X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India patrzę na Twój suwaczek i nie wierzę. Dopiero co mówiłam malzowi że urodzilas... Szok.. Ale. Te maleństwa Nm rosną... Nie za szybko ehhh

Szonka, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama robie dokladnie tak jak ty :)

Czas leci, w takim tempie to Polcia za chwilke roczek skonczy :) no i rośnie jak na drozdzach. Już dobilismy do 4 kg

Kiwona, malutka_mycha, Natalia-tosia, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że nie śpię. Chrupanie kości, ból brzucha, bioder i duszy 😪 dopiero środa a wizyta w poniedziałek, całe wieki. Wieczorem złożyliśmy kolyske, dzisiaj wypiore pokrowiec na materac i może już kokon i rogal do karmienia. W sumie to chce już rodzic, nie mam siły na ciąże.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwariuje zaraz. Od 1 mecze sie z totalnie niewladna ręką... Druga sciaga co chwile jakbym miala jakis przykurcz. Co za uczucie okropne!! Mam ją ale jakbym nie miała.. Mam juz dosc tego.. Ile jeszcze bede czekac i to znosic???
    Musialam wstać bo lezec sie nie da w ogole.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 05:32

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam ogarniam się i jadę do labo z siuśkami. Mam nadzieje że to już naprawde ostatni raz :) tzn ja tam mogę jeździć ale ludzie nie na głodnego!

martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - a sprawdzałaś swój kręgosłup szyjny? Takie objawy często daje ucisk na nerw. Może opuchlizna to tylko "dodatek" a ból i drętwienie to objaw od kręgosłupa. Coś takiego jak rwa kulszowa ale promieniuje na rękę.
    Kiedyś mój ortopeda coś mi opowiadał na ten temat. Podobno to tak samo uciążliwe jak rwa kulszowa.
    Z tym że tutaj oprócz diagnozy w sumie nic nie zrobisz do porodu. Bo to leczy się fizjoterapią i lekami przeciwbólowymi i przeciwzapalnymi. Których i tak teraz nam nie wolno

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się o 5. Z silna potrzeba jedzenia i sprzątania. Cukier 80. Mam coraz niższy coraz wcześniej z rana.
    Posprzątałam kuchnie i zjadłam śniadanie. I na razie muszę odpocząć bo już nogę wlokę za sobą.

Cala noc śniły mi się jakieś głupoty. Wstałam z wzdęciem które dodatkowo uprzyjemni mi ten cudowny czas ostatnich dni ciąży 🙈

U mnie już 13 stopni na dworze. Piękny dzień się zapowiada.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja zwariuje zaraz. Od 1 mecze sie z totalnie niewladna ręką... Druga sciaga co chwile jakbym miala jakis przykurcz. Co za uczucie okropne!! Mam ją ale jakbym nie miała.. Mam juz dosc tego.. Ile jeszcze bede czekac i to znosic???
    Musialam wstać bo lezec sie nie da w ogole.
    Dafi a badalas elektrolity, takie przykurcze rak.moga byc objawem tęzyczki ktorą powoduje niedobór wapnia?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zaraz wychodze na ktg. Nie moglam spac prawie cala noc. Witam sie w 37 tc. Ja chcialabym jeszcze miec 2,5 tygodnia by maly podrosl, bo pewnie teraz wazy max 2500-2600 i zeby dobil do 3 kg. Zycze milego dnia. Kurcze wspulczuje tutaj co niektorym ze ich wszystko boli, mnie boli troche to tu to tam, ale nic zeby cierpiec lub zwijac sie z bolu.

AniaKJ, martusiawp, Kasiulka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Mnie wczoraj prysznic skurczy nie wyciszył ale wyciszył je netflix hahaahah🤣

Daffi karola współczuje tego koszmarnego samopoczucia.... ja miałam gorszy dzień ale już jest lepiej:)

Malutka mycha sansi to ze nie macie skurczy to nic nie znaczy.... karmellka tez nie miała!

martusiawp, Sansivieria, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bidulki moje kochane... Jak Was czytam to mi się wszystko przypomina i bardzo Wam współczuję.. Bardzo. Przyrzekam... To że mnie rana troche ciągnie i inne małe dolegliwości to nic w porównaniu z końcówką ciąży.
    Wiem że dla dzidzi lepiej żeby jak najdłużej posiedziala ale już życzę Wam by wychodzily!!!

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja jeszcze w łóżku, zaraz wstaję.

No i co .. został nam tydzień do terminu! Może niedługo księżniczka będzie chciała wyjść.

Też mi się ostatnio śnią jakieś głupoty,
    Dziś mi się śniła nasza córka ale jak nie nasza, wcale nie podobna do nas.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Mama Aga spokojnie, pomiar może być mylny.. Chodź mi w szpitalu w dzień porodu zmierzyla lekarska 3900-4000kg a wyszedł 3850gr.. Skubana idealnie!!!
    Najważniejsze żeny dziecko sie zdrowe urodziło... A to że ma 2500 albo to że 5kg to naprawdę inna sprawa..
    Beda brali wagę na pewno, nie martw się... U mnie inna historia bo ja musiałam mieć cc.. I oczywiście rozwarcie postępowało i skurcze... Ale na IP gdzie tego nie było tak... Brali pod uwagę wagę małego że wlansie jakby co można już ciąć mimo że 38 tydz. Więc spokojnie, w szpitalach pracują normalni ludzie.
    Ppza tym nie wiesz czy się wcześniej nie zacznie jak u mnie...
    Powiedz tylko jaki jest teraz plan. Ty masz iść rozmawiac z kimś ze szpitala teraz. Czy jak?? Umówić się z ordynatorem na rozmowę??
    9 kwietnia mam kolejną rozmowe w klinice gdzie zrobią swoje,kolejne usg i podadzą termin stawienia się na wywołanie...
    Zobaczymy😉
    Nie mogłam spać w nocy...Zmęczenie, ból jakiś po prawej na dole brzucha i do tego mega wzdęcie...A teraz juz na nogach,po śniadaniu.Córcia ma dziś ostatni dzień szkoły przed feriami i jadą na wycieczkę.Miała być do Hamburga a jadą bliziutko na basen...Młoda jest zawiedziona...
    Ja ogarnę do końca Młodą,poleże chwilę i zbieram się na wizytę...
    Jeszcze glowa mnie zaczyna boleć...🙄🙄🙄

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam tych bóli. Dobrze, że już końcówka...

MamaAga sporo masz tego ciałka do kochania 😊 nie martw się, jak się potwierdzi taka waga na pewno zrobią Ci cc. Myślę, że wezmą też pod uwagę opinię profesora 😊

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Aga 9 już niedługo.. Będzie dobrze zobaczysz :)

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane za miłe słowo ❤❤❤🥰🥰🥰

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    India jak dobrze, że takie dzieciaczki tak szybko nadrabiają ;-)

Daffi to co opisujesz to ja miałam podobnie w poprzedniej ciąży i faktycznie wyszło, że to była tężyczka z powodu niedoboru magnezu u mnie akurat.

Ja też już nie mogę się doczekać porodu! Wariacji dostaję jak ciągle dostaję mega kopy w żebra... a lekarze do mnie mówią, że Bianka będzie malutka...

Wczoraj się wściekłam, mąż specjalnie wziął wolne, ja ubłagałam lekarzy by wypisali mnie ze szpitala z powodu wtorkowej wizyty u endokrynologa, już się cieszyłam, że wszystko się udało a o godzinie 9, dzwonie do mnie babka z przychodni i mówi, że przeprasza, ale nie ma Pani doktor i wizytę mi przekłada na czwartek... No i teraz nie wiem czy wsiadać do auta i jechać sama... boję się, że w trakcie mnie złapie poród :D Czy lepiej jechać autobusem, ale to chyba jeszcze gorzej jeśli się coś zacznie... Mąż już nie może wziąć wolnego... siedzę i rozmyślam. Co byście zrobiły na moim miejscu?

india lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jeśli czujesz się na siłach jechać samochodem to jedź autem. Ja wole autobus bo już nie czuje się komfortowo i bezpiecznie za kółkiem. A taxi? A może jakaś koleżanka by się z Tobą wybrała a potem poszłybyście na kawkę ?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Anete Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a daleko masz tego lekarza? Taxi wchodzi w grę? Ja jeszcze tydzień temu jechałam autem zrobić badania do labo, ale fakt, że to 5 min jazdy, dalej bym się pewnie nie odważyła. Gdybym musiała teraz znowu robić to pewnie bym też wolała jechać niż iść z buta. Musisz sama ocenić czy się czujesz na siłach

atdcj48aq9519a2w.png
  • angella908 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Dziewczyny przewijacie dzieci w nocy przy każdej pobudce?

Ja przebieram , chyba ze przerwa była krótka z godzine to odpuszczam. Dziś w przeciągu godziny 3 razy zrobił kupki 🙈

martusiawp lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
‹‹ 2672 2673 2674 2675 2676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ