X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jescze na koniec musiala mi wyjsc wielka oprycha na ustach i gardlo mnie boli. Dopiero piore ubranka do torby. Ja to mam refleks ;) Ale nie moglam znalezc cholernego czasu, tutaj malego musze obrabiac, inhalowac i cwiczyc z nim, robienie zarcia, czeste posilki i mam czas tylko na codzienne ogarnianie rzeczywistosci. Zwlaszcza ze jeszcze badania i latanie po lekarzach. Maz wczoraj zajmowal sie Misiem wiec cos wiecej ogarnelam.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestescie kochane tyle wsparcia ile od was dostaje dziekuje

Kiedys tu byl poruszany temat hemiroidow i chyba mama 18 wymueniala nazwe jakiegos leku ze trzeba brac do konca podkreslala moze pametacie ? Mam 3 sliwy kazda wielkosci makego winogrona twarde jak kamien wisza z lewej strony odbytu ciagle czuje ucisk bol nawet jak odziele posladki to boli a jak zacisne miesnie to mozna umrzec...bol rany pooperacyjnej to pikus przy tym :(
    Co na to ?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Jescze na koniec musiala mi wyjsc wielka oprycha na ustach i gardlo mnie boli. Dopiero piore ubranka do torby. Ja to mam refleks ;) Ale nie moglam znalezc cholernego czasu, tutaj malego musze obrabiac, inhalowac i cwiczyc z nim, robienie zarcia, czeste posilki i mam czas tylko na codzienne ogarnianie rzeczywistosci. Zwlaszcza ze jeszcze badania i latanie po lekarzach. Maz wczoraj zajmowal sie Misiem wiec cos wiecej ogarnelam.

Misia a jak ostatnie pomiary i ryzyko hipotrofii? kiedy miałas lub masz usg?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant,bardzo mi przykro,że musisz tyle bólu znosić..ale też wierzę,że pod opieką lekarzy to wszystko się w końcu unormuje.

Paula,ja to bym jechała jutro jednak..skoro mówisz,że nie odeślą to po co się tam męczyć od dziś,skoro i tak nie wiadomo ile posiedzisz.
    Ja muszę jechać w piątek ,jeśli nic się do tego czasu nie wydarzy...

Nie mogę w nocy zasnąć,chyba podświadomy stres.Zaczynam myśleć jak to będzie i od razu brzuch mnie boli.Ale to taki stres połączony z ekscytacją. :D
    Miałam jeden dzień taki,że nigdzie nie chodziłam,a krocze mnie bolało jakby mi tam ktoś kosci łamał czy nie wiem co..no nie mogłam kroku zrobić.To było chyba przedwczoraj.Ale od tego czasu już nic mnie nie boli.Czasem podbrzusze tak jak mówiłam,ale nawet nie wiem co to jest za ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 09:59

Paula 90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAula..tak w sumie teraz rozkminiłam,że właściwie nie pytałaś o zdanie :D :D :D Sorry! :D

Fasolka77, Paula 90 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    i zostaje już do porodu czy wraca jeszcze do Wawy?

Zostaje do porodu i kilka dni po 😉

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant te co działają mega to hemorectal ale ich w ciazy nie można :(
    Brałam przed porodem i jesz że kończę Procto-Glyvenol... Działa wolniej ale działa... Parę dni trzeba poczekać... Jak masz takie duże kochana to mzoe jeszcze maść na wierzch plus czopki. Będzie szybciej.
    Łącze się z Tobą ogólnie w bólu! ❤️

• Anete Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant bardzo Ci współczuję tego co przechodzisz. Dobrze, że masz wsparcie męża, to teraz bardzo ważne. Jesteś silną babką, dużo już zniosłaś i mam nadzieję, że w końcu będziesz mogła się cieszyć macierzyństwem. Tule bardzo mocno ❤️

atdcj48aq9519a2w.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Aga masz pilke? Moze poskacz na piłce??
    Alez Cie męczy synus:) juz mógłby wydostać sie na ten swiat :)

Nie mam piłki... a by się przydała:) idę zaraz na spacer....

Daffi powodzenia na chrzcinach!

Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant tulę raz jeszcze ❤ czopki to Hemorectal.
    Ty miałaś już przed ciążą problemy z ciśnieniem?

Ja jestem coraz bardziej zawalona zatokowo...czuję to chaeakterystyczne przelewanie w zatokach przy zmianie boku do leżenia no i boli mnie nawet na dotyk nad okiem...
    mogę sobie tylko ponarzekać jeżeli o to chodzi bo ostrożność tutejszych lekararzy wyklucza podanie antybiotyku kobiecie w ciąży...załamka...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne, współczuję wam wszystkim z osobna 😞😞😔

• Szonka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja się chyba na 10 zatrzymałam :) najpierw była lawina a potem jakoś przystopowało i to mnie uśpiło :)

jedziemy dziś do Wawy na wystawę starych samochodów :) Oczywiście z walizką w bagażniku :)
    gdzie jest ta wystawa?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    PAula..tak w sumie teraz rozkminiłam,że właściwie nie pytałaś o zdanie :D :D :D Sorry! :D
    W domyśle zawsze czekam na Wasze zdanie 😘

Tak też zrobimy. Jedziemy jutro. Od razu lepiej się czuję jak zeszło że mnie to kłamstwo które miałabym im sprzedać 😄

MamaAga85, Lolka30, Misiabella, mysla.nieskalana, Tunia76, Kasiulka90, martusiawp, DorotaAnna, Fasolka77, B_002, estrella, Mama36 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie. Miałam Wam pisać i zaś mój mały móżdżek nie ogarnął. Póki mam powrót sił intelektualnych to pisze:

Moja położna poleca bardzo te kompresy na sutki:
    https://www.aptekagemini.pl/multi-mam-kompresy-piel-d-sutkow-12szt.html.

Ja dostałam na próbę kilka sztuk. Dam znać jeśli użyje (a raczej kiedy użyje ☺️).

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stressant współczuję ci strasznie kochana! Poproś o psychologa, tutaj nie ma cię co zastanawiać hormony robią swoje. Ja w szpitalu korzystałam codziennie bo wiedziałam że za darmo, może to głupie ale bardzo przyjemnie się było wygadać zwłaszcza później gdzie marudziłam jej o bólu kręgosłupa.
    Twój stres, który dokladasz sobie teraz i ból fizyczny który odczuwasz mają ogromny wpływ na ciśnienie.
    Co do laktacji daj sobie czas, ty to wiesz! Karmilas już. Ja jako nowicjuszka wiem że to przyjdzie do ciebie. Tule cię mocno!!!! Buziaki dla Franusia

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompresy multi- mym ratują życie!!! Koniecznie z lodówki!

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Misia a jak ostatnie pomiary i ryzyko hipotrofii? kiedy miałas lub masz usg?
    Maly utrzymuje sie niewiele powyzej 10 centyla, a hipotrofie diagnozuje sie ponizej 10tego i on leci miarowo sobie na podobnej wadze i tak tez przyrasta. W 37 tc „wazyl” 2600, teraz jak mojej ginekolog nie bedzie w tym tygodniu bede starala sie umowic na usg na piatek lub sobote. Dopoki ktg przeplywy i ruchy sa w normie, i przyrost nie mniejszy niz wczesniej, hipotrofia moze byc rozwazana w domysle, no bo moze byc blad pomiaru usg.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odszedł mi kawałek czopa zatykające go kanały w prawej piersi 🙏 lewa dalej w opłakanym stanie ale walczę ....

Paula 90, DorotaAnna, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Odszedł mi kawałek czopa zatykające go kanały w prawej piersi 🙏 lewa dalej w opłakanym stanie ale walczę ....
    Ty to kochana się masz z tym wszystkim.
    Ale podziwiam jak walczysz :-) kciuki żeby to wszystko wreszcie puściło.

I dzięki za opinie o tych kompresach. Wyślę mężowi od razu linka żeby w razie czego kupił mi jak będziemy w szpitalu.

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, nie tylko dziecko i laktator może pomóc w zastojach. Ja miałam na różnych etapach i czasem prosiłam o pomoc męża😀zmieniałam kierunki z których ściągał. Pomagało, im szybciej zareagowałam tym szybciej udawało się odetkac. Ja na początku miałam opory, na szczęście mąż żadnych.

‹‹ 2735 2736 2737 2738 2739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ