Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nowakowa ❤❤❤❤ GRATULACJE OGROMNE❤❤❤❤W KOŃCU SIE DOCZEKAŁAŚ🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰 ZDRÓWKA DLA WAS🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Fasolka ile to bedzie przed Twoim terminem z OM? Preindukcja i indukcja...Laski Ci już wszystko opisały co do metod...Oby podzialały😁 bo niestety ale o baloniku i wstążeczce wśród koleżanek nie mam dobrych opinii-tzn.na żadną nie działało...Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Nowakowa gratuluje!
Fasolka czyli Ty się kładziesz 10.04 a Paula 8.04?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:Fasolka - podczas ostatniego KTG właśnie pytałam położnej:
balonik - zakładają taki cewnik wypełniony solą fizjologiczną i on ma za zadanie rozciągać szyjkę - robi rozwarcie. jak osiągniesz 3cm rozwarcia to wypada.
wstążeczka - zakładają taki sznureczek z prostaglandyną, który działa rozwierająco na szyjkę
masaż szyjki - ma na celu odklejenie pęcherza płodowego od szyjki. koleżanka miała w sobotę i niedziele jak byliśmy w szpitalu - mówiła, że boli fest
próba oksytocynowa - podają oksytocynę rozcieńczoną w soli fizjologicznej pod kontrolą KTG - sprawdzają wrażliwość na oksytocyne - koleżanka miała to w niedzielę przed moim wyjściem. miała minimalne toco (8-10) a skurcze tak ją bolały, że nie mogła mówić
podanie oksytocyny - ostatni stopień wtajemniczenia
ja pierdziu ! Paula! na Ciebie zawsze można liczyć! na szczęście moja mi mówiła, że oni nie robią masażu szyjki... ufffno nic.. jeszcze kilka dni.. muszę się zrelaksować
Paula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Ja jeszcze nie biorę wiesiołka, nie pije herbaty, nie mausje krocza. Mam takie skurcze, że narazie mi to wystarczy. A nuż się w poniedziałek na wizycie okaże, że jednak cc i dupa z tego. Poczekam, potem jeszcze zdążę coś podziałać że specyfikami bo myślę, że moja szyjka i tak okaże się stalowa...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 19:08
-
nick nieaktualnyAga2606 wrote:Ja tam dalej jeszcze jeDze komunikacja miejska i się nie przejmuje- wlanie byłam na jodze dla ciężarnych ale się wkurzyłam bo było zastępstwo i mi babeczka zupełnie nie podpasowala...
Czy wasze dzieciaczki maja wszystkie plecki z lewej a nóżki z prawej strony? Podobno hak tak są to łatwiej rodzic ;moj oczywisice odwrotnie). Polecała stronkę https://spinningbabies.com/ - może dla kogoś z was ciekawa wiec wrzucam:)
Franka dobrze ze jesteś w dobrych rękach! -
Paula 90 wrote:8 kwietnia i ani dnia dłużej. ja tam już z samego rana będę warować pod drzwiami żeby mnie tylko wzięli już
haha i co? też baloniki, konfetti, szampan dożylnie i te sprawy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 19:10
Paula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Powiem Wam,że dziś mi się skumulował ten wkurw i sobie tak pokrzyczałam,że chyba przestraszyłam synka..zaraz po tym na chwile przestał się ruszać..aż dziwne. Już wszystko wróciła do normy-przeprosiłam Go za stresy,ale to niesamowite dla mnie,że taka reakcja (no,albo zbieg okoliczności).
Zamówiłam pare ładnych rzeczy-pierwszą maskotkę-szmatkę,smoczek+zawieszkę do niego i prześcieradełko do gondoli. Jutro przyjdą,nie mogę się doczekać!Fasolka77, martusiawp, Misiabella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość