X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja się zwijam z bólu prawie równo co 20 minut.
    Też mam nadzieję że Zosia sobie jaj nie robi tylko na poważnie planuje dziś wyjść bo jak już mam cierpieć to niech to się zakończy porodem.
    Basiu mam nadzieje ze to juz ten moment :) powodzenia.

B_002 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Basiu to trzymam kciuki, żebyś dzisiaj poznała Zosie. ✊💕
    Dziś jest dokładnie termin który miałam podany na USG w 12tc.
    Ten za kilka dni mam z pomiarów z 7tc i taki mam w karcie ciąży, ale kto wie który z nich był bardziej dokładny.

Tunia76, Kiwona, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo Was nadrobilam! Rano odebrałam auto od mechaniora, potem zakupy i gotowanie.
    Przesyłam Wam wszystkim pozytywną energię i kładę się odpoczywać, bo jestem wykończona 😘

B_002, mysla.nieskalana, Tunia76, Kasiulka90, malutka_mycha, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia trzymam kciuki 😘

B_002 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy odejściu lub sączeniu klarownych wód trzeba w ciągu 3 godzin zostać zbadanym. Jeśli wody są zielone lub z krwią każda minuta może kosztować życie, więc tak jak stoicie jedziecie do szpitala albo wzywacie karetkę.

• Anete Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u nas na sr mówili, że jak czyste wody to po 4h do szpitala a jak zielone to migusiem. A mama w razie czego nie będzie mogła z Tobą pojechać żebyś się lepiej czuła?

atdcj48aq9519a2w.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Karolina u nas na sr mówili, że jak czyste wody to po 4h do szpitala a jak zielone to migusiem. A mama w razie czego nie będzie mogła z Tobą pojechać żebyś się lepiej czuła?

Będzie będzie, bez problemu. Tak jak pisałam do szpitala mam chwilkę, także będę na momencie. A M po prostu dojedzie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    A Valetta nic nie pisała po wczorajszej wizycie? Czy przegapiłam? Może już urodziła 😅

Kochane nie miałam wczoraj siły już do was pisać, 50 min spędziłam u gina.. A więc rozwarcie prawie 4 cm, szyjka zgładzona.. Zaczęłam krwawić przy badaniu rozwarcia. Ja się ucieszyłam bo to znaczy dla mnie, że mocniej pogmerał i liczyłam że może coś ruszy. A on się przestraszył i dał mi skierowanie do szpitala przez to krwawienie. Zbadał malutką, wszystko super żadnych nieprawidłowości, przepływy OK. No i dał mi to skierowanie i kazał od razu jechać do szpitala, ale mi się w głowie lampka zapaliła że po co ja mam tam jechać jak ja po każdym mocniejszym badaniu mam krwawienie praktycznie. Stwierdziłam, że poczekam do dzisiaj jak nie ustanie, no ale ustało tak jak myślałam czyli znana dla mnie procedura.. Po powrocie wymasowałam sobie sutki, ale nic nie dało. Dziś trochę mnie ćmi w brzuchu i to na tyle.. Powiem wam, że już jestem zmęczona i chciałabym aby się zaczęło :( Każda z was rodzi a u mnie ciągle nic :( No i dobrze, że nie poszłam do tego szpitala wczoraj bo bym się tylko denerwowała, a tak się fajnie wyspałam i zaczynamy nowy dzień.. Moj lekarz z tych przewrażliwionych. Ehhh, umówiłam do niego wizytę na przyszły czwartek. Jak do tego czasu nie ruszy to wezmę skierowanie na wywoływanie. Ale on ciągle pewien, że u mnie nie będzie wywoływania bo wszystko mega gotowe do porodu, tylko gdzie są te cholerne skurcze :(

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia mam przeczucie ze to to! Trzymam kciuki!

B_002 lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dodatku lekarz się uparł, że mam jechać do szpitala gdzie on pracuje czyli do Wejherowa. A mi się nie uśmiecha tam rodzić, to godzina jazdy ode mnie i 60 km.. Coś trzeba będzie dowieść i problem bo to daleko. Spytałam czy nie mogę do Gdańska to powiedzial, że mogę ale nie daje gwarancji że mnie nie odeślą z tym krwawieniem.. No i by pewnie odesłali i tak bo już wczoraj przestałam plamić tylko resztki ze śluzem..

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta a ja się tak zastanawiałam co z Tobą, myślałam że może po wizycie coś się rozkręciło. Nie wiem ale mam takie przeczucie, że jeszcze w tym tygodniu przyjdzie kolej na Ciebie.
    Nie dziwię się, że już masz dość, bo w końcu ile Ty chcesz w tej ciąży chodzić kobietooo ? 😁😘

Poza tym, widzisz .. też miałaś te problemy z szyjką, szpital itp, a Ty jeszcze w dwupaku!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam wole dmuchac na zimne, krew bym zobaczyla to juz bym w szpitalu siedziala, ale znasz swoje cialo...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała skierowanie do wywoływania i w żadnym szpitalu w trójmieśćie jej nie przyjęli, pojechała rodzić do Ustki.. Więc może też lepiej powiedzieć, że coś boli itp. aby się bardziej przejęli kobietą po terminie?

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Valetta a ja się tak zastanawiałam co z Tobą, myślałam że może po wizycie coś się rozkręciło. Nie wiem ale mam takie przeczucie, że jeszcze w tym tygodniu przyjdzie kolej na Ciebie.
    Nie dziwię się, że już masz dość, bo w końcu ile Ty chcesz w tej ciąży chodzić kobietooo ? 😁😘

Poza tym, widzisz .. też miałaś te problemy z szyjką, szpital itp, a Ty jeszcze w dwupaku!

Kochana nawet nie wiesz jak liczę, że Twoje słowa się spełnią.. Dziś jedziemy na maraton po sklepach, może trochę pochodzę to mi pomoże..

Fasolka77 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    ja tam wole dmuchac na zimne, krew bym zobaczyla to juz bym w szpitalu siedziala, ale znasz swoje cialo...

Wiesz gdybym miała to pierwszy raz to już bym była na IP. Ale ja co wizytę mam plamienia po badaniu rozwarcia :/ W sumie juz od listopada.. 2 tygodnie temu leżałam w szpitalu bo wypadł ze mnie kawał śluzu z krwią i poleżałam 3 dni nic się nie działo więc do domu.. Plamienie wtedy też ustało po kilku h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 12:01

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i podobno czopa to ja nie mam już od 3 tygodni :o Fajnie tylko ciekawe kiedy on mi wypadł czy to można przeoczyć :o

martusiawp lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem muł dziewczyny. Poszłam odebrać pieluszki za grosz a nie doczytałam że tam jest jakiś okres ważności tej promocji i spóźniłem się 4 dni🙈🙈🙈🙈

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta przyjdzie kolej i na Ciebie ❤❤❤

Ja pospalam a teraz drugie śniadanko😉

valetta94 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Aaaa i podobno czopa to ja nie mam już od 3 tygodni :o Fajnie tylko ciekawe kiedy on mi wypadł czy to można przeoczyć :o
    Można, właśnie o tym dzisiaj pisałam. Położna mi moja mówiła, że czop może odchodzić i dawać takie objawy jak owulacja.
    Czyli więcej śluzu, lekko ciągnący, może być całkowicie przezroczysty albo pomieszać się z wydzieliną i być biały.

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Można, właśnie o tym dzisiaj pisałam. Położna mi moja mówiła, że czop może odchodzić i dawać takie objawy jak owulacja.
    Czyli więcej śluzu, lekko ciągnący, może być całkowicie przezroczysty albo pomieszać się z wydzieliną i być biały.

Właśnie taką wydzielinę miałam dziwaczną przez ostatnie kilka tygodni, czyli faktycznie.. Musiał po kawałku się łuszczyć.

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
‹‹ 2601 2602 2603 2604 2605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ