X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    W domyśle zawsze czekam na Wasze zdanie 😘

Tak też zrobimy. Jedziemy jutro. Od razu lepiej się czuję jak zeszło że mnie to kłamstwo które miałabym im sprzedać 😄

Ja już byłam na IP. Ale jestem w domku spowrotem :D

Powiem szczerze że mi teŻ było ciężko kłamać że coś jest nie tak, zwłaszcza jak widziałam zapłakana dziewczynę z terminem na początek maja a przyjechała bo miała jakieś lekkie plamienie. No na bank by się Skapnęli że coś kręcę. Zrobili mi ktg i tak jak myślałam- u nas jest tragedia z „wolnymi” miejscami. Mam przyjechać we wtorek już na oddział bo wtedy już po prostu nie będą mogli mnie odesłać i łóżko będzie musiało się znaleźć... a tak na sile skoro dobrze się czuje to po co mam zajmować miejsca no właśnie takim dziewczynom z plamieniami...
    położna na IP bardzo miła- aż byłam naprawdę zdziwiona

estrella lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ty to kochana się masz z tym wszystkim.
    Ale podziwiam jak walczysz :-) kciuki żeby to wszystko wreszcie puściło.

I dzięki za opinie o tych kompresach. Wyślę mężowi od razu linka żeby w razie czego kupił mi jak będziemy w szpitalu.
    Szczerze chyba przed porodem nie wierzyłam w swoją laktację.
    Ale gdy zobaczyłam te potoki mleka ten uśmiech dziecka przy piersi 😍 teraz walczę bo wiem po co. Nie wiedziałam że mam tyle siły i potrafię znieść tyle bólu i normalnie funkcjonować. Dzisiaj jest progres i dla mnie to kolejna motywacja ❤️

Polecam mieć w domu kompresy multi mum, balsam multi mum zamiast lanoliny niestety ona już w ciazy mi przytkalaa kanaliki, ale wiem to dopiero teraz to w lodówce, żel lub maść solcoseryl, soda oczyszczona i oliwa z oliwek. Oczywiście termofor kompres zimno ciepły i kapustę... Nie życzę nikomu ale warto ta listę mieć gdzieś w pamięci.
    Dziewczyny jeśli któraś z was jeszcze w ciąży ma na brodawce takie białe/ żółte punkciki jak korek jak wągier to to jest właśnie zatkany kanalik. Pojawiają się już w ciąży ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 12:38

Paula 90, MamaAga85, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    Kobietki, nie tylko dziecko i laktator może pomóc w zastojach. Ja miałam na różnych etapach i czasem prosiłam o pomoc męża😀zmieniałam kierunki z których ściągał. Pomagało, im szybciej zareagowałam tym szybciej udawało się odetkac. Ja na początku miałam opory, na szczęście mąż żadnych.
    Dzisiaj w nocy podpielam męża myślę że pomogło w tym że rano ten czop jednak w kawałku puścił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 12:39

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Szczerze chyba przed porodem nie wierzyłam w swoją laktację.
    Ale gdy zobaczyłam te potoki mleka ten uśmiech dziecka przy piersi 😍 teraz walczę bo wiem po co. Nie wiedziałam że mam tyle siły i potrafię znieść tyle bólu i normalnie funkcjonować. Dzisiaj jest progres i dla mnie to kolejna motywacja ❤️

Polecam mieć w domu kompresy multi mini, balsam multi mum zamiast lanoliny niestety ona już ciazy mi przytulała kanaliki, ale wiem to dopiero teraz to w lodówce, żel lub maść solcoseryl, soda oczyszczona i oliwa z oliwek. Oczywiście termofor kompres zimno ciepły i kapustę... Nie życzę nikomu ale warto ta listę mieć gdzieś w pamięci.
    Dziewczyny jeśli któraś z was jeszcze w ciąży ma na brodawce takie białe/ żółte punkciki jak korek jak wągier to to jest właśnie zatkany kanalik. Pojawiają się już w ciąży ☹️

Ja takie mam! Chociaż mleko wcale nie leci- tzn widocznie nie w takich ilościach żebym zauważała. I co ja mogę z tym robić jeszcze w ciąży? Do tej pory po prostu starałam się je „wymywać”

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja takie mam! Chociaż mleko wcale nie leci- tzn widocznie nie w takich ilościach żebym zauważała. I co ja mogę z tym robić jeszcze w ciąży? Do tej pory po prostu starałam się je „wymywać”
    Właśnie mleko go przytkalo stąd ja też nie miałam tych wypływów a mówiłam że mam coś na sutkach i wygląda źle. Nakładaj 3 razy dziennie na wkładce do biustonosza oliwę z oliwek ona będzie zmiękczać możesz też na zmianę z okładem z sody oczyszczonej ale zmyj ja po 5 minutach i oliwa z oliwek dwa razy dziennie w palcach rolujące sutek, raz że ci się zachartuja sutki dwa zmiękczacz ten czop, jesli nie odpadnie to nic jak go zmikczysz synek go wyssie

DorotaAnna, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka- ja już mam (i to od początku w sumie ciąży ale powiększył się) zatkany taki kanalik. I go wyciskam póki co. Później mam nadzieję że młody pociągnie. Ale wiem który to dokładnie i będę miała na niego oko

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Właśnie mleko go przytkalo stąd ja też nie miałam tych wypływów a mówiłam że mam coś na sutkach i wygląda źle. Nakładaj 3 razy dziennie na wkładce do biustonosza oliwę z oliwek ona będzie zmiękczać możesz też na zmianę z okładem z sody oczyszczonej ale zmyj ja po 5 minutach i oliwa z oliwek dwa razy dziennie w palcach rolujące sutek, raz że ci się zachartuja sutki dwa zmiękczacz ten czop, jesli nie odpadnie to nic jak go zmikczysz synek go wyssie

Kurde dzięki :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę o 8, przyjęcia na położniczy są 8-9.

DorotaAnna, Kasiulka90, Karmelllka90, martusiawp, Misiabella, estrella, Lolka30, Mama36 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    gdzie jest ta wystawa?

Modlinska 6d :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant przytulam. bardzo mi przykro, że masz tak ciężkie początki...

Karmelllka90 tyle piersią karmiłam, a pierwsze słyszę o tych rzeczach... na zastój mi pomogła kapusta, a jak mały mi czasem szarpnął pierś i zaczynała się gorączka, to brałam paracetamol i przechodziło... przykro mi, że u Ciebie taki trudny ten początek... :*

Paula 90 dobrze, że czekasz do jutra. dzisiaj niedziela, więc wątpię, że by coś ruszyło, a tak spędzisz jeszcze noc z mężem :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    stresant przytulam. bardzo mi przykro, że masz tak ciężkie początki...

Karmelllka90 tyle piersią karmiłam, a pierwsze słyszę o tych rzeczach... na zastój mi pomogła kapusta, a jak mały mi czasem szarpnął pierś i zaczynała się gorączka, to brałam paracetamol i przechodziło... przykro mi, że u Ciebie taki trudny ten początek... :*

Paula 90 dobrze, że czekasz do jutra. dzisiaj niedziela, więc wątpię, że by coś ruszyło, a tak spędzisz jeszcze noc z mężem :)
    No niestety mnie się uwaliło takie paskudztwo. Najgorsze jest to że ja nie mam zatkanego jednego tylko cały sutek... Ale już wiem jak działać są jakieś efekty jestem dobrej myśli

Misiabella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miałyście/macie zamiar zamówić coś specjalnego do jedzenia po porodzie?

W szpitalu gdzie leżałam jak czekałam na przyjęcie widziałam dwóch facetów z McDonaldsem i tak mi teraz przyszło do głowy :-)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Paula! Mój mąż wie że pierwsze co to tatarek a potem sushi! :D

Ale to raczej w domku a nie w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 13:51

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJKA NIEDZIELNIE😁😁😁

Karmelka dzielna mamusiu❤walczysz jak lwica o karmienie❤

Ja pozdrawiam znad deski do prasowania 😉

Wysłałam męża na stację benzynową po lody,którymi się zachwycacie ale tych Hagen Danz nie było...mam nadzieje, że Magnum solony karmel też jest pycha bo tego znalazl❤

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    HEJKA NIEDZIELNIE😁😁😁

Karmelka dzielna mamusiu❤walczysz jak lwica o karmienie❤

Ja pozdrawiam znad deski do prasowania 😉

Wysłałam męża na stację benzynową po lody,którymi się zachwycacie ale tych Hagen Danz nie było...mam nadzieje, że Magnum solony karmel też jest pycha bo tego znalazl❤

Te Hagen widziałam dotąd tylko w Tesco i Kauflandzie.
    Mój mąż też właśnie poszedł po magnuma dla mnie 🤣

Misiabella, MamaAga85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Tak Paula! Mój mąż wie że pierwsze co to tatarek a potem sushi! :D

Ale to raczej w domku a nie w szpitalu
    Przy karmieniu można sushi? 😱 to ja też sushi zapisuje na swoją listę

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można można :D

A w ogóle to bym zjadła oscypka z grilla mmm...

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie cos na sutkach, mleko nie wyplywalo mi a mam takie jakby zaschniete krople i je staram sie usuwac mechanicznie przy kapieli. Tez kiedys mialam zastoj z Michalkiem ale bez takich akcji jak u Karmelki. Dlatego uwazam ze to cenne doswiadczenia, ktorymi warto sie podzielic. Ja tez nie mialam takich doswiadczen, a wiec wiedzy na ten temat. Niestety doswiadczenia w ciazy i po sa rozne na wielu plaszczyznach. Mnie tez nie rozumialo wiele osob jak opowiadalam ze nie mam czasu spac, bo odciagam mleko i maly jeszcze daje popalic i one nie rozumialy ze nie moge sie przespac miedzy karmieniami, tylko ze juz nie bylo ani minuty na sen. Zaczynasz karmic i najpierw przystawiasz malego bo masz nadzieje ze moze przejdzie na piers, potem podajesz mu mleko odciagniete bo za malo zjadl, potem go nosisz odbijasz i kladziesz spac, a samemu wyparzasz sprzet i butelki, potem siadasz i odciagasz i juz 2,5-3 h minely, zwlaszcza ze ja zeby odciagnac tyle ile trzeba musialam wydluzac sesje do 30 min na kazda piers, dlatego uwazam ze podwojny laktator to bylo cos na co zdecydowalam sie zbyt pozno, przy takich ilosciach jakie mialam.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Można można :D

A w ogóle to bym zjadła oscypka z grilla mmm...
    Oscypka też bym zjadła.

Zapytałam dzisiaj doktorki dlaczego mam mierzyć ten cukier. No i okazało się, że w karcie mam wpisaną cukrzycę ciążową. Popatrzyła na moje pomiary cukrów od czwartku i koniec diety. 😁
    Już nie mam cukrzycy. Właśnie będę wcinała danio i kiwi. Koniec 12 kromek chleba na dobe. Juhu.

estrella, xKlaudiax, Kasiulka90, Paula 90, Lolka30, martusiawp, MamaAga85, Fasolka77, mysla.nieskalana, DorotaAnna, AniaKJ, Anete, Misiabella lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Te Hagen widziałam dotąd tylko w Tesco i Kauflandzie.
    Mój mąż też właśnie poszedł po magnuma dla mnie 🤣
    W Lidlu też są 😀. A co do jedzenia po porodzie to na razie nie planuję, zobaczę na co będę miała ochotę 😉.

Paula 90, DorotaAnna lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 2736 2737 2738 2739 2740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ