X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak! Takiego ciepłego oscypka z grilla też bym zjadła 😃

A my z moją młodą spędzamy prawie cały czas na spacerach i placach zabaw. Korzystamy z tej pięknej pogody i ostatnich chwil tylko we dwie 😊

Ale wam zazdroszczę, że tyle z Was już w tym tygodniu przytuli swoje maluszki 😉 też już bym chciała!

Stresant bardzo współczuję i trzynam kciuki żeby ciśnienie szybko wróciło do normy. Żebyście mogli wrócić do domu i cieszyć się wspólnymi chwilami na spokojnie. Przytulam mocno 😘

Kasiulka90, Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z mężem by nie przeszlo 🙊

A co do laktacji to się śmieszne sytuację zdarzają.. Oprócz tego że małego nie raz oblalam po buzi to dziś pod prysznicem pomyślałam tylko o karmieniu i z orawej tej pełniejszej piersi ciurkiem mleko hihi. Na razie mnie to jeszcze cieszy, bo tyle mleczka :)
    Jest tak pięknie!!! Wróciliśmy ze spaceru ale aż się nie chciało!! Wiosno trwaj!! ❤️

martusiawp, Kasiulka90, Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś tylko stacja benzynowa czynna a tam nie ma tych lodzików ale na później mam juz Magnum😋
    W Lidlu u nas tej marki nie ma,wiem,że są w innym ale wykupione czyli muszą być zajebiste😋😋😋

ja po obiadku-mąż dziś znowu burgery machnął😋😋😋
    a wogóle to cukry na czczo max 80 od kilku dni😉😉😉

prasowania końcówka została 😉

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Te Hagen widziałam dotąd tylko w Tesco i Kauflandzie.
    Mój mąż też właśnie poszedł po magnuma dla mnie 🤣

a ja zjadłam dziś Mc Flurry :)

martusiawp, Mama36 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Oscypka też bym zjadła.

Zapytałam dzisiaj doktorki dlaczego mam mierzyć ten cukier. No i okazało się, że w karcie mam wpisaną cukrzycę ciążową. Popatrzyła na moje pomiary cukrów od czwartku i koniec diety. 😁
    Już nie mam cukrzycy. Właśnie będę wcinała danio i kiwi. Koniec 12 kromek chleba na dobe. Juhu.

no to ciekawe kto Ci Tunia tą cukrzycę wpisał i na jakiej podstawie... masakra....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy zrozumiecie:

Paznokcie u nóg ogarnięte i pomalowane na czerwono. Ignas zobaczy zadbane stópki jak będzie wychodził 😊

A matka mimo rwy nadal jest w stanie przyciągnąć nogę do twarzy 😎

mysla.nieskalana, Sansivieria, Lolka30, Aga2606, Kasiulka90, Misiabella, Fasolka77, B_002, MamaAga85, Tunia76, Mama36, martusiawp, Syska2202 lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant bardzo Ci współczuję tych szpitalnych przeżyć i życzę Ci żeby to była końcówka złego a z dnia na dzień było coraz lepiej!

U mnie od wczoraj jakieś bóle okresowe aż zasnąć nie mogłam. Dziś też ewidentnie brzuch dołem ciśnie i spina się.

Mocne kciuki za te z Was, które jutro idą na oddział, niech nowe Dzidziusie pojawia się na świecie!!
    Valetta coś się odzywała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 16:11

Paula 90, Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po obiedzie, wyszłam na 15 minutowy spacer z koleżanką do sklepu i ledwo do domu wróciłam 😉
    Czekam na M, po 18 ma być, więc może się przejdziemy na odstresowanie na spacer promenadą.

Fasolka77, B_002, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dziewczyny czy miałyście/macie zamiar zamówić coś specjalnego do jedzenia po porodzie?

W szpitalu gdzie leżałam jak czekałam na przyjęcie widziałam dwóch facetów z McDonaldsem i tak mi teraz przyszło do głowy :-)
    Po porodzie polecam jednak jeść w szpitalu to co tam dają, ewentualne zachcianki realizować w domu. Główny powód jest taki, że lepiej dla nas (toaleta) i dla dziecka (laktacja) żeby to jedzenie było lekkostrawne :)

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wy zrozumiecie:

Paznokcie u nóg ogarnięte i pomalowane na czerwono. Ignas zobaczy zadbane stópki jak będzie wychodził 😊

A matka mimo rwy nadal jest w stanie przyciągnąć nogę do twarzy 😎
    Ja w dniu porodu między skurczami jak mąż do mnie jechał z pracy zdążyłam sobie zmyć paznokcie u rąk i pomalować bezbarwną błyszczącą odżywką :)

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnum solony karmel na tapecie😋😋😋
    nie jest to mistrzostwo świata takie jak z mojej miejscowości z lokalnej pracowni lodów ale ujdzie😉😉😉
    być może to kwestia tego że cały kubek Magnum jest wyklejony czekoladą...
    Ale rozkmina 😂😂😂😂😂

martusiawp lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące powiedzcie mi czy jecie normalnie nabiał, jogurty, mleko itd?
    Położna mi zaleciła żebym na razie zrezygnowała lub mocno ograniczyła produkty zawierające laktozę.
    Problem w tym, że to moja standardowa dieta i jak ograniczam to od razu mam zaparcia.
    Z resztą jogurt z musli i owocami to moje codzienne drugie śniadanie, chociaż od kilku dni ograniczyłam bo nie wiem czy powinnam jeść czy nie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przezylam. Teraz jeszcze after party na chacie u brata ale to chwile musze odsapnac.

Przed wyjściem do kościoła chodzilam. Po domu w adidasach i piekne szczupłe stopy mialam wtedyy wskoczylam w baleriny. A juz w knajpie przebralam spowrotem adidasy zeby sie nie męczyć.

martusiawp, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no to ciekawe kto Ci Tunia tą cukrzycę wpisał i na jakiej podstawie... masakra....
    Przypuszczam, że wpisała mi doktorka na ambulatorium. Bo ciągle położną pytała co gdzie musi wpisać przy przyjęciu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dziewczyny karmiące powiedzcie mi czy jecie normalnie nabiał, jogurty, mleko itd?
    Położna mi zaleciła żebym na razie zrezygnowała lub mocno ograniczyła produkty zawierające laktozę.
    Problem w tym, że to moja standardowa dieta i jak ograniczam to od razu mam zaparcia.
    Z resztą jogurt z musli i owocami to moje codzienne drugie śniadanie, chociaż od kilku dni ograniczyłam bo nie wiem czy powinnam jeść czy nie.
    ja jadłam wszystko - chciałam cytrusa to jadłam, chciałam gołąbka to jadłam, chciałam grzybową to jadłam, chciałam frytki to jadłam... tak samo jogurty, mleko...

Karollinax26, Mama36, martusiawp, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    ja nie pije mleka i ograniczam nabiał, planuje go całkowicie wykluczyć. Ale to dla tego ze u mnie wszystkie dzieci mialy skaze bialkowa, a synek przez nabial mial kolki wiec juz sie zabezpieczam.

B_002 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:

A jogurty i mleko bez laktozy? Sa troche drozsze niz zwykle, ale mysle, ze poki karmisz to moze warto😉

B_002 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 ja nabiał jem normalnie, a nawet bym powiedział, że więcej nize przed i w czasie ciąży. Jogurty teraz mogłabym ciągle pić, a u małego nic niepokojacego jak do tej pory nie zaobserwowałam. Położna mówiła mi, żebym aby z mlekiem nie przesadzała bo to tak jak z krową mleko daje, ale nie pije go ;) Ale mona dieta jak na razie to uboga jest. Niby wiem, że nie ma doety matki karmiącej, ale boję się cokolwiek zjeść. Kazdego dnia staram się wprowadzić nowy produkt do mojej diety i obserwuje czy małemu joc się nie dzieje.
    Okropną mam ochotę na czekolade, ale obawiam się, że mały moze mieć po niej zatwardzenia i na razie ograniczałam się do jednego cukierka z galaretką.

• Tysia89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie zmobilizowałyście, że my już w domu 😊😜

Lolka30, malutka_mycha, Tunia76, mysla.nieskalana, MamaAga85, estrella, DorotaAnna, martusiawp, AniaKJ, espoir, Fasolka77, B_002, Sansivieria, Paula 90 lubią tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też pyszne lody zjadłam, z bita smietana i polewa. A żeby je zjeść przeszliśmy 5 km w jedną stronę i 5 w drugą. Nogi mi do dupy wchodzą a pleców już w ogóle nie czuje :) ale warto bylo

martusiawp, Kasiulka90, Sansivieria lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 2737 2738 2739 2740 2741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ