcie.. Przeszywa strasznie i rece mam wrazenie jakby mi plonely piekly az takie ściąganie dziwne.

espoir lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 28 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Hahahaha, żartowałem z tą zdrada 🤣 chociaż... 😎
    Nie pisze teraz pamietnika, ale wiem że wyglądałby on zupełnie inaczej, niż ten pierwszy 😉
    Wiadomo że żart :D nasi faceci są najlepsi :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam na apartamenty i nie zamawiaja do przodu :( jak bedzie wolny w dniu porodu to dostane..... chyba trzeba kajdanki Fasolka przygotowac :)

malutka_mycha, Tunia76, estrella, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po obchodzie 😀 tak wiec jutro jest mój dzień ;)

Martusiawp a ty jak nie wybierasz się na porodówkę ?

Daffi, malutka_mycha, Kiwona, Karollinax26, estrella, Tunia76, valetta94, espoir, martusiawp, Fasolka77, MamaAga85, Mama36, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzisiaj wyspani 😃 no na standardy z noworodkiem oczywiście.

MamaAga, Paula ja mam zwyrodnienia odcinka krzyżowo lędźwiowego i też przed ciążą miałam bóle barku i właśnie bol mi się umiejscowił w tym barku cholerny.

Wiewióreczka u mnie ból jest całego kręgosłupa i krzyża + ten bark wieczorem tak mocny że chodzę jak galareta z pod prysznica mąż taszczył mnie do łóżka. A dzisiaj wstałam rano sama ale plecy czuję pod prysznicem rano było ciężko. Mam nadzieję że max do weekendu i puści.

Ja po obchodzie wszystko u mnie dobrze i mogę iść do domku. Czekamy na obchód Leosi żółtaczka nam wyszla mam nadzieję że w normie.

Dzisiaj 3 doba będzie i u mnie kryzys 3 doby w sensie płakać bym płakała tak po prostu albo patrzę na małą i wyje że ona taka piękna jest idealna. Cudowna nie potrafię ogarnąć tego że ona była w brzuszku. Rano dzisiaj wystraszona powiedziałam do męża że mała dzisiaj się jeszcze nie ruszała !!! Chodziło mi o brzuch po czym się kapnelam co jest grane.

Ja do zusu o ubezpieczenie małej wiem że jest 7 dni ale nie było nic o dokumentach a ta ma dzisiaj dzwonić że dokumenty jakieś mam jej dostarczyć kiedy mam jej to załatwić? I macierzyński też mam 7 dni jebnieta

Dziewczyny u mnie zamiast nawału w 3 sobie nawet y jednej kropli nie mam widziałam że coś nie tak bo po cyckach mała zjadła 35 ml

Edit : idziemy do domu. Kolejnym plusem apartamentów jest to że wszystko robią tutaj nie czeka się na wypis po kilka godzin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 09:21

stresant, mysla.nieskalana, MamaAga85 lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Ja już po obchodzie 😀 tak wiec jutro jest mój dzień ;)

Martusiawp a ty jak nie wybierasz się na porodówkę ?
    O której?

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka zyjesz? Co tam dzis na sniadanko? Kiedy Was wypuszcza?

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie o Tobie pisalam a tu post :) to moze juz dzis do domku ?

‹‹ 2576 2577 2578 2579 2580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ