X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    https://mamotoja.pl/odbijanie-u-niemowlaka-pozycje-do-odbijania-po-karmieniu-aby-niemowle-uniknelo-kolki,karmienie-butelka-artykul,5306,r1p1.html

Tu cos poczytalam. Czyli odbijac... in blizej porodu tym gorzej ze mna

Prwnie niedlugo pieluchy nie zmienie sama
    Bubek nasza raz odbija raz nie, więc ja nie wymuszam nie klepe po plecach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że nie mamy aktualizacji na pierwszej stronie... Może któraś z was ma post na pierwszej czy drugiej stronie i zrobiłaby taka fajna rozpiskę jak np na marcówkach mają?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Dziewczyny powiedzcie bo ja mam papke zamiast mozgu i juz nie wiem nic. Czy noworodka odbija sie po karmieniu? Czy dopiero po paru tygodniach? Nic nie pamietam sprzed 9lat... kurde co ze mnie za matka 😥😥😥
    Ja Ci powiem tak.. Ja swoje kilkanaście lat temu odbijalam.. Tetaz na szkole mówili że na cycu nie odbijamy.. Ale jak mój się tak męczy przy tym nawale i mleko źle leci raz szybko raz wolno.. To ja przerywa.. Odbijam go.. On się uspokaja i lepiej je. I tym chyba też wygrałam bo już wszystko wygląda dobrze z karmieniem :)

Bubek, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyje o 5 zasnelam i do teraz spalam....znow mnie bol obudzil...taki jak Kiwona mowi....maz jak wali piescia w prawa nerke to nie boli wkasciwie pod nerke w te kosc..kuwa ja sie jeszcze do jutra wykoncze

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kiwona kochana tak mi się przykro czyta... Wiem dobrze o czym Mówisz. Końcówka ciąży jest tak okropna, fizycznie i psychicznie że to wsparcie jest bardzo ważne. Nawet jak nie wiedzą co robić to chociaż gest, słowo zapytanie...
    Na pocieszenie napisze Zeto faceci i nie ma Idealnych.. Nie słuchaj koleżanek. Ja się splakalam bo wróciliśmy a kurz w salonie na Meblach. A prosiłam posprzątaj mieszkanie... Teraz się z tego śmieje, bo siedziałam i ryczalam jak bóbr... Chyba też emocje musiały znaleźć ujście. To tak szybko się stało wszystko, niespodziewanie. Nie po mojemu poukładane.
    Wyryczalam się i przeszło.
    To już naprawdę końcówka!!
    Minie jak Pstrykniecie palcami. Rób wszystko żeby sobie sprawiać przyjemności.
    Mama ajlowiu! Dziękuję! 😘

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Zyje o 5 zasnelam i do teraz spalam....znow mnie bol obudzil...taki jak Kiwona mowi....maz jak wali piescia w prawa nerke to nie boli wkasciwie pod nerke w te kosc..kuwa ja sie jeszcze do jutra wykoncze
    Stresant, to mnie boli teraz tylko jak się ruszam i młody jak się rusza tam blisko, plus przy dotyku. Nie wyobrażam sobie z tym bólem tyle czasu sie męczyć, baaaardzo współczuję :( 😘😘😘

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że jeszcze nie urodziłam!! 😊

Przez to zmianę czasu dopiero wstaję z łóżka, idę jeść śniadanko! 😊

martusiawp, DorotaAnna, Paula 90, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, można ? :)
    Czytam was od kilku dni i postanowiłam do was dołączyć :D u mnie 35+4, termin z usg na 23.04 :) ogólnie ciąża przebiega u mnie bezproblemowo

Kiwona, DorotaAnna, Tunia76, Fasolka77, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zaspalam na insuline. Polozylam sie kolo malego, przy zasypianiu i myslalam ze maz mnie obudzi bo on siedzi zawsze przy kompie do pozna, zreszta ja sie sama z reguly budze nawet jak zasne. Duzy M myslal ze ja mam budzik nastawiony i sam poszedl jak nigdy spac i rano sie obudzilam po 5 wg starego czasu. I poszlam zmierzyc cukier i juz wiem jaki mialabym bez insuliny ;) 104 wyszedl mi z dwoch roznych palcow, a ze dalej nie moglam sie z tym pogodzic to z trzeciego wyszlo mi 111 ;)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) nie bede nadrabiac wszystkich postow bo nie dam rady teraz tyle przeczytac 🙈 ale spróbuje podpisywać wszystkie rozpakowane na listę.
    Nie udało mi się was czytać na bieżąco bo nasz poczatek macierzyństwa był bardzo trudny. Ja osobiscie po cesarce czułam się bardzo źle, nie bylam w stanie sprawnie zaopiekowac się synkiem, nie mialam pokormu, maly nie najadał się i caly pobyt w szpitalu przeplakał, nie pozwolili mi dokormiac, tylko sami zabierali na dokarmianie ale zbyt rzadko moim zdaniem. Położne w ogóle nie chcą pomóc... zero zainteresowania, nic nie wytłumaczą, w miczym nie chcą pomóc. Ze szpitala też szybko się nas pozbyli we wtorek o 9 miałam cesarke, a w czwartek o 12 wypis do domu z tekstem żebym jak najszybciej opuscila sale bo salowe chcae tu posprzątać i inne pacjentki czekają na korytarzu na łóżko.... Na szczęście sytacja w domu się zmieniła mleka w cycach teraz pelno, mały go mie przejada, nie musimy sie dokarmiać, ładnie chwyta cyaca, a spi tyle ze muszę go budzić na karmienie. To się wyżaliłam podczas karmienia ;)
    Teraz ogarne małego po karmieniu i siebie i udiade do naszej listy :)
    Pozdrawiam Was wszystkie i oczywiście gratuluję wszystkim rozpakowanym :)

Kiwona, DorotaAnna, estrella, Tunia76, Kasiulka90, Paula 90, martusiawp, Kasionek, Syska2202, B_002, MamaAga85, Anete, Daffi lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc xKlaudiax :) Karmelka, a jaki laktator kupilas? Kurcze moje medele raczej juz nie pociagna, musze kupic cos tanszego, na poczatek. Bo ja nie chce odciagac dlugo mleka, bo nie dam rady z dwojka na karku.

xKlaudiax lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, dziękuję że się z nami podzieliłas ta historia, przykro mi że było tak ciężko ♥️ Cieszę się jednak, że już jest ok, gratuluje udanej laktacji! Jestem pełna podziwu, bo mi się nie udało i to jest moja trauma. Już się dobrze czujesz? Rana nie dokucza? Ściskam Cię mocno 😘

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabela ja kupiłam canpol elektryczny, bardzo ładnie doi

Misiabella, Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilii90 to przykre ze takie masz doswiadczenia, niestety takie polozne to nie rzadkosc. Dobrze ze lepiej sie juz troche czujesz i z karmieniem ok.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, przykro że Ciebie to spotkało ...

Wiecie ja się też tego boję, że nikt mi nie wytłumaczy, nie powie .. a ja po prostu nic nie wiem.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ściskam.. Wiem jak wazna jest atmosfera w szpitalu gdzie jest się samemu bez bliskich prawie.
    A co to za szpital jak można wiedzieć?

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli Przykro mi, że Cię to spotkało.
    Przytulam mocno. ❤

Super, że w domu wszystko się unormowało. 😃

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili najwazniejsze ze sie wszystko ulozylo i teraz jest juz cudnie :)

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek współczuję :)

Daffi jak przeczytałam Twój post to aż zamarłam.. dobrze, że pojechałaś na IP i że lekarze Cię uspokoili... jak się dzisiaj czujesz?

Paula ja nie wiem skąd u Ciebie takie libido :) u mnie zerowe.. na dodatek dziś w nocy czułam znowu jakiś dyskomfort w okolicy cewki i zaczęłąm się stresować ... bo jak tu cewnik zakładać np? czekam niecierpliwie na wyniki posiewu... masakra.. niby nic się nie dzieje a jednak mój mózg jakieś sygnały odbiera dziwne ...

Misiabella dobrze, że nie ustąpiłaś miejsca- nie miej żadnych rozkmin.. olać innych

Karola hahaha to sobie piesek podjadł szyneczkę ;) na zdrowie! jak się czujesz? coś się rusza u Ciebie?

Valetta gratuluję córuni!!!! :)

Stresant oj polewałam wczoraj :) ale się nie nie upiłam :( od 13-23 goście, goście... dostaliśmy zaproszenie na ślub 11.05 ale raczej się nie wybierzemy z miesięcznym niemowlakiem.... jak się czujesz przed jutrzejszym WYDARZENIEM? Są nerwy, stres, ekscytacja? :) TO JUŻ JUTRO!!!! :) Trzymam kciuki!!!!

Mama18 super, że jesteście w domku! Piękna rodzinka!!! Karm Młodego ile wlezie! niech nam rośnie zdrowo!!! <3 Mam pytanko- czy warto jednak kupić ten laktator??? bo na razie nie mam :( a mówicie, że odciągacie....

DorotaAnna piękne kwiaty! to jest chyba hoja! Moja ciotka starała się 10 lat o pierwsze dziecko... miała dłuuuugo taką hoję i ona w ogóle nie kwitnęła... i zakwitła dopiero na chrzciny pierwszej, długo wyczekiwanej córy! Piękne kwiaty ma!!

Basia jak się czujecie? jak karmienie? kiedy idziecie do domku? :)

Menka pięknie wyglądasz! Ta sukienka jest w czachy? :)

Kiwona już był tutaj poruszany temat facetów... nie oczekuj zbyt wiele.. to tylko facet i trzeba mu wprost powiedzieć czego chcesz! nie myśl, że sam sie domysli! wal śmiało! potrzymaj mnie za rękę, pomasuj, dotknij! oni lubią komendy! Są zero-jedynkowi! :)

xklaudiax witaj :)

Lilli jestem w szoku co piszesz bo dotąd wszystkie dziewczyny były zadowolone ze szpitali i pomocnych położnych.. no co za france!!!! Dobrze, że w domku się sytuacja poprawiła!

Miłego dnia wszystkim!!!

My poza koniecznością zamontowania bazy i fotelika w aucie na dziś w sumie nie mamy żadnych planów. Zapowiadali deszcz a świeci ładne słoneczko! I niech tak zostanie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 09:52

xKlaudiax lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja nie kupowałam... Dalej się waham bardzo bo ja masuje i wyciskam na pieluche tetrowa. Mama mnie lata temu nauczyła przy pierwszym... Ale jeżeli nie jest to dla Ciebie duży wydatek... I planujesz odciągac nawet raz na jakis czas żeby zostawić dzidzie i skoczyć na małe party (hihi) to moje zdanie jest takie :kup!

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 2628 2629 2630 2631 2632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ